תמיכה במערכת הפניות ל-VPN
-
@משה-לוי לא כ"כ נכון...
כשאח שלי מגיע אלי, ורוצה להתחבר לרשת שלי, הוא לא רוצה להתקין וויפרי (כי לצערי אין לו נטפרי בבית) -
אבל אחד כזה בכל מקרה יעדיף להתחבר ישירות דרך ספק הראוטר
-
@משה-לוי תחזור ותקרא שוב מה כתבתי.
משתמשים רגילים, שמשתמשים גם בחיבור רגיל זה יחייב אותם לשים וויפרי גם על המחשב הרגיל + כל אורח שיבוא אליהם יהיה חייב לשים וויפרי.
בבית יש להם (וגם לי) נטפרי בראוטר.
אבל אם החשבון הכללי שלי יחייב וויפרי, אז כל מי שיגיע אלי הבייתה גם יהיה חייב.... -
@clickone אמר בתמיכה במערכת הפניות ל-VPN:
@aiib את זה צריך לשאול את @baruch / @magicode
רק מה, זה יתאים רק למשתמשים כמוך, שמשתמשים רק בחיבור VPN.
משתמשים רגילים, שמשתמשים גם בחיבור רגיל זה יחייב אותם לשים וויפרי גם על המחשב הרגיל + כל אורח שיבוא אליהם יהיה חייב לשים וויפרי.
(ועדיין לא הגענו למצב של ומלאה הארץ נטפרי...)
ואם תאמר, שיפתחו חשבון חדש רק עבור הוויפרי, זה אינו, כי החשבון הולך לפי המספר טלפון של המשתמש שהוא ייחודי. (אא"כ יעשה את החשבון על שם אשתו / בית)זה לא נראה השקעה כ"כ גדולה, לסדר את זה באחד האופנים, שיהיה מס' טלפון עם קידומת מסוימת וכדו', לחשבון הVPN, ומס' רגיל לחשבון השני, חוצמזה יש כאלה שיש להם 2 טלפונים, וכו'.
-
אם מדובר במישהו שמבין את נחיצות החסימה אז מה אכפת לו שיהיה לו וויפרי על המחשב, ואם זה כי הוא רוצה שתהיה לו אפשרות להתחבר במקומות אחרים הרי על זה אנחנו מדברים,
או שאולי באמת הוא לא מודע לחומרת הענייןבפרט שהתוכנה לא אמורה להיות מורגשת בביצועי המחשב אלא רק ברגע הפעלת הרשת
-
@clickone לא כ"כ מבין מה הפתרון [ונראה לי שגם עוד מישהו כתב זאת למטה] הרי בקלות אפשר לפתוח חשבון רק עבור הוויפרי הרי בממוצע קיים היום בבית חרדי בין 2 ל5 פלאפונים פלוס קווי, לא נראה לי כ"כ קשה לפתוח חשבון חדש רק עבור הוויפרי.
אולי צריך לעשות שהvpn יהיה משוייך לחשבון קהילת vpn ועל חשבון זה ישלמו את הדמי מנוי החודשי -20 ש"ח ובמידה והלקוח ישתמש בvpn אף ללא החשבון המשוייך הוא ישלם גם על החשבון הקהילתי של קהילת vpn וגם על השימוש הנוסף שהוא ישתמש בvpn בנפרד כך שיצא שכרו בהפסדו ויהיה עדיף לו כבר [להוא שמבקש vpn רק בשביל לפשוט טלפיו ולומר כשר אני] להזמין vpn מRL.
אגב פתרון זה יכול לעזור לבעיה שהעלת שאורחים לא יוכלו לגלוש כי לא יהיה להם וויפרי לפי מה שכתבתי הם יוכלו להשתמש אלא שזה יעלה עלות נוספת. שיעשו את החשבון. -
@יוליוס האם ראית את הפוסט הזה מהתחלה לפני ששחזרת את העריכה שלי בדף הזה בויקי ?
אם ראית, ובכל זאת החלטת לשחזר אשמח לשמוע את דעתך. -
@ליכט שיחזרתי את העריכה, מכמה סיבות: 1. אין כל כך הרבה תקלות בvpn כפי שניתן לחשוב מהשורה הזו. 2. לעיתים נטפרי גם לא מטפלת בפתיחת אתרים מורכבים ולאו דווקא בטיפול בvpn, ההדגשה הזו מיותרת לדעתי
-
@ליכט @shraga אני לא רוצה להכנס למלחמות עריכה...
אבל אני כותב זאת לאחר ניסיון רב שיש לי עם הVPN (אני מראשוני המשתמשים בו בחינם),
הVPN הוא לא יציב וקשה לטפל בבעיות שנוצרות בו לכן ׁ(ובגלל עוד כמה סיבות) נטפרי באופן רשמי לא תומכת בו ורק @clickone תומך.
נכון שיש מענה מצד מערכת הפניות ואני באופן אישי אף קיבלתי תמיכה מ'בכירים ביותר' בנטפרי אך עדיין רמת המחויבות היא לא גבוהה.
לדוגמא לא היה לי חיבור מספר ימים וקצת התלוננתי על כך במערכת הפניות שלא קיבלתי מענה, אז נאמר לי שאין תמיכה רשמית בVPN ולכן אין לצפות למענה מהיר מאוד בתקלות כאלו.
חשבתי שראוי להדגיש זאת כדי שכל אחד שרוצה להתחבר שיבין את המשמעויות של החיבור הזה ושיכול להיות שלפעמים תהיה לו תקלה והוא לא יקבל מענה מושלם.
אבהיר שוב כי ר' @clickone הצדיק עושה מעל ומעבר למען הפרויקט הזה והוא אישית ניסה במשך שעות!! לפתור לי את הבעיות הן על ידי שליטה מרחוק והן דרך הטלפון. אבל יש הבדל בין שירות שמקבלים קצת כטובה לבין שרות שמקבלים בזכות. כי שרות כזה אי אפשר לבוא בטענות רק להגיד תודה.
ובאמת מגיע שוב תודה ענקית לכל העוסקים במלאכה. יישר כח!
תעשו כמיטב הבנתכם אני את שלי כתבתי ומי שירצה להצטרף לVPN שיעשה את שיקוליו ויחליט. -
@יוליוס זה שאתה טעמת על בשרך בעיות עם הvpn, לא אומר שצריך להדגיש את זה שיש בעיות רבות, כי זה לא נכון, ובדרך כלל הכל עובד תקין, רוב הבעיות הם כשמנסים להתקין על רשת של רימון או רשת מאובטחת וכו'
כך לעניות דעתי -
@shraga
אני חושב כמו שרגא נראה שכרגע אין בעיות במערכת עצמה. הבעיות הם חיצוניות VPN על נטסטיק איטי. VPN על ה WIFI של השכן שהקליטה לא משהו. או שאפילו האות מאוד חזק אבל לשכן יש בעיות עם האינטרנט. או אולי עוד שכן שמשתמש באינטרנט הזה החליט להעלות קובץ וחסם את כל הרוחב פס וכן על זה הדרך. מנסיונינו ברשת יציבה זה עובד מצוין. ואם למישהו יש הוכחה שזה לא עובד טוב אני מוכן לבדוק את זה באופן אישי.
אני לא חושב שנטפרי צריכים להיות הטכנאים ולדאוג שזה יעבוד לכל לקוח בשעה שזה כנראה בעיה של הלקוח. תבררו אצל RL אולי הוא נותן VPN עם שירות תיקונים לרשת ולמחשב. -
-