אחסון אתרים ללא חשש חילול שבת
-
@האברך אמר באחסון אתרים ללא חשש חילול שבת:
@לוי אמר באחסון אתרים ללא חשש חילול שבת:
עשו עליו אמבוש ממש לא מוצדק לטעמי! אבל לא חשוב כרגע...
הייתי אצלו וכרגע השירות שלו נסגר זמנית לפחות מחמת חוסר ביקוש.מי יכול לומר "ידינו לא שפכו" ? רח"ל
ואני אומר-שפכו!
אבל כנ"ל - לא חשוב כרגע... -
-
אתה לוקח טלפון מבזק. אינטרנט מבוסס על תשתית של בזק.
טלפון מבוסס על אחת מחברות התקשורת.
אולי קרה תקלה בשבת. שגרמה לטלפון /לאינטרנט שלך להפסיק לעבוד. והם תיקנו את זה במהלך השבת רח"ל.
ואתה נהנת באופן ישיר כי מיד במוצ"ש יכלת לבצע שיחות / לגלוש באינטרנט.
מה הרבנים ששאלת אומרים על זה? -
בהקשר לנידון הזה נתקלתי בכל מיני נידונים שקשורים באינטרנט והרבנים ובספרים בני דורינו כמעט ולא עוסקים בזה או כי אינטרנט זה מחוץ לתחום או כי לא מבינים בטכנולוגיה איך זה עובד ומה זה אומר
בעקבות זה בקשתי מהרב @יותר שיפתח ואכן פתח בפורום לתורה תת פורום שעוסק בדינים הקשורים באינטרנט [כאן]https://tora-forum.co.il/viewforum.php?f=55link url)
אשמח אם חברי ומקצועני הפורום פה יוכלו להשתתף לפתח ולבאר את הנידונים לא על מנת לפסוק הלכה אלא על מנת שיהיה אפשר לבוא אח"כ לרב עם שאלות יותר ברורות -
זה לא קשור לאינטרנט גם חשמל אותו דבר.
גם אם אתה משתמש בגנרטור. ובשבת נפל הקו שמוביל חשמל לבית שלך. ובמהלך השבת חברת חשמל עבדה 5 שעות לתקן את זה אתה מרוויח מזה. כי מיד בצאת השבת יש לך חשמל.
הם גם עושים הרבה פעולות שאתה לא יודע. ולא מרגיש הם מתחזקים את המערכת גם בשבת. וגם אם אתה לא משתמש בשבת ממש. אתה נהנה מזה בשאר ימות השבוע.
ועדיין לא ראינו מישהו שמחזיק גנרטור כל הזמן. (אני מקווה שלא נתתי רעיונות לאנשים להמציא חומרה חדשה. מספיק אנחנו מלאים חומרות כרימון. מרוב חוסר ידיעתנו.) -
@magicode אמר באחסון אתרים ללא חשש חילול שבת:
זה לא קשור לאינטרנט גם חשמל אותו דבר.
גם אם אתה משתמש בגנרטור. ובשבת נפל הקו שמוביל חשמל לבית שלך. ובמהלך השבת חברת חשמל עבדה 5 שעות לתקן את זה אתה מרוויח מזה. כי מיד בצאת השבת יש לך חשמל.
הם גם עושים הרבה פעולות שאתה לא יודע. ולא מרגיש הם מתחזקים את המערכת גם בשבת. וגם אם אתה לא משתמש בשבת ממש. אתה נהנה מזה בשאר ימות השבוע.
ועדיין לא ראינו מישהו שמחזיק גנרטור כל הזמן. (אני מקווה שלא נתתי רעיונות לאנשים להמציא חומרה חדשה. מספיק אנחנו מלאים חומרות כרימון. מרוב חוסר ידיעתנו.)- למיטב הבנתי דיברו על שבת עצמה ולא על אחרי שבת וזה לכאורה הנידון עם החזון איש ור'שלמה זלמן האם צריך גנרטור בשבת
- אני חושב שזה דוקא כן קשור לאינטרנט ובזה דוקא אתה זה שצריך לחוות דעתך מה זה אומר פעולה במחשב או לחילופין פעולה וירטואלית
האם זה כמו הנידון של הגנרטור בשבת ששם זה פעולה פיזית ממשית העינין של הטענת פחם ועוד שמי שאומר שלא צריך גנרטור זה בגלל פיקוח נפש וכו מה שאין כן באינטרנט שאם זה שזה פעולה ממשית לכאורה אין את התירוץ של פיקוח נפש
ולכן כתבתי שנידונים כאילו עדיף שיהיו בפורום נפרד גם כי פה זה אמור להיות פורום רק לענייני נטפרי ואם זה גולש לנושאים אחרים ......
וגם שכל הנידונים שנוגעים באינטרנט שלא מפותח במקומות אחרים יוכלו להיתפתח -
אין בעיה אני יסכם את הטכניקה. ואתה תשים את זה איפה שאתה רוצה.
יש שרתים VPS שרת שיתופי. ויש שרתים יעודיים.
לרוב בשרת יעודי אתה יכול לבטל את הניתור שלו אם יש בכלל ניטור. ואז הם לא ידעו שהוא הפסיק לעבוד ולא יטפלו בו בכלל בשבת.
בשרת שיתופי הם ידעו גם אם אין להם ניתור כי אתה לא הלקוח היחיד. והם יטפלו בזה בשבת.
זה יכול לכלול הדלקה ממש של השרת המתחלה וזה כמו הדלקת מחשב.
הרווח שלך מזה. שמיד בצאת השבת האתר זמין ולא צריך לחכות. אלא אם כן אתה מרוויח מהאתר כסף בשבת וזה בעיה לכשלעצמה.
