ויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?
-
@טרוצער אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
תהיה בטוח ש @magicode חשב על זה. גם זה צריך שיהיה בצורה מסודרת מנהלים ,מדיניות, גם הרבה ערכים הם בעייתיים מתחילת יסודם ולא יעזור תיקונים קלים.
מן הסתם זה חלק מהפתרון שהוא 'זומם' כאן בשקט..
כבר היום מסומן מעל כל ערך בויקיפדיה אנא עזור לנטפרי בחוות דעתך על ערך זה
אבל על כל פנים זה לא כזה קל כמו שאתה מציג את זהא. לא אמרתי שמספיק תיקונים קלים.
ב. לא הצגתי את זה כדבר קל. רק אמרתי שנתחיל לזוז לכיוון הזה. אם נקבל OK מהמנהלים על הכיוון הזה, נוכל להפסיק לדון על המכלול ולשפוך על זה כל כך הרבה דיו ומלל... -
תגידו, עם כל הכנות,
יש כאן 1 שלא משתמש בויקפדיה (לא משנה התדירות)? -
@שלום-עולם בטח. אני למשל.
ויש עוד רבים.
מצד שני יש רבים אחרים שכן צריכים... -
@שלום-עולם
יש מלא!!!
בהרבה קהילות זה חסום לגמרי -
@זהיר לא קשור להגדרות אישיות
אנחנו מדברים על השקעה שזקוקה לכלל מול השקעה לבודדים באופן יחסי
אני לא אומר שנטפרי לא יטפלו בזה אלא רק צריך לדעת שלפעמים יש סדר עדיפויות! -
@זהיר לא באופן אישי אבל אני לא הייתי מקבל לעבודה מתכנתת שלוקחת מידע לראיון מויקיפדיה.
יש מספיק אתרים לתכנות ולקחת מויקיפדיה זה כמו לעשות תואר ברפואה או במשפטים ע"י לימוד בויקפדיה...
נ.ב אשתי מתכנתת כבר שנים רבות -
@aiib אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
@זהיר לא באופן אישי אבל אני לא הייתי מקבל לעבודה מתכנתת שלוקחת מידע לראיון מויקיפדיה.
אני כן הייתי לוקח לעבודה מתכנת שיודע לחפש את מה שהוא צריך מכל מקור מידע אפשרי.....
אחד המדדים של מתכנתים כיום זה כמה הם יודעים לחפש מידע בגוגל ולשלוף תשובות מכל מקום שיש (רק בזריזות......), ולא רק כמות הידע שיש להם.
וכשאתה אומר לוקחים מידע לראיון מויקיפדיה, השאלה למה אתה קורא "מידע"? אם הם ניגשים לחברה שדורשת נושא מסויים שכיום הם לא מכירים לעומק (לדוגמא הצפנה), בהחלט ויקיפדיה יכול להיות מקום טוב להתחיל בו.
אין מתכנת שיודע הכל באופן מושלם. -
יש מספיק אתרים לתכנות ולקחת מויקיפדיה זה כמו לעשות תואר ברפואה או במשפטים ע"י לימוד בויקפדיה...
נ.ב אשתי מתכנתת כבר שנים רבותכמובן ששום דבר לא באופן אישי...
אבל מפני כבודה של רעייתי, אכתוב שהיא ב"ה דווקא נחשבת למתכנתת מעולה ומבוקשת ומצליחה ביותר בלעה"ר, רק שבתכנות (אם אני מבין נכון, כי דוגרי אני יודע על תכנות פחות ממה שאני יודע על גנאולגיית השבטים באפריקה...) לפעמים אתה יכול לדעת היטב את הפרקטיקה שאתה צריך, וזאת מבלי לדעת את כל התמונה המלאה, בשונה למשל מנגינה שבשביל לקבל דיפלומה אתה צריך משום מה לדעת איפה גר מוצארט ולפני כמה שנים חי בטהובן...
חוצמזה שמן הסתם בויקיפדיה באנגלית זה הרבה יותר מפורט מאשר בעברית, וחוץ חוצמזה שכמו ש@clickone כתב הביקוש הוא למי שיודע לחפש ובזה היא ספצ'.
