הקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.
-
ניתן לחוות דעת על ערכים בעזרת התוסף של נטפרי לויקיפדיה.
אני מציע להוסיף בתוסף אפשרות "האם הגעת לערך בעקבות צורך חשוב במידע המצוי בו" דבר זה יכול להועיל לדעת אילו ערכים הציבור צריך יותר. -
@magicode אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@davidnead
אתה טוען שהמכלול רוצים להקים בשורה אחרונה אנציקלופדיה שמתאימה למגוון קהלים.
חרדים. נטפרים. חרדי לייט. חרדי מודרני. חילוני. ?
תאכלס אין לנו בעיה עם זה. רק דרישה אחת.
כל סוג של אנציקלופדיה בסאב דומין שונה. למשל נטפרי ב netfree.hamiclol.org.il וכן על זה הדרך.
נכון זה נהיה מסובך? אתה תשקיע את העבודה שלך ליצור 200 אלף ערכים לפני 5 סגנונות? זה לא יהיה לעולם. לכן לא משנה כמה תצהיר בפועל זה יהיה יצור כלאים מוזר. שלא מתאים לאף אחד.
בשביל להצליח צריך להתמקד. קודם עושים משהו אחד טוב אחרי זה גודלים. שאנחנו אומרים מתאים לנטפרי אנחנו מתכוונים מתאים לכמעט כל החרדים. וזה הדרישה הכי גדולה כרגע. לא מבחינת נטפרי מבחינת הציבור החרדי. וצריך קודם צריך לסיים עם זה. אחרי זה לדאוג לחילונים.
גם שאני הקמתי את הסינון רציתי לתפוס הכל, תכננתי לעשות סינון תמונות אנושי עם דרגות שיתאים גם לחילונים. וגם לחרדים שאין להם בעיה לראות תמונות נשים (בזמנו הייתי גולש בסינון אחר וראיתי את העולם אחרת). @GolanArt שכנע אותי שזה לא נכון.
הוא אמר לי שאני יסתבך עם זה לך תסביר לגויים מה זה צניעות. הוא אמר לי תלך על פשוט כן ולא. אישה תחסום לגמרי. בהתחלה לא אהבתי את הרעיון אבל נוחכתי לדעת שהתמונות עם הנשים באינטרנט בפועל לא נצרכות ואפשר לחיות בלי זה. וזה ברוך השם הצליח בסוף.
כמה שיותר פשוט כמה שיותר קטן יש לך סיכוי להצליח. ותמיד תמיד יש את האופציה להקים אתר לחילונים לא צריך להילחץ מזה.@magicode סליחה שאני מתערב באמצע דיון מעמיק
אני לא קראתי כאן רוב התגובות. חוץ מכמה תגובות. וזה אחד מהם.
ענין התמקדות הוא מאוד חשוב.
לפני כמה שנים היה חברה מתחרה לIKEA בשם KIKA
תוך שנה בערך קרסה וסגרה את החנות.
בזמנו שמעתי מאיזה איש מקצוע חשבו מאוד במשק שמבין בתהליכים בשוק הזה, שהסביר שהבעיה שלהם היתה שהם ניסו להתמקד לכל הלקוחות, גם אנשים שרוצים לקנות דברים באיכות גבוהה וגם כאלה שמעדיפים דברים פשוטים.......
מה שקרה שמי שמחפש איכות מגיע לשמה ורואה זבל ואז הוא אומר שכנראה הכל זבל וזה לא המקום המתאים אלי...... וכן להפך מי שמחפש דברים פשוטים ורואה דברים יקרים מבין שזה לא מקומו ואז נשאר החנות ריקה
בכל תחום יש להתמקד ורק ככה אפשר להצליח...... ואגב, אותו דבר בעבודת ד', מי שמחפש לקחת הכל ולהפוך ביום אחד לגדול הדור בכל הנהגות, אולי יהיה גדול הדור ליום אחד........... -
יש חדש בענין?
-
חלש המכלול הזה בנתיים חיפשתי כרגע את מלאכת האורג והעושה שתי בתי נירין בניר ומצאתי רק בויקיפדיה
אני אפ' לא רוצה להיכנס אני לא מעוניין ללמוד מס"ת שכותבו... מה עושים איפה עוד אני יכול למצוא מידע בסיסי בענין אולי מישהו רטצה להסיר לי לא מויקפדיה מה זה העושה שתי בתי נירין בניר בקרוס בנפה בכברה ובסל?
