סיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!
-
@ראובן
אולי הייתה בעיה ב"יחסיו". -
@מוסיף-והולך
אולי תבקש מנטפרי כי יתנו לך אפשרות טכנית לייבוא נוח. -
@מוסיף-והולך, למי היתה התגובה הזו?
-
-
== תוסף לכרום לייבוא ועריכת ערכים במכלול ==
אני שמח לבשר על העלאת תוסף לכרום שיסייע רבות לעורכי המכלול. התוסף פותח בעקבות רעיון התוסף הראשוני שפותח על ידי @Magicode, ובסיוע @דוד @ל.ט.
===תועלת===
התוסף מיועד לפשט ולהקל הליכי ייובא מוויקיפדיה, ולהאיץ את קצב הייבוא בלי לפגוע באיכות הבקרה וניקיות החומר. בין השאר מאפשר להמשיך להשתמש בוויקיפדיה - ולתרום מידי פעם למכלול.התוסף מאפשר לבדוק ערך בוויקיפדיה לפני שמייבאים אותו - ובמקרה שהוא נמצא חשוד להתפנות לערך "בטוח יותר". התוסף באופן כללי מפשט ומקצר את הליכי הייבוא, וגם מקל על יצירת קרדיט נכונה, ומקל על הנטור על דפים מיובאים.
===התקנה===
את התוסף ניתן להוריד מחנות התוספים של כרום, באמצעות [https://chrome.google.com/webstore/detail/כלי-עזר-לעריכה-במכלול/cblheopdimmbpgilnihecijjlcgjkbll?utm_source=gmail הקישור הזה].קובץ ZIP להתקנת תוסף שלא נארז:
0_1513692145912_כלי עזר למכלול גרסה 1.8.zipמי שאינו יכול להתקין מחנות התוספים יכול לפנות אלי.
===תוכנות כלליות של התוסף===
התוסף פועל הן מתוך וויקיפדיה והן מתוך המכלול, עם פונקציות דומות אך שונות בהתאם. הכי קל במקום לקרוא זה פשוט להתנסות.בוויקיפדיה:
בוויקיפדיה ניתן לגשת לתכונות הן מתוך סרגל כלים שיופיע אוטומטית בראש כל דף, והן מתוך תפריט קופץ בלחיצה על סמל התוסף.
- סימון כותרת ערך שלא קיים במכלול בצבע אדום.
- אפשרות "ייבא ערך זה למכלול" - לייבוא בלחיצת כפתור. (דרושה הרשאת מייבא)
- אפשרות "צור/ערוך" במכלול - יצירה במכלול של ערך שלא קיים בוויקיפדיה, באמצעות העתקה אוטומטית של קוד המקור של הדף + קרדיט.
- "בדיקת קישורים במכלול" - סימון כל קישור לערך ("כחול") שעדיין לא קיים ("אדום") במכלול. בעמידה על הסימון ניתן ליצור או לייבא את הדף למכלול.
- כפתור "בדיקת מילים חשודות" - לסימון מילים חשודות בדף לפני ייבוא למכלול.
אז - שוטטתם בוויקיפדיה? נתקלתם בערך אדום? עברו על הערך - העזרו בבדיקת מילים חשודות - הוא נקי? ייבאו אותו למכלול ועברו הלאה.
שימו לב לתקלה: אם בוויקיפדיה מופיעה הודעת מערכת בראש העמוד, זה עשוי לגרום לסרגל כלים לא להגיב ללחיצות. הסתרת ההודעה תפתור את הבעיה.
המלצה:
- ניתן להתקין בויקיפדיה את הגאדג'ט "צביעת רקע קישורים להפניות בתכלת", ואז קל להבחין בהפניות - שאותם כמובן אין מניעה ליבא בקלות.
ההתקנה על ידי העדפות>גאדג'טים>קישורים> סימון V על "צביעת רקע קישורים להפניות בתכלת".
אותו הדבר גם לגבי " צביעת רקע הקישורים לפירושונים בצבע צהוב"
במכלול:
במכלול ניתן לגשת לתכונות בלחיצה על סמל התוסף בסרגל הכלים שמשמאל לשורת הכתובת.
- סימון קישורים אדומים בהמכלול האם ישנם בויקיפדיה והוספת לינק לקפיצה מהירה לערך בויקיפדיה. בעמידה על הסימון ניתן ליצור או לייבא את הדף למכלול.
- כפתור "בדיקת מילים חשודות" - לסימון מילים חשודות בדף.
- ייבוא כמותי - ייבוא עד 10 ערכים בלחיצת כפתור.
- רשימת הקישורים האדומים בדף.
- ייבוא ערך - ייבוא ערך בלחיצת כפתור, חוסך את טופס הייבוא.
פעולות הייבוא המהירות יותר דורשות הרשאת מייבא במכלול. הרשאה זו נהוג לקבל אחרי שהעורך ייבא כמה עשרות ערכים, ועשה זאת בצורה תקינה בהתאם לנהלים.
נסו ותהנו. אל תשכחו מחמאות, ביקורות, הצעות לשיפור ועוד.
:בברכה, דוד -
@davidnead תעלה לכאן את הcrx, כל משתמשי נטפרי חסומים לחנות של כרום
-
@shraga אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@davidnead תעלה לכאן את הcrx, כל משתמשי נטפרי חסומים לחנות של כרום
לי היו בעיות העלתי עם crx, במקום זאת אני מעלה תיקיה באמצעות "תוסף שלא נארז" ב"מצב פיתוח". אוכל להעלות לכאן את שניהם. איך מעלים לכאן קובץ?
-
@davidnead תעלה קובץ zip
-
איך מעלים קובץ לפה?
