אינטרנט עם וי יפי
-
@libat אמר באינטרנט עם וי יפי:
היי! אני גולשת על וי פי
יש אפשרות לסנן את האינטרנט ???-
את צריכה להתקין תוכנת WiFree (שזו תוכנה שחוסמת אפשרות לגלוש דרך ספקים אחרים חוץ מנטפרי).
-
את יודעת מה המקור לקליטה האלחוטית שלך? מי הבעלים של הראוטר?
-
אם את מכירה את הבעלים של הראוטר וביררת אצלו שהספק שלו הוא דרך נטפרי - אז מצוין, כל הגלישה שלך היא רק דרך נטפרי.
-
אם הספק של הראוטר הוא לא נטפרי, או שאת לא יודעת מיהו הספק, את יכולה לסנן את הגלישה שתהיה דרך נטפרי על ידי VPN החדש, שזה מחבר אותך לנטפרי גם על ידי כל ספק אחר. להסבר אפשר לפתוח את הקישור. המחיר לחודש 20 ש"ח (כולל הכל).
-
החיבור דרך VPN החדש ניתן רק באופן שיש לכם סיבה מספקת מדוע אתם חייבים חיבור של ה-VPN החדש (ולא חיבור של ספק רגיל), ולאחר בחינת הבקשה ע"י נטפרי, תוכלו להצטרף.
-
ראו להלן בהודעה של @הגוף-והנפש שכתב שגם אם נטפרי אינם מאשרים חיבור דרך ה-VPN החדש, ניתן לקבל VPN לנטפרי דרך הספק RL בתשלום של 20 ש"ח לחודש לספק (חוץ מהתשלום לנטפרי שהוא 15 ש"ח לחודש).
נ. ב. יישר כח ל @aiib ו @הגוף-והנפש על שהחכימו אותי [האמת - עד עכשיו לא ידעתי מה זה VPN ולא מה זה VPN החדש ולא אניוואר, כי לא הוצרכתי לכ"ז למעשה, ורק עכשיו ישבתי על הנושא].
-
-
@האברך אמר באינטרנט עם וי יפי:
קיים סינון בשם K9 שאפשר להגדיר בו סינון למחשב בהגדרות אישיות עם סיסמה (אינני יודע אם קיימת גירסה מתאימה לאנדרואיד). עד כמה שידוע לי - על כל פנים לאנשים שאינם גאוני מחשבים - זו תוכנת סינון טובה.
ממש ממש לא, עיין ע"ז הרבה כאן בפורום.
-
@libat יש אפשרות דרך vpn תפני למרכז הפניות ובמידה וישתכנעו שזאת הדרך היחידה שלך הם ידריכו אותך מה לעשות
-
אני גולשת במחשב
-
@libat אז התשובה שכתבתי לגבי vpn אמורה להתאים לך
אפשר לפנות למערכת הפניות -
@libat אמר באינטרנט עם וי יפי:
היי! אני גולשת על וי פי
יש אפשרות לסנן את האינטרנט ???- אם הספק של הבעלים של הראוטר (המקור לקליטה האלחוטית) הוא של נטפרי - אז כל הגלישה שלך היא רק דרך נטפרי (ועדיין יש את הפירצה שאשר לגלוש גם דרך ווייפיי מספק שאינו של נטפרי, וכרגע אין לזה פיתרון).
- אם אינך יודעת מיהו הספק של הבעלים של הראוטר, אין אפשרות לסנן את המחשב באמצעות נטפרי.
קיים סינון בשם K9 שאפשר להגדיר בו סינון למחשב בהגדרות אישיות עם סיסמה (אינני יודע אם קיימת גירסה מתאימה לאנדרואיד). עד כמה שידוע לי - על כל פנים לאנשים שאינם גאוני מחשבים - זו תוכנת סינון טובה.
*בתוכנת K9 ישנן כמה רמות סינון שנקבעו ע"י המפתחים, כל רמות הסינון הללו אינן מספקות אדם שומר תורה ומצוות, ולכן הדגשתי לפני כן שרק בהגדרות סינון אישיות אפשר לסנן באופן רצוי.
