הצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode
-
אני במקום @administrators הייתי נעלב מאד מהאשכול הזה, ואולי גם שוקל לפרוש מהחיים הציבוריים. (הגזמתי....).
מספיק יום אחד לשוטט כאן, ובכל רחבי הרשת בכל פעם שהשם 'נטפרי' מוזכר, אין סוף הלל ותשבחה על המלאכים שעומדים מאחור, המקצועיות המסירות האיכפתיות והכל ואנחנו כמעט לא משלמים על זה.
והנה כחלק מהיצירתיות והגאונות הם מוצאים דרכים איך לתחזק את העסק ובמקום לקחת מאיתנו רבה געלט שמגיע להם ביושר, הם מפילים את המימון על הסינים.
ובמקום לשבח ולהודות, מגיע התמרמרות על כאילו חוסר נימוס (אמרו כבר שכל הרשת עושה היום כסף 'על גבינו' בשיטה הזו), ושמא יש ספק ספיקא של חשד שמא ח"ו הפסדנו פעם המה גרושים.
אוי ואבוי.
ולהיות אוכלי (חצי) חינם, על חשבון כל הצוות המלאכי של נטפרי. זה כן נימוסי???
כן, זה נימוסי.
בגלל שבניגוד אלינו הם נותנים לנו את זה עם כל הפרגון! ועוד לפעמים עם תחושה כאילו שאנחנו בכלל עושים להם טובה שאנחנו משתפים פעולה יפה.שהרי זה התפקיד שלהם ומשמים מינו אותם להיות משטרת הרשת!
וכי ראוי למעול בתפקיד? ... -
@mdy אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
@aiib
ממש לא מתרגז.
אבל זה לא לעניין. גם בגוגל עוקבים אחריך ומוכרים מידע. זה מקובל זה נורמלי זה בכל מקום
והטענה פה, גם אם לא בכוונה כזאת, אבל התוצאה היא טענה "קנטרנית" ולא מפרגנת. זה הכל.אני ממש לא מבין על מה יצא הקצף????
אני כולי מלא מלא בהכרת הטוב לנטפרי וחייב להם המון..
אלא מכיון שגם כך אם יש קאשבאק זה אמור להיות לא דרך נטפרי- ביקשתי שיהיה אפשר להגדיר זאת אחת ולתמיד בהגדרות המשתמש- שלא יעבור דרך נטפרי
זה הכל !!!
מה מרגיז פה?? -
@קול-הקורא אני חושב שקצת לא הבנת מה @yzahn היקר כתב , ואפילו קצת נסחפת .
הוא כתב בסה"כ את דעתו האישית שהיה ראוי לעשות גילוי דעת כזה או אחר על דבר שכזה , מותר להסכים איתו ומותר גם לחלוק עליו ,אבל לבוא ולהגיד בגלל זה על @yzahn שהוא לא מפרגן לנטפרי זה קצת מצחיק .
ביקורת היא לא רק הורסת היא גם בונה , ונטפרי לא (מתיימרת להיות) מושלמת, ואם בנאדם חושב שיש מה לתקן זהו בדיוק המקום לדון על כך .
@נשארנו חברים ... -
@חכם לא התכוונתי למישהו מסוים ואני גם לא שמתי לב לשמות. קראתי את האשכול וזו התחושה שעלתה מחלק גדול מהדיבורים, חשש כבד מלווה בנדודי שינה שמא יש איזושהי סבירות משוללת שח"ו נטפרי מרויחה כמה גרושים וירטואליים. מבלי להשתחוות לנו ולקבל אישור בכתב.
-
@טרוצער אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
@mdy אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
@aiib
ממש לא מתרגז.
אבל זה לא לעניין. גם בגוגל עוקבים אחריך ומוכרים מידע. זה מקובל זה נורמלי זה בכל מקום
והטענה פה, גם אם לא בכוונה כזאת, אבל התוצאה היא טענה "קנטרנית" ולא מפרגנת. זה הכל.אני ממש לא מבין על מה יצא הקצף????
אני כולי מלא מלא בהכרת הטוב לנטפרי וחייב להם המון..
אלא מכיון שגם כך אם יש קאשבאק זה אמור להיות לא דרך נטפרי- ביקשתי שיהיה אפשר להגדיר זאת אחת ולתמיד בהגדרות המשתמש- שלא יעבור דרך נטפרי
זה הכל !!!
מה מרגיז פה??כדי לקבל קאשבאק חבר, אתה צריך להפעיל אותו.
כשאתה מפעיל אותו, אוטומטית נטפרי "פורשים" מהרווחים שלהם.
אז מה בדיוק צריך להיות מוגדר????
גם אם תגדיר 200 פעם. אתה צריך להפעיל קאשבאק.
