די להחרים את הסמרטפונים??
-
רציתי שתדעו שסמרטפון הוא לא דבר כזה נורא.
הרבנים מאוד מגזימים וצועקים נגד, אבל הם לא מכירים את המציאות.
לי יש סמרטפון כבר שנה וחצי, ותאמינו לי, שום נזק רוחני לא נגרם לי מזה. אני משתמש בזה בשביל העבודה וזה רק עוזר לי.
קחו למשל את הווצאפ. בטח סיפרו לכם זוועות עליו. אבל האמת היא שזה פשוט כלי עבודה שמשמש מליארדי אנשים בעולם, לא שייך לבוא ולאסור את זה. אני מחובר לקבוצה של העבודה, שולחים לי שמה הודעות ועידכונים חשובים מאוד. אז נכון שיש לי גם עוד שתי קבוצות שלא ממש קשורות לעבודה, אבל אי אפשר לעבוד כל הזמן, צריך גם קצת להרפות, ואין שום דבר רע בכמה בדיחות ונייעס.
באמת לא בסדר ששולחים לי תגובות באמצע התפילה. הם צריכים להבין שמה ב"נייעס ירושלים" שזה מוציא אותי מהריכוז וגורם לי להוציא את המכשיר תחת הטלית כדי לראות מה הם כתבו. אני גם צריך להגיב מיד, כי אחרי זה יעברו לנושא אחר, והייתי חייב לענות לחסיד הזה שבטוח שהרב'ה שלו הוא גדול הדור. אבל בדיוק זה סיבה שמוכיחה כמה חשוב להחזיק ווצאפ ולהיות מעורה עם הבריות, נראה לי אפילו כתוב על זה משהו בגמרא.
עכשיו שאני חושב על זה, בקבוצה של העבודה לא יזיק קצת צניעות בכתיבה בין העובדים והעובדות, מעניין שכשכותבים בווצאפ הכתיבה יותר זורמת. אבל ביננו זה לא כולל אברכים פה, זה מקום עבודה. והרי התירו לצרכי פרנסה, כך שזה לא סוף העולם.
אתן לכם עוד דוגמא, בסמרטפון יש אפליקציה של הבנק. מצחיק אותי לראות את האברכים האלה שיורדים לבנק כדי להוציא דף חשבון ולבדוק אם הם במינוס. או מתקשרים ומחכים על הקו. כמה אפשר להמשיך את הצורת חיים הפרימיטיבית הזאת? לי יש התראות על המסך אונליין מהבנק, אני לא צריך לצאת מהבית, הכל בזמן אמת. העולם התקדם, וטיפש מי שנשאר מאחור.
באמת שבוע שעבר היה לי קטע מעצבן, אשתי מאוד רצתה שנצא קצת לדבר בשקט, ועד שמצאתי זמן לצאת איתה והתחלנו לדבר, פתאום הגיעה התראה מהבנק על שק שחזר והרס לי את המצב רוח. איך התגעגעתי לימים האלה שאני הייתי מחליט מתי להתעסק עם כל הדברים המעצבנים וזה לא היה משתלט עלי ככה בלי הזמנה. אבל שטויות, אחרי שתי דקות קיבלתי משהו קורע בקבוצה של "חרדים קפיצים" וחזר לי המצב רוח. וטוב שאני נזכר בסיפור הזה, כי בסוף אשתי לא אמרה לי מה היא רצתה ממני כי כבר היו לי כמה דברים חשובים לסדר בטלפון. מקווה שאזכור הערב לשאול אותה. מקסימום היא בטח תזכור להגיד לי שוב.
שמעתי פעם הרצאה, והמרצה עמד וטען בתוקף שסמרטפון לא נחוץ לעבודה, וציין כמה יזמים גדולים שלא מחזיקים סמרטפון. גם אשתי כל הזמן אומרת לי שעבדו עלי והביאו לי את המכשיר רק כדי לנצל אותי שאתעסק עם העבודה גם בבית. מאוד מפריע לה שגם אחרי שאני שוכב לישון, הטלפון רוטט ואני מסתכל במיילים ובווצאפ וגם מגיב. כמה הסברתי לה שזה בשבילה, וזה עוזר לי לפרנס אותה ואת הילדים בכבוד. מבחינתה היא היתה מעדיפה שאעבוד בעבודה בלי סמרטפון, ושאביא פחות כסף... לך תבין ראש של נשים...