-
@davidnead האייקון השמאלי בחלון כתיבת התגובה
-
@davidnead האייקון השמאלי בחלון כתיבת התגובה
זה לא נותן להעלות crx
העלתי לגוגל דרייב - אבל אני מבין שזה חסום לנטפרי. אין שירות העלאת קבצים שפתוח לנטפרי?
-
@davidnead תעלה לגמבו
-
@frize37 אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
@davidnead תעלה לגמבו
הנה, קובץ ZIP. הוראות למי שלא יודע:
מי שחנות התוספים של כרום חסומה לו, יכול להוריד באופן הבא:0_1513692120936_כלי עזר למכלול גרסה 1.8.zip
*לחלץ את קובץ הZIP לתיקיה רגילה.
*להכינס להגדרות הכרום>כלים נוספים>תוספים
*לסמן בראש הדף V במשבצת "מצב פיתוח"
*ללחוץ על "טען תוסף שלא נארז". לבחור את התיקיה המחולצת. -
@davidnead אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
פעולות הייבוא המהירות יותר דורשות הרשאת מייבא במכלול. הרשאה זו נהוג לקבל אחרי שהעורך ייבא כמה עשרות ערכים, ועשה זאת בצורה תקינה בהתאם לנהלים.
אולי תתנו הרשאה כזו לניקים מוכרים גם ללא ייבוא של עשרות ערכים , אני אישית לא חושב שאתחיל לערוך במכלול, אבל כשאני קורא ערך בויקי לא אכפת לי כבדרך אגב לייבא אותו בלחיצת כפתור אם הוא תקין
-
@davidnead אמר בסיירת נקיפדיה יוצאת לדרך!:
אולי תתנו הרשאה כזו לניקים מוכרים גם ללא ייבוא של עשרות ערכים , אני אישית לא חושב שאתחיל לערוך במכלול, אבל כשאני קורא ערך בויקי לא אכפת לי כבדרך אגב לייבא אותו בלחיצת כפתור אם הוא תקין
ייבוא רגיל מתוך ויקיפדיה תוכל לבצע גם ללא ייבוא של עשרות ערכים. ייבוא עשרות ערכים נצרך רק עבור הרשאת מייבא הנותנת ייבוא כמותי יותר.
-
הפונקציה "ייבא ערך זה למכלול" לא עובדת, אני מקבל הודעה שהערך יובא בהצלחה, אך בפועל כלום...
-
הפונקציה "ייבא ערך זה למכלול" לא עובדת, אני מקבל הודעה שהערך יובא בהצלחה, אך בפועל כלום...
הסיבה לכך שאין לך הרשאת מייבא.
תוכל להשתמש בינתיים בכפתרו "צור/ערוך ערך זה במכלול" - הוא מיועד לכאלו בלי הרשאת מייבא. אתה תילקח להעתקת קוד המקור (אוטומטית) במכלול, ואם ווידאת קודם שהערך נקי כל מה שאתה צריך לעשות זה לשמור את הדף.
לאחר ייבוא מכה עשרות כאלו - מן הסתם תוכל לקבל הרשאת מייבא. -
אז איך זה עובד?
אני קורא במכלול, ורואה קישור שאינו קיים.
מפעיל את אפשרויות התוסף, ובוחר באפשרות "בדוק אלו מהערכים "האדומים" קיימים בוויקיפדיה".
לצד הערך המבוקש מופיע כעת סימון כי הערך נמצא בוויקיפדיה. ריחוף מעל סימון זה נותן, בין היתר, אפשרות "צור במכלול"
לחיצה על "צור במכלול" פותחת חלון בקרה המודיע על תכנים שראוי לשים אליהם לב (במקרה זה, מילים החשודות כבעייתיות).
לחיצה על "צור במכלול" שבחלון הייבוא יוצרת את הערך בכרטיסיה חדשה.
כעת רק צריך לעבור על הערך מלמעלה 4-5 שניות ולראות שאכן ההתאמה שלו למכלול סבירה, ואז לרדת לסוף הדף ולבצע שמירה.
כעת יש לבדוק מילים חשודות דרך התוסף. אלו יסומנו באדום.
במקרה זה, למרות ששתי המילים נראות בעלות אופי שלילי, כאן לא מדובר במשמעות זו. ("חושפני" פה רק בא לתאר את חשיפת הדברים, ו"רומן" משמש הרבה ליצירה אפית רחבה המתארת אנשים שונים עם רגשותיהם ומחשבותיהם על רקע תקופתם. תפקידו של בודק המילים החשודות הוא לבדוק גם מה שרק עלול להיות בעייתי, כדי לכסות מטרייה רחבה של בעיות העלולות לצוץ).
כמובן שניתן בהמשך לשפר את הערך ולהכניס בו בעלי טור בולטים בציבור החרדי, אך הדבר צריך להיעשות במקצועיות על ידי מי שמכיר בתחום ולא שכל אחד יוסיף את בעל הטור האהוב עליו מהעיתון בו הוא מנוי.הפעולה היא אולי (אני מדגיש: אולי) מורכבת בפעם הראשונה, אך עם הזמן יכולה להיעשות בקלילות ומהירות ללא צורך בריכוז מיוחד.
-
ובכן, עידכנתי את הגרסה, פתרתי כמה באדים שדווחו עליהם כאן ועוד. כולל הבלבול לגבי הרשאת המייבא.
תודה ל@דוד ל.ט. הגדול, ששוב ייעץ במקצועיות ופתר את עניין ההרשאות.הנה הקובץ החדש:
0_1513692094966_כלי עזר למכלול גרסה 1.8.zip
כמובן שמי שהוריד מהחנות יכול לעדכן משם.
-
שגיעה