הקרב לסגירת ויקיפדיה.
-
הרבנים אמרו לנו שזה לא בסדר שויקיפדיה פתוח. בגלל אוירת הכפירה שיש שם שבעיקר מכניסים ספקות ושאלות.
בגלל שהסברנו להם שיש לזה שימוש נצרך. הם אמרו לנו לדאוג לתחליף כשר.
לכן אנחנו רוצים להמציא תחליף כדי שנוכל לסגור כמה שיותר מהר את ויקיפדיה.חיפשנו תחליף ומצאנו את המכלול. אתר שבא להחליף את ויקיפדיה בהשקפה תורנית.
דיברנו איתם. ובהחלט המטרה שלהם לא רק להחליף את הויקיפדיה אלא להיות יותר איכותיים מויקפדיה. בעיקר מבחינה תורנית.
לדוגמא בערך של פרי כמו תפוז יהיה מידע על הברכה של הפרי על הברכה של המיץ. וכן איך בודקים מתולעים למשל. ועוד כהנה וכהנה.התחלנו בפיתוח תוסף לעזור לייבא ערכים מויקיפדיה אפשר לראות פה. (אני בונה על @5566NEWbrs או @נטפריס או @zvizvi שהם ישכללו את התוסף ).
אני מקווה שמשתמשי נטפרי ירתמו לעזור ונוכל לחסום את ויקיפדיה כמה שיותר מהר.
גייסנו את @GolanArt בצו 8 והוא יפתח פה תת-פרום. ויקים סיירת ובעז"ה ננצח את הקרב הזה בהצלחה. -
@magicode המכלול נראה לך מספיק כשר?
אני רפרפתי קצת בשיחה בדף הראשי, ומשום מה לא הרגשתי בנטפרי...
אולי כעת שנכנס לזה, זה ישתפר. -
-
כמדומני שהמכלול הוא פרויקט יומרני מידיי שאפשר להגדיר אותו "לרדוף אחרי הרוח",
בהתחשב בכמות הידע שנוספת מידי יום ושעה לויקי הכללי ,
עם כל רוח ההתנדבות וכו' לא נראה שזה יוכל להוות תחליף ראוי לויקיפדיה.אולי עדיף לבקש מהציבור שעל כל ערך שמדיף ניחוח לא הכי טוב ידווחו מיד באמצעות לשונית הדיווח,
וכן לחסום אוטומטית קטגוריות נוספות, כדגמת פילוסופיה, פסיכולוגיה, תיאולוגיה, וכיו"ב,
דבר שלכאורה אפשרי טכנית ואף לא דורש פיתוח נוסף,וכן/או לפתח מנגנון סינון מלל עם קריטריונים אחרים מחמירים יותר (כגון ביטויים ומושגים נוצריים שם ה' ועוד כפי שיראו לנכון) שיופעל רק בויקיפדיה, כך פחות יצטרכו להתחשב בהשלכות של חסימת מילים מסוימות, כי זה יהיה רק בויקיפדיה
נ.ב.האם הכוונה לחסום גם את הויקי באנגלית?
-
לא פרוייקט יומרני בכלל. ההיפך.
בהמכלול נמצאים כבר ב 40 אלף ערכים שלויקיפדיה יש 200 אלף.
כמעט רבע. ובהתחשב שהרבה ערכים אפשר בכלל לא הכניס כמו סרטים וכדומה אז זה הרבה מאוד.
קח בחשבון שזה עדיין מיזם קטן שאין לו הרבה משתתפים.
קח בחשבון החרדים יותר..וחוץ מזה שהרושם שלי שבויקיפדיה הם עסוקים כל היום בלשחזר עריכות ולשמור שלא יהרסו לגרעין הפנימי את העריכות הקדושות שהם ביצעו.
בקיצור לדעתי זה הולך להיות הרבה יותר מויקיפדיה.אנחנו מדברים רק על הויקיפדיה בעברית באנגלית נראה אח"כ.
-
גם נטפרי התחיל כמיזם יומרני...
-
@GolanArt איך ששמחים לראות אותך פה!
עשית לנו את היומית !!! -
המיזם התחיל כבר לפני ארבעה חודשים, ראה כאן.