גם בשרת יעודי יכול להיות תקלות חיצוניות כמו תקלה באינטרנט תקלה בחשמל. שהם גם יכולים לתקן. אבל זה כמו בדיוק שאתה לוקח אינטרנט וחשמל בבית שלך.
בגדול זה ממש מיעוט של מיעוט שיהיה תקלה לרוב שרתים פועלים במשך שנים ברציפות. יכול להיות גם 3-4 שנים רצוף. אפילו ללא איתחול אחד. -
@magicode אמר באחסון אתרים ללא חשש חילול שבת:
אין בעיה אני יסכם את הטכניקה. ואתה תשים את זה איפה שאתה רוצה.
יש שרתים VPS שרת שיתופי. ויש שרתים יעודיים.
לרוב בשרת יעודי אתה יכול לבטל את הניתור שלו אם יש בכלל ניטור. ואז הם לא ידעו שהוא הפסיק לעבוד ולא יטפלו בו בכלל בשבת.
בשרת שיתופי הם ידעו גם אם אין להם ניתור כי אתה לא הלקוח היחיד. והם יטפלו בזה בשבת.
זה יכול לכלול הדלקה ממש של השרת המתחלה וזה כמו הדלקת מחשב.
הרווח שלך מזה. שמיד בצאת השבת האתר זמין ולא צריך לחכות. אלא אם כן אתה מרוויח מהאתר כסף בשבת וזה בעיה לכשלעצמה.
גם בשרת יעודי יכול להיות תקלות חיצוניות כמו תקלה באינטרנט תקלה בחשמל. שהם גם יכולים לתקן. אבל זה כמו בדיוק שאתה לוקח אינטרנט וחשמל בבית שלך.
בגדול זה ממש מיעוט של מיעוט שיהיה תקלה לרוב שרתים פועלים במשך שנים ברציפות. יכול להיות גם 3-4 שנים רצוף. אפילו ללא איתחול אחד.תודה הרב @magicode כמו תמיד אתה יודע להניח את הדברים על השולחן כמו שצריך
וכמו שכתבתי בדיוק בשביל זה אני מחפש אנשים כמוך שישתתפו בדיונים האילו ויבארו את הנושאים על מנת שיבאו לרב עם השאלה ידעו בכלל מה הצדדים (אם כי אני מאמין שאין לך זמן גם לזה)
כי הרב @לוי לדוגמא הביא בראש האשכול שתי רבנים שאמרו לו שזה חילול שבת האם הם ידעו את הדברים שטענת ? -
טוב, אז מקודם דיברתי עם הרב שלמה זלמן אולמן שליט"א, הוא אמר לי שעקרונית זו בעיה, אלא שסומכים על כך שלא ידוע להדיא שתיקנו בשבת (אוסיף בעצמי את סברת הרב @magicode שזה יכול לקרות אחת לכמה שנים...), וכך גם בטלפון וכדו', אבל בודאי במידה וישנו שירות שמחייב שלא לתקן בשבת זה מצויין, ואין בעיה עם זה שיש לו גם חברה מקבילה שמחללת שבת, @clickone לעיונך.
אני לא הספקתי לשאול מה יקרה במידה ואכן יהיה ברור שתיקנו בשבת, אבל חושבני שבהסתעפויות כאלו כבר צודק הרב @shukiha שזה עדיף שיתנהל בפורום תורני... -
כושר הוסט נסגרה מחוסר עניין ללקוחות גם הדתיים שבלואוקהוסט.
-
@3-פינות אמר באחסון אתרים ללא חשש חילול שבת:
כושר הוסט נסגרה מחוסר עניין ללקוחות גם הדתיים שבלואוקהוסט.
נכון! ועצוב מאוד! כי אם אנחנו לא אז מי כן ישמור על כבודה של השבת? שלושה מועצות גדולי/חכמי התורה לבדם???
ואני מדבר אף במידה וזו לא כזו בעיה להיות בשירות מחלל שבת....... (גם זה שבונים מסילות רכבת בשבת זה לא איסור עבורנו... אבל זה שורף ת'לב...)
אבל היה מעורב בזה הרבה מן האכזבה מהאמבוש כאן בפורום! כך הבנתי ממנו... -
@לוי היה לזה פרסום מספק? או שהוא בכלל לא יצא לקמפיין בגלל הפורום...
מסקנה: יש דיונים שצריך לבצע בצורה קולית, כי בכתב הדברים לא נשמעים כמו שהם אמורים להישמע. -
@שלום-על-ישראל בהחלט! ברור שעסק צריך לבנות ולמסד בצורה נורמלית ולא על איזה פורום..... גם של נטפרי, כן!
-
@לוי (הכתובת בחתימה שלך לא תקינה).
-
@למדן-וידען אמר באחסון אתרים ללא חשש חילול שבת:
@לוי (הכתובת בחתימה שלך לא תקינה).
ידוע- בטיפול! תודה!
-
בקשר לכשר-הוסט, אכן נסגר כרגע מפאת חוסר עניין אך גם מסיבות מקצועיות.
אנו נחזור בקרוב בכוחות מחודשים, עם שרתים ושירות שנהיה גאים לעמוד מאחוריו.
אף אחד לא ציפה בחודש וחצי לכבוש את העולם, אך היו מן אלו תקלות מסתוריות שבאמת איני יודע להסביר, רמז? ייתכן.
כל פעולה דורשת את הזמן הנכון, וגם זה יגיע.
תודה לכולם חברים! -
@LowcHost בעזרת ה' תעשה ותצליח!
-
@LowcHost כל הכבוד לך ר' תום על הרצון והשאיפה לתרום לשמירת השבת!