54 דקות לראות תמונה?????
-
@magicode אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@957 אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@magicode
כמדומני שאפשר ע"י שותף מחו"ל
יתכן שיש היתר ע"י שנטפרי זו ע"ר ציבורי א"כ ההנהלה אינם הבעלים, ויתכן שניתן לקבוע לפי מיקום המשתמשים,הרב רובין אמר ששותפים מחול רק יסבכו את העסק שלא יהיה אפשר להפעיל בארץ במוצש.
אם זה עוזר לחו''ל על שישי, למה שלא יעזור בא''י למוצ''ש?
ושעמותה ציבורית לא עוזרת.
אולי שותף עכו''ם יעזור? (נרנדה?!)
-
@100 אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@957 אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@magicode
כמדומני שאפשר ע"י שותף מחו"ל
יתכן שיש היתר ע"י שנטפרי זו ע"ר ציבורי א"כ ההנהלה אינם הבעלים, ויתכן שניתן לקבוע לפי מיקום המשתמשים,הרב רובין אמר ששותפים מחול רק יסבכו את העסק שלא יהיה אפשר להפעיל בארץ במוצש.
אם זה עוזר לחו''ל על שישי, למה שלא יעזור בא''י למוצ''ש?
מי אמר שעוזר? הוא אמר שלא עוזר. ההיפך רק מסבך יותר.
-
@DovidStroh אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@לחיל-אומר גם אני ראיתי לא מעט פעמים בשעות הלילה בארה"ב שהיה המתנה ארוכה (50 שניות וכדו') לבדיקת תמונות וגם אני התפעלתי מאד לראות במוצאי שבת שהיה כמעט שעה. בנוסף יש את הבעיה שאין בדיקת תמונות משעה כניסת השבת בארץ שזה ער"ש בבוקר אצלינו. מקווה ש @administrators יוסיפו בודקות בשעות האלו.
זה בעיה הלכתית.
בגלל שנטפרי שנמצאת בישראל משלמת על זה. זה בעיה להפעיל גויים בזמן ששבת בישראל.
בזמנו דיברתי עם הרב רובין והוא הציע פיתרון. אבל לא ממש הבנתי אותו וצריך לבדוק את הנושא הזה שוב.אשריכם ישראל!
איפה עוד תשמעו דברים כאלו. -
@אחד-תם הוא כתב שבעיה שתיווצר היא:
''שלא יהיה אפשר להפעיל בארץ במוצש''
אין בעיה עם שישי -
לכאו' הפתרון הקמת עמותה/ות מקבילה/ות בחו"ל
ויצטרכו עמותה נפרדת לכל אזור זמן (או לכה"פ לאיזורי זמן העיקריים) וניוד של ההודים לכל עמותה בהתאם לזמני השבת/חג
ובתנאים שחותמים בהתחלה יהיה כתוב זה חוזה לא רק עם נטפרי בארץ אלא גם עם כל עמותה לפי זמני כניסת השבת והחג באותו איזור זמן.
מסובך אבל אפשרי -
אני לא מבין מה ההתפלספות, הרב רובין כבר אמר שיש פיתרון.
ואם בשביל דיון הלכתי ?, תפתח אשכול כאן. -
-
@100 אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@אחד-תם הוא כתב שבעיה שתיווצר היא:
''שלא יהיה אפשר להפעיל בארץ במוצש''
אין בעיה עם שישיאני מבין שהוא התכוין שכאשר יש שותפות בין יהודי מהארץ ליהודי מחו"ל, אז אסור לגוי לעבוד בזמן ששבת אפי' רק לאחד מהם.
המשמעות היא שביום שישי אסור בגלל היהודי מהארץ ובמוצש בגלל היהודי מחו"ל. -
אני לא כל כך הבנתי. אז איך אני יסביר?
אבל אני ינסה.
הוא אמר שאין בעיה להעמיד לנוכרי שיתן שירות למי שזה מותר לו.
אבל האמירה שצריכה להיות לנוכרי זה שאתה מקבל שכר על זה שאתה עומד ומוכן לתת שירות לפלוני. לכל מה שהוא יבקש ממך.
ולכן אין בעיה בבדיקה עצמה. הבעיה היא שהוא פותח את המחשב בשביל לעבוד. אז הוא עושה את זה בשבילי. כלומר הוא צריך להבין שאת ההתחלה הוא עושה בשבילו. כלומר זה צריך להיות חלק מהעבודה לצורכו ולא לצורך.
כלומר שהוא פותח את הממשק שהוא עובד בו. אמור להיות לו כיתוב שהוא מבין מזה שמעכשיו הוא מקבל כסף.