דיברו על זה בווצאפ, דווקא בקבוצה של העבודה, ואגב העובדות שמה כמעט כולם חרדיות והם הסכימו איתי ולא עם אשתי. אבל אחד הגדיר את זה ככה. הוא כתב שהם פשוט מפחדים. הרבנים מפחדים שהאנשים יתקלקלו ויראו דברים לא טובים באינטרנט. אותי דווקא זה לא מעניין כל השטויות האלה, אבל יש אברכים שזה יכול להזיק להם, ולכן הרבנים החליטו לאסור לגמרי את האינטרנט כדי שלא יהיה להם פתח להגיע לדברים הלא טובים האלה. מה אגיד לכם, גם הילדים שלי לא הייתי רוצה שיהיה להם סמרטפון, בכל זאת אפשר להיכשל, האמת יש לי עוד קבוצה בווצאפ, לא כתבתי על זה קודם כי אני כמעט לא נכנס שמה, לא משנה איך קוראים לקבוצה אבל לא הכל שמה גלאט.. אני לא אומר... כשיש דברים ממש מעניינים אני מסתכל, אני זוכר שיש משהו בהלכה שמתעסק או משהו כזה זה לא כל כך בעייה. ככה שבגדול אני יודע להיזהר ולשמור על עצמי, או כשיש לשון הרע על רבנים אני אומר לעצמי שאני לא מקבל, חוץ אם זה לתועלת, שאז אני חושב שיש אפילו מצווה.
בקיצור מה שרציתי להגיד זה שהרבנים צריכים להבין שלא כולם אברכים, ולא שייך להמשיך ככה לאסור את האינטרנט כשזה משמש כל כך הרבה אנשים, ומקסימום גם אם הם לא יבינו והם ימשיכו לאסור, יש מספיק רבנים שכן מחזיקים סמרטפונים ואני סומך עליהם שהם התירו. זה מזכיר לי שמישהו שלח לי במייל אוסף תמונות של רבנים עם סמרטפונים, הוא כתב ליד זה, מי רואה אותם יוצא ואינו יוצא... לא יודע בדיוק מה הוא התכוון אבל לי זה הספיק. לא צריך להחמיר בכל דבר. אני סומך על המקילים וזהו. -
@שואף כתבת בעצמך?
פלאי פלאים!
-
אני מבינה שהכותב כתב את הדברים בצורה כזו בשביל להוכיח כמה הסמרטפונים כן נוראיים כי אחרת.... זה עצוב וקורע לב לראות לאן נשמה יהודית הידרדרה,
ורחמי על האישה המסכנה שבעלה חושב שהיא רוצה ממנו כסף ולא מבין שהיא רוצה ממנו בסה"כ בעל!!!! -
@שואף אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
באמת לא בסדר ששולחים לי תגובות באמצע התפילה. הם צריכים להבין שמה ב"נייעס ירושלים" שזה מוציא אותי מהריכוז וגורם לי להוציא את המכשיר תחת הטלית כדי לראות מה הם כתבו. אני גם צריך להגיב מיד,
אני מחובר לקבוצה של העבודה, שולחים לי שמה הודעות ועידכונים חשובים מאוד.
אז נכון שיש לי גם עוד שתי קבוצות שלא ממש קשורות לעבודה, אבל אי אפשר לעבוד כל הזמן, צריך גם קצת להרפות, ואין שום דבר רע בכמה בדיחות ונייעס
עכשיו שאני חושב על זה, בקבוצה של העבודה לא יזיק קצת צניעות בכתיבה בין העובדים והעובדות, מעניין שכשכותבים בווצאפ הכתיבה יותר זורמת.