מה הבעיה? כשאתה מפעיל נטפרי מתנתקת (זה מה שמוגדר לכולם)
אתה מציע הצעה לביצה שלא נולדה ולא קיימת.אני מקווה שהייתי מספיק ברור
-
@mdy
לא מדוייק
ההפעלה של הקאשבאק היא רק כלפי שאני ניהיה מנוי אצלם,
תאורטי אם נטפרי רוצים כיון שהם שולטים על התעבורה של הרשת הם יכולים לצייר כאילו ההפניה הייתה דרכם, (מה שקורה באופן שאין קאשבק) גם באופן שהפעלתי את הקאשבאק,בקיצור מה שיש לי קאשבק נטפרי לא לוקחים אותו זה רק מבחירה שלהם,טכני לא השתנה כלום, הם עשו מנגנון שבודק ואם הקישור הוא קאשבאק אז נטפרי לא לוקחת,
וע"ז טוען @טרוצער שלעיתים זה מפקשש. -
אם זה מפקשש. אני רוצה לדעת מזה. אני לא רוצה לפתור את הפקשוש בצורה שיהיה אפשרות לבטל את זה.
לכן מי שיש לו פיקשוש שילשח לי מייל netfree613 גמייל -
@magicode אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
אני לא רוצה לפתור את הפקשוש בצורה שיהיה אפשרות לבטל את זה.
לענ"ד
גם הרצון הנ"ל של @magicode נובע מתוך רצון טוב.
משאבים עצומים נצרכים בשביל להחזיק את המערכת, ואת שירות הלקוחות, היכולת להתקיים עם המחיר החינמי שנטפרי גובה, זה אך ורק הודות לכאלו דברים. -
@חברה, בוא אני אסביר לכם משהו. אם רוצים להבין את דבריו של השני? (יש שלא מעוניינים), תמיד כדאי שתכירו אותו. אז נעשה קצת הכירות.
- אני לא אדם שהכסף בראש מעייניו. (כך הטבע שלי, זה לא צדקות).
- אני אדם (לא האקר ולא חוכמולוג) שהצד הטכני של דברים כן מעניין אותו (אם לא שמתם לב...)
- כאשר אני כותב משהו, אני מנסה לכתוב ברור ואני מצפה שאנשים ינסו להבין אותי לפני שיתקיפו.
- לרוב אני כותב רק בשביל האינטליגנציה, לא כטענות, אני רוצה שהדברים יובנו כך. תשובות מנומקות ושכליות מהנים אותי, צעקות לא.
- ב-30 השנים האחרונות קניתי אולי 5-10 פעמים דברים ברשת (חוץ מתוכנות, שתתפלאו לשמוע, אני משלם עליהם).
- אין לי מושג איך עובד קאשבק (מבחינה מעשית, מבחינה טכנית יש לי קצת מושג). אינני יודע כמה כסף מקבלים חזרה. ולסימן לדבר, לא עלה על דעתי (עד היום שנפל לי האסימון) שאנשים מפעילים קאשבק על הקניות שלהם, תמיד חשבתי שמפעילים רק כאשר אתה מביא לקוח אחר. לכן, לא הבנתי בכלל מה @טרוצער רצה להשיג ע"י הגדרה כזו או אחר, מכיון שצריך שיהיה מוגדר אצל השני. רק עכשיו נפל לי האסימון. לא הבנתי בכלל מה @נטפריס כתב משל מאדם שזורק דברים לאשפה, אני לתומי חשבתי שמדובר בכסף שאף פעם לא יחזור אלי, רק השאלה אם יגיע לנטפרי, לצד שלישי, או לאיביי. ולכן לא הבנתי בכלל איך נכנס לפה חוסר פירגון...
על רקע הנ"ל אסביר למה חשבתי (ועדיין חושב, עוד לא הגעתי לגיל של @נטפריס ...) שראוי שיהיה גילוי דעת ברור שמפעילים קאשבק. לדעתי, יש צפי ריאליסטי מספק אינטרנט (ונטפרי הוא ספק אינטרנט לענין זה) שהם מהווים רק צינור לתעבורה, ולא עושים מניפולציות לתעבורה. דוקא במקרה של נטפרי זה לא נכון, כי הם באו לעולם בשביל לסנן, אבל עדיין אני חושב שאפשר לצפות שהמניפולציות שהם עושים לתעבורה קשור אך ורק לסינון ולא לבצע כסף. במידה והם רוצים להרוויח כסף (עריכה לכבוד @מעלה-ומוריד, אני לא חושב לרגע שמדובר ברווח אלא בכיסוי עלויות לטובת הכלל, ועדיין -), לדעתי (בלבד), ראוי שיגלו את זה בצורה ברורה. עד כאן.
אתם מוזמנים להסכים או לא להסכים, אבל בבקשה לא לצעוק...
@mdy, אתה יכול להסביר לי למה אתה חושב שאם גוגל וכל השאר מתנהגים כחיות טרף, שגם נטנפרי ינהגו כך?
-
@yzahn אני חושב שכולם מסכימים עם דבריך.
