אתר דין
-
-
@asi קיימת בהידור הוי דן את כל האדם לכף חובה, וגם גילית כישורים מפתיעים בהבנתך המעמיקה בנבכי הנפש, ויכולת מדהימה לנתח אישיות על סמך חלקיקי מעשה שראית, אבל בדבריך הוכחת שיש כמה נתונים שאתה פשוט לא מודע להם, על ההתנהלות בנטפרי, על האחראים לחסימה ופתיחה של אתרים, ועל האנשים עצמם שעמדו למשפט תחת הזכוכית מגדלת שלך.
רק אציע, אם יש לך איזה קשר לאתר דין או שאתה מכיר את המנהלים שלו, תציע להם ליצור קשר עם נטפרי, אולי הם יצליחו למצוא מתווה לפתיחה בטוחה של האתר. -
@asi נטפרי איננה משטרת מחשבות, היא סינון אינטרנט.
אתה לא מסכים עם מדיניות כזו או אחרת? זכותך! אתה רוצה להביע ביקורת נגד נטפרי בפלטפורמה של נטפרי? כל עוד זה נעשה במסגרת הטעם הטוב, בבקשה. (יש שיגידו שכבר עברת את הטעם הטוב).
לדעתי אתה טועה, ומי שאינו מסוגל (או שאינו רוצה) להבין מה שכתוב בויקי, בעיני לפחות, בהכרח מתבסס על הפרחת תיאוריות מחוסרות בסיס ללא הכרת השטח במקרה הטוב, או מתוך קלות דעת במקרה הגרוע. כך שלדעתי מיותר להשיב.
-
@MacroShadow אמר באתר דין:
מה שכתוב בויקי
הכוונה לדף זה : https://netfree.link/wiki/אתרים_המכילים_תוכן_בנושאי_יהדות_שנחסמים_בנטפרי
@asi מי שגולש בנטפרי ונתקל בחסימה באתר המדובר, מקבל הפניה לקישור הנ"ל.
שמתי א"ז גם כאן על הצד שאתה לא גולש בנטפרי. -
@a0533057932 איזה יופי שאפשר להמציא כל דבר העולה בדעתך, ולדבר בשם "הציבור החרדי". כי הרי יש לך רוח הקודש, ואתה נמצא בראש של כל אחד מעשרות אלפי החרדים הגולשים באינטרנט, ויודע מה כל אחד מחפש באינטרנט... לשיטתך, למה נטפרי לא כולל בנקים ומיילים ותו לא?
-
@ליכט בקישור שהבאת לא כתוב שום דבר שיכול לענות על הטענות שלי. ואצטט:
"ישנם אתרים שהתוכן שלהם מיועד במוצהר עבור ציבור חילוני מתחזק או חוזרים בתשובה בתחילת דרכם, מטבע הדברים באתרים אלו עלולים להיות תכנים שאינם מתאימים להשקפה ולהלך הרוח החרדי הקלאסי, ולעיתים אף נוגעים בדברים שבציבור החרדי נחשבים כטאבו, כיוון שמערכת הסינון של נטפרי, מיועדת ומותאמת עבור הציבור החרדי ביסודו אין היא יכולה לפתוח תכנים אלו".
אתר דין אינו מיועד לציבור חילוני מתחזק, אלא זאת מערכת תשובות הלכתיות לכל שואל, ורוב השואלים חרדיים לפי סגנון השאלות. אין שם תכנים שאינם מתאימים להשקפה וכו' וכו'.
"לעיתים ישנם שאלות בעניינים שבצינעה, והסינון הרובוטי לא יכול לסנן בצורה מושלמת את הדברים שאינם ראויים שם, וזאת כיוון שמשתדלים שם להשתמש בלשון עדינה, ולכן הרבה דברים חומקים מהרובוט"
אני לא מבין למה לא לבטל לגמרי את הסינון הרובוטי באתרים קדושים כמו אתר דין? ואיזה תוכן יש לסנן משאלות בדברים שבצינעא, שהם חלק מההלכה בדיוק כמו כל הלכה אחרת?
"יש נושאים שמתאימים לספרי קודש ואינם מתאימים לאינטרנט"
כתבתי לעיל שזו טענה הזויה, כי אדרבה, ספרי קודש הם נגישים לכל דיכפין, כולל ילדים רכים (איזה ילד לא נחשף לדברים שהצינעא יפה להם, בתורה או בנביאים ובכתובים?) ואינטרנט לא מיועד לילדים, ואפילו במשפחות הכי מודרניות מרחיקים את הילדים מאינטרנט (וגם, ילד לא מחפש הלכות באינטרנט אלא דברים אחרים).
"בנוסף, ישנם אתרים של הציבור הדת"ל שחסומים בנטפרי, וזאת מכיוון שבציבור החרדי אנחנו מכירים את הרבנים ואת דעותיהם ויודעים מה מקובל לפתוח ומה לא"
גם זה לא קשור להנ"ל, כי הוא אתר חרדי לכל דבר.