-
@magicode אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
גייסנו את @GolanArt בצו 8 והוא יפתח פה תת-פרום
למה התת פורום הזה ?
לגיוס מתנדבים ? -
מבלי להמעיט כמובן בחשיבותו של המכלול, רק רציתי להעיר שאין לנו שום מידע על הגורם המפעיל אותו, וככל הנראה מדובר באדם פרטי. כך שאני יכול לבלות את כל ימי בכתיבה ובתרומה למכלול, ובסוף יהיה בן אדם אחד שיחליט מה לעשות אתו.
ומה תעשה@magicode , אם מחרתיים בשביל לגלוש במכלול תצטרך לשלם מנוי? נפתח מחדש את ויקיפדיה?
חוץ מזה, שלדעתי ויקפידיה נצרכת בגלל הערכים הפחות תורניים שלה. כשאני ככותב בעלון הידברות אזדקק לציטוט של בן גוריון, איפה בדיוק אני אמצא אותו במכלול? וכן הלאה על זה הדרך. -
@אוריויל אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
כשאני ככותב בעלון הידברות אזדקק לציטוט של בן גוריון, איפה בדיוק אני אמצא אותו במכלול?
בדיוק כמו כמו שערך בבונים או מקקים ימשיכו להופיע, כך גם....
-
@GolanArt למה מיועד התת פורום החדש ?
-
@אוריויל
יש מידע חבל לכתוב סתם בלי לבדוק.
תיכנסו להמכלול ותקראו.
התגובה שלכם מעידה שלא קראתם על זה . -
אוקיי. רק רציתי ליידע אתכם שבעצמי ערכתי כמה ערכים שם.
-
אני גם לא מתנגד לעצם הרעיון. גם לי לא נח עם הרבה ציטוטים בויקי, רק אני יודע שיש הרבה אנשים שזקוקים בהחלט לויקי, ואין מקום לסוגרו כל עוד התחליף שלו לא מוכן דיו.
-
יפה אז יש שם איזה "שום מידע" על הגורם המפעיל אותו.
ואף אחד לא סגר סה"כ מכינים תחליף.
אני משער שיקח חודשיים. ונסגור בעז"ה. אני מקווה שפחות.
ומי שצריך לקרוא שמה את הכפירה אפשר לסדר לו הגדרות מיוחדות אם יהיה לו אישור של ועדת הרבנים. -
המידע הזה לא מיידע כלום. "מכון חכמת התורה, או בשמו נכון לשבועיים האחרונים "המכון לאוריינות", מה זה אומר? שיש שם בעל הבית יחיד. ברור שהוא אדם מוכשר שהרים את הכפפה, וכוונותיו טהורות, אבל לדעתי יש בזה גם חסרון.
ושוב, האם למשל יש לך בטחון שכשתסגרו את ויקי, הם לא ידרשו תשלום? סתם ספקולציה.
ואם אכן תהיה אפשרות להשאר עם הויקי, בודאי שזה יהיה מועיל.נ.ב. אם אתבקש, אני מוכן לסייע מניסיוני בעריכה
-
המידע הזה לא מיידע כלום. "מכון חכמת התורה, או בשמו נכון לשבועיים האחרונים "המכון לאוריינות", מה זה אומר? שיש שם בעל הבית יחיד. ברור שהוא אדם מוכשר שהרים את הכפפה, וכוונותיו טהורות, אבל לדעתי יש בזה גם חסרון.
גם בנושאי השקפה, ה'מכון' הזה מחליט, אפשר לבנות על זה?
נ"ל שצריך לתאם איתם, שיהיה סוג של הסכם עם נטפרי. -
ושוב, האם למשל יש לך בטחון שכשתסגרו את ויקי, הם לא ידרשו תשלום? סתם ספקולציה.
ואם אכן תהיה אפשרות להשאר עם הויקי, בודאי שזה יהיה מועיל.נ.ב. אם אתבקש, אני מוכן לסייע מניסיוני בעריכה
לדעתי צריך שנטפרי יקים אתר כזה לבד במקום למלאות את המכלול, כמו שנכתב בסיירת נקיפדיה ואז בטוח לא יסגרו אותו או יתערבו בתכנים או יגבו כסף...
-
איך האמנתם ל"נטפרי" שהיא לא של איש אחד ומחר יעשקו אתכם?