קיבלתי סימן.
-
לדעתי הקטנה, תקשורת, תקשורת ועוד תקשורת, למרות שהרבה בתקשורת לא איתנו כי אין גישה לאתרים שלהם בנטפרי... אבל יש עוד צדיקים בסדום, מדובר בשערורייה, לא פחות!
-
@shraga אמר בקיבלתי סימן.:
@magicode כאן הם כותבים שניתן לתרום לנטפרי
http://din.org.il/2017/10/15/תרומה-לנטפרי/א"א לתרום מכספי מעשר.!!
זה מה שכתוב.
מעשר זה לעניים.
מי כאן עני.
לא נראה לי שהם עניים.
עניים זה אברך דחוק שאין לו מה לאכול.
וגם אין לו מחשב. -
גם אם נפריד את הדאגה הרוחנית שיש לנו כיראים מסיכון הביטחון הרוחני שלנו כשאנו גולשים, גם אם את הנ"ל אי אפשר לדרוש מאותם גורמים .
התנהגותם מקוממת בשל הפגיעה בציבור הלקוחות . ראשית , כאשר הם לא נתנו שירות הוגן בסינון שלהם לציבור הן מצד אתרים חשובים שנחסמו לגמרי הן מצד תפקוד טכני לקוי של אתרים פתוחים הן מצד פירצות לא ראויות בסינון . ואת כל זה הם יכלו לפתור עם כסף אבל הם העדיפו להתעשר על חשבון הציבור ולתת שירות לקוי. ובדיוק בשביל זה קיים עיקרון השוק החופשי . יכולה לקום חברה אחרת לתת שירות יותר טוב ולהתחרות [שלא לדבר על כך שנטפרי היא חברה לטובת הציבור ללא כוונת רווח ופגיעה בה היא פגיעה בציבור] . אלא שכדי להתמודד עם זה הם לא נהגו בהגינות כלפי הלקוחות אפילו מינימלית . במקום להשקיע משאבים לתת שירות ראוי ללקוחות ולהציג תחרות הוגנת הם מצאו קיצור דרך ובעוולה שניה הטעו או רימו לקוחות על מנת שיעזבו את נטפרי ויצטרפו אליהם . משדיברה האמת בעד עצמה, עדיין לא התעשתו ולא עלתה בדעתם האפשרות להשקיע במוצר הוגן אלא הם מנסים לפגוע בחלופה היחידה הקיימת לגלישה באינטרנט לאדם ששואף לשמור תרי"ג מצוות. זה מעשה לא הוגן ומהווה פגיעה קשה בצרכנים זה נסיון לכפות מנופול שבו הצרכנים ישלמו בעלי החברה ירוויחו והציבור ישאר ללא מענה .
אין כאן המקום לדון בשאלה האם יש גניבת פטנט או אין גניבת פטנט, זה, כמו שאומרים המאמינים בשופטים שבירושלים, "יתברר בבית משפט" אם נגיע לשם. פה המקום לדבר על הדרך הלא הוגנת כלפי צרכני האינטרנט החרדים שבה הם פועלים. הנסיון ליצור מונופול שבו הם יוכלו להרוויח בלי לתת שירות הוא פסול מיסודו. לפי כל קנה מידה -
@יעקב-ק עיין בדרך אמונה בהלכות הנוגעות למעשר כספים לא קימת הלכה שמעשר כספים הוא לעניים
(לא לסמוך עלי למעשה) -
@יעקב.ק אמר בקיבלתי סימן.:
@shraga אמר בקיבלתי סימן.:
@magicode כאן הם כותבים שניתן לתרום לנטפרי
http://din.org.il/2017/10/15/תרומה-לנטפרי/א"א לתרום מכספי מעשר.!!
זה מה שכתוב.
מעשר זה לעניים.
מי כאן עני.
לא נראה לי שהם עניים.
עניים זה אברך דחוק שאין לו מה לאכול.
וגם אין לו מחשב.לב לאחים קרן הסעות ועוד אפשר לתת ממעשר אז מה ההבדל
-
@aiib אמר בקיבלתי סימן.:
@shraga שים לב לשואל: "כאשר איני מקבל מהם כל תמורה"
וזה הסיפור כאן ,ללא כל תמורה . לא מדובר כאן על ה15 שבעבור זה יש סינון,מדובר על תרומה בלתי תלויה.
-
אני גם חושב כך
סוף סוף נטפרי מצילה נפשות לא פחות מארגונים אלו -
לכאורה בעז"ה כל הכסף ילך בסוף לפיתוח. נניח שבסוף זה מתקדם לתביעה,בעז"ה נטפרי מנצחת ומקבלת הוצאות משפט.( על האפשרות השניה אני לא רוצה לחשוב..)
