נטפרי סיבים אופטיים
-
@מושט אני גם מחפש מידע על הנושא.
מאד דליל ...מה שמצאתי שיש בארץ ראוטר תואם לסיבים
זה
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1127355 -
@יהודה-12
אני בעיקר צריך כי בבנין שלי משום מה יש בעיה עם תשתית רגילה של בזק, מספיק לי כרגע 100 מגה.ממה שאני מבין עד עכשיו
אתה לא חייב כזה ראוטר
אתה יכול לקנות ראוטר חזק
נניח כזה https://ksp.co.il/web/item/203339
ולשים אחד משני החלקים האלו
או אולי זה
https://ksp.co.il/web/item/141236תאמת שלא הבתני בדיוק מה צריך אבל כך זה נראה
-
@יוסי-תקשורת אמר בנטפרי סיבים אופטיים:
@ברצינות אמר בנטפרי סיבים אופטיים:
@יוסי-תקשורת יש לכם מושג לגבי בני ברק?
חיפשתי בבזק על כתובות סמוכות ממש בגבול בני ברק רמת גן - ברמת גן יש ובבני ברק במרחק בנין אחד אין, הגיוני?מאוד הגיוני..
אצלנו ברחוב יש 4 בנינים שהאמצעי ללא פריסה .. ייתכן ענין טכניהאם יש לכם מושג לגבי הצפי לזמן הקרוב?
האם בבזק הצהירו על תכנית כלשהי להתקדמות?בדקתי בכל גבולות בני ברק והאיזור הכי קרוב עם סיבים נמצא בסוף רחוב בארי (ב"ב) בואך שדרות ירושלים (רמת גן)
-
-
@יעקב-ישראל אמר בנטפרי סיבים אופטיים:
@ברצינות לפי מה שאני יודע עד ה 07/06/23 צריך להיות סיבים בבני ברק
מקור
באלעד כבר פרסו (עדיין לא הופעל לפי מה שהבנתי)היום ראיתי שמניחים סיבים אופטיים ברחוב אחיה השילוני - מערב ב"ב. 26/7/23
אגב, ראיתי אותם בעוד מקומות באיזור מערב ב"ב. -
אני יסביר מה שאני הבנתי.
בעיקרון משרד התקשורת יצא לפני שנים עם התוכנית לפריסת סיבים אופטיים בכל הארץ, ובכדי לזרז את הפריסה הם נתנו תמריצים לחברות התקשורת (כלומר שחברת תקשורת שמצליחה להביא פריסה לאזורים מסוימים מקבלית תמריץ).
ולכן חברות התקשורת השונות, עטו על הפרויקט, אבל כמובן ההתחלה מצידם הייתה באזורים שבהם קל להם לבצע פריסה, קרי: אזורים חדשים שבהם כבר עשו הכנה לתשתיות חדשות ופריסות עתידיות.במקביל הם גם התחילו לשווק את החבילות שתומכות סיב במחיר מאוד יקר על ההתקנה, ובמחיר גבוה במקצת של החודשי.
אך רוב האנשים לא קנו את זה, וההיענות הייתה איטית מאוד, ואז החברות הגיעו לשוקת שבורה, מצד אחד רוצים להביא תוצאות ולקבל את התמריצים של משרד התקשורת, מצד שני, הלקוחות לא רוצים.
ולכן ראינו כל מיני מבצעים ליום אחד וכדו', שבהם החברות השונות הציעו התקנה בחינם, (ומאוד מומלץ אם אתם נתקלים בכזה מבצעים לקחת בשני ידיים, מקסימום מתנקים את הקו אחרי יום, וניתן לבקש בעת ההתקנה שזה לא יהיה במקום הקו הרגיל אלא בנוסף).ואכן לאט לאט זה נכנס, אבל האבסורד הוא שדווקא האזורים החדשים שפחות היה נחוץ שם סיבים, עשו קודם, ואילו האזורים הישנים שבהם התקשורת גם כך פחות יעילה, דווקא שם עדיין לא בוצע פריסה, מסיבה פשוטה, זה הרבה יותר קשה...., אין הכנות לתשתיות ופריסות חדשות.
עד כאן הרקע.בכל אזור צריכים לבצע קודם כל פריסה מהארונות לבניינים, ורק אח"כ ניתן לעשות לדירות.
