די להחרים את הסמרטפונים??
-
@מעמד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
@גדול-קטן סליחה,
אני בהתחלה לא הבנתי כך, -אם זה הייתה המטרה שלו- אז אני מצדיע לובהחלט זאת המטרה שלו, ואתה יכול לראות זאת מכמות הלייקים שהוא קיבל, וגם מהעובדה הפשוטה שהמאמר עדיין כאן.
אבל למעשה התגובה שלך היא הכי מחמיאה ל @שואף , כי רואים עד כמה הוא הצליח להמאיס את הסמרטפונים עליך ועל עוד הרבה.
אכן אשריו ואשרי חלקו... -
@שואף
כל מילה פנינה!
המשך בעבודת הקודש!
ובמאמר המוסגר אפשר להוסיף שכשרואים את בעלי הסמארטפון שאין להם מנוחת הנפש ולו לרגע אחד זה כבר מוציא את החשק להחזיק דבר כזה, וגם אם הרבנים היו מתירים,
הצלחה רבה בכל הענינים! -
@גדול-קטן אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
אבל למעשה התגובה שלך היא הכי מחמיאה ל @שואף , כי רואים עד כמה הוא הצליח להמאיס את הסמרטפונים עליך ועל עוד הרבה.
תודה, כבר חשבתי לאור דבריך הקודמים למחוק את התגובה
@שואף קבל את התנצלותי שלא הבנתי אותך !
-
@שואף אמנם פורום נטפרי היא במה מאוד מכובדת, אבל לדעתי זה פשוט בזבוז להשאיר את זה רק כאן.
זה מאמר שצריך להיות מופץ באלפי עותקים. -
@שואף אמנם פורום נטפרי היא במה מאוד מכובדת, אבל לדעתי זה פשוט בזבוז להשאיר את זה רק כאן.
זה מאמר שצריך להיות מופץ באלפי עותקים.גם אני מצטרף!
-
את האמת לקח לי זמן לקלוט מה הסיפור...
@שואף יש לך את זה! -
-
פוסט זה נמחק! -
@Glantz אמר בדי להחרים את הסמרטפונים!!:
@שואף אני מרחם עליך נשמה טהורה... השתבשת לגמרי. תנחומיי לאשתך.
-
@חיבור צודק... לא קלטתי... זה כל כך הרגיז אותי כך שלא התעמקתי כ"כ בפרופיל שלו. תודה...
-
זה מאמר שצריך להיות מופץ באלפי עותקים.אכן כן, @שואף יאלה..... הפצה באלפי עותקים.....
כישרון מדהים!!! -
פוסט זה נמחק! -
-
-
@מעמד רציתי לעשות מה שעשית עם הרחבה כפולה של הדגשות... אבל אם כבר עשית אז נסתפק בזה..
-
@אלי-TZA אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@מעמד כדי שלא יקחו אותך ברצינות ויעיפו לו את הילדים מהחיידר:slight_smile:, אני יסביר שזה לא סיפור אישי של @שואף אלא סיפור שנכתב כסיפור אישי של בעל סמארטפון ע"י הסופר המוכשר @שואף שכשמו שואף לתיקון העולם גם בפן הזה.
אני גם הבנתי (רק בסוף...) את זה.
מי שלא קרא עד הסוף ספג טון עידוד לסגנון שאולי הוא אוהב... ומי שנמצא במקום הזה בכלל לא מבין את הציניות רק את העידוד.. שתהיו בטוחים בזה ולכן מבחינתי צריך למחוק את זה.
בדיחות וציניות במקום שממש לא כולם מבינים זה סוג של סיכון בעיני.אני מכיר מישהו שכמעט התגרש על הנושא ועדיין בייעוץ סביב הנושא. אני מכיר אותו מקרוב מאוד ואחד כזה ימחא כפיים כל הדרך אל... בלי להבין מי נגד מי... ולא. הוא ממש לא טיפש. הוא תקוע איפה שהוא נמצא ויש לו סיבות לגיטימיות של עבודה וכו' אבל סגנון כזה מעודד אותו לזה.
אנשים תבינו, שלא כולם כמונו. או כמוכם, או כמוך.
יש עוד טון טיפוסים ובשפע שרק ימצאו בזה בעיה.
נסו לדמיין את החברה האלה.לסיכום, אין לי מושג אם זה היה פוסט מעולה. או לא מוצלח מבחינת הנראות והסגנון.
-
פוסט זה נמחק! -
תודה למגיבים, כאן, במייל, בטלפון ועוד. ותודה למי שהדפיס את המאמר (שלא בידיעתי) ופרסם אותו בקהילה שלו, ומסר לי תגובות חמות.
