למה נטפרי מסתייגים לתת VPN למשתמשים שהתקינו וויפרי?
-
@נטפריס כלומר, דבריך נאמרו רק במחשב ללא וויפרי. נכון ?!
-
@מעמד דברי בכלל לא נסובו על המחשב.
הם נסובו על המציאות שיש רשת פרוצה באזור של אדם, גם ללא כל מחשב זה בעיה. -
-
@משה-משה-משה אמר בלמה נטפרי מסתייגים לתת VPN למשתמשים שהתקינו וויפרי?:
@a0533057932 אמר בלמה נטפרי מסתייגים לתת VPN למשתמשים שהתקינו וויפרי?:
RL
מה זה אומר RL
ספק שעובד עם נטפרי
-
היות ואני מכיר את השואל. @אורי ואני יודע שבתכלס מה שמציק לו זה שנטפרי לא כופה את כל המשתמשים להתקין את הוויפרי.
אז אני יענה על השאלה למה נטפרי לא כופה את כל המשתמשים להתקין וויפרי.
התשובה היא שבגלל הסרת וויפרי כרוכה בקנס כספי. אנחנו סבורים שהלקוח צריך להסכים לזה ואי אפשר לכפות אותו להתקין.
אם הוא מפקיר את עצמו ולא מתקין את זה בעיה שלו. -
@magicode אמר בלמה נטפרי מסתייגים לתת VPN למשתמשים שהתקינו וויפרי?:
התשובה היא שבגלל הסרת וויפרי כרוכה בקנס כספי. אנחנו סבורים שהלקוח צריך להסכים לזה ואי אפשר לכפות אותו להתקין.
מי כפה עליו להתחבר לנטפרי ?
הסרת תוכנת נתיב גם כרוכה בתשלום, איך הם יכולים לכפות דבר כזה?
התשובה היא פשוטה: אף אחד לא כפה עליך להתחבר אלינו. אתה רוצה להתחבר, אלו התנאים.אני לא בא לחוות דעה האם צריך לכפות התקנת וויפרי, אבל אם כבר התייחסת וענית, אני מנסה להבין יותר.
-
@ליכט הסרת נתיב עולה כסף כי אין להם ברירה אחרת
כל הסינון שלהם זה רק התוכנה -
@a0533057932
הסינון של נטפרי זה רק על הקו, ולכן מה?
עולה כסף להתנתק מנטפרי ? -
@ליכט הסינון של נטפרי הוא על הקו ולכן באם הבן שלך יגלוש ברשת הוא לא יגיע בלחיצת כפתור לאתרים בעייתיים
הסינון של נתיב הוא תוכנה
ואם לא היה עולה כסף
מה ימנע מהבן שלך להוריד כל יום את התוכנה? -
@a0533057932
חזרת לדיון כמה גבוה הסיכון במחשב שאין לו הגנה ברמת מחשב..... -
@magicode אם יורשה לי, הייתי מציע שלפחות מי שמבקש VPN יחוייב להשים ווייפרי
כי בלי זה, זה ממש מכשול.
והרי VPN זה לא לכתחילה אלא כטובה מסויימת, ואפשר להתנות את זה בהתקנה שעלות הסרתה תהיה מאה ש"ח -
@נפתולי לא כל מקום עבודה מסכים להתקין חסימה זאת על המחשב
ומה תעשה עובדת שמעוניינת באינטרנט מסונן? -
@a0533057932 אמר בלמה נטפרי מסתייגים לתת VPN למשתמשים שהתקינו וויפרי?:
@נפתולי לא כל מקום עבודה מסכים להתקין חסימה זאת על המחשב
ומה תעשה עובדת שמעוניינת באינטרנט מסונן?למקרים כאלו יצטרכו להביא אישור מיוחד וחריג (ובדרך אגב, אני לא הייתי שולח את בתי למקום עבודה כזה וד"ל)
לא כדאי שבשביל מקרים שכאלו כל אחד יכול לבקש ולקבל סינון על רשת פרוצה שבלחיצה אחת כל התהום פעורה לפניו -
@נפתולי לכן בדיוק לא נותנים את הVPN רק במקרים חריגים
-
אז אני יענה על השאלה למה נטפרי לא כופה את כל המשתמשים להתקין וויפרי.
אם הוא מפקיר את עצמו ולא מתקין את זה בעיה שלו.הבעיה שרובם לא מבינים שזה "להפקיר עצמם". יש להם נטפרי הפילטר המומלץ ע"י הרבנים. למה צריך להוסיף עוד דברים.
