התנגשות של וויפרי עם תוכנת הקפאה
-
אולי יעזור להבין למה ווייפרי דורשת התקנה מחדש. לוויפרי יש כמה רכיבים, איזה רכיב לא מותקן טוב או לא עובד טוב.
השאלה אם ניתן לעמוד על זה בלי עזרה של נטפרי. -
@yzahn אם זה ה SERVICE אז ודאי אפשר לבדוק את זה, אם בעת השגיאה הקובץ קיים או לא.
-
@דני מומלץ למחוק את ההודעה הקודמת שלך, וד"ל
-
תסיר את תוכנת ההקפאה לחלוטין+הפעלה מחדש. התקנת ווייפריי ואח"כ התקנת הקפאה מחדש.
עוד עצה, אם זה כולם אותו דגם מחשב וחומרה, תעשה CLONE של קשיח אחד שעובד טוב לקשיח של המחשב הבעייתי. -
יכול להיות ש-DeepFreeze במצב "קפוא" לא מקפיאה לחלוטין את כל המצב הנוכחי, אלא משתמשת בחלק מההגדרות (אולי שיחזור מערכת וכדו') שהיו בזמן ההתקנה שלה.
לכאורה מוכרחים להגיע לזה מכיון ש"לפני" ההקפאה ו"אחרי" ההקפאה הוויפרי עובד כרגיל, וב"אמצע" (כלומר מתי ש"מקפיאים") זה לא עובד. למה? אלא כנראה שזה הסיבה. ב"תמונה" ש-DeepFreeze משתמשת התקנת הוויפרי כנראה לא הושלמה לגמרי או שהייתה בעיה אחרת אז.
אולי מחיקת כל נקודות השיחזור, הסרת וויפרי לחלוטין (למחוק לגמרי ולא להריץ את ההתקנה שוב, עם ניקוי שאריות) ושוב להתקין מחדש את וויפרי, ורק אח"כ להתקין את DeepFreeze, יועיל לפתור את זה. בס"ד.
(הוספתי על העצות הקודמות את מחיקת נקודות השיחזור וכן הסרת וויפרי לחלוטין, וגם את הדגשת סדר ההתקנה)
-
@UA אמר בהתנגשות של וויפרי עם תוכנת הקפאה:
יכול להיות ש-DeepFreeze במצב "קפוא" לא מקפיאה לחלוטין את כל המצב הנוכחי, אלא משתמשת בחלק מההגדרות (אולי שיחזור מערכת וכדו') שהיו בזמן ההתקנה שלה.
לכאורה מוכרחים להגיע לזה מכיון ש"לפני" ההקפאה ו"אחרי" ההקפאה הוויפרי עובד כרגיל, וב"אמצע" (כלומר מתי ש"מקפיאים") זה לא עובד. למה? אלא כנראה שזה הסיבה. ב"תמונה" ש-DeepFreeze משתמשת התקנת הוויפרי כנראה לא הושלמה לגמרי או שהייתה בעיה אחרת אז.
אולי מחיקת כל נקודות השיחזור, הסרת וויפרי לחלוטין (למחוק לגמרי ולא להריץ את ההתקנה שוב, עם ניקוי שאריות) ושוב להתקין מחדש את וויפרי, ורק אח"כ להתקין את DeepFreeze, יועיל לפתור את זה. בס"ד.
(הוספתי על העצות הקודמות את מחיקת נקודות השיחזור וכן הסרת וויפרי לחלוטין, וגם את הדגשת סדר ההתקנה)
א"א להסיר את וייפרי רק ע"י צוות נטפרי.
מה שכן נראה ברור שהתוכנה של וייפריי משום מה לא עולה באתחול ולכן הרשת נחסמת לגמרי. יתכן ואם ניצור במתזמן המשימות או בתיקית הפעלה וכו' שיפעיל בכל הדלקת המחשב את שירות הוייפריי אולי זה יפתור את הבעיה.זה בעצם התוכנה הזו וזו
"C:\Program Files\NetFree\WiFree\WiFree.exe"
"C:\Program Files\NetFree\WiFree\WiFreeTray.exe"
לא בטוח שהשני לעיכובא -
@מנתק שני אלו אינם קשורים לשירות.
-
@מנתק אמר בהתנגשות של וויפרי עם תוכנת הקפאה:
"C:\Program Files\NetFree\WiFree\WiFreeTray.exe"
זה ודאי עובד, כפי שכתבו בהודעה הראשונה באשכול.
