גוגל מפות במייל
-
@נטפריס אמר בגוגל מפות במייל:
האינטרנט לעומת זאת בהחלט לא לגיטימי.
באינטרנט החסימה היא המערכה העיקרית, כי הבעיה היא לא האדם אלא הכלי, אז יש לטפל בו.לא כ"כ מובן ההבדל.
למה הבעיה באינטרנט הכלי?
-
@shraga אמר בגוגל מפות במייל:
יש כזה שירות טלפוני של "אייקול", לא זוכר את שמו כאן בפורום...
http://email36.com/ -
@נטפריס
כרגע הסיכון במייל קטן. אני מדבר על העתיד כי אני מניח שהסיכון יגבר בעקבות כל מיני כאלו שהופכים את זה לאינטרנט של ממש. (כאילו שעכשיו מייל בלבד זה לא אינטרנט די תפסיקו לעבוד על עצמכם זה אינטרנט ממש).
קח לדוגמא אם פתוח לבן אדם רק בנק. הוא באמת מוגן הרמטית למרות שזה חלקיק מהאינטרנט. אבל עם מייל הוא לא מוגן הרמטית. -
@magicode כל מילה. בשלב ראשון צריך להסביר את זה לציבור. עשרות פעמים אני נתקל בגבה המורמת: "אני צריך רק מייל, לא אינטרנט"... "מה, המייל גם קשור לאינטרנט?!"
[שלא נדבר על כאלו שמטיחים בי שאני פשוט לא מבין, מייל זה לא אינטרנט. נקודה...] -
@magicode אמר בגוגל מפות במייל:
כרגע הסיכון במייל קטן.
דהיינו מי שלא רוצה לקבל כל מרעין בישין למייל אינו מקבל, אבל כל מי שרוצה יכול לקבל כל הלכלוך של האינטרנט למייל (כן, גם בנטפרי - ואין דרך להפסיק את זה)
-
@נטפריס
גם אתר הבנק הוא בסה"כ ייעול של הסניף הפיזי של הבנק....
וכי בשביל שהיו מי שהפרידו את המייל מה'אינטרנט', לכן זה נפרד ?!גם המייל וגם אתרי בנקים וקופ"ח וכו' הם 'אינטרנט' והם נכללים באותה הגדרה.
בנוסף, המייל יש לו צד גריעותא מכיון שהוא מכיל בתוכו פתח להרבה מאוד בעיות שהן בעצם הבעיות של ה....'אינטרנט'.(ביתר הרחבה, גם האתרים הגרועים ביותר הם בעצם ייעול (?) של משהו קיים.
האינטרנט לא חידש כלום, אלא הפך את העולם לכפר גלובלי קטן.
ובכך מתאפשר למי שנמצא במקום פלוני להגיע למקום אחר (שתמיד היה קיים, אלא שכדי להגיע לשם הוכרחו לנסוע נסיעה ארוכה).
וכן מתאפשר להתחבר לחברים וקבוצות וכדו', שגם הם היו קיימים טרום עידן האינטרנט, אלא שכדי להיפגש היו צריכים לתאם ולהגיע לאיזהו מקום כדי להיפגש פיזית.
ובכך בולט מגרעתו של המייל, שגם הוא הפך משהו קיים ממסורבל לפשוט וקל, ובעוד אתרים אחרים הם סטטים במידה מסויימת, כלומר לא תגיע בהם מעבר למה שיש להם להציע, הרי שהמייל פתח פתח רחב להנגשת כל סוג מידע וכדו' למי שלא צריך לכך). -
@ליכט אני חושב שהנושא עמוק מכדי סיבולת הבמה הזו. כל עוד שלא הבנת אותי בעניין האינטרנט ודאי שלא תבין אותי בעניין החילוק. כי לענ"ד האינטרנט כן חידש משהו. לא מרחקים ולא זמנים, המציאות היא מציאותית, ומשכך אומרת לאדם אינך יכול לתפוש הכל, מעבר לים ובשמים היא. האינטרנט אומר לאדם, אתה יכול, הכל, בפיך ובלבבך.
