אתר דין
-
-
@asi אני לא רוצה להרחיב את הויכוח,
אבל מבין השורות של דבריך, מריח משהו שזה לא ממש משלנו... (באידיש אומרים "נישט פון אונזער חיידר" - לא מהחיידר שלנו).
מה שכתבת בשם עשרות או מאות אלפי צורכי האינטרנט בציבור החרדי, זה לא משקף את עמדת החרדים שאני מכיר...ואני אכתוב יותר פתוח, זה נראה דעות חבדיו"ת.
ודרך אגב, המחקרים האלו שיותר מ50% מהציבור החרדי נחשף לאינטרנט, ברור שאין לזה שמץ של תאימות עם המציאות.
כי המחקרים הללו הרי לא בוצעו במשאל טלפוני... מה גם שאפשר להכליל ב"ציבור החרדי" הרבה ציבורים... -
בלהט הויכוח מתלהט הניסוח.
תירגעו בקשה,
זה ממש לא דיון מניב.
ממילא לא הולך לצאת מפה שינוי כלשהוא בנטפרי, אז מה כל הרעש?? -
@WWW
הזלזול בקהילת מסוימת אינה מתאימה לכאן -
אבל מבין השורות של דבריך, מריח משהו שזה לא ממש משלנו... (באידיש אומרים "נישט פון אונזער חיידר" - לא מהחיידר שלנו).
מה שכתבת בשם עשרות או מאות אלפי צורכי האינטרנט בציבור החרדי, זה לא משקף את עמדת החרדים שאני מכיר...לא מתאים להכתיר קהילה בכתר "לא משלנו"
מי זה בכלל ה"שלנו" הזה?
זה שאתה לא אוהב אותם לא הופך אותם ללא חרדים
ממש חבל -
@מטעמים אם אתה משוכנע שלא יהיה שינוי זה משהו אחד.
מי שמייצג את נטפרי כלפי הציבור אומר שיהיה שינוי אם ישוכנע שיש בעייה.
אני אכן משוכנע שלא יהיה שינוי כל עוד לא יהיה שינוי בשטח, כלומר חברה מתחרה או משהו כזה -
@by6199 תקרא מה הוא כתב, הוא לא כתב אם יהיה שינוי או לא, אלא שהשינוי לא יבוא בגלל האשכול פה.
אבל זה לא אכפת לך, היה לך עוד הזדמנות לתת בעיטה מתחת לשולחן לאלה שתוקעים אותך. או עוד הזדמנות להבהיר לנטפרי: ה"ציבור מתחיל להתמרמר", תיזהרו! תתחילו להתגמש ולפחד מלקוחות כמוני, שכשהם צריכים משהו אז הם יודעים להשמיע את קולם - ובסוף הוא צורם!.אפילו לכתוב במה להשתפר קשה לך, כי זה לא הכי נעים לכתוב "שאני לא אתקע בשום מצב, תמצאו את הדרך איך" .
סתם שתדע, יש לנטפרי מתחרים קצת, הנה קח למשל את העסקן נטול הפניות הדרשן חוצב הלהבות דפה @asi שכל כולו רוממות הקדושה במחאתו על 50% החרדים שנטפרי מונעת מהם דבר ד' זו הלכה, הוא לא בנטפרי, רק אכפת לו המצב הכואב (וז"ל: "איזה קטגוריות חסומות שם? נשמע לי הזוי שמצנזרים, זה כמו לצנזר מספרי הלכה.").
-
@נטפריס נראה מתגובתך כי אכן נגעתי בנקודה רגישה , אתם מפחדים שיבוא יום אחד מתחרה ואז הכל יתמוטט כמו מגדל קלפים גדול
-
@נטפריס נראה מתגובתך כי אכן נגעתי בנקודה רגישה , אתם מפחדים שיבוא יום אחד מתחרה ואז הכל יתמוטט כמו מגדל קלפים גדול
אנחנו מצפים ומייחלים ליום שיקום מתחרה אמיתי. לצערנו זה כנראה לעולם לא יקרה מכיון שהמתלוננים רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה, מצד אחד סינון טוב ומצד שני מאפשר לכל אחד את גחמותיו.