משהו כזה. אני לא ממש הבנתי את כל הנקודות. אבל אני מנסה להסביר. -
@magicode אני ינסה להסביר.
- אין איסור לגוי לעשות מלאכה בשביל ישראל שלא שבת אצלו, אף שאצל הגוי שבת. ולכן, אין איסור שהגוי יעשה מלאכה להרב @Morgen בזמן שאין שבת אצלו, דהיינו לפני כניסת השבת בארה"ב.
- יש איסור לגוי לעשות מלאכה לישראל בזמן ששבת אצל הישראל, ולכן אסור לגוי לעבוד בשביל הרב @magicode בזמן ששבת כאן במודיעין עילית.
- הגוי פותח את המחשב לצורך עבודתו אצל המעסיק, דהיינו שהוא עושה מלאכה עבור הרב @magicode בזמן ששבת אצלו.
- לעניינו: מה שהגוי בודק את התמונות הוא עושה ע"פ שליחותו של היהודי בארה"ב, וזה מותר.
אבל עצם בואו לעבודה והפעלת המחשב, הוא עושה בשליחות הרב מג'קוד, וזה אסור. - הפיתרון: לגרום לגוי לעשות את המלאכה של הפעלת המחשב לצורך עצמו. דהיינו, לומר לגוי מצידי אל תבוא לעבודה, אלא אם אתה רוצה לבוא לעבודה ולהרויח כסף, בכבוד תבוא.
כן נראה לע"ד, והשי"ת יצילנו משגיאות.
-
טוב שיש את הפורום כך @magicode יידע מה לעשות, מה מותר ומה אסור
-
@מעלה-ומוריד למה ציניות? @סופר פירט יפה את דברי @magicode ולא הוסיף מדיליה.
סה"כ לכו"ע יש כאן בעיה אמיתית כשנטפרי מתחילה להתפשט בעולם.
-
אני מתכוין שלא יעיל להביע דעה הלכתית פה, כי איזה משמעות יש לזה?
בנוגע לבעיה, אה"נ. צרות של עשירים. -
@מעלה-ומוריד אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
אני מתכוין שלא יעיל להביע דעה הלכתית פה, כי איזה משמעות יש לזה?
בנוגע לבעיה, אה"נ. צרות של עשירים.אבל מג'קוד בחר כן לשתף את הציבור בפיתרון ההלכתי, ואני ס"ה ניסיתי להסביר.
-
@סופר אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
הפיתרון: לגרום לגוי לעשות את המלאכה של הפעלת המחשב לצורך עצמו. דהיינו, לומר לגוי מצידי אל תבוא לעבודה, אלא אם אתה רוצה לבוא לעבודה ולהרויח כסף, בכבוד תבוא.
אולי גם שהגוי יתחיל את העבודה כשאצל הרב ר' @magicode עדיין לא נכנס שבת, ויסיים את העבודה בשעת כניסת שבת בחו"ל
-
@לייבל אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@סופר אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
הפיתרון: לגרום לגוי לעשות את המלאכה של הפעלת המחשב לצורך עצמו. דהיינו, לומר לגוי מצידי אל תבוא לעבודה, אלא אם אתה רוצה לבוא לעבודה ולהרויח כסף, בכבוד תבוא.
אולי גם שהגוי יתחיל את העבודה כשאצל הרב ר' @magicode עדיין לא נכנס שבת, ויסיים את העבודה בשעת כניסת שבת בחו"ל
זה ממש לא משנה, הנידון הוא אם יהודי שאצלו שבת מורה לו עבוד בשעות האלו, או שבשעות האלו הוא עובד לעצמו.
-
@magicode אני לא ת"ח אבל הפתרון לזה לכאורה שמי שישלם לגוי עבור שבת אלו המשתמשים מחו"ל וכך אין כל בעיה. צריך פשוט לדאוג שהמשתמשים ב'שבת' בחו"ל ישלמו את הכסף ישירות לגוי ולא לקופה של נטפרי
-
@aiib אמר ב54 דקות לראות תמונה?????:
@magicode אני לא ת"ח אבל הפתרון לזה לכאורה שמי שישלם לגוי עבור שבת אלו המשתמשים מחו"ל וכך אין כל בעיה. צריך פשוט לדאוג שהמשתמשים ב'שבת' בחו"ל ישלמו את הכסף ישירות לגוי ולא לקופה של נטפרי
ממש לא משנה מי משלם, משנה בשליחות מי הוא עובד.
-
@סופר ההגדרה מי המשלח נקבעת לפי מי שמשלם כי הוא עובד עבורו ולולא שיספק עבורו את הסחורה לא יקבל את הכסף
-
Thank You