את האמת שלא כל כך הבנתי את התשובה - והייתי מצפה לותיק כמוך לתשובות יותר...
לגבי גלישה רק על רשת נטפרי יש פיתרון של "וייפרי" - שהיא בעצם לא נותנת לגלוש על רשת שהיא לא נטפרי.
לגבי אפשרות גלישה עם סינון של נטפרי אפילו שלשכן יש ראוטר פתוח חופשי, כמו שכבר אמרו שיש לזה פיתרון של "vpn"- אינוואר. באם תשכנעי את שירות הלקוחות שאת עובדת במקום עבודה שאין שם אפשרות להכניס את נטפרי, אז כנראה שתקבלי אינוואר שזה בעצם" ספק" שמתלבש על הקליטה של המחשב ונותן את הסינון של נטפרי.
ובאם לא תצליחו לשכנע את שירות הלקוחות, עדייו ניתן לקבל VPN בתשלום של 20 שקל לחודש לספק RL חוץ מהתשלום על הסינון עצמו שהוא עולה 15 שקל. -
@WWW אמר באינטרנט עם וי יפי:
קיים סינון בשם K9 שאפשר להגדיר בו סינון למחשב בהגדרות אישיות עם סיסמה (אינני יודע אם קיימת גירסה מתאימה לאנדרואיד). עד כמה שידוע לי - על פ שיכל פניםת ת חז לאנשים שאינם גאוני מחשבים - זו תוכנת סינון טובה.
יש עוד תוכנות (שכן שיותר קשים להסרה) שבשעת הצורך שבעל המחשב לא מעוניין בתשלום חודשי אז אפשר להתקין אותם ולהגדיר מייל בלבד ע"י פתיחת אתרים מסוימים. וכבר טפלתי בכמה וכמה שהחזיקו למשך מזן ארוך מחשבים פרוצים לגמרי כי "לא מצאתי מישהו שיעשה לי רק מייל בלבד ולא רוצה לשלם לנתיב וכו'". וכמובן לכתחילה מי שמתעקש יש את התוכנה החדשה של אאוטנט למייל בלבד אבל גם היא שאני מציע לאחרים עושים פרצוף שלא מעונינים בתשלום החד פעמי של 100 ש"ח וכן שהוא מוגבל שפועל רק על כמה ספקים בלבד.
-
@מנתק
אז מה ההצעה האולטמטיבית שלך? -
@WWW אמר באינטרנט עם וי יפי:
קיימתי בנפשי 'מצוה לקיים דברי חכמים' ועשיתי חיפוש בפורום על "K9", ועברתי על כל 48 התוצאות, ומה שמצאתי זה:
-
חשוב לדעת שגם אחרי הגדרה כראוי, עדיין אפשרי לעקוף את הסינון ( @ezra כאן)
-
K9 זה תוכנה שמאוד בקלות אפשר להסיר אותה. אנחנו בOutנט לא ממליצים בכלל לחסום עם כאלה דברים ( @frize37 כאן)
-
תוכנת K9 לא מומלץ בכלל מהרבה סיבות שאין כאן המקום לפרטם ( @957 כאן).
מאידך אנכי שמעתי מיהודי יקר שמתעסק הרבה עם ניתוקים וכו', שתוכנת K9 בהחלט מספקת אנשים שאינם מתכנתים או מומחי מחשבים גדולים. אז כנראה ש @ezra @frize37 @957 הם מומחים גדולים, אבל זה עדיין לא אומר שזה לא פיתרון לאנשים רגילים.
-
-
לא צריך להיות מומחה גדול (או בכלל) בשום דבר כדי לעקוף את זה.
-
@האברך אני הופך להיות מגיה סדרתי...
