אני יודע שתקראו לי טרול, אבל...
-
@נטפריס אמר באני יודע שתקראו לי טרול, אבל...:
בעיה נכונה שיש לטפל בה (יש לציין שהיא לא שכיחה). הייתי מציע שתפתח גם פניה. אתה לא צריך להאריך, רק תסביר שהערך נקי ואין לך אותו לא פה ולא פה, ומה יש לעשות בנידון.
(הבעיה של הטרולים היא שאין להם סבלנות לתפור סיפור כיסוי עם תוכן של ממש.
אז אתה טרול מקצועי אבל אם יש תוכן בטענתך הנכונה, ירבו טרולים שכמוך... ).למעשה יותר ממה שהייתי צריך את הערך ההוא (ביקשתי בסוף ממישהו לא מסונן ב"נטפרי"),
רציתי להעלות את הבעיה, שנתקעתי איתה עוד מס' פעמים...@magicode אמר באני יודע שתקראו לי טרול, אבל...:
אתה מזכיר לי את הבדיחה של הרב לסרי, על אחד שנתקע במדבר בלי ג'ק לתקן את הפנצ'ר בגלגל.
והוא רואה בקתה ככה באמצע המדבר. הוא מתלבט אם לדפוק בדלת לבקש ג'ק,
ואז הוא אומר מה אני אפסיד, אני אנסה. בדרך הוא אומר לעצמו: מי גר במדבר, בדרך כלל אנשים רעים.
בטח הוא לא ירצה לתת לי את הג'ק, אז הוא אומר אני יראה לו מה זה.
הוא דופק בדלת, אחרי כמה דקות פותח לו איזה אחד.
הוא צועק עליו מי צריך את הג'ק שלך, לא רוצה לתת את הג'ק, אל תתן. אף אחד לא צריך את הג'ק שלך.מה שנכון, וזה עבד...
-
למה פתחת אשכול חדש תמשיך שם
-
@מענטש-אמיתי אמר באני יודע שתקראו לי טרול, אבל...:
למעשה יותר ממה שהייתי צריך את הערך ההוא (ביקשתי בסוף ממישהו לא מסונן ב"נטפרי"),
רציתי להעלות את הבעיה, שנתקעתי איתה עוד מס' פעמים...למה היית בכלל צריך אותו. וחוץ מזה אפשר לבקש במכלול. לא לחינם שמו כפתור לזירוז הטיפול ובדרך כלל זה נפתח מהר.
-
גם בסינון של נטפרי הרבה פעמים יש סינון על המלל סתם לדוגמא באיזה פורום שאין סיכוי יהיה שם משהו לא לענין,גם מבחינת הסגנון של האתר וגם שאני רואה את הפוסט שלפני ואחרי -ופתאום ישעל פוסט שלם***.אני יודע שזה רובוט וזה לא יכול להיות מושלם אבל אין אפשרות לדווח על זה וזה יפתח?
-
@ari62 יש, שלח פניה!
כמובן שיש להוסיף לינק וכמה שיותר פרטים.
לדוגמא אם מדובר בשרשור בעל 1215 פוסטים, איך יבין התומך האומלל שאיתרע מזלו לטפל בפניה לאיזה שורה התכוונת?
עריכה: בעצם בדרך כלל הלינק נותן גם את הפוסט אליו התכוונת
http://forum.netfree.link/topic/1293/האתר-החדש-של-ר-צביצבי-zvizvi/1215
במקרה זה 1215 -
-
-
אני לא יודע אם הפורום כאן הוא המקום לזה. אבל כיון שממילא התחיל בשם פרובקטיבי אז לא איכפת לי.
אכתוב את הויכוח שהיה לי עם אחד מהכותבים במכלול בעבר. מעניין אותי מה חברי הפורום פה יאמרו. מי צודק?
אני טענתי שצריך שיהיה פיקוח של ועדה רוחנית שתהיה ידועה בשמה, וממילא יבואו ציבור של חרדים לקרוא במכלול במקום בויקיפדיה. אחר כך כשהציבור יהיה מגובש יוכלו כמובן ליצור אנציקלופדיה ראויה לציבור החרדי.