-
@MacroShadow אמר בהתנגשות של וויפרי עם תוכנת הקפאה:
@מנתק שני אלו אינם קשורים לשירות.
אז לא שירות אלא תוכנה
כולנו יודעים שאם WIFREE.EXE לא פעיל ולא נראה במנהל משימות אז הרשת נחסמת לגמרי. במקרה שלו נראה שמשהו בהקפאה מפיל את זה ולכן הכל נחסם. זה לא שוייפריי לא עובד בכלל כי אז היה ניתן לגלוש רק שוייפריי לא היה מגן אך הוא ציין שאין גלישה שזה סימן (בד"כ) שהתוכנה לא פעילה ברקע.
לכן הפעלת התוכנה באופן יזום בכל הדלקה מחדש תפתור את הבעיה.
אם @דני ירצה אולי אוכל בשליטה לנסות לסדר כזה דבר -
עדכון:
במערכת הפניות לקחו את העניין ברצינות.
הם הכינו לי קובץ (פקודת Bat) להורדה, הפעלתי את הקובץ במצב הפשרה.
והבעיה נפתרה.אם תרצו לנתח איזה קובץ פקודה זה היה, אולי @MacroShadow הגאון, יוכל לסייע לכם...
ויתכן ש @מעמד ו @yzahn צדקו שמלכתחילה כדאי לפתוח פניה, גם כדי לסייע למערכת לפתור דברים.
יישר כח לכולם!
-
@דני כנראה שקובץ מסוים יעלה באתחול.
-
@WWW מן הסתם אתה צודק.
אני יכול להעלות לכאן את הקוד,אתה חושב שזה בסדר?
(לא ידועים לי כללי הפורום, אם זה מותר להעלות משהו ששלחו לי ממערכת הפניות)
-
@דני אמר בהתנגשות של וויפרי עם תוכנת הקפאה:
(לא ידועים לי כללי הפורום, אם זה מותר להעלות משהו ששלחו לי ממערכת הפניות)
לא קשור לכללי הפורום.
אתה צריך לשאול את זה ששלח לך... -
@WWW
צודק!...כבר שאלתי אותו דרך כאן:...
אם תרצו לנתח איזה קובץ פקודה זה היה, אולי @MacroShadow הגאון, יוכל לסייע לכם...
-
@WWW
צודק!...כבר שאלתי אותו דרך כאן:...
אם תרצו לנתח איזה קובץ פקודה זה היה, אולי @MacroShadow הגאון, יוכל לסייע לכם...
סליחה, לא הבנתי שיש כאן שאלה.
לעצם הענין, מתיאור הבעיה עולה בבירור שיש משהו שמפריע להפעלת השירות של וייפרי, בקובץ BAT בסה"כ פקודה פשוטה שמפעילה מחדש את השירות. במקום שיהיה צורך לעשות זאת ידנית בלחיצה ימנית על האייקון של וייפרי > איתחול שירות, הוצע להכניס את הקובץ לתיקיית ההפעלה בכדי שהוא יפעיל מחדש את השירות בכל כניסה לוינדוס.
אגב, למען הסר ספק, לא אני יצרתי את הקובץ הזה, הוא מעשה ידי אחד מחברי לצוות (אינני זוכר מי).
-
פתרון מאוד נחמד, אבל זה כמו פלסתר...
אפשר לנסות עוד משהו:
במצב הפשרה, להכניס 'באג' לתוכנה של ההקפאה :
לתפוס את הקובץ הזה:
ולעשות לו שינוי השם:
לאחמ"כ לעשות ריסטרט למחשב, והתוכנת הקפאה תיעלם.כעת ניתן להתקין וויפרי.
- לאחמ"כ להחזיר הכל כמו שהיה.
@Men770 אמר בהתנגשות של וויפרי עם תוכנת הקפאה:
(ככל הנראה, יש איזו התנגשות עם "שחזור המערכת" שגם הויפרי וגם תוכנת ההקפאה משתמשים בה)
אין התנגשות.
??? לא אמרתי שיש.
אמרתי שיש לי מחשב בודד שבו מתרחשת התקלה, (לדעתי זה משהו בהגדרות של המחשב או בביוס)ככל הנראה, הסיבה שקודם התקנת הקפאה ואח"כ וויפרי, ובשאר המחשבים עשית הפוך.