אל תשתפו פעולה עם אנשים שסוגרים חשבונות...
-
לאחרונה מסתובב מייל במיוחד בציבור החרדי, שתוכנו מתחיל בערך כך:
שלום חברים
בואו נראה אם נתעשר מזה...
ראו למטהושם מסופר סיפור (המצוץ מן האצבע) על עורכת דין עם בקשה להעביר את המייל לכמה שיותר אנשים, ולהרוויח כסף מכך.
בפעם הראשונה שקיבלתי את המייל, חשבתי שמדובר במישהו שפשוט חומד לצון על הציבור.
אבל אחרי שקיבלתי את המייל מ-12 אנשים שונים (מתוכם מחברי הפורום הנכבד הזה) אשר משוכנעים שהם הולכים להרוויח כסף על כל נמען שהם שולחים את זה אליו, ושהם מטיבים עם הנמענים שירוויחו בעצמם כסף. יש צורך להזים את הדברים המטופשים שנכתבו שם.ואציין כמה נקודות:
- זה הוא אימייל ישן (2011) שחזר להסתובב. אף חברה - מיקרוסופט, גוגל, יאהו!, נוקיה - לא מקיימים הגרלות ולא מחלקים כסף. העברת האימייל רק תגרום לטרדה אצל המקבלים ותקוות שוא אצל אלה שמאמינים בדברים כאלה.
- בתחילת הדרך של ההנפצה הזאת, הוא הסתובב עם כותרת של משרד עו"ד לינמן, גולדשטיין ושות'. וזה הוכחה פשוטה שאין בזה כלום. רק מישהו שרוצה לסגור חשבון עם מישהו אחר. ועכשיו הם עברו לעורכת דין אחרת.
- כתבה לי מישהי את המייל הבא:
"
אכזריות שכזו
לא שהאמנתי למייל הזה.
רק ניסתי להיות עורכת דין ולחפש את העוקץ במכתב
דבר ראשון יצרתי קשר עם המספר טלפון שרשום למעלה 03-7549393
ונוכחתי שהמספר בכלל לא זמין
אח"כ חפשתי בגוגל את השם הזה : נורית שורק-איל, עורכת דין ונוטריון
והשם אמיתי אך הטלפון שונה:
עו"ד נורית שורק-איל, רמת גן - אינדקס עורכי דין
www.lawyerinfo.co.il/lawyer/36565-נורית-שורק-איל
טלפון: 03-7XXX796. פקס: 03-75XXX10. דוא"ל: nuritse@barak.net.il. נוטריון: כן.
התקשרתי לטלפון הזה והמסכנה אמרה מיד: אם זה בקשר למייל האפקטיבי המרושע, אמרתי שאני מצטערת והיא אמרה זה בסדר, אנחנו מקבלים המון טלפונים. ולכל אדם יש שונאים
בקיצור משהו רצה ללכלך את שמה של העו"ד המצליחה ומצא דרך יפה (ונפוצה!) לעשות זאת.
אקיצער - תזהרו, כי יש דרך מאד גרועה היום לחמוד לצון ...
" - תנסו לחשוב בהיגיון, אין שום חברה שתעביר לכם שקל (ובוודאי שלא את הסכומים שכתובים שם) עבור הפצת מיילים.
גם אם יכול להיות להם איזה שהוא אינטרס עם קישורים מוסתרים וכדו', יש להם דרכים הרבה יותר זולות וחכמות לעשות את זה.
בפעם הבאה שמציעים לכם כסף בשביל העברת מייל, וכל פעם עם שם אחר כמו עזר מציון וכדו', אל תהיו טיפשים כאלו.
אל תהיו שותפים להשמצה הזו.
וברור לכם שרצח האופי הזה שנעשה לעו"ד הזאת (שאין לי מושג מי זאת) הוא נזק בל ישוער. -
כל מילה,
ועוד משהו קטן,
אל תעבירו שום מייל כשלא ביקשו ממכם גם אם אתם חושבים שזה יכול להעשיר את מקבל המייל....
לצערי נאלצתי להכניס כמה אנשים לספאם אוטומטית, ויותר לא אראה את הודעותיהם... -
מה שאני לא מבין בכל הסיפור, מדוע באופן כללי חברת GMAIL לא נותנת אפשרות לחסום קבלת אימיילים ממטרידנים.
אני חייב לקבל כל אימייל???
