הפקדת שיקים באתר הבנק
-
האפליקציה דורשת צילום במקום. אי אפשר להעלות מהמחשב תמונות ברזולוציה גבוהה יותר (ממצלמה ביתית, לצורך העניין)
-
@דרור גם בסורק זה שייך.
האפליקציה יכולה להפעיל את הסורק בזמן אמת, כמו"כ מצלמת רשת. -
@מעלה-ומוריד השאלה אם אין דרכים "לרמות" שהתוכנה תחשוב שהיא מצלמת עכשיו כשבעצם יש לך תוכנת "סורק ויטואלי" שנותנת לתוכנה תמונה מהמחשב כאילו היא נסרקת.
אין לי באמת מושג אם יש דבר כזה, אבל בעיקרון זה אמור להיות אפשרי בדיוק כמו מדפסת PDF שהמחשב חושב שהוא מתקשר עם מדפסת כשהוא בעצם מתקשר עם תוכנה. -
@אלי-TZA סורק = מצלמה
-
@אלי-TZA אפשר באותו מידה גם באנדרואיד.
-
אני פניתי לבנק מרכנתיל בנושא
(ויצויין לשבח שמיד למחרת הם חזרו אלי-[כי פניתי אחרי שעות הפעילות])
והם אמרו לי שזה לא קשור אליהם אלא ל"בנק ישראל"
"הם (בנק ישראל) אפשרו להפקיד דרך סמארטפון, והם בעלי סמכות לאפשר להפקיד דרך מחשב"
אז מי שמתכנן לפנות לבנק שלו בנושא, שיפנה (גם) אל "בנק ישראל"
בהצלחה -
בנק ישראל
פניות הציבור ובירורים
לפניות בכתב- כתובתנו: בנק ישראל, ת"ד 780, ירושלים, 91007
או במייל: Contact_currency@boi.org.il
טלפון: 02-6552879/4
פקס: 02-6552743או אולי כאן
-
מה עם החוק לסליקה אלקטרונית?
http://www.boi.org.il/he/PaymentSystem/Pages/Cheque-truncation.aspx
https://www.leumi.co.il/Articles/37638/ -
-
"הצילום באמצעות האפליקציה הבנקאית איננו נוח, והעסק שלי מפקיד עשרות שיקים ביום. האם אפשר יהיה לסרוק את השיקים שלא באמצעות האפליקציה הבנקאית הסלולרית?
שירותים טכנולוגיים אחרים המאפשרים לבצע סריקה והפקדה של שיקים מרחוק ללא צורך בהגעה לסניף על ידי הלקוח מתאפשרים על ידי הבנקים החל מ-21 בנובמבר 2017. על כל פנים, כל בנק מאפשר שירותים טכנולוגיים שונים ללקוחותיו, ולכן, עליך לברר עם הבנק שלך האם הוא מאפשר את השירות הזה."
http://www.boi.org.il/he/PaymentSystem/Pages/Cheque-truncation-FAQ.aspx -
@מעלה-ומוריד אמר בהפקדת שיקים באתר הבנק:
@דרור גם בסורק זה שייך.
האפליקציה יכולה להפעיל את הסורק בזמן אמת, כמו"כ מצלמת רשת.תראו ישנה אפשרות נראה לי בכל הבנקים לפתוח חשבון בנק דרך המחשב באמצעות המצלמה
https://www.leumi.co.il/CreateAccountFull/33972
וזה קיים בכל הבנקים אז רואים שבנק ישראל כן סומך על מצלמת המחשב
א"כ אמור להיות אפשרות גם בשיקים להפקיד
ובנוגע לאיכות צילמתי באמצעות מצלמת המחשב ורואים את הקוד בתחתית השיק -
@מעלה-ומוריד אמר בהפקדת שיקים באתר הבנק:
בנק ישראל
פניות הציבור ובירורים
לפניות בכתב- כתובתנו: בנק ישראל, ת"ד 780, ירושלים, 91007
או במייל: Contact_currency@boi.org.il
טלפון: 02-6552879/4
פקס: 02-6552743שלחתי פניה דרך המייל המצויין כבר למחרת בשעות הצהריים קיבלתי שיחת טלפון מנציג אדיב במיוחד שלטענתו ישב בועדה שניסחה את חוק סליקה אלקטרונית
והוא מספר שהחוק אומר שצריך סריקה אלקטרונית והבנקים לא פיתחו את זה למחשב