המאמר הזה נכתב על דרך התפארת ישראל על המשניות במסכת ברכות (בועז, סוף פרק רביעי), שמפרש את ה"מודה אני" שאומרים ביציאה מבית המדרש "אני רץ לחיי העולם הבא, והם (יושבי הקרנות) רצים לבאר שחת שנאמר ואתה אלוקים תורידם לבאר שחת וגו'" ותמוה מאוד למה מזלזלים וכמעט מקללים את אלה שלא זכו לישב בבית המדרש? ומבאר בעל התפארת ישראל בשם אביו, שהת"ח הספון בבית המדרש עלול להרגיש ריפיון בראותו את אנשי העולם העושים חיל בעסקיהם, רואים עולם, ו"מתקדמים בחיים", בעוד הוא ממשיך להפוך דף אחרי דף בגמ' שלו ונראה כ"מתרפה במלאכת החיים".
לכן, בשבילו, ולא ח"ו כדי לזלזל באחרים, הוא צריך לחזק את עצמו להזכיר לעצמו בלי סוף את מעלתו ורוממותו, כלפי האחרים שאולי נראים כנוצצים, אבל במבט האמת הם רצים לבאר שחת.הדברים מתאימים מאוד לדורנו. מי שמחזיק טלפון כשר מרגיש לפעמים קצת דפוק, שהוא מפסיד משהו, אולי אפילו מתגנבת תחושה "אולי אנסה למצוא איזה "צרכי פרנוסה" שיאפשר לי סוף סוף לזכות בטוב הגנוז למחזיקי הסמרטפונים"...
אבל אסור.. ולא נעים מהחברה.. אז מתאפקים בנתיים..וזה כל כך לא נכון. הרבה מהסמרטפוניסטים, יותר ממה שהם עובדים עם המכשיר, הם עובדים עלינו.. משכנעים אותנו שהם נורא נורא עסוקים, ויש להם דברים מאוד מאוד חשובים לעשות, ומשקרים לעצמם ולעצמנו שהם פשוט חייבים ולא יכולים לעשות ארבע אמות בלעדיו.
אני לא בא להתווכח איתם, לא מנסה לשכנע אף אחד. רק רוצה לחזק עצמי ועוד כמה אנשים, ששמת חלקנו מיושבי בית המדרש ולא שמת חלקנו מיושבי קרנות.
מהסיבה הזו, אני לא חושב לפרסם את המאמר בחוץ. גם כי הקורא בשטחיות עלול להשיג את המטרה ההפוכה, וגם כי את המודה אני של רבי נחוניא בן הקנה, לא תולים אצל היושבי קרנות, אלא אצל היושבי בית המדרש.
-
אני מכיר טוב מאד את המטרות של @שואף הוא באמת יהודי יקר שעושה הכל ע"מ לזכות יהודים ולהוציא אותם
מהתקשורת החונקת הזו, והלואי שביום בהיר אחד יפול כל האינטרנט ונחזור לשנות השמונים, לימים שהיה
טלפון נייד שלא רואים בו אפילו מי מתקשר!
אבל, אני חושב שכל הפעילות הזו לא באמת מניבה פרי. לספר כל היום מה לא טוב בטכנולוגיה,
לא פותר באמת בעיות. הפתרון האמיתי לעניות דעתי, הוא לעולם לא להלחם נגד הקדמה, אלא לדעת
להשתמש בה בתבונה, היא חזקה מאיתנו, רובנו אנשים פשוטים ורגילים...אם בעוד עשר שנים הסמארטפונים יכבשו את העולם החרדי ונשאר בלי פתרון אמיתי כי במקום
לפתור בעיות נלחמנו, נבין טוב מאד מה הפסדנו. הסמארטפונים חזקים ושולטים, והם מתקדמים בצעדי
ענק! ונא לא לשכוח, לא כולם אברכים, כמעט כל הצעירים נמשכים מאד לטכנולוגיה, זה יצר שלא היה
בימים עברו, ומלחמה ודיכוי יצרים לא עובד אף פעם!
מי שקורא כאן ומריע, אלו אנשים שב"ה לא זקוקים לזה, אין להם את היצר הזה של הטכנולוגיה (כמונו המבוגרים יותר),
אבל אלו שלא נמצאים כאן, ימשיכו לצרוך סמארטפונים כשרים אבל הרסניים, ולא יזכו לקבל את הפתרון
האמיתי, רק מאמרים בשפע...
היה מי שצעק בפרוג שאני חתיכת רשע ואיך אני מעיז לדבר ככה, אולי הוא מסתובב פה, בכ"א, אני חושב
שאני פשוט חושב מחוץ לקופסה, ואני בכלל לא בטוח שהדרך לעבודת ה' אמיתית, ולשחרור מכבלי הטכנולוגיה
המדהימה והנוראית והחונקת כאחד, מסתיימת במלחמות של נגד.
תרגישו נוח לזרוק עלי עגבניות, אני רק מקווה שבסוף נזכה לפתרון אמיתי....בהצלחה לכולנו.
-