-
למה אתה חושב שאין לנטפרי תחרות? הרי יש:
- רימון
- אתרוג
- אתרוג פלוס
- נט נקי
- סינון חב"ד
- טקלוק
- משומר
- גדר
- נתיב
- נתיב ארה"ב
- ג'נטק
- קוסטודיו
- נטספארק
- וועב חבר
- סורף בלוקר
- ליויג'נט
- ג'עי נט
ויש הרבה יותר שגם אני (שעוסק בתחום) לא מכיר.
אבל משום מה אתה לא חושב שהם מתחרים.האמת היא שגם אני לא חושב שהם מתחרים. בכלל לא. ומשום מה אני חושב שזה בגלל אותו סיבה שאתה חושב שזה לא בכלל מתחר...
הסיבה שזה לא מתחר זה בגלל שנטפרי הוא היחיד ש:- אין להם מטרת כסף
- זה נבנה ע"י אנשים כמוני וכמוך - שפשוט רצו משהו יותר טוב. יותר נקי. יותר כשר.
- הם קבלו עליהם וועדת רבנים וגם קבלו ללכת עם פוסקי הרבנים האלו ללא שום שינוים או פשרות.
- הם נותנים פלטפורמה לשמוע חוות דעת הציבור והם באמת מקשיבים ומנסים לעזור.
- שירות שאין כודוגמתה בעולם!
- צוות ענק שתמיד עומד מוכן לטפל בכל מה שתזרוק עליהם
- רעיונות ענקיות שהם סתם עושים כדי להקל ולעשות יותר קל (למרות שזה לא ממש מביא עוד לקוחות אלא רק מקיל ללקוחות הקיימים)
- יש להם ניסיון אדיר - אני איתם כבר 5-6 שנים וכל מה שאני יכול לומר זה שככל שהיה נהדר אז, זה עדיין ממשיך לגדול ולהשתפר עוד ועוד
- ויקי: פלטפורמה בה הכל פתוח וזמין ללמוד על כל חלק וחלק בנטפרי. למי עוד יש משהו אפילו קרוב? כולל מדריכים להתקנת תעודה בכמעת כל מכשיר בעולם, ועוד הרבה
ויש עוד הרבה הרבה שעושה נטפרי מה שהיא. אבל הדבר הכי חשוב ללקוחות נטפרי - וזה הסיבה למה אנשים מגיעים לנטפרי - זה בגלל שזה אכן הכי נקי שיש והכי כשר שיש. וזה מציאות. והסיבה לכך היא שהם עושים בדיוק מה שהרבנים אומרים. ואל תגיד שהם מחמירים כי כולנו יודעים שהם פותחים כל מה שאפשר לפתוך באופן בטוח. גם דברים שהם לא חייבים לפתוח כמו חדשות וכדו'.
אני ממש בהלהם על אנשים שלא מתביישים לנסות שוב ושוב שממשיכים להפעיל לחץ ולעשות מהומה על כללים של נטפרי (ובמיוחד כללים מאד מאד מובנים). כל זה בנוסף למה שכולם יודעים שאם זה הכלל של הרבנים שום דבר לא יזיז את נטפרי מזה. שום דבר. גם לא אילו היה כזה מציאות של תחרות.
בנוסף רציתי להגיד עוד משהו: @נטפריס כתב: "@asi - הוא לא בנטפרי". אני לא יודע איך נהוא יודע. אולי כתובת IP שלו או משהו כזה. אבל איזה חוצפה. מישהו שלא מקפיד על נקיות האינטרנט שלו מגיע להגיד לנו מה לפתוח באינטרנט שלנו?!
שבת שלום.
-
@WWW
הזלזול בקהילת מסוימת אינה מתאימה לכאןלא מתאים להכתיר קהילה בכתר "לא משלנו"
מי זה בכלל ה"שלנו" הזה?
זה שאתה לא אוהב אותם לא הופך אותם ללא חרדים
ממש חבלאני ממש מצטער שהבנת ככה.
אבל הקהילה הנ"ל בכל מה שקשור לסינון אינטרנט, היא לא כמו רוב ככל משתמשי נטפרי.
