הקרב לסגירת ויקיפדיה.
-
לדעתי כמו בכל מקום גם במקרה של ויקיפדיה החכמה זה לדעת לשקול נכון מה המצב הפחות גרוע. אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שויקיפדיה זה דבר נצרך שבכל מקרה משתמשים בו. אזי נשאר רק להחליט באיזה צורה לעשות את זה האם דרך ויקיפידה או המכלול . וזה ודאי שמאגר מידע שמתבסס על מידע כפרני לא יהיה ברמה כמו של שכתוב מחדש לעולם. וזה ודאי שגם בהמכלול נכנס בדלת האחורית הרבה זבל. השאלה מה עדיף האם את ויקיפדיה שמכניסים זבל גדול בדלת הקדמית והקורא מודע לכך או את המכלול שעל אף רצונם הטוב נכנס דרכם זבל קטן מהדלת האחורית בצורה סמויה וזה בזמן שהקורא לא מפעיל את 'ההגנה' שלו. לדעתי צריך אדם גדול כדי להכריע בדברים כאלו.
-
ובדיוק על דברים אלו צועקים שההפנייה היא טעות!!!
מי שמעוניין לקרוא ויקיפדיה או מכלול שיעשה זאת, ואם ההחלטה הרבנית היא שויקיפדיה חסומה אז היא תהיה חסומה, (מעניין לשמוע אם היה כזה החלטה ושל איזה רב בדיוק, אני מדבר על שמות לא מכוני רבנים) אבל הגשה של חומר באיצטלא כשרה עוד תחת נטפרי זה טעות חמורה.
יש אתרים רבים שמכילים חומר חמור ולאף אחד אין בעייה כי מה אמר שזה טוב -
@by6199 קמחא טחינא טחינת.
-
@מעלה-ומוריד אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
@by6199 קמחא טחינא טחינת.
כמובן ואחרי ש @GolanArt כתב את הטקסט הבא
"לא קראתי פה את רוב הדיון, אני רוצה לומר שעצם העובדה שמשתמשים
חרדים לא יצטרכו את ויקיפדיה שידוע ללא ספק שהיא מנוהלת ע"י אתאיסטים הדוקים ביותר,
עושה לי טוב בלב....
(https://www.hidabroot.org/article/1118842)" -
@magicode עברתי על כל הדיון המרתק הזה, וצרם לי לראות שהפריעה לכמה גולשים העובדה שאיש אחד יחליט מה יהיה ומה לא יהיה (דבר שאינו נכון עובדתית, כי בויקפידיה החלטות נקבעות ע"פ דעת הרוב, הצבעות וכדו'). ואפילו יש שהציעו שיהיה "הסכם עם נטפרי" לגבי מהות התוכן... ידוע לכולנו שבציבור החרדי ישנם אנשים בעלי השקפות שונות וגם דעות שונות בהלכה. ואם יש אדם אחד שהקים את "המכלול" אז סביר להניח שדעותיו האישיות לא עולות בקנה אחד עם כמה גולשים נחמדים מכאן. ואז מה? תאוות השליטה הזו איננה מוצאת חן בעיני.
-
@זליג-אמזלג מדי תקופה מישהו פותח ניק חדש להגיב תגובות חוזרות ע"ע.
המנהלים, וגם המשתמשים רואים זאת בחומרה. ראה מה כתוב כאן. ד"ש לבוריס כרשינה. -
@זליג-אמזלג אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
@magicode עברתי על כל הדיון המרתק הזה, וצרם לי לראות שהפריעה לכמה גולשים העובדה שאיש אחד יחליט מה יהיה ומה לא יהיה (דבר שאינו נכון עובדתית, כי בויקפידיה החלטות נקבעות ע"פ דעת הרוב, הצבעות וכדו'). ואפילו יש שהציעו שיהיה "הסכם עם נטפרי" לגבי מהות התוכן... ידוע לכולנו שבציבור החרדי ישנם אנשים בעלי השקפות שונות וגם דעות שונות בהלכה. ואם יש אדם אחד שהקים את "המכלול" אז סביר להניח שדעותיו האישיות לא עולות בקנה אחד עם כמה גולשים נחמדים מכאן. ואז מה? תאוות השליטה הזו איננה מוצאת חן בעיני.
מצטער, קראתי פעמים ולא הצלחתי להבין מה הטענה שלך. כלומר מה אתה רוצה בתאכלס.
-
עולם הפוך.
את ויקיפדיה אתה מציג כדעת רוב והצבעות וכו'.
ואילו את המכלול אתה מציג כדעת יחיד.כנראה לא קראת ברצינות את 'הדיון המרתק הזה', כי אז היית מגלה מה מסתתר מאחורי המסכה.
או שיש לך אינטרסים בויקיפדיה.הערת אגב, החברים כאן הם ממש לא 'גולשים' נחמדים. הם אנשים רציניים שלא גולשים לשום מקום.