יש "מצוה לשמוע דברי חכמים" ו"מצוה לקיים דברי המת" אבל "מצוה לקיים דברי חכמים" איה מקור כבודו?... ושוב סליחה על ה"הצקות" -
-
@גבריאל-פולארד אמר באינטרנט עם וי יפי:
@האברך אני הופך להיות מגיה סדרתי...
יש "מצוה לשמוע דברי חכמים" ו"מצוה לקיים דברי המת" אבל "מצוה לקיים דברי חכמים" איה מקור כבודו?... ושוב סליחה על ה"הצקות"-
חפץ ה' מסכת הוריות דף ב עמוד א ד"ה שם גמרא אלא
הוא משום דהקהל לא שגגו במצוה לשמוע דברי חכמים בזה הוא דקאמר הרמב"ם דהקהל פטורים וזה שדייק ואמר ושאין ראוי לקבל מהם דמלבד שידעו שטעו ב"ד ידעו עוד שאין לקבל מהם לאפוקי מצוה לקיים דברי חכמים כיון דלא הורו כהלכה לזה פטורים הקהל ע"כ אלא דהש"ס בחר לו לשנות זו ואצ"ל וכו' ונראה לי לומר לפי שנוייא דגמרא דזו ואצ"ל זו טעם התנא דקתני בה"ג דהיא דוחה תמיד אלא -
שער המלך הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ח הלכה י ד"ה שם ואין
דלא יהיב דמי לאלתר וכ"ת מעות קונות מ"מ אי זקפן עליו במלוה מיהא קנה ד"ת עיין בס' מח"א הלכות קנין מעות סי' ה' והילכך מכי תקון רבנן דאין לו אלא דמים הו"ל כאלו נתרצה למוכרו שהרי מצוה לקיים דברי חכמים ולא גרע מתלוה וזבין דזביניה זביני והלכך הו"ל מכירה גמורה מן התורה ודמים חייב הוא לו דהו"ל כאלו זקפן עליו במלוה ומכי יהיב דמי בתר הכי נמצא קניתו למפרע ונמצא אם כן -
שו"ת חוות יאיר סימן פה ד"ה הנה במ"ש
הנה במ"ש שאודיע אליו הסכמתי למה שהשיב לי כאלו צריך לי ולמטלעתי בכן מצוה לקיים דברי חכמים ומטיבותא דמר אמינא ע"ד מ"ש רבינו וז"ל ע"ד האלמנה שנתנה וכו' נלענ"ד ברור אם אין היורשים יכולים לברר בבירור גמור שהמאה ר"ט הנ"ל באים מעזבון מורישם אזי זכה ראובן במתנתו ומקור דין זה הוא בפ' ח"ה וכו' אחלי אדוני אחרי בקשת רב סליחות אע"פ שדברי רבינו מתוקים ותיקים -
שו"ת חתם סופר חלק ג (אבן העזר א) סימן עח ד"ה אלא דקשי'
השתא ומ"מ י"ל דבתר דפשטא לי' רב דגם בנטמאתי מהני אמתלא א"כ י"ל ברייתא מיירי בא"א לאדם פלוני ומקדשת עכשיו לקרוביו דשפיר צריך אמתלא אבל א"א אני סתם לא בעי אמתלא וכמהרי"ק מצוה לקיים דברי חכמים. -
שו"ת אגודת אזוב אבן העזר סימן יט ד"ה חדוש דין
התחרט וגירש רק מפני שרצה להיפטר מתשלום הקנס, האם יש בזה חשש גט מעושה. ענף א - המגרש או הנותן מתנה מחמת שנשבע לעשות כן. ענף ב - סברת הגמ' שכשכופים לגרש מסכים האדם לכך, כי מצוה לקיים דברי חכמים - קושיה על הריטב"א בענין הנשבע לחלוץ וכפו אותו על החליצה. ענף ג - עוד בענין נתינת כסף עבור גירושין אי חשיב תליוהו וזבין. ענף ד - חדוש הב"י: היכן שאינו מצפה -
