נטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש'
-
אני לא נכנס לכל הדיונים ההלכתיים והמקצועיים שנכתבו פה.
אני רק כותב כאדם שמאד חשוב לו יושר והגינות.
אם נטפרי רוצה לגבות כסף על שירותיה היא יכולה ואף אחד לא יכול למנוע זאת ממנה, אבל לא ייתכן בעולם שהדרך להודיע על גביה כזו תהיה באמצעות "תנאי שימוש" שאף אחד באופן רגיל לא קורא בכלל.
אם רוצים לגבות כסף יש לשלוח הודעות לכל המיילים הרשומים כחברים בנטפרי; החל מתאריך X שירותי הסינון יעלו כ"כ הסכום ייגבה דרך X. נא להודיע לנו עד תאריך Y האם אתם מעוניינים בכך או לבטל את המנוי באמצעות הודעה דרך Y.ואז לכל לקוח תהיה אפשרות חשיבה האם הוא עדיין מעוניין להיות לקוח של RL עם הבעיות ביד 2 בנק ירושלים וכו' או לחזור/לעבור לנתיב או אתרוג.
-
אני אישרתי את תנאי נטפרי, ואני רוצה לקרא את זה שוב, ואי אפשר אחראי שכבר אישרתי.
מי יכול להעתיק את כל הנוסח כדי שאוכל לקרא את זה שוב
-
@A052 אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
אבל לא ייתכן בעולם שהדרך להודיע על גביה כזו תהיה באמצעות "תנאי שימוש" שאף אחד באופן רגיל לא קורא בכלל.
מי אמר שזה הדרך להודיע?
זה הדרך שאתה התוודעת לתוכנית של נטפרי, וכמובן היא תודיע על כך בצורה מוסדרת.
כתבתי בהודעתי בדיוק למה מיועד ההסכם הזה. -
לא כ"כ מבין על מה הדיון?
הרי גם כיום השירות בתשלום.
כמו כל חברה מסחרית נראה לי לגיטימי לגמרי שיהיה כיסוי משפטי לנטפרי.אני מפספס משהו?
-
@נטפריס אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
@A052 אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
אבל לא ייתכן בעולם שהדרך להודיע על גביה כזו תהיה באמצעות "תנאי שימוש" שאף אחד באופן רגיל לא קורא בכלל.
מי אמר שזה הדרך להודיע?
זה הדרך שאתה התוודעת לתוכנית של נטפרי, וכמובן היא תודיע על כך בצורה מוסדרת.
כתבתי בהודעתי בדיוק למה מיועד ההסכם הזה.אם ככה לא אמרתי כלום, ואני מתנצל.
-
@IZAK אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
אני אישרתי את תנאי נטפרי, ואני רוצה לקרא את זה שוב, ואי אפשר אחראי שכבר אישרתי.
מי יכול להעתיק את כל הנוסח כדי שאוכל לקרא את זה שוב
-
@aptekar אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
הרי גם כיום השירות בתשלום.
אין תשלום ישירות מהמשתמש לנטפרי. למעט תרומה עבור נקודות.
-
@נטפריס מתי מתחיל תשלום (או שההסכם הוא רק ש כך אם נטפרי רוצה בעתיד שיוכלו לגבות כסף)?
-
לא יודע.
-
כתוב בהסכם.
4.1 תמורת אספקת השירות ישלם הלקוח תשלום חודשי קבוע, בהתאם לסיכום בין הצדדים.
וברור שזה רק במידה ונטפרי יקחו כסף.
כי כתוב שזה בהתאם לסיכום בין הצדדים. כלומר שכל עוד אין סיכום ואין הודעה מנטפרי על כך שיש תשלום אז אין תשלום. -
תודה רבה ל @yonig20 שהעלה את הנקודה הבעייתית של הריבית.
ביררנו את זה וראינו שזה אכן בעיה.אז הורדנו את כל התנאי שימוש עד לתיקון העניין החשוב הזה.
-
@magicode אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
תודה רבה ל @yonig20 שהעלה את הנקודה הבעייתית של הריבית.
ביררנו את זה וראינו שזה אכן בעיה.אז הורדנו את כל התנאי שימוש עד לתיקון העניין החשוב הזה.
כל הכבוד.
-
כמה כתבו על אכזבתם בתנאי השימוש החדשים.
נראה לומר כמה נקודות
כרגע לא הודיעו על שום תוכנית לגבות כסף. סך הכל מדובר בתנאי שימוש שמזכיר שעל הצד שיש הסכם על תשלים אז המשתמש חייבים לשלם. זה מובן ביותר. על הצורך להגן על עצמם לית מאן דפליג ואם כבר כותבים יש לכתוב תנאים שיחזיק כמה שנים ובכל סיטואציה שיכול לקרות בשנים הבאות. לא כל יום יעשה הסכם חדש ויבקש מכולם לחתום בו. זה מובן שיכלול גם את זה.
לגופו של ענין. שמעתי כבר מזמן מכמה משתמשים שהביע דעתם שנטפרי חייבים לקחת כסף. סך הכל המטרה היא שיהיה אינטרנט מהר ומקצאי ככל שאפשר עם הסינון הכי טוב שאפשר. אם יש קושי פינננסי ודאי יהיה קשה להחזיק את זה. כולנו רוצים תמונות בדוקות תוך שניה במקום תוך דקה וכולנו עדיפים שיהיה אתרים נבדקים תוך שעה במקום תוך יום. אם זה שאלה של קצת כסף מכל משתמש שאז אפשר להחזיק יותר עובדים וכו' ודאי הענין כדאי.
