אבי בסר ז"ל
-
מי שיש בידו מידע על עדים שראו את התאונה המחרידה ביום א' שעבר טו טבת מתבקש ליצור קשר בדחיפות במייל 313BESSER@GMAIL.COM, ניתן לפרסם גם כאן את הפרטים על התאונה,
וגם באופן כללי על המחדלים של קוים,כמו כן ברצוננו לבקש שכל מי שרואה נהג [מצוי בערבים ימ"ש] עם פלא' צופה בסרטים תוך כדי נהיגה להזמין מיד משטרה רק כך נוכל להגיע למצב שהנהגים ינהגו כנדרש ושלא ישמע עוד שוד ושבר בגבולנו.
-
@אני-ב אמר באבי בסר ז"ל:
ניתן לפרסם גם כאן את הפרטים על התאונה,
וגם באופן כללי על המחדלים של קוים,מי אמר שאפשר ???
אתה המנהל כאן ?
הפורום הזה נועד אך ורק בנוגע לסינון נטפרי , ואני משתתף בצער המשפחה ושולח את תנחומי שהקב"ה ירפא שברם
אבל הנושא הזה אין כאן מקומו בפורום
ניתן לפרסם בפורומים שבתוית משמאל למסך
בהצלחה -
@אני-ב אני מבין שאתה חדש פה, אז זה כנראה טעות.
תפרסם או בפורום תחומים או בפרוג כדאי בשתיהם/ -
@לחיל-אומר אמר באבי בסר ז"ל:
@אני-ב אני מבין שאתה חדש פה, אז זה כנראה טעות.
תפרסם או בפורום תחומים או בפרוג כדאי בשתיהם/יפה ענית.
-
@אני-ב צדקו הכותבים שפורום זה מיועד אך ורק לעניינים הנוגעים לסינון.
אך מפני ששמץ מינות נזרקה בדבריך שלא במתכוין, הריני להעמיד דברים על דיוקם, לא יעלה על הדעת שהדרך היחידה למנוע מצב שח"ו ישמע שוד ושבר בגבולנו היל"ת הוא ע"י הזמנת משטרה לנהגים הנוהגים בצורה מסוכנת.אני מכיר היטב את הצער והכאב על האובדן, והתסכול וחוסר האונים הבאים בעקבותיו, אך לא זה הדרך ולא זה העיר. בילדותי גדלתי ביישוב קטן סמוך לירושלים, ובשנים ההם בתחילת שנות ה90 של המאה הקודמת, לא היתה תחבורה ציבורית מסודרת לירושלים, היו מוניות שרות של ערבים (ברובם למעט יהודי אחד זקן, אריה שמו שעלה לארץ מכורדיסטאן ברגל!), וחברת הסעות של האחים סיאני שהיו עושים 2-3 נסיעות ביום עם מיניבוסים מקרטעים שנתקעו לא אחת בעליות לירושלים. בתשנ"ו או תשנ"ז תושבי היישוב התבשרו בבשורה טובה, אגד מתחילים להפעיל תחבורה מסודרת לירושלים. בתחילה הם הפעילו נסיעות בודדות שלאט לאט תוגברו.
ביום הראשון שאגד התחילו לפעול ביישוב הילד אפי שוורץ ז"ל נדרס תחת גלגלי האוטובוס, ולאחר 3 ימים בהם היה מאושפז בטיפול נמרץ, השיב את נשמתו הטהורה לבוראו למגינת לב כולנו. למקום הגעתי "במקרה" מיד לאחר התאונה, באותם הימים ארגוני ההצלה טרם נוסדו, טלפונים ניידים טרם הופצו, ולמד"א היה לוקח לפחות רבע שעה להגיע. רצתי כל עוד נשמתי בי לביהכנ"ס בני הישיבות שבזמנו שכנה במרתף, כאשר הגעתי לביהכנ"ס הציבור היו בעיצומו של תפילת הלחש של מנחה, בלי לחשוב פעמיים התפרצתי לביהכנ"ס ומשכתי החוצה את הרופא המיתולוגי של היישוב ד"ר רפאל בורץ, בקצרה סיפרתי לו מה שקרה, הוא רץ ומשך גם את גיסו הרב ד"ר עקיבא טץ ויחד עם התיקים הרפואיים שלהם הם רצו בעליה למקום התאונה להעניק סיוע מציל/מאריך חיים לאפי ז"ל.