אם יש אפשרות כזו-אשמח להתעדכן. -
-
-
@clickone שאלתי באופן כללי , לא דווקא בסיפור הזה.
-
@clickone אמר באל תשתפו פעולה עם אנשים שסוגרים חשבונות...:
@baruch אני זוכר את המייל הזה מסביבות שנת 2002
באמת ?
אז באמת רחמנות כבר 15 שנה רודפים אותה... -
@מרדכי אני לא זוכר עם איזה עו"ד זה היה אז.....
-
אותו הדבר עם כל מיני סיפורים מוזרים על ילדים חולים שרק אם תעבירו את המייל הם יקבלו 10 אגו' על כל העברה....
הכל שטויות -
@shraga אמר באל תשתפו פעולה עם אנשים שסוגרים חשבונות...:
כל מילה,
ועוד משהו קטן,
אל תעבירו שום מייל כשלא ביקשו ממכם גם אם אתם חושבים שזה יכול להעשיר את מקבל המייל....
לצערי נאלצתי להכניס כמה אנשים לספאם אוטומטית, ויותר לא אראה את הודעותיהם...עד כדי כך???
מה אכפת לך לומר להם אני לא מעונין בסרטונים/תמונות/סיפורים.? ושאר מעשיות? -
מענין לענין, הרבה פעמים מעבירים מיילם כעין זה לכל אנשי קשר ולא שולחים בBCC באופן שכל המקבלים רואים את השמות של כל אנשי קשר מה שמאבד פרטיות גם למשלח וגם לכל אנשי קשר שלו (יש הרבה אנשים שלא רוצים שכתבתיהם יסתובב בכל העולם).
ומה שלב הבא הבא בתור מעביר את זה שוב לכל אנשי קשר שלו עם כל הכתובתיהם של המשלח הראשון וכו' וכו'. -
ראיתי כעת את ההודעה, אתמול קיבלתי את המייל הזה מחבר והספקתי לשלוח את זה למאות אנשים!!! חבל שלא הסתכלתי לפני זה.
-
@shraga לאנטיוירוס איסט יש גם ספאם.
האם אתה יודע איך משתמשים בזה -
מעניין לעניין ראו עוד בעניין
-
לי יש שאלה הפוכה, יש מיהו ששולח לי אמיילים ותמיד זה נכנס משום מה בספאם. כמובן שאני אף פעם לא שלחתי אותו לשם.
האם אני יכול להגדיר בג'מייל שכתובת פלונית אף פעם לא תכנס לספאם? -
@נפתולי ניסית לעשות "סמן כחשוב" וללחוץ על כפתור "לא ספאם"?
לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שזה יכול לעזור. -
פוסט זה נמחק! -
לכל הנופלים ברשת, לא נורא. תתנחמו בעובדה שהיא כרגע העו"ד הכי מפורסמת בארץ. אולי אפשר להתקשר לבקש רווחי פירסום... גם אני בתמימות שלחתי את ההודעה הזו לכמה אנשים, ומכיון שקיבלתי אותה ממכון תורני, היא נשלחה כולל הפירסומת וקישר לתרומה לאירגון. כשהבנתי שזו היה טעות, נהניתי לראות את כל אלו ששלחו לי מייל חזרה עם התענינות על המכון... וגם יצאו מזה כמה תרומות. אז ככה שהכל לטובה.
-
@מבין-מקצועי אמר באל תשתפו פעולה עם אנשים שסוגרים חשבונות...:
ראיתי כעת את ההודעה, אתמול קיבלתי את המייל הזה מחבר והספקתי לשלוח את זה למאות אנשים!!! חבל שלא הסתכלתי לפני זה.
@מבין-מקצועי תשלח להם את הקישור הזה ותכתוב להם משהו בסגנון הזה :
"עכשיו ראיתי שזה כבר בן 6 שנים המכתב הזה... תראה כאן " -
@מרדכי אמר באל תשתפו פעולה עם אנשים שסוגרים חשבונות...:
@מבין-מקצועי אמר באל תשתפו פעולה עם אנשים שסוגרים חשבונות...:
@מבין-מקצועי תשלח להם את הקישור הזה ותכתוב להם משהו בסגנון הזה :
"עכשיו ראיתי שזה כבר בן 6 שנים המכתב הזה... תראה כאן "אתמול קיבלתי שני אימיילים כאלה, השבתי להם את המייל של ברוך..
מקווה שהם יתחילו להבין במה מדובר.