ולכן הם כאן, כי כאן 'משתמשים' ברשת עם שליטה ולא 'גולשים' סתם לכל הרוחות. -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
חברים!
במטותא, תפסיקו לבלבל את המח. -
דבר שאינו נכון עובדתית, כי בויקפידיה החלטות נקבעות ע"פ דעת הרוב, הצבעות וכדו')
תקרא את זה ותחליט אם ההחלטות נקבעות ע"פ הרוב או על פי מה שהם מחליטים מה הרוב יחליטו...
https://www.hidabroot.org/article/1118842
זה הזכיר לי אפיזודה,
בעל אחד אמר שביני ובין אשתי יש הסכם ברור, אני מחליט בדברים הגדולים והיא מחליטה בדברים הקטנים.
שאל אותו חברו: ומי מחליט מה דבר גדול ומה קטן ?
ענה הבעל: אשתי. -
@by6199
הבעיה שלך שאתה חושב שנטפרי זה אינטרנט כשר,
אבל ממש לא אין כזה דבר אינטרנט כשר אינטרנט זה חזיר אינטרנט זה טרייף ואין משהו אחר,
רק שיש חסימות שממזערות את החזיר ונטפרי עושה את זה בצורה הכי טובה, אבל גם בנטפרי אומרים וכולם יסכימו איתי על זה שגם נטפרי זה לא טוב כי אחרי הכל זה אינטרנט אם צריך אז צריך אבל מלכתחילה זה להכניס חזיר הביתה אבל קשור חזק תכלס' זה חזיר -
לפחות אני לא מסכים איתך. חזיר זה לאו דאורייתא.
ואינטרנט של נטפרי זה לא לאו דאורייתא וגם לא לאו דרבנן!יש נבל ברשות התורה, וזה גם באכילת גלידה הבד"ץ.
ונטפרי זה גם לא נבל ברשות התורה.
אכן אכן, אינטרנט גם עם נטפרי שהוא כשר לגמרי, הוא לא בריא מבחינה רוחנית וגשמית. כמו אוכל עם הרבה סוכר וכולסטרול וצבע מאכל.
לא חזיר! אמור מעתה ג'אנקפוד.
-
@מעלה-ומוריד אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
@זליג-אמזלג מדי תקופה מישהו פותח ניק חדש להגיב תגובות חוזרות ע"ע.
המנהלים, וגם המשתמשים רואים זאת בחומרה. ראה מה כתוב כאן. ד"ש לבוריס כרשינה.לא כתבתי כאן מעולם, אין לי מושג לגבי השם שהזכרת. מצטער...
בדברים שלי לא ניסיתי לכתוב נגד "המכלול" אלא אדרבה להיפך, אני סבור שהמכלול הוא פרוייקט מצויין.
כתבתי רק ספציפית על טענה שהועלתה כאן כלפי "נטפרי", איך הם נותנים חסות למכלול הזה, הרי הוא של אדם אחד (שאינו "משלנו", במילים אחרות...)
-
@מעמד אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
דבר שאינו נכון עובדתית, כי בויקפידיה החלטות נקבעות ע"פ דעת הרוב, הצבעות וכדו')
תקרא את זה ותחליט אם ההחלטות נקבעות ע"פ הרוב או על פי מה שהם מחליטים מה הרוב יחליטו...
https://www.hidabroot.org/article/1118842
זה הזכיר לי אפיזודה,
בעל אחד אמר שביני ובין אשתי יש הסכם ברור, אני מחליט בדברים הגדולים והיא מחליטה בדברים הקטנים.
שאל אותו חברו: ומי מחליט מה דבר גדול ומה קטן ?
ענה הבעל: אשתי.טענו בחיטים והודה לו בשעורים...
הכוונה שלי היתה ל"מכלול" ולא לויקיפדיה, ובהחלט אני מודע לכך שויקיפדיה מתנהלת בצורה שרירותית עם הטיה ברורה לטובת הכפירה בכל הקדוש והיקר לנו.
אני באתי לומר שלכאורה ב"המכלול" המתנהל כמו ויקיפדיה, דברים יקבעו ע"פ רוב דעות, ולא ע"פ אותו אחד שיזם את הפרוייקט. ודבריי היו כלפי זה שהתמרמר כיצד אנו נותנים לו שליטה בלעדית בתוכן.
בין השיטין קראתי כעת (בתגובות האחרונות) שאכן יש הסכם בלתי כתוב עם הבעלים של "המכלול", שנטפרי ישלטו בתוכן הנכתב. תאוות השליטה הזאת - גרועה היא. כאשר לא מדובר ב"מזרוחניק" רח"ל אלא בחרדי שהוא בשר מבשרנו, מדוע מעלים בכלל על הדעת שיהיה תוכן שאינו לרוחנו? מדוע צריכים לשלוט בו? זה רחוק לגמרי מההגדרה של "סינון".