הדרכה להגדרות נטסטיק
-
שלום,
אני רוצה לפתוח במיזם הדרכות (שייכנס לויקי בסופוש"ד כסיכום הפוסט הזה) להתקנת נטסטיקים לפי דגמים ספציפיים,@zeevgros @957 @frize37 @yits אשמח לקבלת עזרה מנסיונכם העשיר... (התנצלות מראש אם שכחתי מישהו)
רובם של הנטסטיקים (מלבד huawei, ראו בהמשך) לא דורשים הגדרות תצורה מיוחדות אלא מתחברים באופן אוטומטי, אך במידה והנטסטיק לא מתחבר לאינטרנט יש להגדיר את תצורת החיבור לפי ההגדרות הבאות (בד"כ ניתן למצוא את הגדרות הapn בממשק הנטסטיק תחת הכותרת "configure profile settings" או "APN Settings" "Connection profile" "Connection Settings"
הגדרות apn ל019
- שם חיבור (Config Name/Account) [אופציונאלי] : 019
- מספר (Dial number):
- בAPN לבחור בידני (ולא אוטומטי) ולכתוב: netazi
- שם המשתמש (user name) שיהיה: ctigprs
- הסיסמה (Password) להשאיר ריק.
במידה והגדרות אלו הוגדרו בצורה תקינה אך עדיין אין חיבור לאינטרנט:
צריך לאפשר נדידה (Roaming data),
בתצורת האימות (Protocol/Authentication) צריך להגדיר CHAP או PAP (לנסות מה שעובד)
PDP Type להגדיר ip או ipv4 -
חברה: huawei
דגם: 8372h ועוד
כתובת הממשק: 192.168.8.1צילומי מסך:
הגדרת apn
הגדרת נדידה (Roaming)
שימו לב! בapn יש לרשום "019" (ללא מרכאות)
נספח:
בעדכון ווינדוס 10 בגירסה 1709 יש בעיות תאימות עם הגדרות הDHCP של מתאמי הרשת לכן לעיתים צריך להגדיר ידנית את הIP של מתאם הרשת (הנטסטיק):
כתובת IPv4:
192.168.8.10 (הקבוצה האחרונה יכולה להיות בין 2 ל255)
מסיכת רשת משנה של IPv4:
255.255.255.0
שער ברירת מחדל של IPv4:
192.168.8.1או להוריד את העדכון שמיקרוספוט שיחררה לפתרון הבעיה (קרדיט ל @yits על העדכון)
פירוט על הבעיה כאן
-
@shraga
יוזמה מעולה. כ"כ הרבה פורומים היו כאן בעניין!
כדאי אולי אף להכניס קישור לדף ההדרכה שתיבנה/ייבנה מפורום זה, בדף ההדרכה למשתמש המתחיל בנטפרי, כי משתמש כזה פחות מודע לאפשרויות עזרה במידע מרחבי הפורום/ויקי, וייתכן וזה יקל להגיע למידע החשוב הזה. -
@shraga
בינתיים כתבת ממש ברור
ואם תצטרך עזרה כלשהי אשמח מאוד לתת מידיעותי -
@shraga רק הערה חשובה: בדרך כלל אחרי שמגדירים apn לפי שרת נטפרי barhanin אם מאיזה שהוא סיבה מתחברים לדור3 אמור לעבוד ללא בעיה. אבל הרבה פעמים זה לא קורה, ותצטרכו לשנות או לחלופין ליצור פרופיל חדש ובמשבצת apn לכתוב netazi
-
@shraga הערה נוספת: בשם הפרופיל ובשם משתמש מספיק לרשום 019
-
@frize37 אמר בהדרכה להגדרות נטסטיק:
@shraga הערה נוספת: בשם הפרופיל ובשם משתמש מספיק לרשום 019
אני חושב שאפשר לכתוב מה שרוצים בprofile name ואת שדה user name אפשר להשאיר ריק, אכן?
-
@shraga לא בדקתי, אני יבדוק ובעז''ה יעדכן בהמשך
-
@957 כתב לי שהuser name בד"כ לא נצרך, בprofile name אפשר לכתוב מה שרוצים,
מי שיוכל לכתוב איך נקרא ההגדרות בנטסטיק שלו יבורך
(בד"כ ניתן למצוא את הגדרות הapn בממשק הנטסטיק תחת הכותרת "configure profile settings" או "Connection Settings"):
-
@shraga
האם יש צורך שכל אחד יעלה צילום מסך של הסטיק שלו (לי יש huawei E3533) או שאין צורך. -
@yits יועיל, תודה מראש
-
RL
האם לזה התכוונתם?
וזה לא חושף משו שלא אמורים לדעת????
-
ועוד דבר לפעמים יש בעיה שלא מצליח להתחבר ואז יש תוכנה/פיצר לאיפוס (כרגע אני לא מוצא)
או לנסות להגדיר DNS ל 8.8.8.8אמנם זה לא קשור להתקנה, אבל זה קשור לתקלות.
-
@הגוף-והנפש מה דגם הנטסטיק שלך?
-
ZTE
MF710M -
Alcatel x230d
ZTE MF190
-
@shraga לגבי התמונה המצורפת למעלה שמשתייכת לzte710m.
התוכנה שרואים בתמונה משמש למספר נטסטיקים של חברת ZTE. יש ZTE710M/ZTE831/ZTE833
אבל, גם בכל המודמים האלה יש שעובדים בצורה שונה.
דווקא בZTE710M יש לפחות עוד שתי סוגים -
@shraga
יש גם סוגים ב zte710m שאפילו לא צריך להגדיר כלום כי זה מוגדר אוטומטי.
לדוגמא: בחברת o2 זה מודגר אוטומטי -
huawei E3533
-
חשוב לציין מה שהוזכר כבר בפורום שלמי שיש סים של 019 לפחות בחלק מהמקרים כדי להתחבר לדור 4 (רשת lte) צריך לכתוב בapn לא 019 וכדו' אלא barhanin1 או barhanin2
(יש לי סטיק של vodafone דגם k5150 )
בווינדוס 7 הסטיק עובד רק עם תוכנה ייעודית שמגיעה עם הסטיק שם ניתן להגדיר גם שיתחבר רק לדור 4 וצריך להגדיר את הapn כנ"ל ולאחמ"כ להגדיר שיתחבר לווינדוס 7
אבל בווינדוס 10 הוא מזוהה אוטומטית ולא ניתן להגדיר שיתחבר רק לרשת lte ולפעמים הוא אוטומטית מתחבר לרשת דור 3 גם אחרי שמגדירים את הapn . יתכן שאם חברת 019 תעשה 'ריענון רשת' (צריך לומר לנציג שיעשה ריענון רשת) זה יעזור או להתחבר דרך ווינדוס 7 ולהגדיר לדור 4 ואז גם בווינדוס 10 אוטומטית הוא יעבוד על דור 4.
(כל זה מניסיוני האישי בכל מקרה יתכן ויש פיתרון יותר פשוט).במידה והסטיק כבר היה מוגדר לדור 3 בלבד