-
@ari62
אתה רוצה לומר שא''א לתרום ממעשרות? -
@סתם-איש-יהודי לא. רק מביע תקווה
-
@ari62 אמר בקיבלתי סימן.:
נניח שבסוף זה מתקדם לתביעה,בעז"ה נטפרי מנצחת ומקבלת הוצאות משפט.
זה לא כ"כ פשוט.
לא כל ההוצאות חוזרות... -
ראיתי באתר של פרוג מישהו מפנה לקישור הזה
http://www.telecomnews.co.il/יזם-שיוצא-לארה-ב-מקבל-במתנה-בכל-מקרה-תביעה-מ-טרולי-פטנטים.html
פתחתי את הדף, ושמתי לב למשהו מעניין.אני מצטט מתוך האתר:
ד"ר י... א......, (בתמונה י.... א..... משמאל), שותף, מיתר: "חברות הייטק ישראליות, שמגיעות לארה"ב, כמעט כולן ללא יוצא מן הכלל, תקבלנה במוקדם או במאוחר מכתב מעו"ד בתביעה על הפרת פטנט או פטנטים. התופעה הזו מאוד ייחודית לארה"ב, למרות שנתקלנו בזה גם בכמה מדינות אחרות, אבל לא באותו היקף ועוצמה.
המכתבים הללו נראים די מאיימים ויש להם מבנה ונוסח קבוע. יש לנו ניסיון רב בזה ואנו אומרים מראש ליזמים: לא צריך לברוח מארה"ב בגלל מכתב כזה, אפשר להתמודד עם הבעיה.
ראיתי לא מעט סטארטאפים ישראלים, שסגרו את הסניף שלהם בארה"ב, אחרי שקיבלו מכתב כזה והבינו, שיש קושי בארה"ב להתמודד עם זה. הרוב מפחדים מהוצאות בלתי נשלטות המגיעות כתוצאה ממכתב כזה. הפחד הזה נכון אבל ניתן לפתרון.
חייבים להבין את המכניזם של השיטה הזו, שיטת הטרול של הפטנטים. המכתב תמיד מגיע מטרול פטנטים שלא מעניין אותו בכלל שאתה סטארטאפ ישראלי בתחילת דרכו, שמתמודד עם אין סוף קשיים של כניסה לשוק אמריקאי. המטרה שלהם היא להרוויח כסף על הפטנטים שיש להם ביד.
בכלל, לא יעזור אם היזם יתחיל להתווכח איתם ויכוחים בגישה של: "אין לי אחות" ו"הפטנטים שלך לא רלבנטיים למה שאני מפתח". מי שמתחיל במסלול ויכוח מהסוג הזה מול טרול הפטנטים גורם רק לדבר אחד: העו"ד התובע יעלה את הדרישות שלו ולא יהיה מוכן להתפשר על סכום נמוך. חלק מעורכי הדין השולחים מכתבים כאלה מעוניינים באחוזים מההכנסות העתידיות של הסטארטאפ ומניחים, שזה יהיה להם יותר כדאי לחלוק הכנסות עתידיות מהסטארטאפ, במקום להתעמת משפטית ולקבל אולי מעט.
כל המכתבים, שנשלחים ליזמים, מכילים שמות של חברות גדולות, שהסכימו לקבל "רישיון" משולח המכתב, תמורת תשלום על שימוש בפטנט או בפטנטים שיש ברשותו. הסגנון הזה של המכתב, נועד 'לשכנע' את היזם, שלא כדאי לו להילחם, יותר כדאי לו להצטרף לאלה המשלמים לטרולים.
וכאן אני מגיע לעיקר: הניסיון מלמד, שכמעט תמיד כדאי ליזמים לרכוש רישיון מטרול הפטנטים. אפשר להתווכח על דמי הרישיון ולנסות לצמצם את הנזק. אבל, הדרך הנכונה ביותר והמהירה ביותר לצאת מזה בשלום ובעלות יחסית נמוכה, היא לשלם, כלומר: לרכוש רישיון או לחלק רווחים עתידיים.
זה נשמע באזניים ישראליות ממש רע, אבל זו המציאות המשפטית בארה"ב. המשמעות של התעמתות וניסיון להוכיח, שאתה צודק ושטרול הפטנטים הוא רק 'עלוקה הרוצה לסחוט אותך', מחייבת אותך קודם כל לפנות לעורכי דין. בארה"ב אין עורכי דין, שעובדים בחינם או על בסיס הצלחה.
