הקרב לסגירת ויקיפדיה.
-
@יהודי-חכם אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
לא כדאי לערוך במכלול.
לעת עתה במכלול קימים ערכים רבים מאוד שנמצא בהם כפירה ביקורת המקרא טענות על קדושת ספרי חז"ל לדוגמא הזוהר וכו', אברך שזכה שלא להכיר את התיאוריות ההזויות הללו ולא טעם מטעמה המר של ביקורת המקרא, מטבע הדברים ע"י עריכה במכלול נחשף למושגים שליליים רבים. במובן מסוים אף יותר מקריאה בויקיפדיה כיון שבעריכה נצרכים לחשוב האם התיאוריות וכו' הם כפירה, דבר הגורם להתעמקות ולימוד תיאוריות אלה.
המתעסק בהוצאת הזבל מתלכלך, וכמו הכהן המטהר שנטמא, וכידוע מרן הסטייפלער השקיע הון עתק מכספי צדקה ע"מ לחסום פרסום ספרי חקירה שכתבו רבותינו, וראה בהם נזק.
לכן השומר נפשו [כפשוטו] יברח מעריכה במכלול כמו מאש.כל זה נכון למי שלא גולש כדי לחפש מידע בכל הנושאים, ווודאי שלא עורך בויקיפדיה. אבל מי שכבר טעם את טעם הדברים הללו בויקיפדיה עדיף שיערוך במכלול. וכך חרדים לא ייצטרכו יותר את ויקיפדיה. אם מדברים על חסימת המכלול. עדיף שיחסמו את ויקיפדיה ואת האזהרה ישימו במכלול.
(ייתכן שזה הפיתרון הטוב ביותר. להניח בכל עמוד במכלול אזהרה בנוסח "זהירות ערכים רבים מכילים כפירה לפרטים לחץ כאן" ולהפנות למקום כמו הפורום הזה." כך מי שרוצה להיזהר יוכל, ומי שירצה לערוך לא ייחסם.) -
@magicode אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
לדוגמא בערך של פרי כמו תפוז יהיה מידע על הברכה של הפרי על הברכה של המיץ. וכן איך בודקים מתולעים למשל. ועוד כהנה וכהנה.
בינתיים נראה לי שזה לא קיים אבל תראו דוגמא אחרת משפט פיתגורס. פיסקה זו מסתמא לא תיכנס בויקיפדיה מ"חוסר חשיבות אנציקלופדית". הרי לא מצאנו שחז"ל הזכירו את המשפט והם לא אתר של פרסום יהדות. אבל במכלול זה ודאי בעל חשיבות אנציקלופדית. כשרוצים לדעת את יחס רבותינו למשפט זה. (אגב אני הכנסתי את זה)
-
@ראובן אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
לדוגמא בערך של פרי כמו תפוז יהיה מידע על הברכה של הפרי על הברכה של המיץ. וכן איך בודקים מתולעים למשל. ועוד כהנה וכהנה.
בינתיים נראה לי שזה לא קיים
אדרבה כל מי שירצה מוזמן להוסיף. אגב ישנו ערך נפרד 'מיץ תפוזים', שם צריך לכתוב הנידון של ברכתו (וכן הנידון של תולעים במיץ תפוזים).
-
בינתיים נראה לי שזה לא קיים אבל תראו דוגמא אחרת משפט פיתגורס. פיסקה זו מסתמא לא תיכנס בויקיפדיה מ"חוסר חשיבות אנציקלופדית". הרי לא מצאנו שחז"ל הזכירו את המשפט והם לא אתר של פרסום יהדות. אבל במכלול זה ודאי בעל חשיבות אנציקלופדית. כשרוצים לדעת את יחס רבותינו למשפט זה. (אגב אני הכנסתי את זה)
מבלי כמובן להמעיט כלל בעבודה הנפלאה שעשית בהמכלול בערך חשוב זה, בהבאת חלק מהמקורות שלנו במסכת זרעים, אני רק רוצה לתקן שיש בויקפידיה ערך זה
https://he.wikipedia.org/wiki/משפט_פיתגורס -
@אוריויל
לא הבנת אותו, ודאי שיש ערל על זה בויקפדיה וגם בהמכלול הערך לקוח מוקפדיה תוכל לראות שזה זהה, רק בהמכלול הוסיפן לערך גם את הקשר ליהדות -
אכן אני רואה שטעיתי, ולא הבנתי נכונה.
-
בינתיים נראה לי שזה לא קיים
גם אני שמתי לב, ולשאלתי אותם אם להכניס, הם אמרו לי שזה בבניה שלכל ערך יהיה 'שלוחה' על הברכה וכל הפרטים ההלכתיים שקשורים אליו.
-
נדחתה הגזירה? ראיתי שהוסיפו את זה בכל ערך:
אנא עזור לנטפרי בחוות דעתך על ערך זה:
מה מידת נקיות הדף והתאמתו ליהודי שומר תורה ומצוות?
נקי לגמרי, צריך תיקון קל, צריך תיקון רב, דורש כתיבה מחדש, בכלל לא צריך להיות -
@שי
היכן ראית זאת? לי לא יצא לראות.. -
-
@חיבור
תודה, אכן עכשיו ראיתי גם אצלי.
עולה אם כך השאלה - @administrators @GolanArt @magicode -
האם יש ללמוד מכך משהו בענין כותרת הפורום, או שהכל בכלל הניסוי ותהייה למציאת הדרך הנכונה?
[אפרט: יש ענין להמשיך לערוך ב"המכלול" או לא?!] -
זה רק סוג של סקר לדעת את הדפים שאנשים נתקלים בהם ומה הדירוג שלהם.
וכן אם נראה שזה אמין נוכל לעזור עם הנתונים האלו להמכלול. -
@magicode למה אני לא רואה?
-
-
@אבק אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
@magicode למה אני לא רואה?
כי צריך להיות מחובר לנטפרי כדי לראות.
צריך להיות מחובר דרך זה
https://netfree.link/user#/user/info -
הצעה לשם הפרויקט לניקוי ויקיפדיה:
- WiClear - ויקליר, שילוב של המילים WIKIPEDIA ו-CLEAR (בהיר, צלול, נקי)
או
- WiClean - ויקלין, שילוב של המילים WIKIPEDIA ו-CLEAN (נקי)
וגם במשמעות:
We clean או We clear - שפירושם: אנחנו מנקים...
בהצלחה לכל ההופכים את חוכמת העמונים לחוכמת (שומרי) האמונים...
-
@jewel אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה.:
העמונים לחוכמת (שומרי) האמונים...
המונים, אא"כ ישנה ידיעה ברורה שהם חלק מעמון ומואב [וזה דווקא ישמח]
-
השארתי הצעה בפניות שלי לחסום את הגישה לעריכות בויקיפדיה. אני לא יודע אם המקום המתאים יותר הוא שם או כאן בפורום.
-
@ראובן
בתור מה? אתה מהועדה הרוחנית של נטפרי?
אתה רוצה לחסום לעצמך לחיי תחסום בהגדרות אישיות,
למה לחסום לכולם יש בעיה איזה בעריכה?
ב"ה לנטפרי יש ועדה שרק ממנה היא מקבלת תכתיבים לטוב או למוטב והיא הועדה לביצור חומות הדת -
@מן-המודיעין סך הכל שלחתי להם הצעה. לי אין אפשרות לחסום לעצמי. או שייחסם למחשב של החנות, או שאצטרך תמיד להתחבר לחשבון. ברור שרק חברי הוועדה יכריעו.