שו"ת שואל ומשיב מהדורה תליתאה חלק א סימן תיד ד"ה ובזה נראה
הוה. ובזה מיושב היטב הא דהקשה באבני מלואים סי' מ"ב בהך דכופין אותו ושותה בעציצו והא הוה אנסוהו לקנות ואינו קונה וכתב דכל שמצוה לקיים דברי חכמים מועיל אבל דחה זאת דמ"ש מצוה לקיים דברי חכמים אינו רק דיחוי בעלמא ולפי המסקנא דתלוהו וזבין זביניה זבינא הוה בגיטי נשים מה דמחייב כמו מכר וא"כ זהו בתלוה וזבין אבל אנסוהו לקנות לא קני ולפמ"ש מצוה לשמוע דברי חכמים -
שו"ת שואל ומשיב מהדורה תליתאה חלק א סימן תיד ד"ה והנה הש"ך
שהבטיח לו בשבועה שוב הוה כתלוה וזבין דהא מצוה לשמוע דברי חכמים והרי כל שנשבע ולא שאל על שבועתו מחוייב לקיים דיבורו וניהו דלא הוה מתנה כיון דיכול לשאול אבל כ"ז שלא שאל הוה מצוה לקיים דברי חכמים שוב הוה כתלוה וזבין אברא דאכתי קשה מה פריך אי דגיטא ומתנתא הוה גילוי מלתא בעלמא דהא בכה"ג צריך להכיר באונסו דאל"כ ל"מ מיהו צריך לומר דכאן ל"ש להכיר באונסו -
שו"ת שואל ומשיב מהדורה תליתאה חלק א סימן תמה ד"ה יקרתו הגיעני
של הרז"ה דהנה המעיין בב"ב דף מ"ח גבי תלוהו וזבין דפריך מיקריב עד שיאמר רוצה אני ומשני דניחא ליה דתהוי ליה כפרה ולפי המסקנא דרק אגב אונסא וזוזא גמר ומקני א"כ צריך לומר דכאן משום מצוה לקיים דברי חכמים או דתהוי ליה כפרה גמר ומתרצה ועיין תוספות שם דלא הוה תלוהו ויהיב ואף דמה דמתחייב הוה כמכר זהו בשאר דברים אבל בצדקה דגלתה התורה בהדיא דאין לכפותו ורק -
שו"ת מנחת אלעזר חלק ד סימן לא ד"ה ומעתה שפיר
(בפ' אמור) וז"ל ובשמיני עצרת שרוב פעמים קר ורוחות שאינם טובים במדינות אלו ומוכח דיושב לשם מצוה אסור לו לישב בסוכה בזמן הזה דעובר על בל תוסיף אם לא שאויר צח ונקי דנהנה בישיבתו מצוה לקיים דברי חכמים ויכוין שיושב לשם תענוג עכ"ל, והיינו עפי"ד המרדכי והמג"א והקרבן נתנאל הנ"ל. -
שו"ת שואל ונשאל חלק ב - אורח חיים סימן לה ד"ה תשובה אפי'
שנהנה עתה מן האור הו"ל כשאר הנאות ולא שייך לומר סב"ל וכעין זה כ' ה' כף החיים אות ט' גבי בשמים ע"ש ולא ידעתי למה לא העיר בזה גבי נר ועי"ל דכיון דתקנו חכמים לברך על האור הו"ל זה עצמו מצוה לקיים דברי חכמים וכעין מ"ש הרדב"ז ז"ל דכי הוי פלוגתא במצוה ומזה נמשך לברכה אין לומר סב"ל כי הברכה נמשכת אחר המצוה ומינה נמי לזה וצי"ב עוד: -
שו"ת משנה הלכות חלק יד סימן נ ד"ה איברא דעצם