-
@MacroShadow וואו, התעלית מעל עצמך. כשאני מנסה לשכנע את מנהלי "נטפרי" בנחיצותו של אתר הלכה, אני "קל דעת"? אתה אמיתי? אם אני כותב "טענות חסרות בסיס", או ללא הכרת השטח, תצביע עליהן ותנמק מדוע הן חסרות בסיס. מהראוי לקיים דיון נורמלי, ללא חסימת פיות, כאשר אנו מדברים על מניעת אלפי אנשים מצפיה בדברי תורה נקיים, ברים וזכים.
-
@asi עשרות אלפי החרדים הגולשים באינטרנט?
חופשי ללא קהילה וקוראים לזה שכך אמור להיות המצב?
מחפשים הלכות באינטרנט?
יש כאן הרבה מושגים שמוכרים מהציבור הדתל"י ולא החרדי
יש מושג שנקרא השלכה
ונעצור כאן
נ.ב. לשכנא את מנהלי נטפרי יש דרך
מערכת הפניות או המייל
לא הפורום -
@someuser אני לא מכיר את מנהלי נטפרי ולא את מנהלי "דין", אני אדם פשוט. אם שנתיים עברו מתחילת הדיון הזה, ושום דבר לא זז, תסיק את המסקנה לבד - כנראה שגם מפעילי האתר לא אכפת להם מהמנויים של נטפרי שנחסמו לתכנים מסויימים...
אני לא מעמיד למשפט את מנהלי נטפרי, וכאמור - לא מכיר אותם, אני רק מנצל את הפלטפורמה הזאת כדי למסור להם את המסר, ולא רק לגבי אתר "דין" אלא באופן כללי. לא לשכוח את מטרתו של הסינון. לא משטרת מחשבות בנושאי השקפה, ולא שום דבר דומה לזה... האם הם גדולים יותר מהגריש"א? כך כתב הרב צבי פרידמן בשמו: "שמעתי כמה פעמים ממרן פוסק הדור הגאון יוסף שלום אלישיב שליט"א, שהמשימה שהוטלה על חברי הוועדה לענייני תקשורת היא אחת ויחידה - לדאוג לכך שהפרסומים יהיו נקיים מענייני כיעור וניבול פה וכיוצא באלו, וזה הכול! מלבד נושאים חמורים אלו - הכל יכול להיות משודר"!
חבל מאוד מאוד שנמנעים תכנים תורניים. מילא תכנים של מזרחיסטים למיניהם, זה אפשר להבין, כי בין השיטין הם דוחפים את השטויות שלהם ואת ההשקפה העקומה שלהם, וזה לפעמים חמור יותר מענייני כיעור (הנ"ל). אבל אתרים חרדיים של דברי תורה? לאן הגענו?
-
@a0533057932 אכן, מחקרים עדכניים מוכיחים שלמעלה מ50 אחוז בציבור החרדי נחשפים לאינטרנט. אולי צ"ל מאות אלפים. או שמא אתה רוצה שנעצום את העיניים ונחשוב שמדובר ביהודים בודדים? (אגב, הקורונה העצימה את הנתונים הנ"ל פי כמה).
ואכן, יהודים חרדיים יראים ושלמים מחפשים הלכות בגוגל. זה לא ש"גוגל" פוסק הלכה, אבל גוגל מלא וגדוש בשפע מקורות הלכתיים של עשרות ומאות אנשים ששאלו בדיוק את השאלה שאתה מתקשה בה. מי שחושב שזה שייך רק בציבור הד"לי - הוא תמים גדול, או מיתמם.
הפורום נחשף לעיניים רבות, ומשכך גם מנהלי נטפרי מתייחסים לזה בהתאם. בשיחה פרטית אפשר לנפנף אותך בקלות. בשיחה ציבורית מתייחסים בכובד ראש (וגם שומעים עוד דעות).
-
@שלום-על-ישראל אני בהחלט מעריך ומוקיר את מקימי נטפרי, ואין לי ספק קל שבקלים שמטרתם לשם שמים, ובוודאי שיש להם זכויות רבות. זה לא אומר שצריך להימנע מלהטיח בהם ביקורת בונה. בפורום הזה אני נתקל בדרך כלל בטפיחות על שכמם. זה טוב, אבל ביקורת יותר מועילה. לכן האדם החכם שמח יותר בביקורת מאשר במחמאות.
-
@asi סתם המלצה
תעדן את הסמנטיקה
דעתך ממש ברורה
אין צורך להשתמש בשפה תוקפנית -
אתר דין אינו מיועד לציבור חילוני מתחזק, אלא זאת מערכת תשובות הלכתיות לכל שואל, ורוב השואלים חרדיים לפי סגנון השאלות. אין שם תכנים שאינם מתאימים להשקפה וכו' וכו'.
השאלה שלך כבר נשאלה בעבר. וראוי מאד לחדד אותה ולהוסיף עליה כדלהלן:
מסורת ישראל ומסירת התורה, כפי שאנחנו מכירים אותה, מופיעה במסכת אבות.
לא ברור למה השמיטו שם את גוגל.
