נטפרי לסמארטפונים
-
@רוח אמר בנטפרי לסמארטפונים:
שיסתובבו עם מכשיר הקלטה קטן ואיכותי שיבצע את המלאכה לשביעות רצונם, או מצלמה.
ולמה אנשים צריכים שעון מעורר בסלולרי? שיסתובבו עם שעון מעורר קטן.
ולמה צריכים נגן MP3? מה היה רע פעם להסתובב עם ווקמן עם שקית קלטות צמודה? [עד היום אסור נגנים בישיבת חדרה!]
ולמה חייבים בכלל טלפון סלולרי? אני מכיר אברכים שאין להם שום מכשיר, והם מסודרים ומאושרים.
את התשובה לכל השאלות האלה אני משאיר לך לענות. -
@מזמור אמר בנטפרי לסמארטפונים:
אם כבר מדברים, מפריע לי מאד דבר אחד.
למה כל העסק בענין הוא "שחור או לבן", דהיינו או שיש לך טלפון כשר לגמרי, או שיש לך סמארטפון על כל אפליקציותיו. [מסונן כמובן]
יש המוני אנשים שלא צריכים גישה ליותר משתים שלוש אפליקציות, יותר מזה, יש כאלה שלא צריכים בכלל גישה לרשת, הם צריכים רק מצלמה בטלפון [ואין לי כח לוויכוחים המנותקים האלו למה צריך את זה לעבודה] או SMS או הקלטה נורמלית, למה למה לאלו אין ברירה אלא לקנות את כל החבילה, סמארטפון עם חנות אפליקציות שלמה?בענין הקלטה אני חושב שאף אחד אין לו בעיה שיהיה הקלטה בטלפונים הכשרים, (כמו שאין לאף אחד בעיה עם יומן והערות, אף אחד לא אמר על זה טלפון לדיבור בלבד!). הסיבה בפועל שאין את זה ברוב המכשירים זה עצלות של היצרנים (מידיעה), צריך להבין שפיתוח גירסא כשרה זה כאב ראש לא קטן, כאשר בכל פינה עלולה לצוץ פירצה, ולכן הרבה מהיצרנים מעדיפים את הדרך הקצרה.
רק לחץ מלמטה יכול לשנות את המציאות הזו.
לגבי שאר הפונקציות כל אחד מבין שמצלמה בכיס לכל אחד למרות שזו לא עבירה, זה לא מציאות שהיינו רוצים לראות בסביבה שלנו.
ולכן הוסכם על כלל הרבנים שאלו שחייבים מצלמה שימצאו להם פתרונות, זו לא סיבה להכניס לכל הציבור מצלמה לטלפון.
לגבי שאר הבעיות שאחד צריך רק שלוש אפליקציות השני רק שבע והשלישי שלוש עשרה וחצי, זה בעיה שאי אפשר לפתור אותה באופן גורף. כמו שכל אחד מבין. במכשירים המוגנים יש נראה לי כמה רמות. ובכלל באופן אישי אפשר לקחת מכשיר אנדרואיד ולמחוק כל מה שלא צריך.
הנוסחה שמישהו העלה כאן שיצטרכו אישור רב וכדו', לענ"ד שיטת הגננת הזו היא שיטה מאד בדיעבד כשאין ברירה אחרת.
למשל כאשר צריך לשווק תרופה שלחולה פלוני היא תרופה אבל היא מסוכנת לשאר האנשים, אז משווקים אותה רק עם מרשם, כאשר האינטרנט המוגן הוא במצב של 'פחות אסור' אז מוכרים אותו למי שיש לו 'היתר' מרב.האינטרנט הוא סימן בשולחן ערוך בדיוק כמו שאר הסימנים בשולחן ערוך יורה דעה.
נקח את הדוגמא הקלאסית של כשרות המאכלים אנחנו מאד מקפידים על חותמת כשרות הכי מהודרת, אבל אף אחד לא העלה על דעתו להקים ועדת רבנים לעניני 'פרעס' שלא נהפך לבהמות מעלי גרה. זה תפקיד של כל אחד ואחד לחנך את עצמו ולשמור על הרמה הרוחנית שלו.
