אתר דין
-
@שלום-על-ישראל אני בהחלט מעריך ומוקיר את מקימי נטפרי, ואין לי ספק קל שבקלים שמטרתם לשם שמים, ובוודאי שיש להם זכויות רבות. זה לא אומר שצריך להימנע מלהטיח בהם ביקורת בונה. בפורום הזה אני נתקל בדרך כלל בטפיחות על שכמם. זה טוב, אבל ביקורת יותר מועילה. לכן האדם החכם שמח יותר בביקורת מאשר במחמאות.
-
@asi סתם המלצה
תעדן את הסמנטיקה
דעתך ממש ברורה
אין צורך להשתמש בשפה תוקפנית -
אתר דין אינו מיועד לציבור חילוני מתחזק, אלא זאת מערכת תשובות הלכתיות לכל שואל, ורוב השואלים חרדיים לפי סגנון השאלות. אין שם תכנים שאינם מתאימים להשקפה וכו' וכו'.
השאלה שלך כבר נשאלה בעבר. וראוי מאד לחדד אותה ולהוסיף עליה כדלהלן:
מסורת ישראל ומסירת התורה, כפי שאנחנו מכירים אותה, מופיעה במסכת אבות.
לא ברור למה השמיטו שם את גוגל.
לכאורה צריך לתקן ולהוסיף אותם שם ראשונים: משה קיבל תורה מסיני, ומסרה לגוגל.. וגו'. (אולי יש להוסיף בהמשך .. והם מסרוה לאתר דין).ובכלל, "עשה לך רב" אולי לא שייך בזמננו, הרי יש את אתר דין.
מהראוי לקיים דיון נורמלי, ללא חסימת פיות
צודק!
ובינינו, אנחנו יודעים טוב מאד מי הם האשמים במצב. הרי נטפרי יטענו שזה הוראת הרבנים.
זה הכל העסקנים, הקומבינות המוכרות הידועות מועדות הרבנים למיניהם.. הם רוצים שיישארו תלויים בהם בכל נושא ההשקפה והלכה, ועכשיו הכל חומק להם בין האצבעות.כתבתי לעיל שזו טענה הזויה, כי אדרבה, ספרי קודש הם נגישים לכל דיכפין, כולל ילדים רכים (איזה ילד לא נחשף לדברים שהצינעא יפה להם, בתורה או בנביאים ובכתובים?)
ואינטרנט לא מיועד לילדים, ואפילו במשפחות הכי מודרניות מרחיקים את הילדים מאינטרנט (וגם, ילד לא מחפש הלכות באינטרנט אלא דברים אחרים).
אני לא מבין למה לא לבטל לגמרי את הסינון הרובוטי באתרים קדושים כמו אתר דין? ואיזה תוכן יש לסנן משאלות בדברים שבצינעא, שהם חלק >מההלכה בדיוק כמו כל הלכה אחרת?
צריך לבטל את הרובוט בכל האתרים. ואת הסינון בכלל. אינטרנט הרי לא מיועד לילדים, כך הופיע לעיל.
ואנחנו המבוגרים, הרי זמין לנו אינטרנט רגיל בשיחת טלפון אחת, וכל דיכפין עושה אינטרנט ללא שום סינון כלל. -
@asi יכולת הכתיבה שלך (שאפו, מה שנכון נכון) אולי, ובאתר של נטפרי עצמה, גרמה לך קצת שכרון כח.
לא נורמלי שכל אתר שאתה רוצה לפתוח, תבוא פה ותצעק בשם המוני ישראל (מאות אלפים * פי כמה של תקופת הקורונה)
תוך הכפשת כל מי שזז וענה לך בטוב טעם, ובפרט ד"לותך אודות הרבנים, וסתימת הפיות של נטפרי (הנה הם עוד רגע גומרים לסתום לך).
אני כותב לך את זה פה כי בשיחה אישית תוכל לנפנף אותי. -
@נפתלי הבוט רק נהיה גרוע יותר מיום ליום ככל הנראה מכניסים בו מדי פעם עוד רשימה של מילים שעשויים להיות בהקשר שלילי
אתה מוותיקי הסוברים שנטפרי שיכורי כח...
סתם שתדע, הרובוט של נטפרי מתוחזק בעיקר בעקבות פניות במערכת.
כל פניה על חסימה לא מוצדקת נבדקת, ונבדק אם אפשר לשפר את הרובוט.
אני מבין שאתה מיואש ממזמן ולא נוטל חלק בשיפורו של הרובוט, חבל. -
למה לא נועלים את הדיון התוקפני והבלתי מכובד הזה? זה פשוט לא מתאים כאן!
-
@mashav בנטפרי לא סותמים את הפה לאף אחד
גם כאשר הוא מדבר שטויות -
@נפתלי הבוט רק נהיה גרוע יותר מיום ליום ככל הנראה מכניסים בו מדי פעם עוד רשימה של מילים שעשויים להיות בהקשר שלילי
אתה מוותיקי הסוברים שנטפרי שיכורי כח...
סתם שתדע, הרובוט של נטפרי מתוחזק בעיקר בעקבות פניות במערכת.