נטפרי בעצמם לא נראחפ כמעודדים להתקין. והגם שכותבים שחשוב מצד שני גם מפחידים וגם זה מסובך. מה עוד בהתחלה אנשים נמנעים מלהתקין שלא יודעים אם יסתדרו עם נטפרי ובהמשך שוכחים מהענין.יום יום אני רואה אנשים שלא מתקינים שמפחדים משום סיבה זה או אחרת (שימעט הגלישה / שיחסום להם וכו'). הרבה פעמים זה מבוגרים שילדיהם (בחורים ובחורות) אומרים להורים שאין ענין להתקין.
(מגיעים אלי אחרי שקהילה חוסם אותם אם לא מתקינים).כבר הצעתי בעבר ואני חושב שזה פיתרון נפלא באמת.
שיהיה מחיר שונה לחיבור שמאפשר גלישה ללא וויפרי לחיבור שמאפשר גלישה רק עם וויפרי. גם אם זה הבדל של כמה שקלים לחודש עדיין זה יגרום לאנשים לחשוב יותר. וגם אם לא מתקינים בהתחלה יתקין בהמשך. (אפשר להזכיר להם בחשבונית החודשית). גם המאה ש"ח פחות ימנע אותם מלהתקין שגם אם לא מתקינים יש עלות חודשי. -
@אורי הפתרון היותר פשוט זה לתת אפשרות במידה ומתנתקים מנטפרי תוך שבוע\חודש זה יהיה ללא תשלום ומאז זה בכסף ואז אפשר לחייב להתקין
-
@a0533057932
קשה לחייב להתקין. יש מקרים שא"א. שאין זה מחשב שלהם. או באמת צריך גישה אחרת וכו'. או שצריך שאחרים יכולים להשתמש ברשת שלהם שאין להם תוכנה. (אם זה לצורך עבודה / משפחה וכו' וכו').אבל הרעיון שלי שהאפשרות לגלוש ללא וייפרי עולה קצת כסף יעודד את כולם לעבור לוייפרי אלא אם כן יש באמת סיבה שהם לא יכולים.
בעיקר הרבה מאלו שסתם לא מתקינים מסיבות שונות ומשונות, או שמפחדים, או סתם מהיכי תיתי או אולי בא יום שהם לא ירצו נטפרי או ירצו למכור את המחשב, או שאולי זה ימעט המחשב, או שלא התקינו משום טעם ורק לא הבינו שזה חשוב וכו' הם כבר יתקנו.
-
היות ואני מכיר את השואל. @אורי ואני יודע שבתכלס מה שמציק לו זה שנטפרי לא כופה את כל המשתמשים להתקין את הוויפרי.
באמת יש לי שתי שאלות. א' כנ"ל. ועל זה אולי כדאי לשקול הרעיון לקחת יותר כסף כמו שהוזכר למעלה או להמשיך לחשוב על רעיון אחר למעט ההיזק.
אבל השאלה שלי שמצד שני משגעים אנשים בענין VPN עם וייפרי.
בא נגיד על פניה 902563. מדובר על בני חו"ל (הגרים בארץ) שאין להם שום רואטר בבית. לא פרוץ ולא מסונן. הם עובדים על מחשב שלהם ברשת של עבודה או של אחרים בארץ ובחו"ץ. יש להם היום K9 על מחשב וכבר הרבה זמן הסתפקו בזה.
החליטו להתחזק ולהתקין נטפרי על המחשב כך שהם יכולים להמשיך לעבוד בדרך הנ"ל עם סינון טוב.
אבל נטפרי לא נותן להם. מבקשים פרטים על מעבדיהם. מספר טלפון כתובת ושם. רצים לדעת פרטים על העיסוק ומה עבודתם שם בדיוק.
אומרים להם אפשר לקנות נטסטיק וסים של נטפרי.איזה סיכון גדול יש במה שהם מתקינים וייפרי וVPN יותר ממה שיש להם היום.
למה צריך לחדור לחיים פרטיים שלהם ולהפחיד אותם שנטפרי עלול לדבר עם הבוס שלהם. או לחייב אותם פתאום לשלם כסף על נטסטיק וסים חדשי כאשר היום לא משלמים שום דבר.
אנשים אלו אילו אני לא הייתי מחזק אותם להמשיך כבר מזמן היו ממשיכים עם הK9 (שאגב עדיין לא הסירו עד שנטפרי יסכים להם לעבור עליהם). למה צריך צרה זו.
אילו היה נטפרי מקפיד שאין שום חור ממילא אבל.....
-
אולי היה אפשר שנטפרי תאשר באופן גורף VPN, בתנאי אחד - שהלקוח המבקש, יש לו WiFree על המחשב.
(אני מתכוון - חוץ מהמקרים בהם גם כעת נטפרי מאשרת ממילא VPN).
-
@mendel אבל נשאר הבעיה הגדולה של א זה שנטפרי תומכת באינטרנט פרוץ
ב. התמיכה שהיא הרבה יותר והרבה יותר עומס על שרתי נטפרי