מנגד היתה טענה שצריך לעשות כמו המודל של ויקיפדיה. דהיינו שחוץ מעקרונות יסוד בסיסיים שאחד מהם יהיה חרדיות על פי הגדרה עצמית (ככל הנראה לזה היתה הכוונה של החולק עליי), כל השאר יהיה נתון אך ורק לדעת העורכים, מי שרוצה לשנות דבר ולא מסכימים איתו יצטרך להיכנס לדיונים וההכרעה תהיה על ידי בעלי זכות הצבעה שהם בדרך כלל עורכים בעלי ניסיון רב יותר בעריכה. הטענה היתה שאנשים לא אוהבים שייקבעו להם מה נכון ומה לא והם רוצים שליטה במצב. לכן רק כך נוכל לקבל אנציקלופדיה שמתאימה לדעת רוב הציבור החרדי שמעוניין בכזה דבר.
אני מנגד טענתי שזה ישאיר תחום צר מאוד של אנשים שיבואו שהרי מי שטוב לו בויקיפדיה לא ירצה לבוא כי כבר יש לו מקום אחד ולמה לטרוח לשוא. ומי שרע לו שם בדרך כלל הוא, או מי שלא מבין בעריכות, או מי שאיכפת לו חרדיות באופן שבלי פיקוח רבני הוא לו יסכים להיות שותף בכזה דבר.כעת לפי כל התלונות כאן אני חושש שלא צדקתי. כי משני הצדדים באים בטענות ולא מוכנים לבוא לעזור. או שזה לא נקי מספיק בשבילם ולא רוצים לראות את זה בכלל או שזה חסר ולא מתקדם לטעמם. ואם כן "תשאירו לנו את ויקיפדיה".
האם זה מוכיח שהחולק עלי צדק. שהרי מה שלא מוכנים לבוא זה בגלל שסבורים שממילא לא מתחשבים בדעתם אלא בדעת וועדה רוחנית שהם לא מסיכמים לקבל את מרותה. או שאין קשר ובכל מקרה אנשים תמיד אוהבים לקטר על דברים חדשים ולא יבואו לעזור לנו עד שויקיפדיה תהיה חסומה בכל הסינונים.
-
דבר ראשון קיבלנו מעט מאוד תגובות נגד ההפניה. משמע שזה ממש קצת אנשים. ולכן זה לא בעיה.
יש עוד סיבות למה לא רוצים לעזור.
מישהו אמר לי שהוא לא רוצה לעזור כי כתוב למטה שכל היצירות שנוצרות במכלול יהיו שיכות למכון וכו'. הוא לא מרגיש שזה באמת של הציבור.
חסר למכלול יחסי ציבור בקטע הזה. -
@magicode אמר באני יודע שתקראו לי טרול, אבל...:
דבר ראשון קיבלנו מעט מאוד תגובות נגד ההפניה. משמע שזה ממש קצת אנשים. ולכן זה לא בעיה.
אני חושב שאנשים פחדו להגיב.
כי מי שכן הגיב, מיד הורחק מהפורום.@אמיתי14789 אמר ב הפניית קישורים מויקיפדיה להמכלול
באתי בזאת בשם רבים להביע מורת רוח מהמהלך האחרון, הפניית הקישורים מויקיפדיה להמכלול.
האשכול ההוא ננעל מיידית.
ובעיקר שברוך הודיע שכל אשכול שייפתח בנושא הזה יינעל.
@baruch אמר בנטפרי - ויקיפדיה - המכלולאין לנו כשרות על התוכן של המכלול, אבל זה נראה (לפחות בינתיים) שזה צועד בכיוון הנכון.
ובכל מקרה, זה יהיה נקי עשרת מונים ממה שיש בויקיפדיה.כל אשכול אחר שייפתח בנושא (לא ע"י המנהלים) יימחק מיד.
וזה לא נושא של סתימת פיות, אלא סתימת טרולים.עם כזאת אזהרה,
מי ירצה להקרא טרול?...לכן, גם מי שהפריע לו, לא אמר.
ולכן, אני שכן היתה בעיה של ממש שהפריעה (ועדיין מפריעה) לי,
החלטתי שתקראו לי טרול. -
הפרום כמעט ולא מייצג את משתמשי נטפרי יש פה ממש מעט אנשים לעומת כלל המשתמשים.
-
@מענטש-אמיתי אלה שנמחקו חלקם לא היו בכלל בנטפרי וגם חלקם השני לא ממש עניין אותם גופו של עניין אלא מטרות צדדיות (גם אני לא יודע איזה).
-
יש עוד סיבות למה לא רוצים לעזור.
מישהו אמר לי שהוא לא רוצה לעזור כי כתוב למטה שכל היצירות שנוצרות במכלול יהיו שיכות למכון וכו'. הוא לא מרגיש שזה באמת של הציבור.
