נטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש'
-
מה שכואב לי זה לא האמור לעיל, כי אני מאמין שבצורה כזאת או אחרת בכלל חברות הסינון יש תקנון דומה ואף אחד אין לו כוונה בכלל להעיף בו מבט.
מה שכואב לי זה הפחד מפני איבוד האווירה המשפחתית..אני חושש שאני חווה כרגע משבר אימון.
-
@למדן-וידען בקטע הזה אתה צודק. יש משהו בנטפרי שכל אחד עוזר לשני וזה כמו משפחה, וזה נפגם
אבל כדאי אולי למנהלים להבהיר על מה מדובר. ואולי גם לפרט כמה כסף יקחו ועל מה ואיך ואולי זה יניח את הדעת, ונוכל להמשיך להיות משפחה אחד גדולה -
@למדן-וידען
האם אתה רוצה לראות את הסיטואציה שכל עוד ואין תנאי שימוש לנטפרי יכולה חברת סינון מתחרה לעשות משתמש בנטפרי ולהתנכל לנטפרי בכל מיני תביעות שונות ומשונות.וכידוע נטפרי הם לא עשירים כדי להתמודד עם תביעות של מליונים.
אז תנאי שימוש זה כלי להגן על נטפרי מפני תביעות שיכולים להטביע את נטפרי.
-
@frize37 או לסמן בפורום את הוותיקים כשזה עוד היה חינמי וכך זה ייחד אותנו כמשפחה בתוך כל עם ישראל (שהרי כולם יהיו בסוף לקוחות [מצמרר המילה הזאת] נטפיי)..
-
@helper על זה אין ספק.
מי בכלל דיבר על שאר התנאים?
אנו דנים בעניין המסחרי. -
אולי מדובר על הנקודות שבנטפרי.
-
@helper אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
אולי להמיר את זה לקנסות פיגורים.
זה עדיין ריבית.
בקנס דרך מקח יש כמה תנאים שאחד מהם הוא, שהקנס לא גדל עם הזמן. מה שלא שייך כאן.
ולכן אני חוזר ואומר שיש בעיה לחתום על תנאי השימוש כל זמן שלא יהיה סעיף שקובע שהכל כפוף להיתר עיסקא. -
אני לא נכנס לכל הדיונים ההלכתיים והמקצועיים שנכתבו פה.
אני רק כותב כאדם שמאד חשוב לו יושר והגינות.
אם נטפרי רוצה לגבות כסף על שירותיה היא יכולה ואף אחד לא יכול למנוע זאת ממנה, אבל לא ייתכן בעולם שהדרך להודיע על גביה כזו תהיה באמצעות "תנאי שימוש" שאף אחד באופן רגיל לא קורא בכלל.
אם רוצים לגבות כסף יש לשלוח הודעות לכל המיילים הרשומים כחברים בנטפרי; החל מתאריך X שירותי הסינון יעלו כ"כ הסכום ייגבה דרך X. נא להודיע לנו עד תאריך Y האם אתם מעוניינים בכך או לבטל את המנוי באמצעות הודעה דרך Y.ואז לכל לקוח תהיה אפשרות חשיבה האם הוא עדיין מעוניין להיות לקוח של RL עם הבעיות ביד 2 בנק ירושלים וכו' או לחזור/לעבור לנתיב או אתרוג.
-
אני אישרתי את תנאי נטפרי, ואני רוצה לקרא את זה שוב, ואי אפשר אחראי שכבר אישרתי.
מי יכול להעתיק את כל הנוסח כדי שאוכל לקרא את זה שוב
-
@A052 אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
אבל לא ייתכן בעולם שהדרך להודיע על גביה כזו תהיה באמצעות "תנאי שימוש" שאף אחד באופן רגיל לא קורא בכלל.
מי אמר שזה הדרך להודיע?
זה הדרך שאתה התוודעת לתוכנית של נטפרי, וכמובן היא תודיע על כך בצורה מוסדרת.
כתבתי בהודעתי בדיוק למה מיועד ההסכם הזה. -
לא כ"כ מבין על מה הדיון?
הרי גם כיום השירות בתשלום.
כמו כל חברה מסחרית נראה לי לגיטימי לגמרי שיהיה כיסוי משפטי לנטפרי.אני מפספס משהו?
-
@נטפריס אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
@A052 אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
אבל לא ייתכן בעולם שהדרך להודיע על גביה כזו תהיה באמצעות "תנאי שימוש" שאף אחד באופן רגיל לא קורא בכלל.
מי אמר שזה הדרך להודיע?