העובדה הזו נמצאת גם באתר בנק לבד. כי ההנגשה הזו גורמת לאדם שהכל בהישג ידו, ועוקרת אותו מהמציאות, ומשדל אותו לחפש בורות חדשים יום יום. זה לא רק המכשול מכשיל, אלא עצם האפשרות להיכשל מכשיל, נפשו מפתה אותו ללכת ולבדוק איכה יעבדו, שהרי אדם לא יכול לעמוד מעבר לגדר ולא לשאול עצמו מה יש מאחוריה.
הדוגמאות של אנשים שנפלו באינטרנט הם לא הסיבה להיזהר, הם רק ההמחשה. הסכנה באינטרנט היא מחוייב המציאות.המייל הוא לא אתר אינטרנט. זה לא משנה במאומה אם הדרך לגשת אליו זה דרך אתר או דרך תוכנה. הוא לא נותן לאדם הנגשה של אפשרויות, הוא סה"כ מעבר מסרים בצורה יעילה. הטלפון בהרבה בחינות הוא יותר משוכלל מהמייל בעוצמת ההנגשה שלו, ולו היו ממציאים את הטלפון אחרי המייל אין ספק שהוא היה זוכה לכבוד רב בהרבה.
באשר לכאלה שדרך המייל קיבלו חומרי תועבה, או שהוא משמש להם פלטפורמת תקשרות פייסבוקית ומטה, זה פשוט חסר קשר לנושא. לא המייל הוא הסכנה, אלא שאכן יש טעם לנזור אנשים מסויימים מהמייל.אני מנחש שסבורים כאן שלו לא היה בעולם אינטרנט רק מייל, אז המייל היה נראה בדיוק האינטרנט.
כלומר ההבדל נגמר בהבדלי פרטוקולים ותפוצת שימוש. בגלל שהגויים לא שמים במייל את חיצי ההרעלה שלהם נכון לעכשיו אז זה מקום בטוח, לבינתיים.
ואני אומר לא. גם אם המייל היה במה נוראית בה כל החומר היה מועבר מיצרני הזוהמה לתיבות המייל, לא היה לזה קשר מושג אינטרנט, ולא היינו בצרה גדולה כמו היום. ההבדל הוא לא טכני ותפוצת השימוש, אלא במייל המקבל הוא פסיבי, ואם יש מה שדחוף אותו ללכת לקבל חומר זוהמה, זה רק היצר הרע. האינטרנט לעומת זאת, שהאדם בו הוא האקטיבי בכל מקרה ועליו ללכת להביא ולעשות, לא מונע מכח היצר הרע אלא מכח נפש האדם, אדם שאינטרנט לא גורר אותו, זה לא שהוא צדיק, אלא זה שהוא פרה או שור.סכנת הקלות של המייל נכונה, ואני זוכר שהרב פינקוס גידף בשל כך את האוטו (אני גם זוכר שקראתי בילדותי סיפור חסידי על סוס, שהרבה אמר לבחור שאהב לרכב, שהמהירות שהוא נותן היא במידה שווה לדרך הנכונה או ללכת לאיבוד ויצא שכרו בהפסדו), וגם יש בטלפון את הבעיה, אבל אנא, עשו אבחנה. זה בכלל לא מתקרב למושג אינטרנט, שפשוט מכריח את האדם ליפול.
-
@Chocolate אמר בגוגל מפות במייל:
@magicode אמר בגוגל מפות במייל:
כרגע הסיכון במייל קטן.
אבל כל מי שרוצה יכול לקבל כל הלכלוך של האינטרנט למייל (כן, גם בנטפרי - ואין דרך להפסיק את זה)
מי שרוצה? למה הוא רוצה? בן כמה הוא? האם אכפת לו מיום כיפור?
תשרטט את הפרופיל שלו.
אני מתאר לעצמי שזה אחד לא מי יודע מה צדיק יסוד עולם, שמשועמם, ובגלל קלות העניין (יום אחד חבר שלו אמר לו שיש אחד ששולח קטעים מצחיקים) הוא נופל בזה וכעת הוא מרענן כל דקה את המייל ורואה שטויות בלי סוף.