למכתב, שיזם ישראלי מקבל מטרול פטנטים, אפילו יתעלם ממנו ולא ייענה, יש כמה השלכות חמורות, שיש לקחת בחשבון:
א. הטרול לא נעלם ולא נח. הוא יחכה ליזם בכל פינה. למשל: כשהיזם ירצה לבצע IPO, או השקעה משמעותית, או איזה שת"פ משמעותי, אז הטרול יתעורר לחיים ויסכל את המהלך, כדי שקודם כל יפצו אותו היטב.
ב. עלויות עורכי דין בארה"ב ממש לא זולים. אי אפשר לגמור הרפתקאה כזו בזול, אם היזם מחליט להילחם. אפילו אם היזם יצליח בתביעה שלו בבית המשפט, הוא יצטרך לשלם הוצאות משפט לעורכי הדין ולמומחים, שהוזמנו לבית המשפט מטעמו. הנסיון מראה שזה בין 3 ל-5 מיליון דולרים. אין ליזמים הישראליים את הסכומים הללו.
ג. העיסוק בנושא גוזל זמן ממנהלים - יזמים וגוזל להם את הריכוז. במקום להתעסק בקידום היוזמה, היזם מתעסק בטרול, שמפריע לו. זה יכול להסיט יזמים ממסלול הפיתוח וההתפתחות שלהם.יש כאן גם שיקול כלכלי קר. רוב הטרולים מבקשים או מוכנים להסתפק אחרי מו"מ בכ-50 אלף דולרים "דמי רישיון". הם בכוונה מדברים על סכום כזה במו"מ עמם, כי הם יודעים, שיזמים יתפתו להסיר את הבעיה מהשולחן תמורת הסכום הזה. הם יודעים, שהחלופה (של "מלחמה משפטית") יכולה לעלות ליזם בין 3 ל-5 מיליון דולרים ואולי אף יותר במקרים מסובכים.
לכן, נשאלת כאן גם שאלה מוסרית: האם היזם הישראלי צריך להיכנע לדרישה הזו? העצה הראשונה שלי ליזמים: אתם אל תשיבו למכתב מהטרול. תנו רק לבעלי מקצוע המבינים בתחום, שישיבו להם. כל מגע לא מקצועי עמם לא יפתור את הבעיה, אלא יחמיר אותה. גם אי מענה לא יפתור את הבעיה.
לכן חשוב, שמומחים בתחום הזה יבחנו את המכתב של הטרול ויש להשאיר את הטיפול בנושא לאותם מומחים, שצברו ניסיון בתחום הספציפי הזה. זה יהיה יותר זול מכל חלופה אחרת. זה עניין עסקי, שצריך להבין את המכניזם של גלגלי הצדק או האי צדק הקיים בארה"ב.
חשוב להבין, שתופעת הטרולים לא הולכת להיעלם, למרות כל השיפורים בחקיקה בארה"ב. שום טרול לא יוותר מרצונו על שום מכתב תביעה שלו ולא חשוב מה היזם אומר, חושב או טוען. לעובדות, מנקודת הראות של הטרול, אין שום משמעות. התהליכים החוקיים מוכרים לו והוא פועל רק על סמך התהליכים החוקיים, שהוא בקי בהם. לכן, הפשרה לשלם ומעט ככל הניתן היא הפתרון, שבד"כ מגיעים אליו כל אלה הפועלים בפקחות ולפי העצות של אנשי המקצוע בתחום".
עד כאן הציטוט (ההגדשות שלי, א.ת.).
אולי אני פרנואיד, אבל נראה לי משהו מוזר בחוות דעת התמימה הזו של הד"ר המדופלם, הדברים מוצגים כאילו יש כאן איזו חוות דעת נייטרלית של איזה דוקטור, ומשום מה זה מריח לי מאד לא 'נייטרלי' שימו לב שבניגוד לדפוס המצוי של חוות דעת מקצועית שפורסת את האפשרויות לכאן ולכאן, וגם אם בסופו של דבר הוא ממליץ על אפשרות א' או ב', עדיין הוא משאיר לך מרחב של שיקול דעת אישי.
החד צדדיות המתקתקה שלו כאן יש לה ריח מסריח.
והנה כשאתה רואה את השם אתה מגלה שאותו 'דוקטור' (שימו לב שבניגוד לדוברים אחרים באותו פוסט שלא שכחו לתת להם קרדיט של 'עו"ד' כאן זה נמחק להם בטעות) שממליץ לנו איך להתמודד עם 'טרולים', הוא לא פחות מאשר 'טרול' בעצמו....