זה הדרך שאתה התוודעת לתוכנית של נטפרי, וכמובן היא תודיע על כך בצורה מוסדרת.
כתבתי בהודעתי בדיוק למה מיועד ההסכם הזה.אם ככה לא אמרתי כלום, ואני מתנצל.
-
@IZAK אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
אני אישרתי את תנאי נטפרי, ואני רוצה לקרא את זה שוב, ואי אפשר אחראי שכבר אישרתי.
מי יכול להעתיק את כל הנוסח כדי שאוכל לקרא את זה שוב
-
@aptekar אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
הרי גם כיום השירות בתשלום.
אין תשלום ישירות מהמשתמש לנטפרי. למעט תרומה עבור נקודות.
-
@נטפריס מתי מתחיל תשלום (או שההסכם הוא רק ש כך אם נטפרי רוצה בעתיד שיוכלו לגבות כסף)?
-
לא יודע.
-
כתוב בהסכם.
4.1 תמורת אספקת השירות ישלם הלקוח תשלום חודשי קבוע, בהתאם לסיכום בין הצדדים.
וברור שזה רק במידה ונטפרי יקחו כסף.
כי כתוב שזה בהתאם לסיכום בין הצדדים. כלומר שכל עוד אין סיכום ואין הודעה מנטפרי על כך שיש תשלום אז אין תשלום. -
תודה רבה ל @yonig20 שהעלה את הנקודה הבעייתית של הריבית.
ביררנו את זה וראינו שזה אכן בעיה.אז הורדנו את כל התנאי שימוש עד לתיקון העניין החשוב הזה.
-
@magicode אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
תודה רבה ל @yonig20 שהעלה את הנקודה הבעייתית של הריבית.
ביררנו את זה וראינו שזה אכן בעיה.אז הורדנו את כל התנאי שימוש עד לתיקון העניין החשוב הזה.
כל הכבוד.
-
כמה כתבו על אכזבתם בתנאי השימוש החדשים.
נראה לומר כמה נקודות
כרגע לא הודיעו על שום תוכנית לגבות כסף. סך הכל מדובר בתנאי שימוש שמזכיר שעל הצד שיש הסכם על תשלים אז המשתמש חייבים לשלם. זה מובן ביותר. על הצורך להגן על עצמם לית מאן דפליג ואם כבר כותבים יש לכתוב תנאים שיחזיק כמה שנים ובכל סיטואציה שיכול לקרות בשנים הבאות. לא כל יום יעשה הסכם חדש ויבקש מכולם לחתום בו. זה מובן שיכלול גם את זה.
לגופו של ענין. שמעתי כבר מזמן מכמה משתמשים שהביע דעתם שנטפרי חייבים לקחת כסף. סך הכל המטרה היא שיהיה אינטרנט מהר ומקצאי ככל שאפשר עם הסינון הכי טוב שאפשר. אם יש קושי פינננסי ודאי יהיה קשה להחזיק את זה. כולנו רוצים תמונות בדוקות תוך שניה במקום תוך דקה וכולנו עדיפים שיהיה אתרים נבדקים תוך שעה במקום תוך יום. אם זה שאלה של קצת כסף מכל משתמש שאז אפשר להחזיק יותר עובדים וכו' ודאי הענין כדאי.
כמו כן לא לשכוח שנטפרי גודל מיום ליום והעומס על המקימים גודל מיום ליום וחייבים גיבוי.ואלא מה קשה לנו לקבל. הרי מפחדים שנטפרי יהפוך להיות חברה שכסף עומד בראש עינינים ולא עמותה שקמו כל כולו לש"ש ע"י צדיקים שבאמת איכפת להם, הנותנים לילות ימים במטרה לזכות את הציבור.
זה נכון זה באמת מפחיד. אבל באמת נראה לי שהחשש בטעות יסודה. גם אם נטפרי יחליט לקחת כסף באיזה שהוא דרך הצדיקים העומדים בראשה ישארו צדיקים ונטפרי ימשיך להיות כל כולו ענין לעזור לשומרי תורה ומצות להישמר מכל פגע רע ומצד שני לתת להם הכלים הנצרכים להם. זה סך הכל ענין טכנאי שאם אין כסף אין היעילות ששואפים כ"כ להגיע אליו, ואדרבא זה גופא ראיה על מסירתם שכל שמכיר אותם יודעים עד כמה זה נגד רצונם וקשה להם לבקש כסף בכל צורה שהיא ואם עושים את זה זה עוד מסירת נפש למען הכלל, ואין כאן המקום להאריך...