איברא דעצם ההערה שכתב יש לעיין קיימתי בעצמי מצוה לקיים דברי חכמים ועיינתי בדבר וראיתי כמה תשובות בדבר חדא דמאן נימא לן דזה קידש בחשאי שהרי בא לב"ד ואמר דקדש את בתו בפני עדים, והוא ושני עדים והחתן כבר לא הוה בחשאי, ועוד היכן מצינו דאסור או שאין לקדש בחשאי, וגם אם קידש בחשאי אמאי בשביל זה מקרי רשע, ולפענ"ד אדם המקדש את בתו קטנה בחשאי בשביל זה -
כתב עת סיני עג, רנב - רסב; עה, רצא - רצב
נושא המאמר: ישיבה בסוכה בשמיני עצרת בקהילות אשכנז הברכה" מקומרנא זצ"ל כי מאחר "שרוב פעמים קר הרוחות שאינם טובים במדינות אלו, ומוכח דיושב לשם מצוה אסור לישב בה בעת הזה דעובר על בל תוסיף, אם לא שאויר צח וזך דנהנה בישיבתו מצוה לקיים דברי חכמים ויכוון שיושב לשם תענוג". ועי' בספר "תולדות יצחק" להרה"ק ר' יצחק מנשכיז זצ"ל (ווארשא תרכ"ח, יא א) המסביר מנהג זה בדרך החסידות. ש"ח פרוש ספרים חדשים (שנתקבלו
-
-
@הגוף-והנפש אמר באינטרנט עם וי יפי:
@מנתק
אז מה ההצעה האולטמטיבית שלך?שוב כשמדובר על דיעבד, יש תוכנות יותר רציניות שעושים את את אותה העבודה ש K9 עושה שפותחים רשימה לבנה בלבד ושם פותחים רק את המינימום. כמובן שאין לזה סינון בתוך האתרים (אא"כ יש חלקים מהאתר שמגיעים מאתרים אחרים שהם באמת לא יהיו פתוחים). זה נשמע אולי עלוב אבל כמו שהזכרתי למעלה שיטה זו הצילה כמה וכמה שהיה חביב עליהם ממונם יותר מנפשם והיו חפצים למשל במייל והיברו בוקס בלבד.
-
@מנתק מה אתה אומר על K9?
-
יש צדק בדבריהם (אך יש לנו שיטות "לחזק" אותה ומתקינים תוכנות חיצוניות לשמור עליה). ויש עוד איזה טריק שלפעמים אני מתקין K9 בגלוי ועוד תוכנה שעושה בדיוק מה שהיא עושה כמש"כ לעיל ואותה אני מסתיר לגמרי וכך גם אם הצליח להסיר את K9 עדיין נמצאת שם עוד תוכנה בהחבא שאף התיקיה ב PROGRAMFILES אינה נראית... אבל לא לגלות...
-
@משהו אמר באינטרנט עם וי יפי:
לא צריך להיות מומחה גדול (או בכלל) בשום דבר כדי לעקוף את זה.
זה נפ"מ בשבילי מאד למעשה, כי אני מנתק אינטרנט מטעם קהילות ... , וכמה פעמים אברכים תמימים ביקשוני להשאיר אפשרות למייל ועדכוני אנטיוירוס, והתקנתי אצלם K9. אשמח לקבל מידע על הבעייתיות שבזה למייל שלי (ראה בפרופיל).
-
@האברך חזק ואמץ!!! אבל ממוצא דברים אתה למד שאין לזה מקור בחז"ל אבל כבר סטינו טובא מהנושא ודו"ק ואכמ"ל בזה ושלו' וכוט"ס.
הכו"ח לכה"ת
בברכת כוח"ט בסשצ"ג. -
@גבריאל-פולארד אמר באינטרנט עם וי יפי:
@האברך חזק ואמץ!!! אבל ממוצא דברים אתה למד שאין לזה מקור בחז"ל אבל כבר סטינו טובא מהנושא ודו"ק ואכמ"ל בזה ושלו' וכוט"ס.
הכו"ח לכה"ת
בברכת כוח"ט בסשצ"ג.וכן למר.
-
@מנתק תוכל לשלוח למייל שלי בפירוט יותר? (דרך אגב, אני למדתי איתך חברותא עד לא מזמן בערב, הלכות קריאת ס"ת, זוכר?...)