אולי מישהו יודע אם יש קהתי או שוטנשטיין ברשת? -
@דברים-בטלים פורום לתורה.
-
@יותר אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
נ.ב. גילוי נאות, לי אישית אין בעיה בויקי כפי שהיא כיום
גילוי נאות אני משתמש הרבה בויקיפדיה ולא נתקלתי בבעיות לא יודע מה היה לאחרים -
@חכם נכתב בראש גילוי נאות יותר שויקיפדיה הוא כס"ת שכותבו....
ואתה יכול לעיין בדף שנשלח להידברות בפתיחת ויקיפדיה בנטפרי -
@דברים-בטלים אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@חכם נכתב בראש גילוי נאות יותר שויקיפדיה הוא כס"ת שכותבו....
ואתה יכול לעיין בדף שנשלח להידברות בפתיחת ויקיפדיה בנטפריאינני מתייחס לויקיפדיה כספר תורה...
ועם כל זה אחרי שימוש רב עדיין לא נתקלתי באיזו בעיה מחפירה מהסוג שבשבילו יש צורך לשדד מערכי תבל... -
@חכם תגיד תודה שיש מסנן מלל שלכן ב"ה לא נתקלת
אבל אני מבין במאה אחוז את רבני נטפרי שסולדים מהעניין ומחפשים תחליף ראוי -
@magicode אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@davidnead
אתה טוען שהמכלול רוצים להקים בשורה אחרונה אנציקלופדיה שמתאימה למגוון קהלים.
חרדים. נטפרים. חרדי לייט. חרדי מודרני. חילוני. ?
תאכלס אין לנו בעיה עם זה. רק דרישה אחת.
כל סוג של אנציקלופדיה בסאב דומין שונה. למשל נטפרי ב netfree.hamiclol.org.il וכן על זה הדרך.
נכון זה נהיה מסובך? אתה תשקיע את העבודה שלך ליצור 200 אלף ערכים לפני 5 סגנונות? זה לא יהיה לעולם. לכן לא משנה כמה תצהיר בפועל זה יהיה יצור כלאים מוזר. שלא מתאים לאף אחד.
בשביל להצליח צריך להתמקד. קודם עושים משהו אחד טוב אחרי זה גודלים. שאנחנו אומרים מתאים לנטפרי אנחנו מתכוונים מתאים לכמעט כל החרדים. וזה הדרישה הכי גדולה כרגע. לא מבחינת נטפרי מבחינת הציבור החרדי. וצריך קודם צריך לסיים עם זה. אחרי זה לדאוג לחילונים.
גם שאני הקמתי את הסינון רציתי לתפוס הכל, תכננתי לעשות סינון תמונות אנושי עם דרגות שיתאים גם לחילונים. וגם לחרדים שאין להם בעיה לראות תמונות נשים (בזמנו הייתי גולש בסינון אחר וראיתי את העולם אחרת). @GolanArt שכנע אותי שזה לא נכון.
הוא אמר לי שאני יסתבך עם זה לך תסביר לגויים מה זה צניעות. הוא אמר לי תלך על פשוט כן ולא. אישה תחסום לגמרי. בהתחלה לא אהבתי את הרעיון אבל נוחכתי לדעת שהתמונות עם הנשים באינטרנט בפועל לא נצרכות ואפשר לחיות בלי זה. וזה ברוך השם הצליח בסוף.
