פתיחת דברים כשרים בוויפרי.
-
@yits רק במידה ומדובר בכתובת ברשת הפנימית, הרבה פעמים זה מנותב מיד לדף אישור נוסף ברשת הרגילה, וזה נחסם על ידי wifree
-
@shraga @magicode
בעבר אני ניסיתי קצת להבין איך בונים תוכנה כמו של נתיב K9 וכדו',
יש שתי אפשרויות- בדיקת של URL אם הוא ברשימה, אם כן לפתוח, אם לא דף חסימה.
וככה אני חושב שעובד K9 (ויש עוד חברות שמתבססות ע"ז). - ניתוב של התעבורה דרך שרת אחר - שזה הגדרה של פרוקסי.
וככה עובד הסינון של נתיב (לפי מה שהבנתי).
האופציה הראשונה כבר קיימת בתוך הוויפרי, אבל מוגדר שם רק דף אחד (Netfree.link),
ויש בעיקרון אפשרות טכנית לעשות שליפה מרשימה כדי אבל הבעיה שהסינון כאן שונה מסינונים אחרים,
מכיוון שלא הכל שחור ולבן (וא"א להתערב בתוכן שמתקבל בצורה הזאת.האופציה השניה היא המתאימה לסינון של נטפרי מכיון שאנחנו רוצים התערבות בתוך הדף (הזרקת קוד, החלפת תמונות, צנזור טקסט)
ובשביל זה צריך להשתמש בפרוקסי. ומכיוון שאנחנו מעוניינים שזה לא יהיה בהגדרות של המחשב אלא כתוכנה,
בשביל זה צריך לפתח פרוקסי שקוף (כדוגמת TOR).ויש קוד דוגמא בגיט ובעוד מקומות, אם יהיה מישהו שיסכים לעבוד ע"ז כדי להתאים אותו למערכת והרב @magicode יאשר, אני יוכל לתת את הקישור לפרוייקטים.
- בדיקת של URL אם הוא ברשימה, אם כן לפתוח, אם לא דף חסימה.
-
@yits אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
ויש בעיקרון אפשרות טכנית לעשות שליפה מרשימה כדי אבל הבעיה שהסינון כאן שונה מסינונים אחרים,
רשימה שלא מתעדכנת, או רשימה אונליין?
אם זה אונליין, אפשר לפתוח רק URL נקיים לגמרי, וז"א ללא תמונות כמעט.
(בקיצור, 'נתיב'). -
-
@yits זה מה שהתכוונתי, שזה חלק מה'עניין' של נטפרי, ואם לא הר"ז 'נתיב'...
-
@WWW
אבל זה הכרחי עבור מאות ואולי אלפי עובדות בתחום ההיטק,
שם אין לך אפשרות להפעיל VPN מכיוון שיש כבר VPN,
וגם יש צורך לאפשר גישה חוטפשית לשרתים / אתרים של החברה. -
@yits שישתמשו עם נתיב...
-
פוסט זה נמחק! -
@WWW
הרב @magicode אמר לי בעבר, שהוא לא מעוניין לספק לאדם תוכנה כמו נתיב לבד,
כדי שלא יהיה מצב שלאדם עצמו יהיה כשר אבל השכן שגולש על ה WiFi שלו יהיה לו ...ולכן זה לא התקדם - כי לא מעוניינים לתת לאנשים אופציה כזאת,
כמו שה VPN לא מופיע בדף הראשי של נטפרי.לכן הצעתי להגביל את השימוש באופציה הזו רק למי שיש לו חיבור קווי פעיל בנטפרי, וזה ישמש רק כהשלמה.
כך ייצא שגם כשהוא גולש על ה WIFI של השכן, בית קפה, אוטובוס, מטוס, שדה התעופה וכו' הוא יהיה עם נטפרי ולא להיפך ח"ו. -
נשמע רעיון מעולה,
לדעתי זה פחות יפחיד אנשים להתקין את WIfree
כשידעו ש-Gmail תמיד ישאר פתוח להם ולא יתקעו בלי תקשורת מחוץ לבית.וכן אנשים שאין להם אינטרנט בבית, אבל לא חוסמים את הנייד, כי 'אולי פעם אני אצטרך מייל'
-
אפשר גם K9 - אין הרבה הבדל... (מס' ת.ז. / לנדנד וכו').