כל פניה על חסימה לא מוצדקת נבדקת, ונבדק אם אפשר לשפר את הרובוט.
אני מבין שאתה מיואש ממזמן ולא נוטל חלק בשיפורו של הרובוט, חבל.מה קורה מאחורי הקלעים איני יודע.
מה שאני כן יודע שכל פנייה בענין הבוט כשיש חסימה בטעות מקבלים מענה הועבר למחלקה הרלוונטית המענה עלול לקחת זמן רב יותר.
מתוך כל הפניות על בוט (ואני לא פונה כל פעם, גם כי אני לא תמיד יודע ששגוי) ברוב המקרים בתקופה האחרונה כלל לא קיבלתי מענה, כלומר הפנייה נשלחה והועברה למחלקה הייעודית וממתינה.
אם יעשו זיהוי כמה זמן לוקח מענה ברובוט אני מניח שהממוצע יהיה שבועיים לכל הפחות. -
@by6199 שום פניה בנטפרי לא הולכת לאיבוד.
ולכל פניה יש משוב ללקוח (למעט בדיווחים).
לדבריך יש לך כמה פניות פתוחות במערכת שהם בטיפול בגלל שהם סבוכות, אין בכלל הרבה פניות שממתינות במצב הזה (למעט בעיות של מדיניות שהם מחכים זמן רב יותר, שם יש יותר פניות).
תוכל לתת מספר פניה כמשל? -
-
@asi אני לא רוצה להרחיב את הויכוח,
אבל מבין השורות של דבריך, מריח משהו שזה לא ממש משלנו... (באידיש אומרים "נישט פון אונזער חיידר" - לא מהחיידר שלנו).
מה שכתבת בשם עשרות או מאות אלפי צורכי האינטרנט בציבור החרדי, זה לא משקף את עמדת החרדים שאני מכיר...ואני אכתוב יותר פתוח, זה נראה דעות חבדיו"ת.
ודרך אגב, המחקרים האלו שיותר מ50% מהציבור החרדי נחשף לאינטרנט, ברור שאין לזה שמץ של תאימות עם המציאות.
כי המחקרים הללו הרי לא בוצעו במשאל טלפוני... מה גם שאפשר להכליל ב"ציבור החרדי" הרבה ציבורים... -
בלהט הויכוח מתלהט הניסוח.
תירגעו בקשה,
זה ממש לא דיון מניב.
ממילא לא הולך לצאת מפה שינוי כלשהוא בנטפרי, אז מה כל הרעש?? -
@WWW
הזלזול בקהילת מסוימת אינה מתאימה לכאן -
אבל מבין השורות של דבריך, מריח משהו שזה לא ממש משלנו... (באידיש אומרים "נישט פון אונזער חיידר" - לא מהחיידר שלנו).
מה שכתבת בשם עשרות או מאות אלפי צורכי האינטרנט בציבור החרדי, זה לא משקף את עמדת החרדים שאני מכיר...לא מתאים להכתיר קהילה בכתר "לא משלנו"
מי זה בכלל ה"שלנו" הזה?
זה שאתה לא אוהב אותם לא הופך אותם ללא חרדים
ממש חבל -
@מטעמים אם אתה משוכנע שלא יהיה שינוי זה משהו אחד.
מי שמייצג את נטפרי כלפי הציבור אומר שיהיה שינוי אם ישוכנע שיש בעייה.
אני אכן משוכנע שלא יהיה שינוי כל עוד לא יהיה שינוי בשטח, כלומר חברה מתחרה או משהו כזה -
@by6199 תקרא מה הוא כתב, הוא לא כתב אם יהיה שינוי או לא, אלא שהשינוי לא יבוא בגלל האשכול פה.
אבל זה לא אכפת לך, היה לך עוד הזדמנות לתת בעיטה מתחת לשולחן לאלה שתוקעים אותך. או עוד הזדמנות להבהיר לנטפרי: ה"ציבור מתחיל להתמרמר", תיזהרו! תתחילו להתגמש ולפחד מלקוחות כמוני, שכשהם צריכים משהו אז הם יודעים להשמיע את קולם - ובסוף הוא צורם!.אפילו לכתוב במה להשתפר קשה לך, כי זה לא הכי נעים לכתוב "שאני לא אתקע בשום מצב, תמצאו את הדרך איך" .
סתם שתדע, יש לנטפרי מתחרים קצת, הנה קח למשל את העסקן נטול הפניות הדרשן חוצב הלהבות דפה @asi שכל כולו רוממות הקדושה במחאתו על 50% החרדים שנטפרי מונעת מהם דבר ד' זו הלכה, הוא לא בנטפרי, רק אכפת לו המצב הכואב (וז"ל: "איזה קטגוריות חסומות שם? נשמע לי הזוי שמצנזרים, זה כמו לצנזר מספרי הלכה.").