חסר למכלול יחסי ציבור בקטע הזה.זו טעות. כי רק מה שנוצר במכלול שייך למכון אבל מה שנערך מתוך תוכן שהועתק מויקיפדיה שייך לכולם. הטענה שאני שמעתי היא יותר מצד שאם יש מנהל שקובע הכל אז מי ערב שההתפתחות תהיה כמו שאני רוצה. זה דומה לטענה שאני הזכרתי. אמנם לדעתי זו לא הסיבה העיקרית שהרי ההצהרה היא שבכל מה שלא נוגע לאספקלריה תורנית המודל הוא בדיוק כמו בויקיפדיה. ואם לא רוצים לבוא זה או בגלל שלא רוצים דבר חדש או בגלל שלא סומכים על ההנהלה בעניין הכשרות.
-
הפרום כמעט ולא מייצג את משתמשי נטפרי יש פה ממש מעט אנשים לעומת כלל המשתמשים.
@magicode זה קצת 2200+- ? אני לא מנסה להתווכח אלא רוצה להבין למה אתה מתכוון.
האם לדעתך הפורום הזה משרת מספר משועממים ותו לא? -
כי מי שכן הגיב, מיד הורחק מהפורום.@אמיתי14789 אמר ב הפניית קישורים מויקיפדיה להמכלול
באתי בזאת בשם רבים להביע מורת רוח מהמהלך האחרון, הפניית הקישורים מויקיפדיה להמכלול.
האשכול ההוא ננעל מיידית.
@baruch אמר בנטפרי - ויקיפדיה - המכלולאין לנו כשרות על התוכן של המכלול, אבל זה נראה (לפחות בינתיים) שזה צועד בכיוון הנכון.
ובכל מקרה, זה יהיה נקי עשרת מונים ממה שיש בויקיפדיה.כל אשכול אחר שייפתח בנושא (לא ע"י המנהלים) יימחק מיד.
החלטתי שתקראו לי טרול.ואני בעד לקרוא טרול לכל המתלוננים. כי כל הנושאים נידונו בהרחבה, ועל כל התלונות התגובה היא: אם יבואו לעזור לנו זה יהיה טוב. אבל כולם אוהבים לעמוד מבחוץ ולהתלונן. מכאן הבאתי את שאלתי. למה לא רוצים לעזור? זו עצלות גרידא או שיש בעייה אמיתית בהתנהלות? ואשמח אם המתלוננים עצמם יגיבו לשאלה ששאלתי כעת. האם הבעייה היא הבעלותך של המכון, הועדה הרוחנית. או סתם עצלות.
מה לדעתכם היה צריך לעשות כדי שתסכימו לעזוב את ויקיפדיה לטובת המכלול או לפחות לבוא לעזור לו?
-
........
-
זה כדי להוכיח שאין בעלות לאף אחד על הערך והא נתרם לרשות הציבור -
@ראובן אמר באני יודע שתקראו לי טרול, אבל...:
האשכול ההוא ננעל מיידית.
החלטתי שתקראו לי טרול.ואני בעד לקרוא טרול לכל המתלוננים. כי כל הנושאים נידונו בהרחבה, ועל כל התלונות התגובה היא: אם יבואו לעזור לנו זה יהיה טוב. אבל כולם אוהבים לעמוד מבחוץ ולהתלונן. מכאן הבאתי את שאלתי. למה לא רוצים לעזור? זו עצלות גרידא או שיש בעייה אמיתית בהתנהלות? ואשמח אם המתלוננים עצמם יגיבו לשאלה ששאלתי כעת. האם הבעייה היא הבעלותך של המכון, הועדה הרוחנית. או סתם עצלות.
מה לדעתכם היה צריך לעשות כדי שתסכימו לעזוב את ויקיפדיה לטובת המכלול או לפחות לבוא לעזור לו?
שנטפרי יפתח לבד ויקי אולי זה יהיה הפיתרון
-
@by6199 אם לקח לך זמן לתפוס כמה כל טופס תופס, כמה זמן יקח לקלוט כמה זמן למלא את ויקי-נטפרי תופס? האם מנהלי נטפרי משועממים?
-
@by6199 אמר באני יודע שתקראו לי טרול, אבל...:
שנטפרי יפתח לבד ויקי אולי זה יהיה הפיתרון
ואז תבטל את התלונה של @מענטש-אמיתי ?
למעשה יש לי פיתרון גם בשביל זה, בלי להיכנס לאינטרנט לא כשר. אבל השאלה אם ראוי לפרסם את זה בציבור. כי בעיקרון רוצים לחסום את ויקיפדיה לגמרי.