האם בVPN החדש אפשר לגלוש גם בלי נטפרי
-
האם במחשב שמותקן הVPN החדש עדיין יש את הבעיה שאפשר לנתק את זה ולהתחבר ללא סינון?
-
@RNC זה לא שיש בעיה ב-VPN שאפשר לנתק אותו ולהתחבר ללא סינון, ה-VPN מיועד דווקא למי שלא יכול להחליף לסינון של נטפרי!
-
@RNC אמר בהאם בVPN החדש אפשר לגלוש גם בלי נטפרי:
האם במחשב שמותקן הVPN החדש עדיין יש את הבעיה שאפשר לנתק את זה ולהתחבר ללא סינון?
ברור, הבעיה לא קשורה לVPN, הבעיה היא שלא מותקנת תוכנת הוייפרי.
-
@למדן-וידען אמר בהאם בVPN החדש אפשר לגלוש גם בלי נטפרי:
ברור, הבעיה לא קשורה לVPN, הבעיה היא שלא מותקנת תוכנת הוייפרי.
ואם מותקן התוכנה אז זה יגלוש רק דרך נטפרי גם בחיבור קוי
-
@RNC התוכנה וייפרי היא זו שאמורה לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש מחוץ לנטפרי.
אם לא מתקינים אותה, נשארת האפשרות לגלוש באותו מחשב מחוץ לנטפרי.ה-VPN רק מספק אפשרות להתחבר לנטפרי למרות שאין לי כרגע קו מסונן זמין, לדוג' בבית חולים/באוטובוס.
בניתוק ה-VPN נשארים בחיבור של הקו דרך הספק האמיתי (של בית החולים נניח) שהוא לא מסונן.
אם יש וויפרי היא תחסום, אם לא, אפשר לגלוש.מכיון שאני רואה בדבריך חוסר בהירות לגבי הנושאים, אני מביא הסבר.
הסבר על וויפרי: http://netfree.link/wiki/תוכנת_WiFree
הסבר על VPN ( ג"כ מתוך המדריכים):
חיבור VPN
אם אינכם יכולים לשנות את הספק שלכם לספק שתומך נטפרי (למשל עובד במקום עבודה, רשת אלחוטית חינמית וכדו') ישנה אפשרות להתחבר וירטואלית לרשת מרוחקת שהיא מחוברת לספק נטפרי. לאפשרות זו קוראים VPN. הVPN כולל כתובת שם וסיסמה, אותם מגדירים במחשב או בנתב (שתומך בVPN).
הערה: הVPN אינו יכול להחליף את הצורך בכלל בספק, כי הוא "רוכב" על גבי האינטרנט.החסרונות בחיבור VPN
- החיבור לא יציב כמו חיבור של ספק. (על אף שהוא ממש חיבור טוב שאפשר לעבוד איתו באופן רציף וטוב.)
- הספק שלכם אינו מסונן. כלומר ללא התחברות לVPN האינטרנט פתוח ולא מסונן. בעיה זו ניתן לפתור ע"י התקנת תוכנת WiFree (זהו פתרון חלקי, כי ההגנה ברמת תוכנה ורק במחשב בה היא הותקנה).
- על גבי חיבור VPN שמחובר לנטפרי, אי אפשר להתחבר לVPN אחר.
- מכיון שחיבור VPN מועד יותר לתקלות וצוות נטפרי לא יכול לבודד בקלות מאיפה הבעיה, נטפרי לא תומכת רשמית בVPN. זה מתבטא שבפניות לתמיכה, נטפרי פעמים רבות לא מטפלים בפניה של משתמש VPN - אבל אפשר להיעזר בחברי אינפורום.
-
ואם מותקן התוכנה אז זה יגלוש רק דרך נטפרי גם בחיבור קוי ?
בדיוק.
הבנתי שבקרוב לא יהיה טכנית ניתן לגלוש עם VPN למחשב שלא מותקן עליו וייפרי, ללא מקור. -
אני לא מ בין מדוע לא מחברים פשוט את שני התוכנות יחד, שבהתקנה אחת מתקינים גם את אניוואר וגם את וויפרי,
-
@יוליוס אמר בהאם בVPN החדש אפשר לגלוש גם בלי נטפרי:
אני לא מ בין מדוע לא מחברים פשוט את שני התוכנות יחד, שבהתקנה אחת מתקינים גם את אניוואר וגם את וויפרי,
תחפש בפורום, יש כמעט נושא שלם ע"ז.
-
@יוליוס בגלל שVPN נועד בשביל אלו שאין להם אפשרות בקווי ובחלק גדול מהמקרים הללו א"א להתקין ווייפרי למשל עובד על מחשב של עבודה וכדו'
-
@dLive האם בVPN החדש ניתן להתנתק בלחיצה אחת? וא"כ למה לא נמנה ברשימת החסרונות?
-
@פרלמן-משה כן, ניתן להתנתק בלחיצה אחת אבל לאו דווקא בvpn אלא בכל חיבור שלא מתקינים וויפרי כך שזה לא חסרון בvpn בעצם