אם לא ניחשתם עד עכשיו, אז קבלו אותו במחיאות כפיים.
מיודעינו 'יואב אסטרייכר' מגיש התביעה המדוברת.
בבחינת מה שאמרו חז"ל 'הוא היצר הרע הוא המלאך המוות'....
וכתוב שהיצר הרע בתחילה מפתה את האדם לחטוא, ומיד אח"כ עולה לשמים להעיד נגדו. -
@אחד-תם אין מה להיות המום, פשוט התרומות בהוראת קבע אינן משוקללות, אם נשקלל אותם תיווכח שכבר מתקרבים למאה אלף, מאוד הרבה מהתורמים סכומים קטנים של 10 ש"ח 30 ש"ח 50 ש"ח זה בהו"ק ללא תפיסת מסגרת X מספר חודשים.
-
@aiib אמר בקיבלתי סימן.:
@magicode אולי כדאי לחלק זאת לב' התרמות א. התרמה על הספק כלומר התורם יודע שיש ספק ובכל אופן תורם ולוקח בחשבון שבסוף זה יילך לפיתוחים שזה דבר חשוב בפני עצמו. ב. התרמה על תנאי כלומר הסכום יגבה אבל נטפרי תבצע רישום ובמידה ובסייעתא דשמיא לא לא יצטרכו את הכסף, הכסף יוחזר לתורם [כמובן שתמיד הוא יכול להחליט שהוא משאיר את הכסף..]
צריך לזכור שכמו שלכתב הגנה יש הוצאות כבדות (של עו"ד וכד') אזי ג"כ לכתב תביעה יש הוצאות גדולות (אמנם יכול להיות שפחותות אבל בכל אופן לא קטנות) ויש לו ג"כ סיכון של הוצאות משפט פיצויים וכד' ואת כל הכסף הזה יצטרכו להוציא מהכיס
ולכן לדעתי גם אם יתרמו רק על תנאי שבמידה ולא יצטרכו את הכסף יחזירו את זה - זה יכול להיות גורם מכריע כשיראו שמוכנים ללכת עד הסוף ויש את כל המימון הנדרש מה שהופך את כל התביעה שלהם ללא כלכלית
לעומת זאת כשיש להם עדיין צד שלנטפרי יהיה קשה כלכלית להתנגד זה ידרבן אותם להמשיך עד הסוףוזה ג"כ סיבה להתרים עכשיו ולא לחכות עם זה - כך זה גם יכול לצאת יותר זול כשהצד השני ירד מיד מהעץ
-
לדעתי חייב פרסום בכל האתרים שעובדים בשת"פ עם נטפרי, ממש ממש במקרה הגעתי לראות שיש בעיה והתרמה, לא כולם נמצאים כאן בפורום, אפילו אפשר לשלוח מייל לכל משתמשי נטפרי עם בקשה קטנה וחד פעמית,
-
אפילו אם כל משתמשים נטפרי יביאו 10-15 שקל מעבר לחיוב הרגיל זה כבר משמעותי.
-
@RNC לצורך עניים.
אני לא מבין איך אתה משווה בכלל. -
@ארז-מלבנון אמר בקיבלתי סימן.:
@יעקב-ק עיין בדרך אמונה בהלכות הנוגעות למעשר כספים לא קימת הלכה שמעשר כספים הוא לעניים
(לא לסמוך עלי למעשה)חשוקי חמד סוכה דף מט עמוד ב
האם אפשר לקיים מצות מעשר כספים ע"י שיתקן בגדי עניים
שאלה. אדם הצריך לתת מעשר כספים אלף שקל לחודש, האם יכול לתקן עשר זוגות נעלים לעניים כאשר כל תיקון עולה מאה שקל ובזה יצא ידי חובתו?
תשובה. נאמר במסכת סוכה דף מט ע"ב צדקה בממונו, גמ"ח בגופו ובממונו, צדקה לחיים, וגמ"ח לחיים ולמתים. וכתב על כך השפת אמת משמע דלא שייך צדקה רק בנתינת מתנה לעני, דאי לאו הכי הא משכחת צדקה ג"כ בגופו, וכגון שאופה לעני פיתו, או מתקן לו מנעלו בחינם וכדומה, וכמו כן למתים דעושה להן תכריכין וקוברן חינם, במקום שנוטלים עליו שכרו, רק דס"ל דצדקה אינו רק בנתינה כמו שכתוב 'נתון תתן', עכ"ד. לפי דבריו נראה שלא מקיימים מצות צדקה בתיקון מנעליו של העני.