מידי יום היו כל תלמידי הת"ת אומרים תהילים לרפואת חברם השרוי בסכנת נפשות שבסיומו היה הרבה עושה "מי שברך", ביום השלישי המנהל נכנס לכיתה, אמר פרק תהילים ויצא בלא לומר "מי שברך". הוכינו בתדהמה, סירבנו להאמין למשמעות הצעד הזה, אבל אט אט חדרה הבשורה המרה לתודעתנו. בהוראת המרא דאתרא הילדים לא הורשו להשתתף בלוייה, אז נשארנו בבית ובכינו משם.
האובדן גרם לנו לכעס גדול נגד הכלב שנשך אותנו, וכמו שרק ילדים יכולים לעשות, החלטנו פה אחד שאסור שאוטובוסים של אגד יכנסו ליישוב ויהי מה. חרשנו מזימות ממזימות שונות ומשונות איך לכפות את המבוגרים לקבל את ההחלטה שלנו. ב"ה שלא ביצענו דבר שכן אילו התכניות הנקמניות היו יוצאות לפועל לא מופקע שאחרים היו גם נופחים את נשמתם.
הרבעס' עבדו קשה להשריש בנו שאגד היו בסה"כ המקל שחבט בנו, וצידו השני של המקל נתונה בידיו של אבינו אב הרחמן החובט בנו ואמר לנו גדל.
-
@MacroShadow דבריך צודקים אבל לא סותרים את ההשתדלות למנוע מנהגים מופרעים לנהוג ולבוא על עונשם
-
@MacroShadow מי יכול לשכוח את ההסעות לבית ההחלמה ע"י סיאני
-
@MacroShadow אמר באבי בסר ז"ל:
וחברת הסעות של האחים סיאני שהיו עושים 2-3 נסיעות ביום עם מיניבוסים מקרטעים שנתקעו לא אחת בעליות לירושלים. בתשנ"ו או תשנ"ז תושבי היישוב התבשרו בבשורה טובה, אגד מתחילים להפעיל תחבורה מסודרת לירושלים. בתחילה הם הפעילו נסיעות בודדות שלאט לאט תוגברו.
@avishalom אמר באבי בסר ז"ל:
@MacroShadow מי יכול לשכוח את ההסעות לבית ההחלמה ע"י סיאני
מתחיל להיות פה ממש העלאת זכרונות.
אבל נראה לי שהאירוע היה בשנים יותר מוקדמות מתשנ"ו (לא שיש נפק"מ לנידון, רק לזכרון). -
אני מתנצל אני לא מכיר את הנוהל,
ובקשר לאמונה אני לא רואה בזה כל סתירה זה ודאי שאבי היקר ז"ל היה נשמה גבוהה שבאה על תיקונה השלם והטוב ביותר עבורה היה לעזוב את העולם והצורה הטראגית הזו הייתה קר כדי לעורר אןתנו אבל זה לא סותר בכלל את העניין הזה שעלינו להשתדל למנוע מקרים כאלו וע"ז אמרה תורה לא תשים דמים בביתך,
תודה ושוב סליחה. -
@MacroShadow אמר באבי בסר ז"ל:
ביום הראשון שאגד התחילו לפעול ביישוב הילד אפי שוורץ ז"ל נדרס תחת גלגלי האוטובוס
מהנ"ל עשוי להיות מובן כי האשמה היתה של אגד, אפילו באופן חלקי.
חבל שאין באפשרותי לפרסם כאן את התמונה של הירידה התלולה והנסתרת למחצה ממנה פרץ אפי ז"ל ברכיבה על אופניו ישירות לתוך הכביש.
למרות הזמן הרב שחלף, עד היום בעברי במקום עולים בי מתח ולחץ בלתי נשלטים בראותי מישהו יורד במורד הירידה הנ"ל במהירות העולה על צעידה איטית.
לתומי סברתי עד היום כי המשימה הייתה להחדיר בילדים את חובת הזהירות, וכי הרבעס' לא נדרשו לעבוד קשה בכלל לאור התוצאה הטראגית של מה שקרה. -
@רוח כולם פה מאותו הכפר?!
-
-
@רוח איננו עוסקים בחיפוש אשמים, ובהקשר הזה בדיוק הובא המקרה.
עם זאת, לחלוטין אתה צודק שהנהג לא היה אשם, אך בהתחשב בתנועה הלא קיימת ביישוב באותם ימים, ובחוסר מודעות כללית לזה"ב שהתפתחה רק כעבור שנים, לא הייתי ממהר לדון אף אחד. -
-
@MacroShadow דבריך מתוקים מדבש ונופת צופים!
-
@פינחס אמר באבי בסר ז"ל:
@שלום-על-ישראל אמר באבי בסר ז"ל:
@רוח כולם פה מאותו הכפר?!
טלזסטון
תהיתי למה השם "ד"ר רפאל בורץ" מוכר לי כל כך...