מנגד, רבני הערים כן יקפידו לשמור על הגבולות גם כאן, וישקלו בפלס עד כמה זה נצרך לציבור פתיחת מסעדות ובאיזה סגנון וישמרו על הגבולות, כאשר בנוסחה הסופית יהיה בכל מקרה ניגוד בין הרצון לשמור על האיכות הרוחנית מצד אחד, ומצד שני לאפשר לנצרכים את מה שחייבים. הנוסחה תהיה סוג של פשרה ששני הצדדים לא יצאו מושלמים.הכיוון של נטפרי הוא להוציא לגמרי עד הסוף את כל ה'אסור' מהאינטרנט, מה שנשאר זה רק הבעיה החינוכית שבשימוש מופרז ומיותר וכמובן מזיק באינטרנט שלא לצורך, בדיוק כמו אחד שאוכל כל היום שומן טראנס, ושותה קוקהקולה זה כשר ולא מסוכן, אבל מאד לא בריא בצריכה מופרזת.
צריך להגיע לנוסחה שבאמצע בין הצורך האמתי של מי שנצרך לבין הרצון שלא להפוך את כל הציבור לסוללי אינטרנט לתיאבון.
והמשגיח בסופו של דבר שכל אחד יצרוך את המינון הנכון, יפול בעל כורחינו על על אחד מאיתנו, ולא נהפוך את הרבנים לגגנות שלנו.
כי במשחק הגננת אמנם הגננת מנסה לשמור, אבל הילדים מפתחים רצון לעקוף את הגננת.
-
@אחד-תם אמר בנטפרי לסמארטפונים:
לגבי שאר הפונקציות כל אחד מבין שמצלמה בכיס לכל אחד למרות שזו לא עבירה, זה לא מציאות שהיינו רוצים לראות בסביבה שלנו.
???
-
@גדול-קטן אמר בנטפרי לסמארטפונים:
???
אתה לא מבין?
כשתגדל תבין... -
@גדול-קטן אמר בנטפרי לסמארטפונים:
???
אתה לא מבין?
כשתגדל תבין...סליחה שאני דוחף את האף אבל זה לא תשובה, זו התחמקות זולה!
כשאין לך מה לענות, אל תענה. אבל אל תשפיל את הצד השני ותאמר לו "אהה, אתה פיצפונצ'י, אתה לא תצליח להבין את דברי חכמתי הנשגבים..."
רדוד... -
@zvi כמובן שזה היה בהומור על שם הניק שלו. חשבתי שזה ברור.
לגופו של דבר, זה לא שאין מה לענות, פשוט אם כל אחד מבין לא צריך להסביר.
-
ולמה אנשים צריכים שעון מעורר בסלולרי? שיסתובבו עם שעון מעורר קטן.
ולמה צריכים נגן MP3? מה היה רע פעם להסתובב עם ווקמן עם שקית קלטות צמודה? [עד היום אסור נגנים בישיבת חדרה!]
ולמה חייבים בכלל טלפון סלולרי? אני מכיר אברכים שאין להם שום מכשיר, והם מסודרים ומאושרים.
את התשובה לכל השאלות האלה אני משאיר לך לענות.הקצנה היא לא תשובה...
כן, אנשים אוהבים גאג'טים, וזה דבר ממש נחמד שיש במכשיר אחד את כל מה שצריך ולא צריך, כולל פנס והקלטה ושעון מעורר ולוח שנה ואפשר גם לדחוף אולר ופותחן בקבוקים.
כל מה שניתן להכניס לפלאפון כשר, שיכניסו.
אם יש משהו ספציפי שלא ניתן להכניס לשם (ולא משנה הסיבה) הפתרון הנכון הוא להמשיך את השימוש בטלפון כשר ולמצוא פתרון מקומי לצורך הנוסף, ולא לעבור את הקו ולרכוש סמארטפון.
אם נזרום עם הדוגמאות שלך, דמיין מצב בו אין בטלפון כשר שעון מעורר. מה יקרה אז?
רוב מוחלט של האנשים היראים ירכשו שעון מעורר קטן ונחמד וישתמשו בו למטרה לשמה נועד, ולא ירוצו לקנות סמארטפון כי הם ממש חייבים שעון מעורר לצורך עבודתם, ואחר כך יתלוננו למה בעסקת חבילה הם חייבים לקבל את כל האפליקציות גם יחד (כשהם רק רצו שעון מעורר). -
אני לא חושב שאתה צודק
לא חושב שיש בעיה בכך ואדרבה יש בה הרבה מעלות
אם אתה חושב שאני טועה -פרט/נמק/הסבר
בלי להיתמם -
אם כבר מדברים, מפריע לי מאד דבר אחד.