-
@נטפריס נראה מתגובתך כי אכן נגעתי בנקודה רגישה , אתם מפחדים שיבוא יום אחד מתחרה ואז הכל יתמוטט כמו מגדל קלפים גדול
-
@נטפריס נראה מתגובתך כי אכן נגעתי בנקודה רגישה , אתם מפחדים שיבוא יום אחד מתחרה ואז הכל יתמוטט כמו מגדל קלפים גדול
אנחנו מצפים ומייחלים ליום שיקום מתחרה אמיתי. לצערנו זה כנראה לעולם לא יקרה מכיון שהמתלוננים רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה, מצד אחד סינון טוב ומצד שני מאפשר לכל אחד את גחמותיו.
-
למה אתה חושב שאין לנטפרי תחרות? הרי יש:
- רימון
- אתרוג
- אתרוג פלוס
- נט נקי
- סינון חב"ד
- טקלוק
- משומר
- גדר
- נתיב
- נתיב ארה"ב
- ג'נטק
- קוסטודיו
- נטספארק
- וועב חבר
- סורף בלוקר
- ליויג'נט
- ג'עי נט
ויש הרבה יותר שגם אני (שעוסק בתחום) לא מכיר.
אבל משום מה אתה לא חושב שהם מתחרים.האמת היא שגם אני לא חושב שהם מתחרים. בכלל לא. ומשום מה אני חושב שזה בגלל אותו סיבה שאתה חושב שזה לא בכלל מתחר...
הסיבה שזה לא מתחר זה בגלל שנטפרי הוא היחיד ש:- אין להם מטרת כסף
- זה נבנה ע"י אנשים כמוני וכמוך - שפשוט רצו משהו יותר טוב. יותר נקי. יותר כשר.
- הם קבלו עליהם וועדת רבנים וגם קבלו ללכת עם פוסקי הרבנים האלו ללא שום שינוים או פשרות.
- הם נותנים פלטפורמה לשמוע חוות דעת הציבור והם באמת מקשיבים ומנסים לעזור.
- שירות שאין כודוגמתה בעולם!
- צוות ענק שתמיד עומד מוכן לטפל בכל מה שתזרוק עליהם
- רעיונות ענקיות שהם סתם עושים כדי להקל ולעשות יותר קל (למרות שזה לא ממש מביא עוד לקוחות אלא רק מקיל ללקוחות הקיימים)
- יש להם ניסיון אדיר - אני איתם כבר 5-6 שנים וכל מה שאני יכול לומר זה שככל שהיה נהדר אז, זה עדיין ממשיך לגדול ולהשתפר עוד ועוד
- ויקי: פלטפורמה בה הכל פתוח וזמין ללמוד על כל חלק וחלק בנטפרי. למי עוד יש משהו אפילו קרוב? כולל מדריכים להתקנת תעודה בכמעת כל מכשיר בעולם, ועוד הרבה
ויש עוד הרבה הרבה שעושה נטפרי מה שהיא. אבל הדבר הכי חשוב ללקוחות נטפרי - וזה הסיבה למה אנשים מגיעים לנטפרי - זה בגלל שזה אכן הכי נקי שיש והכי כשר שיש. וזה מציאות. והסיבה לכך היא שהם עושים בדיוק מה שהרבנים אומרים. ואל תגיד שהם מחמירים כי כולנו יודעים שהם פותחים כל מה שאפשר לפתוך באופן בטוח. גם דברים שהם לא חייבים לפתוח כמו חדשות וכדו'.
אני ממש בהלהם על אנשים שלא מתביישים לנסות שוב ושוב שממשיכים להפעיל לחץ ולעשות מהומה על כללים של נטפרי (ובמיוחד כללים מאד מאד מובנים). כל זה בנוסף למה שכולם יודעים שאם זה הכלל של הרבנים שום דבר לא יזיז את נטפרי מזה. שום דבר. גם לא אילו היה כזה מציאות של תחרות.
בנוסף רציתי להגיד עוד משהו: @נטפריס כתב: "@asi - הוא לא בנטפרי". אני לא יודע איך נהוא יודע. אולי כתובת IP שלו או משהו כזה. אבל איזה חוצפה. מישהו שלא מקפיד על נקיות האינטרנט שלו מגיע להגיד לנו מה לפתוח באינטרנט שלנו?!
שבת שלום.
-
@WWW
הזלזול בקהילת מסוימת אינה מתאימה לכאןלא מתאים להכתיר קהילה בכתר "לא משלנו"
מי זה בכלל ה"שלנו" הזה?
זה שאתה לא אוהב אותם לא הופך אותם ללא חרדים
ממש חבלאני ממש מצטער שהבנת ככה.
אבל הקהילה הנ"ל בכל מה שקשור לסינון אינטרנט, היא לא כמו רוב ככל משתמשי נטפרי.
יש להם סינונים מיוחדים משלהם, ומסלולים בשאר חברות סינון.
אז אם זה נכון ש @asi משתמש בסינון של קהילה זו, מה הוא בא לכאן להשמיע את דעותיו.כמו"כ אני מצטער שאני כותב ככה פתוח, אבל היות ו @asi הינו כותב מומחה, ואני לא, קשה לי לבטאות את עצמי בצורה עדינה יותר.