יש להם סינונים מיוחדים משלהם, ומסלולים בשאר חברות סינון.
אז אם זה נכון ש @asi משתמש בסינון של קהילה זו, מה הוא בא לכאן להשמיע את דעותיו.כמו"כ אני מצטער שאני כותב ככה פתוח, אבל היות ו @asi הינו כותב מומחה, ואני לא, קשה לי לבטאות את עצמי בצורה עדינה יותר.
-
@test אתה מנסה להקצין את הדברים הפשוטים שאני כותב, כדי להגחיך אותם. אם אפשר למצוא בגוגל נדונים הלכתיים בקלי קלות, זה לא אומר ש"התורה נמסרה למשה והוא מסרה לגוגל". לא. גוגל הוא רק מנוע חיפוש. ומסתבר שכל שאלה הלכתית שאתה מחפש, דנו בה כבר לפניך כמה וכמה אנשים, ויש שפע של מקורות הלכתיים בגוגל.
בגלל שאתר "דין" הוא "משלנו", חשוב מאוד שאתר כזה (לכל הפחות!) לא יהיה מצונזר ע"י נטפרי, ולא בשום קטגוריה. לא הלכתי לקרוא כאן לכלל ישראל שיתחברו לאינטרנט (כי מי שלא מחובר, ממילא לא קורא מה שאני כותב), אבל מי שממילא מחובר, הרי הוא נהנה ממה שהאינטרנט מציע, והוא לא עומד בתור בדואר כדי לשלם חשבונות, אלא עושה זאת "בקליק", והוא הדין גם לשאלה הלכתית, אפילו בנושא סבוך, במקום להטריד את המו"צ המקומי, לחכות שעות עד שיתפנה הטלפון וכו', אפשר לעשות זאת בקליק, ולקרוא תשובה שכתב רב ודיין באתר "דין".
מדוע לא?
ומדוע לחסום זאת בטענה שאלה דברים שלא מיועדים לילדים, כאשר אצל אנ"ש לא מצוי בכלל שילדים גולשים?
הרבנים שמאחרי "נטפרי" לא יושבים לסנן את התכנים, כולנו יודעים שיש אדם האחראי על הסינון. והוא גם יושב וקורא את מה שאני כותב. ואני לא מכריח אותו לקבל את דעתי, אני רק מציע אותה. יעשה מה שירצה, זה ענין שלו.
כל השטויות שהכנסת לכאן על עסקנים וקומבינות כדי להגחיך ולהקצין, אין להם שום קשר למה שכתבתי.
-
@נטפריס לא הכפשתי כאן אף אחד. מוטב שתענה לגופו של ענין, במקום להתמסכן ולהזיל דמעות תנין. אני לא צועק. אני רק כותב שחבל מאוד שהמסננים לא מבצעים את מלאכתם וחוסמים את מה שצריך לחסום, כפי שהגדיר הגרי"ש אלישיב, והם חושבים שמדובר כאן בעיתון מפלגתי, שאמור לשלוט במחשבותיו של הקורא. אין שום טעם והיגיון בחסימת אתרים קדושים, בגלל הנושא ההלכתי בו הם עוסקים. בדיוק כמו שאף אחד לא מעלה על הדעת לגשת לספריה בבית המדרש ולצנזר כל ספר, כולל תורה נביאים וכתובים, מכל דבר שהילדים יכולים לקרוא (ודוקא בבית המדרש מצוי שילדים קוראים בעניינים אלו).
צורת הביטוי של "מגיבים מטעם" היא נלוזה, תוקפים אישית (ובצורה בוטה) את מי שחלילה מעיז לערער על כבוד סמכותו וקדושתו של הצנזור, שהוסמך ע"י מרנן ורבנן לחסום את כל מה שלא לרוחו. כל מה שאני כותב כאן הוא בגדר "עצה טובה" ותו לא, אף אחד מכם לא חייב לקבל את מה שאני כותב.
-
ובכלל, "עשה לך רב" אולי לא שייך בזמננו, הרי יש את אתר דין.