למה כל העסק בענין הוא "שחור או לבן", דהיינו או שיש לך טלפון כשר לגמרי, או שיש לך סמארטפון על כל אפליקציותיו. [מסונן כמובן]
יש המוני אנשים שלא צריכים גישה ליותר משתים שלוש אפליקציות, יותר מזה, יש כאלה שלא צריכים בכלל גישה לרשת, הם צריכים רק מצלמה בטלפון [ואין לי כח לוויכוחים המנותקים האלו למה צריך את זה לעבודה] או SMS או הקלטה נורמלית, למה למה לאלו אין ברירה אלא לקנות את כל החבילה, סמארטפון עם חנות אפליקציות שלמה?בענין הקלטה אני חושב שאף אחד אין לו בעיה שיהיה הקלטה בטלפונים הכשרים, (כמו שאין לאף אחד בעיה עם יומן והערות, אף אחד לא אמר על זה טלפון לדיבור בלבד!). הסיבה בפועל שאין את זה ברוב המכשירים זה עצלות של היצרנים (מידיעה), צריך להבין שפיתוח גירסא כשרה זה כאב ראש לא קטן, כאשר בכל פינה עלולה לצוץ פירצה, ולכן הרבה מהיצרנים מעדיפים את הדרך הקצרה.
נשמע הגיוני. עצוב שבגלל התנהלות ועדת הרבנים אין מי שידאג ל"גשמיות" של המכשירים.
זו תפיסה שגויה שלדעתי נובעת מכך שרק במכשירים פסולים יש מצלמה, לכן זה נתפס אצלנו כדבר פסול.
ולכן הוסכם על כלל הרבנים שאלו שחייבים מצלמה שימצאו להם פתרונות, זו לא סיבה להכניס לכל הציבור מצלמה לטלפון.
לא נכון עובדתית.
-
@רוח אני מנסה להבין את תשובתך, לא באתי לומר שמי שצריך מצלמה יקנה סמארטפון, להיפך, אני מבכה את המצב שבו מי שצריך מצלמה או אפילו אפליקציות אוף ליין, הוא חייב לקנות סמארטפון עם גלישה לאינטרנט על כל האפליקציות הכשרות לכתחילה ובדיעבד.
למה אין רמות של כשרות, טלפון כשר עם מצלמה, טלפון עם אפליקציות ללא אינטרנט וכן על זה הדרך. -
סתם דיון עקר, ללא שום תועלת...
נטפרי לא תקום מחר ותפתור את הבעיה מבלי שתתקבל הוראה מרבניה, ונושא זה בוודאי עלה על שולחנם לא פעם.
נ.ב. היכן כל הקנאים לפרום? כל יומיים נפתחים כאן אשכולות כאלו שלא תרמו ולא יתרמו כלום, ראובן אומר אסור שמעון אומר מותר, ללוי ג''כ זה חוב קדוש ויהודה בכלל טוען שזה יהרג ואל יעבור... זה לא מקדם כלום, מוצו כבר כל הדעות בעניין...
ובמשפט אחד: נטפרי לא יפתחו או כן יפתחו בגלל מה שכתוב כאן!
אין בעיה על עצם ההתדיינות וגם כולכם צודקים, אבל זה דיון עקרוני, וככזה מקומו בצד שמאל (אולי).
@מעלה-ומוריד אין לי את היד...
-
-
@מעמד אמר בנטפרי לסמארטפונים:
@100 אמר בנטפרי לסמארטפונים:
(אין לי את יד בתיה...)
מתנה ממני
כנראה שצריך להוסיף בצד גם את פורום לתורה...
-
@מזמור אולי באמת נטפרי יוכלו לפתור את הבעיה שאתה מציין, אם יפתחו קהילות באנדרויד, לדוגמא, קהילה לבעלי רכבים שצריכים וויז פנגו וכו'. (אולי אפי' וואצפ מסונן למתנדבים בעזר מציון וידידים) ולא יהיה להם גישה לכל האפליקציות האחרות, וכן קהילות ומסלולים לכל הצרכים השונים.
-
@נחNן אנחנו אוחזים עדיין דור אחד קודם. טרם נמצא פתרון התחלתי לאנדרואיד.
http://forum.netfree.link/topic/3646/אשכול-למתכנתים-שבינינו-wifree-לאנדרואיד