אני מתנגד לתגובה.
גם אם יש ביקורת, אסור להשמיץ בשקרים. -
@WWW
הרב @magicode אמר לי בעבר, שהוא לא מעוניין לספק לאדם תוכנה כמו נתיב לבד,
כדי שלא יהיה מצב שלאדם עצמו יהיה כשר אבל השכן שגולש על ה WiFi שלו יהיה לו ...ולכן זה לא התקדם - כי לא מעוניינים לתת לאנשים אופציה כזאת,
כמו שה VPN לא מופיע בדף הראשי של נטפרי.
לא מבין.
הרי לא מדובר על סינון רגיל, או משהו כזה שהאדם יכול להשלות את עצמו שיש לו סינון, אלא בסה"כ כמה אתרים נפוצים וכשרים שפתוחים (וכמובן ללא טיפול של סינון תמונות וכדו').
וכמובן שבנאדם שצריך אינטרנט, בוודאי שלא ישתלם לו שיהיה לו אינטרנט פתוח, ובשל כך יצטרך להתקין את הוויפרי, ובשל יוכל להיכנס למספר מצומצם של אתרים, בוודאי שהוא יעדיף לקחת קו של נטפרי כדי שיהיו פתוחים לו את המון האתרים שנטפרי פותח בסינון. -
למה זה לא נכנס להצבעה?
-
@davd הנושא מאוד מאוד פשוט ברגע שזה יעבוד אנשים לא ישלמו לנטפרי ואז לא יהיה לנטפרי את האפשרות לפתח הלאה אז למה שהם יאשרו את זה
-
@מישהו-חשוב אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
@davd הנושא מאוד מאוד פשוט ברגע שזה יעבוד אנשים לא ישלמו לנטפרי ואז לא יהיה לנטפרי את האפשרות לפתח הלאה אז למה שהם יאשרו את זה
אם זה יעבוד כפי שהצעתי רק לעדכוני תוכנה [ואולי גם לגיבוי] {ולא למייל שזה באמת יש אנשים שמתחברים רק לזה}, אין סיבה שזה יוריד לקוחות [מי שצריך רק עדכונים לא קונה נטפרי, כך לפחות נראה לי, ומצד שני מנויי נטפרי עם כמות גלישה קטנה יעזרו בזה. חוץ מזה, ניתן לפתח שהדברים יפתחו דרך הWIFI רק למי שמחבר את הסים של נטפרי [יועיל כנ"ל לגבי עידכונים, וכן יועיל במקום שאין קליטה של הסים ויש WIFI, וכך רק מי שמשלם לנטפרי יוכל להתחבר].
-
כמו שהובא כאן בעבר
"הרי לא מדובר על סינון רגיל, או משהו כזה שהאדם יכול להשלות את עצמו שיש לו סינון, אלא בסה"כ כמה אתרים נפוצים וכשרים שפתוחים (וכמובן ללא טיפול של סינון תמונות וכדו').
וכמובן שבנאדם שצריך אינטרנט, בוודאי שלא ישתלם לו שיהיה לו אינטרנט פתוח, ובשל כך יצטרך להתקין את הוויפרי, ובשל יוכל להיכנס למספר מצומצם של אתרים, בוודאי שהוא יעדיף לקחת קו של נטפרי כדי שיהיו פתוחים לו את המון האתרים שנטפרי פותח בסינון."ואין סיבה שזה יזיק במשהו למכירות של נטפרי, (כמובן שניתן ניתן לעשות שרק לקוחות נטפרי יקבלו את זה או משהו כזה ).
-
@מישהו-חשוב אמר בפתיחת דברים כשרים בוויפרי.:
בדיוק הפוך, אפשר להתמש בזה לפרסומת שמי שרוצה נקודות ובדיקת תמונות ישלם- וכמובן יבקשו את זה כתרומה, אנשים יסכימו לשלם סכום כל כך פעוט.
-
@לחיל-אומר פרסומת ונטפרי לא הולך ביחד
-
@מ.-פינחסי תקרא לזה איך שאתה רוצה אבל ככל שיותתר אנשים ידעו מנטפרי כך יותר טוב.
-
@לחיל-אומר התכוונתי מצד המנהלים