ובכן, כעורך פעיל במכלול, אשמח להביע חלק ממה שיש לי להגיב:
ראשית, לדעתי הדבר הכי חשוב במכלול לדעתי הענייה, והוא לדעתי גם המענה הכי חשוב על כל מה שהועלה פה, זה השיקול דעת המעמיק, סוף מעשה וכו'. ביודע ומכיר קאמינא, הפרוייקט נעשה כולו מתוך שיקול דעת מעמיק והסתכלות אטרטגית לטווח ארוך, על כל הבחינות, כך שכל אחד מהנוקודות הנכונות שהועלו כאן כבר נטחנו ולובנו אין ספור פעמים בידי האנשים העומדים מאוחרי הפרוייקט. שום דבר לא נלקח בקלות, שום דבר לא מבוטל כאחר יד, אין הנחות. וברוך ה' - הם רק מתפיעים, נמצאו עד עכשיו פתרונות והצלחות לדברים שהיו נראים לא מעשיים.
היזם של הפרוייקט הוא אדם עם ראש יצירתי מאוד, והניסיון הוכיח שהוא כבר נמצא כיום רחוק רחוק לפני כל מי שזלזל בתחילת הדרך - כולל אני עצמי.
לגופם של דברים - התייחסות קצרה:
-
הדגש העיקרי במכלול הוא איכות, ומתוך מתינות ולא קיצוניות, נקודת המוצא היא לא לנקוט בחומרא המביאה לידי קולא. מאידך (וזו דוגמא מצויינת ליצירתיות) נמצאו פתרונות גם לאלו החפצים להות מכוסים "לכתחילה שבלכתחילה" ולהחמיר על עצמם.
-
כמי שעבר על למעלה מ15 אלף ערכים (!) מוויקיפדיה אחד אחד, אני יכול לומר שהכפירה והפריצות ושאר מרעין בישין מוטמעים שם עמוק ממה שניתן לחשוב - לצנזר את ויקיפדיה בצורה ראויה באמת באמצעות כלים סטנדרטיים מהסוג שהוצע פה - זה חלום באספמיה. הקמת ויקיפדיה חרדית מאפס זה חלום עוד יותר באספמיה. המכלול - שמקים מחדש אבל בהתבסס על ויקיפדיה - זה הפתרון המציאותי היחיד.
-
החששות בנוגע לעתיד המיזם - ביודע ומכיר קאמינא, אם היתם מכירים את המנהלים הייתם רגועים. אבל מ"מ יש לדעת שמדובר בעמותה, בדיוק כמו קרן ויקימדיה. עמותה עם חברים כללים ונהלים חוקיים. גם הכללים בויקימדיה יכולים להשתנות תיאורטית.
-
מידע בסיסי על המכון והמכלול ניתן למצוא כאן .
-
עדכניות - ראשית, כדאי לדעת את מה שידוע לי כמי שעבר שוב על כמות ערכים כה גדולה, ויקיפדיה כלל וכלל אינה עדכנית כפי שהיא נראית. אמנם ערכי חדשות הנושאים חן בעיני הויקיפדיים מתעדכנים מיידית, אך ערכי אנציקלופדיה אמיתיים מסוגלים לשכב 10 שנים ולסבול מחוסר עדכניות משווע. שנית גם לעניין העידכון הועלו שלל רעיונות יצירתיים, ולבטח יושבי הפורם הזה יוכלו לעזור אם יכנסו לעובי הקורה, לעת עתה זה עדיין לא נכנס לביצוע כי עדיין אוחזים בהקמה על סמך מה שקיים. עם זאת בתחומים רבים אנו כבר כיום מעודכנים ואיכותיים מוויקיפדיה, כמו ערכי יהדות רבים ו(כן, כן) ערכי מתמטיקה ובלשנות.
סליחה על החיפזון וחוסר הסדר, אשמח לענות של שאלות או לשתף פעולה אם הצעות