לכאורה צריך לתקן ולהוסיף אותם שם ראשונים: משה קיבל תורה מסיני, ומסרה לגוגל.. וגו'. (אולי יש להוסיף בהמשך .. והם מסרוה לאתר דין).ובכלל, "עשה לך רב" אולי לא שייך בזמננו, הרי יש את אתר דין.
מהראוי לקיים דיון נורמלי, ללא חסימת פיות
צודק!
ובינינו, אנחנו יודעים טוב מאד מי הם האשמים במצב. הרי נטפרי יטענו שזה הוראת הרבנים.
זה הכל העסקנים, הקומבינות המוכרות הידועות מועדות הרבנים למיניהם.. הם רוצים שיישארו תלויים בהם בכל נושא ההשקפה והלכה, ועכשיו הכל חומק להם בין האצבעות.כתבתי לעיל שזו טענה הזויה, כי אדרבה, ספרי קודש הם נגישים לכל דיכפין, כולל ילדים רכים (איזה ילד לא נחשף לדברים שהצינעא יפה להם, בתורה או בנביאים ובכתובים?)
ואינטרנט לא מיועד לילדים, ואפילו במשפחות הכי מודרניות מרחיקים את הילדים מאינטרנט (וגם, ילד לא מחפש הלכות באינטרנט אלא דברים אחרים).
אני לא מבין למה לא לבטל לגמרי את הסינון הרובוטי באתרים קדושים כמו אתר דין? ואיזה תוכן יש לסנן משאלות בדברים שבצינעא, שהם חלק >מההלכה בדיוק כמו כל הלכה אחרת?
צריך לבטל את הרובוט בכל האתרים. ואת הסינון בכלל. אינטרנט הרי לא מיועד לילדים, כך הופיע לעיל.
ואנחנו המבוגרים, הרי זמין לנו אינטרנט רגיל בשיחת טלפון אחת, וכל דיכפין עושה אינטרנט ללא שום סינון כלל. -
@asi יכולת הכתיבה שלך (שאפו, מה שנכון נכון) אולי, ובאתר של נטפרי עצמה, גרמה לך קצת שכרון כח.
לא נורמלי שכל אתר שאתה רוצה לפתוח, תבוא פה ותצעק בשם המוני ישראל (מאות אלפים * פי כמה של תקופת הקורונה)
תוך הכפשת כל מי שזז וענה לך בטוב טעם, ובפרט ד"לותך אודות הרבנים, וסתימת הפיות של נטפרי (הנה הם עוד רגע גומרים לסתום לך).
אני כותב לך את זה פה כי בשיחה אישית תוכל לנפנף אותי. -
@נפתלי הבוט רק נהיה גרוע יותר מיום ליום ככל הנראה מכניסים בו מדי פעם עוד רשימה של מילים שעשויים להיות בהקשר שלילי
אתה מוותיקי הסוברים שנטפרי שיכורי כח...
סתם שתדע, הרובוט של נטפרי מתוחזק בעיקר בעקבות פניות במערכת.
כל פניה על חסימה לא מוצדקת נבדקת, ונבדק אם אפשר לשפר את הרובוט.
אני מבין שאתה מיואש ממזמן ולא נוטל חלק בשיפורו של הרובוט, חבל. -
למה לא נועלים את הדיון התוקפני והבלתי מכובד הזה? זה פשוט לא מתאים כאן!
-
@mashav בנטפרי לא סותמים את הפה לאף אחד
גם כאשר הוא מדבר שטויות -
@נפתלי הבוט רק נהיה גרוע יותר מיום ליום ככל הנראה מכניסים בו מדי פעם עוד רשימה של מילים שעשויים להיות בהקשר שלילי
אתה מוותיקי הסוברים שנטפרי שיכורי כח...
סתם שתדע, הרובוט של נטפרי מתוחזק בעיקר בעקבות פניות במערכת.
כל פניה על חסימה לא מוצדקת נבדקת, ונבדק אם אפשר לשפר את הרובוט.
אני מבין שאתה מיואש ממזמן ולא נוטל חלק בשיפורו של הרובוט, חבל.מה קורה מאחורי הקלעים איני יודע.
מה שאני כן יודע שכל פנייה בענין הבוט כשיש חסימה בטעות מקבלים מענה הועבר למחלקה הרלוונטית המענה עלול לקחת זמן רב יותר.
מתוך כל הפניות על בוט (ואני לא פונה כל פעם, גם כי אני לא תמיד יודע ששגוי) ברוב המקרים בתקופה האחרונה כלל לא קיבלתי מענה, כלומר הפנייה נשלחה והועברה למחלקה הייעודית וממתינה.
אם יעשו זיהוי כמה זמן לוקח מענה ברובוט אני מניח שהממוצע יהיה שבועיים לכל הפחות. -
@by6199 שום פניה בנטפרי לא הולכת לאיבוד.
ולכל פניה יש משוב ללקוח (למעט בדיווחים).
לדבריך יש לך כמה פניות פתוחות במערכת שהם בטיפול בגלל שהם סבוכות, אין בכלל הרבה פניות שממתינות במצב הזה (למעט בעיות של מדיניות שהם מחכים זמן רב יותר, שם יש יותר פניות).
תוכל לתת מספר פניה כמשל? -