לגבי הפריסות מהארונות לבניינים, אם הבנתי נכון יש שני חברות שעושים את זה, בזק ואנלימיטד, כל אזור יש חברה אחרת שזכתה במכרז.
ולגבי משיכה של קו לתוך הדירות זה יכול התבצע דרך כל חברה של תשתיות, כולל פרטנר סלקום וכו'.
ולכן כל עוד שאין פריסה באזור שלכם, אז אין מה לעשות חוץ מלחכות.
לאחר שיש כבר פריסה בבנין, מומלץלעקוב בחברות השונות שיהיה איזה מבצע של התקנה בחינם.עד כאן לגבי התקנה ופריסה
-
לגבי מנויים והקו
בכל חברה יש את המחירים, וניתן לראות אותם בדר"כ באתר.
אנחנו כמשתמשי נטפרי, אין לנו הרבה בחירה, כי לאור הרגולצייה של משרד התקשורת לפני כמה שנים שניתן לתת רק באנדל, אז בכל מקרה נצטרך לקחת באנדל, ואם אנחנו רוצים נוכל להוסיף ללא קשר לזה גם ספק נטפרי, כל זה הוא למעט בזק שיש להם גם מסלול נטפרי (שלצערי לא גומרת לעשות בעיות).במילים אחרות או שלוקחים מבזק באנדל נטפרי, ואז יש לזה מחיר די סביר, או שלוקחים מכל חברה אחרת באנדל, אבל מבקשים להגדיר בראוטר ספק אחר שהוא של נטפרי (יש עמית נט, ITC ועוד), כמובן שאז זה יותר יקר כי משלמים גם לבאנדל וגם לספק נפרד.
לגבי הראוטר
אז ברוב החברות, יש אפשרות לשכירות ראוטר, מניסיון זה הכי מומלץ, זה מונע בעיות, והכי חשוב זה מונע התחמקות מבעיות (שלמערי זה התירוץ הראשון של כל חברת תקשורת),ומצד שני זה עולה עוד כסף.
אז אפשר לקנות ראוטר שתומך במהירות של 1000 מגה, עם מתאם סיב (ברוב החברות נותנים מתאם בחינם - בהשאלה).
וגם דובר כאן בפורום בעבר שניתן לשכור ראוטר, ואז לנתק את הקו, ולא להחזיר את הראוטר, יש על זה קנס של באזור ה 400 ש"ח, וזהו (אני חושב שראוטר סיב עולה בחנות הרבה יותר).
(אלא שיש להיזהר מכל מיני הגבלות, לדוגמה ראוטר של בזק לא עובדת עם חברות תשתית אחרות, ראוטר של סלקום שהוגדר לחשבון, יכול להיחסם עד שיפתחו את זה ע"י החברה) -
@davd אמר בנטפרי סיבים אופטיים:
במילים אחרות או שלוקחים מבזק באנדל נטפרי, ואז יש לזה מחיר די סביר, או שלוקחים מכל חברה אחרת באנדל, אבל מבקשים להגדיר בראוטר ספק אחר שהוא של נטפרי (יש עמית נט, ITC ועוד), כמובן שאז זה יותר יקר כי משלמים גם לבאנדל וגם לספק נפרד.
יש גם את 019 שעובדים עם unlimited באנדל עם נטפרי עולה רק 115 לחודש שזה כמעט כמו החבילה של 100 מגה
-
@אהרן-שובקס
זה כבר רק למי שיש אצלו פריסה של אנלימיטד.
כי 019 תשתית לא עובדים על פריסה של בזק (כמו"כ פרטנר). -
@davd אמר בנטפרי סיבים אופטיים:
וגם דובר כאן בפורום בעבר שניתן לשכור ראוטר, ואז לנתק את הקו, ולא להחזיר את הראוטר, יש על זה קנס של באזור ה 400 ש"ח, וזהו (אני חושב שראוטר סיב עולה בחנות הרבה יותר).
א. תודה על הפירוט הרב, מועיל מאד.
ב. בנוגע להצעתך הנ"ל - רצוי לבדוק עם מורה הוראה האם הלכתית מותר לעשות זאת לכתחילה. -
אם יש סיבים בבניין ליד תמיד אפשר למשוך כבל..
אולי לא מתאים לכל מקום... אבל למי שצריך זה יכול מאוד להועיל