אבל זה לא קשור להוראות בנק ישראל כי ההוראות הם רק שלא מספיק סריקה רגילה וצריך סריקה אלקטרונית
(האמת, שהוא לא הכי ידע להסביר במושגים טכנולוגיים מה זה אומר סריקה אלקטרונית)
אבל הוא אומר שזה תלוי בבנקים שיפתחו את זה ולא בהוראות בנק ישראל, -
@אישיהודי אמר בהפקדת שיקים באתר הבנק:
שלחתי פניה דרך המייל המצויין כבר למחרת בשעות הצהריים קיבלתי שיחת טלפון מנציג אדיב במיוחד שלטענתו ישב בועדה שניסחה את חוק סליקה אלקטרונית
והוא מספר שהחוק אומר שצריך סריקה אלקטרונית והבנקים לא פיתחו את זה למחשב
אבל זה לא קשור להוראות בנק ישראל כי ההוראות הם רק שלא מספיק סריקה רגילה וצריך סריקה אלקטרונית
(האמת, שהוא לא הכי ידע להסביר במושגים טכנולוגיים מה זה אומר סריקה אלקטרונית)
אבל הוא אומר שזה תלוי בבנקים שיפתחו את זה ולא בהוראות בנק ישראל,זה מאוד הגיוני,
לאור מה שנאמר כאן:@שי אמר בהפקדת שיקים באתר הבנק:
"הצילום באמצעות האפליקציה הבנקאית איננו נוח, והעסק שלי מפקיד עשרות שיקים ביום. האם אפשר יהיה לסרוק את השיקים שלא באמצעות האפליקציה הבנקאית הסלולרית?
שירותים טכנולוגיים אחרים המאפשרים לבצע סריקה והפקדה של שיקים מרחוק ללא צורך בהגעה לסניף על ידי הלקוח מתאפשרים על ידי הבנקים החל מ-21 בנובמבר 2017. על כל פנים, כל בנק מאפשר שירותים טכנולוגיים שונים ללקוחותיו, ולכן, עליך לברר עם הבנק שלך האם הוא מאפשר את השירות הזה."
http://www.boi.org.il/he/PaymentSystem/Pages/Cheque-truncation-FAQ.aspxאז צריך פשוט לפנות לבנקים ולעמת אותם עם הנתונים,
שבנק ישראל מאפשר, וזה תלוי בהם.
ולתת את הקישור הזה, כדי להוכיח. -
השאלה לכמה אנשים זה באמת דחוף.
אני פונה בנושא לחה"כ הרב אורי מקלב, הוא מאוד פעיל בנושא הנגשת שירות לציבור החרדי. -
@מטעמים אמר בהפקדת שיקים באתר הבנק:
השאלה לכמה אנשים זה באמת דחוף.
זה דחוף לאלפי אנשים!!!
כמה אחוזים מתוך הציבור החרדי יש להם סמארטפון ודומיו, לעומת האחוזים בציבור החרדי שיש להם גישה לרשת דרך מחשבים (כולל אלו שיש להם גישה למחשב בחנויות למיניהן) ?!
כל יום שהדבר הזה לא קיים, זה מייצר פיתוי לאנשים נוספים לקנות מכשיר אנדרואיד, ובפרט בערים שאין בהם כמעט דרך אחרת להפקדת צ'קים (ולדוגמא: בית שמש). -
@ליכט אמר בהפקדת שיקים באתר הבנק:
(ולדוגמא: בית שמש).
ולדוגמא, מודיעין עילית (חוץ ב-2 בנקים, לא מי יודע מה)
-
-
לא חייבים רק מצלמת רשת, אפשר גם מצלמה רגילה (ואיכותית פי כמה) ולהעביר את התמונה מהכרטיס.
אומנם קצת יותר מסורבל אבל יותר קל מלהגיע לבנק. -
@חיים12 אמר בהפקדת שיקים באתר הבנק:
לא חייבים רק מצלמת רשת, אפשר גם מצלמה רגילה (ואיכותית פי כמה) ולהעביר את התמונה מהכרטיס.
אומנם קצת יותר מסורבל אבל יותר קל מלהגיע לבנק.יש אפשרות שמצלמה רגילה תהיה מצלמת רשת?
-
לדעתי הם לוקחים הסרטה של השיק. עם התזוזות העדינות של הידים.
זה יותר אמין מסתם תמונה.
לכן לא יעזור סריקה וכדומה. בשביל לבדוק אם אני צודק. צריך לבדוק אם מציבים מכשיר אנדרואיד אמיתי בצורה שלא יזוז האם זה גם עובד.