ואני חושב שרוב מוחלט של משתמשי נטפרי מפרגנים בשמחה ובאהבה לנטפרי, את המניפולציה לצורך כסף. גם אם נטפרי לנטפרי יוצא מזה ריוח נקי - ולא בטוח שזה כך. איך אתה חושב קיימת עלות כ"כ נמוכה? אז גם אלו שלא מפרגנים, הארנק שלהם מפרגן... -
@מעלה-ומוריד ערכתי את הפוסט שלי.
-
@yzahn אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
אני לתומי חשבתי שמדובר בכסף שאף פעם לא יחזור אלי, רק השאלה אם יגיע לנטפרי, לצד שלישי, או לאיביי.
לא הבנתי, מה קרה לתומתך? נפגעה בתאונה קשה?
אם חששו של @טרוצער יתאמת זה יהיה בגדר באג הצריך תיקון. השאר בדיוק כמו מה כתבת לתומך.
ומחילה ממך, לפני שאתה כותב בכזה אשכול אתה צריך לדעת את הפרטים המציאותיים. ולא לכתוב לבסוף שהיית תמים. -
@yzahn הדבר היחיד שלא הצלחתי להבין זה שהרי נטפרי כותבים את זה בתנאי המשתמש, אז על מה התלונה.
-
@מ-פינחסי אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
@yzahn הדבר היחיד שלא הצלחתי להבין זה שהרי נטפרי כותבים את זה בתנאי המשתמש, אז על מה התלונה.
מכיון שכולנו יודעים כמה לא קוראים את התנאים אז לדעתו היה צריך ליידע בצורה יותר "מיידעת".
כי אנשים חושבים שנטפרי רק מאפשרת גישה למידע והנה מתברר שהיא "מערבבת" בדרך. -
@נטפריס אמר בהצעה: שיהיה אפשרות להגדיר שלא יופנה אלי אקספרס דרך magicode:
ומחילה ממך, לפני שאתה כותב בכזה אשכול אתה צריך לדעת את הפרטים המציאותיים. ולא לכתוב לבסוף שהיית תמים.
המציאות שלא הכרתי פה הוא נושא שולי לגמרי, לא קשור לגמרי למה שכתבתי. המציאות ממש לא מעלה ומוריד לגבי מה שכתבתי. לא שיניתי את דעתי עכשיו שהתמימות נפגעה. רק כתבתי שעכשיו אני מבין למה אנשים חשבו שזה היה חוסר פירגון מצדי. זהו.
להסביר יותר, חשבתי שמדובר בכסף שלא שייך שיחזור אלי, רק השאלה אם יגיע לנטפרי, לצד שלישי, או לאיביי. לכן לא הבנתי איך נכנס לנושא חוסר פירגון. עכשיו הבנתי שאני יכול להפעיל את הקאשבק על הקניות שלי בעצמי. -
@מ-פינחסי אתה מוכן שנעשה לך מבחן על תנאי השימוש?
-
-
כי אנשים חושבים שנטפרי רק מאפשרת גישה למידע והנה מתברר שהיא "מערבבת" בדרך.
זה לא רק שאנשים חושבים כך, אני חושב שכך צריך להיות, שנטפרי משתמשת כצינור לתעבורה ומתערבת רק לצורך סינון.
-
כי אנשים חושבים שנטפרי רק מאפשרת גישה למידע והנה מתברר שהיא "מערבבת" בדרך.
זה לא רק שאנשים חושבים כך, אני חושב שכך צריך להיות, שנטפרי משתמשת כצינור לתעבורה ומתערבת רק לצורך סינון.
נכון, כי אתה לא חושב על כסף כמו שכתבת.
אבל אני בטוח שאם יעשו משאל כללי בין כלל משתמשי נטפרי, האם להכפיל את עלות הסינון לחודש, או לעשות כל מיני תרגילים כאלו. הנהלת נטפרי וכולם יודעים מה יהיו התוצאות.אגב, לפני שנים כשסיפרתי לאנשים על ה'מופת' הזה ששמו נטפרי, זה עדיין היה בהתחלה, וזה היה חינם לגמרי, והדיבור היה שזה ימשיך להיות חינם תמיד, שאלו אותי איך הם יתחזקו את עצמם, ואמרתי שאני סומך על הגאונות שלהם למצוא את השיטות. כמו שרוב נותני השירות ברשת מתפרנסים בעקיפין בלי לקחת את הכסף ישר מהכיס של הצרכנים שלהם.
לא שמעתי כך מהמנהלים אבל זה היה אצלי מושכל ראשון וסברא פשוטה שככה עובדים. כך שגם היום אני רואה בזה דבר לגיטימי לחלוטין.
אני חושב שמי שרואה את זה אחרת, זה בגלל שכל ההתנהלות של נטפרי הכניסה לו כל כך חזק לתודעה שנטפרי נועדה אך ורק בשביל לרדוף אחרינו ולתת לנו ולתת לנו ורק בהתנדבות.
וזו גדולתה.
-
ותסכים לשלם יותר בגלל זה ?