יום אחד הוא יהיה בפרשת דרכים: או יחליט שלמה הוא מלקט פירורים מתחת לשולחן תוך דחק, והוא יעבור לאינטרנט פתוח (אל תדאג, אף אחד לא יידע). או יזעזע ממה שעבר עליו, יקרע את בגדיו, ויטפל בבעיה. וזה לא קשה לטפל, לדעתי. -
@נטפריס
כל מה שכתבת מתייחס לאינטרנט פתוח ורחב.
כשאנו באים לאבחן מה יותר חשוב, מייל בלבד, או בנקים בלבד, עדיין בנקים בלבד יותר חשוב הגם שזה אינטרנט (וזה מה שכתב @magicode כאן).
ואם כי לוואי שלא היה לנו אינטרנט כלל, אך במציאות שבה האינטרנט חי ובועט, בנקים בלבד חשוב יותר.
(כמובן אני לא מדבר עכשיו על האפשרות הטכנית - כי הרי הבנקים לא מחליפים את הצורך של מייל - אלא על המבט). -
אני מסכים שאם ישנם שירותים שפשוט הופכים את המייל לסוג של דפדפן, למשל אם גוגל היה עובד ששולחים מילה וזה שולח למייל חזרה תוצאות וכו', אז זה האינטרנט בעצמו.
-
@ליכט אמר בגוגל מפות במייל:
@נטפריס
כל מה שכתבת מתייחס לאינטרנט פתוח ורחב.
כשאנו באים לאבחן מה יותר חשוב, מייל בלבד, או בנקים בלבד, עדיין בנקים בלבד יותר חשוב הגם שזה אינטרנט (וזה מה שכתב @magicode כאן).
ואם כי לוואי שלא היה לנו אינטרנט כלל, אך במציאות שבה האינטרנט חי ובועט, בנקים בלבד חשוב יותר.
(כמובן אני לא מדבר עכשיו על האפשרות הטכנית - כי הרי הבנקים לא מחליפים את הצורך של מייל - אלא על המבט).לעומת זאת, אתר כמו הבנק שייך למערכת ששמה אינטרנט. האינטרנט, המסוכן בו זה שהוא טוב, ומי שחוסם עצמו לדעת מרגיש שוטה. למה ללכת לבנק אם אפשר במחשב? ומכיון שהתשובה היא שאכן אין טעם, אז כלל הציבור - לא רק בעייתיים - הופך לקרבן לכלי יעיל ודביק שמקפל את כל הארץ תחתיו בלי שיודעים מתי יש לומר "די".
מי שיש לו רק את הבנק, זה אומר שיש צורך חיוני באתר אחד, ולכן הוא משתמש בחלק מהאינטרנט.
אין שום חלק עקרוני בין האתר הזה לבין חברת חשמל, עיריה, קורסים, ואין גבול של אמת. הגבול מטושטש. ולכן יש מושג, פשוט הגיוני קליט וחד "אין לי אינטנרט, יש שלי מייל". אתם מנסים בכח לשכתב את המציאות, כי היא לא מול המשקפיים שלכם! אתם אומרים שהמשפט הזה דמגוגי, וזה כאילו אומרים אין לי אינטרנט יש לי רק אתר אחד. לא נכון!
היה פה אדם שאמר שיש לעשות נפשות למייל בלבד, והוא נענה ע"י כאלה שיש להם אינטרנט שזה יותר גרוע. כשיהיה לכם!! מייל בלבד, תבינו את ההבדל הרוחני. -
@נטפריס
השאלה מאיפה באים הנפשות. מהאינטרנט או מבית המדרש.
אני חושב שצריך להשאיר את המייל שישאר רק מייל. אם מישהו צריך משהו נוסף שיפתח לעצמו את האתר הנוסף.
ולא שיפתחו לכל אלה שיש להם מייל בלבד עוד שירות בשביל צורך של אנשים מסויימים.