אשתי מאוד רצתה שנצא קצת לדבר בשקט, ועד שמצאתי זמן לצאת איתה והתחלנו לדבר, פתאום הגיעה התראה מהבנק על שק שחזר והרס לי את המצב רוח
איך התגעגעתי לימים האלה שאני הייתי מחליט מתי להתעסק עם כל הדברים המעצבנים וזה לא היה משתלט עלי ככה בלי הזמנה
מאוד מפריע לה שגם אחרי שאני שוכב לישון, הטלפון רוטט ואני מסתכל במיילים ובווצאפ וגם מגיב
מבחינתה היא היתה מעדיפה שאעבוד בעבודה בלי סמרטפון, ושאביא פחות כסף
מה אגיד לכם, גם הילדים שלי לא הייתי רוצה שיהיה להם סמרטפון, בכל זאת אפשר להיכשל, האמת יש לי עוד קבוצה בווצאפ, לא כתבתי על זה קודם כי אני כמעט לא נכנס שמה, לא משנה איך קוראים לקבוצה אבל לא הכל שמה גלאט.. אני לא אומר... כשיש דברים ממש מעניינים אני מסתכל,
יש מספיק רבנים שכן מחזיקים סמרטפונים ואני סומך עליהם שהם התירו.
לא צריך להחמיר בכל דבר. אני סומך על המקילים וזהו.
כל זה ציטוטים של משתמש סמארטפון, שמעיד על עצמו. לא דברים שהרבנים אמרו
לא פלא שהרבנים אסרו -
@מעמד הוצאת את כל העוקץ...
-
-
-
@אלי-TZA אני רק רוצה להבין
מה הייתה המטרה בסיפור זה ? -
@מעמד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
@אלי-TZA אני רק רוצה להבין
מה הייתה המטרה בסיפור זה ?הרי אתה ועוד הרבה אחרים שקראו את המאמר, הבינו עד כמה הסמארטפון גרוע, נכון?
נו... זה בדיוק היתה המטרה של @שואף . -
@גדול-קטן סליחה,
אני בהתחלה לא הבנתי כך, (ולכן הבאתי את כל הציטוטים) -אבל אם זה הייתה המטרה שלו- אז אני מצדיע לו -
@מעמד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
@גדול-קטן סליחה,
אני בהתחלה לא הבנתי כך, -אם זה הייתה המטרה שלו- אז אני מצדיע לובהחלט זאת המטרה שלו, ואתה יכול לראות זאת מכמות הלייקים שהוא קיבל, וגם מהעובדה הפשוטה שהמאמר עדיין כאן.
אבל למעשה התגובה שלך היא הכי מחמיאה ל @שואף , כי רואים עד כמה הוא הצליח להמאיס את הסמרטפונים עליך ועל עוד הרבה.
אכן אשריו ואשרי חלקו... -
@שואף
כל מילה פנינה!
המשך בעבודת הקודש!
ובמאמר המוסגר אפשר להוסיף שכשרואים את בעלי הסמארטפון שאין להם מנוחת הנפש ולו לרגע אחד זה כבר מוציא את החשק להחזיק דבר כזה, וגם אם הרבנים היו מתירים,
הצלחה רבה בכל הענינים! -
@גדול-קטן אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
אבל למעשה התגובה שלך היא הכי מחמיאה ל @שואף , כי רואים עד כמה הוא הצליח להמאיס את הסמרטפונים עליך ועל עוד הרבה.
תודה, כבר חשבתי לאור דבריך הקודמים למחוק את התגובה
@שואף קבל את התנצלותי שלא הבנתי אותך !
-
@שואף אמנם פורום נטפרי היא במה מאוד מכובדת, אבל לדעתי זה פשוט בזבוז להשאיר את זה רק כאן.
זה מאמר שצריך להיות מופץ באלפי עותקים. -
@גדול-קטן אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
@שואף אמנם פורום נטפרי היא במה מאוד מכובדת, אבל לדעתי זה פשוט בזבוז להשאיר את זה רק כאן.
זה מאמר שצריך להיות מופץ באלפי עותקים.גם אני מצטרף!
-
את האמת לקח לי זמן לקלוט מה הסיפור...
@שואף יש לך את זה! -
-
פוסט זה נמחק! -
@Glantz אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
@שואף אני מרחם עליך נשמה טהורה... השתבשת לגמרי. תנחומיי לאשתך.
-
@חיבור צודק... לא קלטתי... זה כל כך הרגיז אותי כך שלא התעמקתי כ"כ בפרופיל שלו. תודה...