רע"ב במקום מפרש "אם בא לפניך דין ונסתפקת בו, עשה לך רב". המשנה באה לאפוקי מאדם ששואל רב, ופוסק לו לאיסור, והולך ושואל עוד רב, עד שמוצא רב שפוסק לו להיתר, וכיו"ב.
אבל אם אדם פותח גוגל ורואה את הנדון ההלכתי, צולל במים אדירים ורואה את כל הפוסקים לכאן ולכאן, עד שהוא מסיק מסקנה הלכתית מהדברים, אין כאן "דין שנסתפקת בו" ואין כאן "עשה לך רב".
וכבר הגדירו הפוסקים שבימינו "עשה לך רב" הם ספרי השו"ת. והדפים הווירטואלים של האתרים הקדושים הם כספרי שו"ת ממש. רק בצורה דיגיטלית.
-
@asi זו המדיניות הרשמית של נטפרי ע"פ דעת הרבנים ויש בה ללא כל קשר היגיון רב,והטענה שהמצנזר/המסנן מפעיל את שיקול דעתו נכונה אולי לפרט או אתר מסוים ולא למדיניות שהיא בבירור מנוסחת ע"י הרבנים
-
@אפר-שריפה אם יש בזה הגיון רב, כבודו מוזמן לפרט איזה הגיון יש בזה. ואם יש בזה "גזירת הכתוב", אז האחראים יכולים לקחת שרשור זה ולהדפיס אותו, על מנת שהרב האחראי יקרא את הדעות לכאן ולכאן, ואולי יחזור בו מהמדיניות שלו (גם ראשונים חזרו בהם, אז אני מניח שגם הוא יכול לחזור בו).
המדיניות של הרב יכולה לנבוע גם מנתונים שגויים שהוצגו לפניו, לדוגמא - כאשר מספרים לו שילדים יכולים לעלעל בתכנים אלה. הרי זו שטות. גם לי יש ילדים גדולים, ולא עולה על הדעת בכלל לתת להם אפשרות גלישה גם באתר הכי מצונזר שיש. בעצם הם אינם רואים צורת מחשב.
כמו כן כמדומני שראיתי פעם שרב אחד אחראי על הצנזורה, ולפניו פורשים את הספקות, ואם יורשה לי אחר אלף קידות בפני המנהלים והיזמים שזכויות רבות להם ואני קטן לעומתם, גם בזה ההתנהלות אינה נכונה, ולצורך קבלת החלטות כאלה דרוש פאנל של רבנים מכל החוגים ולא רב אחד. אבל יתכן שאני טועה עובדתית, יתקנו אותי הנוכחים כאן בשפתם העשירה.
-
@asi העניין הוא לא עניין של הלכה כתובה נטו הוא כמו הגזירות בימי חז"ל שאין שואלים על הטעם בשניים עשר החודשים הראשונים וכמו דיני דת יהודית מה שנקרא אצלינו השולחן ערוך החמישי - ההבנה של דבר מתוך דבר שזה שייך למורי הוראה ובשום פנים ואופן לא שייך בגוגל, ובין השאר השימוש באינטרנט לצורך דברים שאינם נחוצים ובכללם ד"ת זה עניין המסור לגדולי הדור שכבר הורונו
-
-
@asi ההיגיון הוא פשוט האינטרנט עם כל הפוטנציאל הטוב שבו, יש בו פוטנציאל פי כמה להרע ועל כגון דא נאמר יצא שכרו בהפסדו, ועל כן הייעוד של שימוש באינטרנט אינו לימוד תורה שיכול להמשיך להתקיים בדרך המסורתית, אמנם אם לא יגרם נזק כלל בנושאים שאין בהם שום חשש הורו הרבנים שניתן להתיר
-
@asi ולגבי ההבנה ברנים, זו דרך חשיבה שלא אמורה לאפיין בני תורה הנמנים על ציבור החרדים אל דבר ה' ומעוניינים בהרחבת הידע התורני, ולגבי גיוון הדיעות אז אכן ככל הידוע לי יש בעיקר רב אחד שהתווה את הקו לנטפרי אך עצם זה שגדו"י מכל העדות סומכים על נטפרי את ידם מספיק גם לדבריך על מנת לתת את התוקף