סלח לי על הדיאלוג המיותר, אבל רעייתי היא דבר מאד יקר לליבי, כי על כבודי אני הייתי מוחל (מה לעשות, דוגרי, אני לא מוצלח...). -
@clickone אני מסכים איתך שמתכנת צריך לדעת לשלוף מידע ואפילו מויקיפדיה אבל לא ברמה שהוא כתב שאינטרנט בלי ויקיפדיה כספר בלא דפים כי מתכנת צריך לדעת למצוא בהרבה מקומות ולא רק ויקיפדיה וכמו שאשתי מסתדרת לפעמים בלי פורומים שלפעמים עדיין סגורים בנטפרי אפשר גם להסתדר בלי ויקיפדיה
-
איתך שמ
אני דווקא שמעתי מאנשים כאן מתוך הפורום שהם מתכנתים והם רואים את עצמם כדוגמה לצורך בוויקיפדיה. אם הם רוצים הם יציגו את עצמם.
-
יש עוד המון צרכים בויקיפדיה חוץ ממתכנתים/ות
-
@aiib @clickone @davidnead אני לא מבין בתיכנות, אבל נראה לי שאנשים יצירתיים יידעו לשלוף מידע גם בלי ויקיפדיה. בכל מקרה גם מויקיפדיה אי אפשר ללמוד הכל. תראו כאן
"איציק, יש להכיר במגבלות של ויקיפדיה - לא כל דבר אפשר ללמוד רק ממנה. בהתחשב בעניין שלך במתמטיקה, אני מציע שתיקח קורס פתיחה במתמטיקה באוניברסיטה הפתוחה, ואם יימצא חן בעיניך תוכל להמשיך בקורסים נוספים, שאחד מהם, תורת המידה, הוא הבסיס לתשובה של עוזי. דוד שי - שיחה 20:44, 7 במרץ 2017 (IST)"
הצלחתי לשלוף את המידע כי אני עצמי "איציק"
-
גילוי נאות: א. לא הקשבתי להצעה של דוד שי.
ב. אני לא פעיל כעת בויקיפדיה ומשתמש בה רק כדי לייבא ערכים למכלול. -
@האברך אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
האם אי אפשר לייבא את כל הערכים מויקיפדיה לנקיפדיה, ואח"כ הציבור יתחיל למחוק ולערוך. כי הרי ויקיפדיה פתוחה כיום, כך שלא מדובר בדבר שא"א לפתוח, רק שמפריע שא"א לערוך שם ערכים כמו שצריך וכו', ובנקיפדיה נוכל אנחנו, החרדים, לערוך כאוות נפשינו?
שלבי התוכנית:
- ייבוא כל הערכים מויקיפדיה לנקיפדיה, חוץ מערכים חסומים.
- בכפתורי ההצבעה שנטפרי שמו בויקיפדיה (אנא עזור לנטפרי בחוות דעתך על ערך זה: מה מידת נקיות הדף והתאמתו ליהודי שומר תורה ומצוות? נקי לגמרי / צריך תיקון קל / צריך תיקון רב / דורש כתיבה מחדש / בכלל לא צריך להיות) יצביעו גם בנקיפדיה.
- אפשר להגדיר שחברי סיירת נקיפדיה יקבלו התראה כאשר בערך פלוני הצביעו X אנשים באופן מסויים, וחברי הסיירת יבדקו האם אכן ההצבעה נראית להם נכונה. באם כן, הם יעבירו את דעתם למנהל הסיירת @GolanArt (או @magicode), והוא יקבע סופית את דין הערך.
- לאחר שהגדרנו את מצב הערך, חברי הסיירת יערכו את הערך לפי ההגדרה שנקבעה.
קדימה, לעבודה!
-
-
@תנחום-ש אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
@שלום-עולם
יש מלא!!!
בהרבה קהילות זה חסום לגמריאז למה מי שרוצה שיחסם לא בקהילה הזו אה?!?!?!
-
@זהיר אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
@האברך לא הבנתי - אתה @magicode???
זו התגובה הכי ענינית שלך?
-
הוא מתכוין סה"כ שזה הכל תלוי ברצון ובהחלטה של magicode. ולמי בעצם אתה פונה?
-
@טרוצער אמר בויקיפדיה חדשה?! על חשבון מה?!?:
הוא מתכוין סה"כ שזה הכל תלוי ברצון ובהחלטה של magicode. ולמי בעצם אתה פונה?
אם הרעיון נראה לציבור, זה יכול בהחלט להשפיע על הלך המחשבה של המנהלים.
-
אם הרעיון נראה לציבור, זה יכול בהחלט להשפיע על הלך המחשבה של המנהלים.
אז אתה יכול לפנות אליהם ישירות, ולא מעל גבם.