כמו כן לא לשכוח שנטפרי גודל מיום ליום והעומס על המקימים גודל מיום ליום וחייבים גיבוי.ואלא מה קשה לנו לקבל. הרי מפחדים שנטפרי יהפוך להיות חברה שכסף עומד בראש עינינים ולא עמותה שקמו כל כולו לש"ש ע"י צדיקים שבאמת איכפת להם, הנותנים לילות ימים במטרה לזכות את הציבור.
זה נכון זה באמת מפחיד. אבל באמת נראה לי שהחשש בטעות יסודה. גם אם נטפרי יחליט לקחת כסף באיזה שהוא דרך הצדיקים העומדים בראשה ישארו צדיקים ונטפרי ימשיך להיות כל כולו ענין לעזור לשומרי תורה ומצות להישמר מכל פגע רע ומצד שני לתת להם הכלים הנצרכים להם. זה סך הכל ענין טכנאי שאם אין כסף אין היעילות ששואפים כ"כ להגיע אליו, ואדרבא זה גופא ראיה על מסירתם שכל שמכיר אותם יודעים עד כמה זה נגד רצונם וקשה להם לבקש כסף בכל צורה שהיא ואם עושים את זה זה עוד מסירת נפש למען הכלל, ואין כאן המקום להאריך...
-
זה מה שיפה בנטפרי
אין פשרות אם ישנה בעיה הלכתית אפילו עתידית ישר מטפלים ושמתם לב הם ביטלו את התנאי שימוש עד לסידור הענין מה שמשאיר אותם חשופים לתביעות כל הכבוד נטפרי!!!!!!! -
@נטפריס
חזקו ואמצו!!
רק שתהיו בריאים, תודיעו את זה בצורה יותר רגועה ו"קהילתית".
ואם תוכלו לפרט מה בדיוק השתנה ומה התוכניות לעתיד מבחינת גבייה כספית.ומבחינת פרטיות:
לא הבנתי האם נאסף מידע על כל לקוח בצורה שאפשר לדעת מיהו הלקוח?וכן- מי שצריך אינטרנט מאובטח באמת, אין לו על מי להישען אלעאש"ב? ואם- לו יצוייר- ייחשף חלילה המידע שלו וייגרם לו נזק ברשלנות, אין למי לבוא בתביעה?
-
@נטפריס
עיינתי כאן:
http://wiki.netfree.link/index.php/פרטיות_ומידע_אישי
שם כתוב שאין כלל איסוף של נתוני גלישה.
אז מה כן אוספים? מגוגל אנליסטיקס?
כל אתר שיש בו כרטסת של נטפרי יש לכם מידע על שימוש בו ע"י גוגל אנליסטיקס?
האם יש איסוף של היסטוריית גלישה? אם כן, האם זה מקושר ללקוח? ואם כן- למי יש גישה לזה?
כל פעיל סינון? מנהל? ספק?
האם ספק רגיל (ללא סינון) מורשה לשמור היסטוריית גלישה של לקוח? -
@םןץףך אמר בנטפרי מעדכנת את 'תנאי השימוש':
האם ספק רגיל (ללא סינון) מורשה לשמור היסטוריית גלישה של לקוח?
יכול להיות שהספק שומר כל ההיסטריה - באה"ב כל ספק חייב לשמור כל היסטוריה כך שאם הממשלה צריך היסטוריה של מישהו הם יכולים לבקש מהספק. (אני לא יודע אם ככה זה עובד כאן אבל יכול להיות שכתבו על זה בתנאי השימוש של הספק)
לגבי הכרטסת של נטפרי: יש הרבה אתרים שלא שמו בכלל את הכרטסת אולי זה בגלל גוגל אנליטיקס?
אבל אני לא חושב שנטפרי שומר נתונים - ההקלטה הולך דרך הספק (כל התבורה של קו זו...) ואתה צריך לעשות הקלטה.
למעשה לא נראה לי שגוגל אנליטיקס שומר מידה פרטיות. לא ככה?
-
@םןץףך אני מציע לך גם לקרוא שוב את הודעתי בעיון
גם לגבי השאלה מה השתנה, גם לגבי הפרטיות.אם מעניין אותך עצם הנושא, חיפשתי באינטרנט בהסכמים של ספקים,
מצאתי בנטויז'ן https://netvision.cellcom.co.il/globalassets/pdf/support_info/heskem_klali_04.2015.pdf סעיף 14
וב012 http://www.012.net/globalassets/global/012smile-forms/internet-terms-hitkashrut.pdf סעיף 10 יש הרחבה:מבלי לגרוע מהאמור לעיל, ומהוראות חוק האזנות סתר, התשל"ט - 1979 ,חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א - 1981 ,
או כל דין אחר לעניין הגנה על פרטיותו של אדם, תהא החברה רשאית לבצע מעקב ממוחשב על פעילות הלקוח ו/
או המערכת ולחשוף כל מידע, לשם בקרה/שמירה על תקינות ו/או טיב המערכת ו/או השירות ולהגנה על פעילותה
ופעילות משתמשיה ובקרה על קיום כל דין. -
כרגע אנחנו לא אוספים מידע. אבל אם נרצה לאסוף לצורך שיפור השירות או כל מיני צרכים. אז שיהיה לנו את האפשרות לעשות זאת.
בכרטיסיה של נטפרי יש גוגל אנליטיקס שנותן לנו קצת סטיסטיקות מה קורה. אבל זה נשמר בצורה אנונימית אנחנו לא יודעים מי המשתמש. אנחנו רואים את הנפח גלישה באופן כללי.
-
שכחתי לציין שאנחנו אוספים את זמן גלישה האחרונה של כל המשתמשים. ברזולוציה של 10 דקות.
זה בשביל הקהילות. הם צריכים לדעת האם בני קהילתם משתמשים בשירות בפועל.