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספיםצדקה; מעשר כספים
"צדקה" - מצות הגשת עזרה חומרית לעניים; "מעשר כספים" - הפרשת עשירית (או חמישית) מן הרווחים לצורך פרנסת לומדי תורה או לצורך פרנסת עניים וכיוצא בזה.
מצוה על כל אדם מישראל לתת צדקה לעניים, איש כפי השגת ידו, שנאמר (דברים טו, ז - ח): "לא תאמץ את לבבך ולא תקפוץ את ידך מאחיך האביון. כי פתוח תפתח את ידך לו". וכן נאמר (ויקרא כה, לז): "וחי אחיך עמך". מוטלת עלינו חובה לעזור לאחינו ולאפשר להם לחיות עמנו על ידי סיפוק צרכיהם השונים.
גם עני המתפרנס מן הצדקה, חייב לתת צדקה לעניים אחרים.
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספיםהמעלה הגדולה ביותר בנתינת צדקה היא, להחזיק ולתמוך במי שמטה ידו, כדי שהוא לא יתמוטט לגמרי ויהפך לעני גמור. וכך כותב הרמב"ם (מתנות עניים פ"י ה"ז): "שמונה מעלות יש בצדקה זו למעלה מזו. מעלה גדולה שאין למעלה ממנה, זה המחזיק ביד ישראל שמך (שנעשה עני) ונותן לו מתנה או הלואה... ועל זה נאמר: 'והחזקת בו גר ותושב וחי עמך', כלומר: החזק בו עד שלא יפול ויצטרך".
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספים
מושגים תלמודיים צדקה; מעשר כספיםמצות מעשר כספים, במקורה, נתקנה לצורך פרנסת לומדי תורה או לצורך פרנסת עניים. אולם, בזמן הזה נוהגים רבים לקיים בכספי המעשר מצוות שונות. בפוסקים מובא, כי ראוי שהאדם יתנה לפני הוא מקבל עליו באותה שנה להפריש מעשר כספים, שיוכל להשתמש בכסף לצרכי מצוות שונות. בדיעבד, גם אם לא התנה הוא רשאי לעשות זאת.
-
@יעקב.ק אתה מאתגר אותי על הבוקר א. אולי נעביר את הדיון לפורום לתורה ב. אני חוזר על המלצתי לך לעיין שם, מעשר כספים זה מנהג ולא הלכה ולכן זה תלוי במה נהג על עצמו גם יכול להיות שאלה של נדר ג. צריך לשאול מורה הוראה
-
אני מרגיש קצת לא מזדהה עם הסלוגן 'מגינים על המגן' 'עוצרים את המלחמה בנטפרי'
זה מאד חיוור לטעמי. כאילו אנחנו בתור 'הכרת הטוב' עושים טובה ונחלצים לעזור לנטפרי המסכנים. שאנחנו כל כך אוהבים.
זה דבר מאד יפה וחיובי.
אבל זה ממש ממש לא המציאות.
הרי המלחמה שלהם היא בכלל לא בנטפרי, הרי נטפרי זה לא משהו בפני עצמו שאפשר לפגוע בו. מה, חמש אנשים יפיסדו משכורת? זה הרי לא הנושא בכלל.
נטספרק לא הכריזה מלחמה על נטפרי. נטספרק החליטה להלחם ולגמור אותנו אלפי לקוחות נטפרי המאושרים, מי שיפסיד הרי מהאיומים האלו (היל"ת) זה לא חמש אנשים בנטפרי שיצטרכו לחפש משכורת אחרת, מי שיאכל אותה ובגדול זה אנחנו, כל אחד יודע את ה'פעקאלע' שלו, מה מחכה לו בפינה בלי הסינון האיכותי והשירות היעיל והמהיר של נטפרי.
ומי שרוצה להתרשם מהגהינום שממתין לציבור מסגירת נטפרי, שפשוט יקרא את אלפי התגובות באשכול הזה ובשאר האשכולות שבאתר הזה ובשאר האתרים.
לפני כמה שבועות עלה לכל הכותרות סיפור של מוסד שנזרק מהמבנה שלו, לא היה מי שלא דיבר על זה, לא היה מי שלא נגע לו ללב.
למה? כי אף אחד לא הציג את זה כאילו שמישהו נלחם במנהל המוסד.
המסר שזרם בכל הערוצים הוא, שפלוני זורק מאות ילדים לרחוב.
אנחנו חייבים להתאחד ולשנות את המסר.
נטספרק מאיימת לזרוק לכלבים אלפי בתי אב, בעד בצע כסף.
חייבים לדעתי להחליף את הסלוגן.