כמה שיותר פשוט כמה שיותר קטן יש לך סיכוי להצליח. ותמיד תמיד יש את האופציה להקים אתר לחילונים לא צריך להילחץ מזה.לי יש בעיה אחת שבאמת אינני יודע מה אפשר לעשות לזה
כוונתי לאתרי קניות בגדים וכו'' שניתן לחסוך בהם כספים רבים אך בהיעדר תמונה לא ניתן כמובן לקנות
וזהו ק''ו שאין עליו תשובה -
@חכם אני לא רוצה להיסחף לנושא אחר אבל ויקיפדיה כו"ע מודי שהיא בעיתית יא כותבת על דמיות שלנו ממקומות חיצונים גם ומה דעת הדתות האחרות עליהם כמה שנחסם הכל רווח ומה שלא הי"ו
בענין אתרי קניות תאמין לי שאם אתה באמת @חכם אתה צריך להבין שלא שווה לחסוך שקל על חשבון שמירת העניים וב"ה נטפרי חוסמים את כל התמונות מחשש שהם לא ראויות ומשתדלים לפתוח במהירות האפשרי מה שכן ראוי כך הוא מנסיוני האישי בזיפי וכדו'
וזה לא ק"ו ולא צריך לזה תשובה נטפרי מסננים את האינטרנט באיכות הטובה ביותר ונרנדה עובד/ת קשה בשבילינו -
@חכם תגיד תודה שיש מסנן מלל שלכן ב"ה לא נתקלת
אבל אני מבין במאה אחוז את רבני נטפרי שסולדים מהעניין ומחפשים תחליף ראוידבריך הינם אוקסימורון מוחלט שכן אם יש מסנן מלל טוב מדוע יש צורך בתחליף
-
@חכם אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
אוקסימורון
מתוך ויקיפדיה: אוֹקְסִימוֹרוֹן (גם: ניב ניגודים, תרתי דסתרי) הוא מטבע לשוני המורכב מזוג מרכיבים הסותרים זה את זה, שצירופם יוצר משמעות חדשה מעבר להגיון - פרדוקס - וזאת על מנת להגביר את הרושם וההפתעה. המונח מקורו ביוונית, ופירושו: "חד" (oxy) ו"קהה" (moros). כיום, אנשים רבים משתמשים במונח אוקסימורון כדי לתאר ניגוד כלשהו, אפילו בלתי מודע או מובלע, אך המונח המקורי מיועד לתיאור ניגוד מכוון וברור כאמצעי רטורי ובכוונה תחילה.
-
@חכם אני לא רוצה להיסחף לנושא אחר אבל ויקיפדיה כו"ע מודי שהיא בעיתית יא כותבת על דמיות שלנו ממקומות חיצונים גם ומה דעת הדתות האחרות עליהם כמה שנחסם הכל רווח ומה שלא הי"ו
בענין אתרי קניות תאמין לי שאם אתה באמת @חכם אתה צריך להבין שלא שווה לחסוך שקל על חשבון שמירת העניים וב"ה נטפרי חוסמים את כל התמונות מחשש שהם לא ראויות ומשתדלים לפתוח במהירות האפשרי מה שכן ראוי כך הוא מנסיוני האישי בזיפי וכדו'
וזה לא ק"ו ולא צריך לזה תשובה נטפרי מסננים את האינטרנט באיכות הטובה ביותר ונרנדה עובד/ת קשה בשבילינוקודם כל שלא תבין לא נכון אני מודה כל יום על שיש לי נטפרי אלא מה אני ב''ה נשוי ולאשתי לא אמור להיות שום בעיה באתרי בגדים
ולכן אמרתי וזהו ק''ו וכו' כי אני מבין שיש בעייתיות ואיני יודע איך לפותרו אולי להגדיר שזה משתמש אשה ?? לא יודע והלוואי ימצא פתרון לכך וייחסך ''אסאך יידישע געלט ''
זה הכלא
-
@האברך אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
אוקסימורון
מתוך ויקיפדיה: אוֹקְסִימוֹרוֹן (גם: ניב ניגודים, תרתי דסתרי) הוא מטבע לשוני המורכב מזוג מרכיבים הסותרים זה את זה, שצירופם יוצר משמעות חדשה מעבר להגיון - פרדוקס - וזאת על מנת להגביר את הרושם וההפתעה. המונח מקורו ביוונית, ופירושו: "חד" (oxy) ו"קהה" (moros). כיום, אנשים רבים משתמשים במונח אוקסימורון כדי לתאר ניגוד כלשהו, אפילו בלתי מודע או מובלע, אך המונח המקורי מיועד לתיאור ניגוד מכוון וברור כאמצעי רטורי ובכוונה תחילה.
והנה לנו הצורך הפשוט שבויקיפדיה
-
אולי להגדיר שזה משתמש אשה
זה יהיה בערך כמו לאשר באתרים שאתה מעל גיל 18. -
-
אני באופן אישי מתנגד לכל הרעיון הנ"ל
על נטפרי להזהר שלא ליפול ממקום של סינון נקי וראוי של תכנים לא כשרים לבין העדפות קריאה והשקפות של אנשיםהתחלתם טוב תשמרו על הקו!!!!!
-
על זה אמר ה''חכם'' שזהו ק''ו שאין עליו תשובה איני יודע באמת מה אפשר לעשות אבל הלוואי שיוכל להיות פתרון
-
@WWW אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
ולאשתי לא אמור להיות שום בעיה באתרי בגדים
מניין ???
משום שישנם אתרי בגדים חרדיים וצנועים שכל בעייתם היא צורת אשה ולאו דווקא בגלל חוסר צניעות