אתר דין
-
אבוי לכזה רב !!
לא הבנתי אותך. על איזה רב אתה מדבר?
האם אתה חולק על העובדה שאם נקח שו"ת שפורסם באינטרנט, ונדפיס אותו, יהיה בו קדושה ויהיה חייב גניזה בדיוק כמו ספר שו"ת?וכבר הגדירו הפוסקים שבימינו "עשה לך רב" הם ספרי השו"ת. והדפים הווירטואלים של האתרים הקדושים הם כספרי שו"ת ממש. רק בצורה דיגיטלית.
ומכאן משמע שאתה סובר שדפים הווירטואלים (אתרי אינטרנט בלעז) הם הם הרבנים היום ...
-
ומכאן משמע שאתה סובר שדפים הווירטואלים (אתרי אינטרנט בלעז) הם הם הרבנים היום ...
המסקנה שלך היא עקומה ומעוותת. הדפים הם הרבנים?
אני מבין את הצורך שלך להגחיך את דבריי, אבל במטותא, לפחות תכתוב דברים של הגיון.
קח כל נדון תורני שיהיה, הנדון באינטרנט או באתר "דין" שהוא נשוא הדיון, ותראה כיצד הם מביאים את שיטות פוסקי הדור בכל ענין. אם פוסקי הדור הם לא רבנים בשבילך, אז מי הם הרבנים שלך?
-
לגופו של ענין יש הרבה מה להגיב, אבל מכיון שאין כוונה לשמוע, ומ"מ לא נפק"מ שהרי הוא אינו בנטפרי אל תען כסיל וכו'.
-
@asi
תראה אני מסכים איתך שלא צריך לתקוף אף אחד אישית
ובפרט לא קהילה שלימה.
לגבי "גאוות יחידה" כן יש את זה למשתמשי נטפרי ולא בחינם
מנסיון בסינונים אחרים.
ואל תחשוב שכל מי שמשתמש בנטפרי אין לו אף פעם תלונות
השאלה האם הוא רק מחפש להתלונן או לפתור לעצמו את השאלה או הבעיה
כי אם הוא מחפש להסתדר הוא פונה לנטפרי בצורה מתימאה ומשתדלים שם לענות לכל
פניה ותלונה אמנם לפעמים המשתמש חושב שאפשר יותר אבל כנראה שאין מושלם בעולם -
@asi
רק אני לא מבין?
מה יש ללקוח שאינו בנטפרי להביע כאן דעה?
איך הגעת לכאן בכלל? -
@נפתלי אמר באתר דין:
היות ולדעתו של @asi אינטרנט זה תחליף לבית מדרש ומקור להשראה תורניתלא. מעולם לא כתבתי שהאינטרנט הוא תחליף לבית מדרש, ואת רוב שעות היום אני בעצמי מבלה בבית מדרש (אמיתי, לא וירטואלי), מול ספרים (ולא מול מחשב רח"ל).
אני רק אומר שאדם שממילא מחובר לאינטרנט יכול לנצל את זמנו (בדיוק כמו שהוא מנצל את זמנו וחוסך תורים בבנקים ובקופ"ח) ולהעשיר את הידע התורני שלו.
או לעיין בתשובות הלכתיות שכבר נכתבו לנדון שהוא בדיוק מחפש, ולחסוך זמן בשיחה עם מו"צ וכדומה, שבדרך כלל מאוד קשה לתפוס אותם (והרבה פעמים גם יוצא שמשיבים תשובות הלכתיות לא נכונות, ואם השואל לא ראה את שפע המקורות שיש בגוגל, הוא גם לא יודע מה להקשות על המשיב).
אני גם לא מציע רעיונות חדשים אלא רק מתאר מה אנשים עושים בפועל.
-
@asi מה גם, שהפורום נועד לעזרה בין משתמשים נטפרי, ולא לשום דיון אחר.
אז בבקשה, די כבר. -
@asi
רק אני לא מבין?
מה יש ללקוח שאינו בנטפרי להביע כאן דעה?
איך הגעת לכאן בכלל?הגעתי לכאן כדי להעיר את תשומת לבם של המנהלים / הגולשים לעובדה שאתר דין חסום. את העובדה שהוא חסום, ראיתי בכלל במקום אחר. אני בדרך כלל לא גולש בפורום הזה.
אגב שאני גולש כאן, התפתח דיון ביני לבין גולשים נוספים בפורום.
האם כבודו מרשה לי לנהל דיון, או שמא עלי לעזוב את המקום לאלתר?
-
@asi אני לא מנהל.
אני רק משים את תשומת ליבך, לנהלי הפורום ולמטרה שלשמה הוא קיים.
ולעובדה הפשוטה, שהדיון עקר וחסר תועלת. -
ואל תחשוב שכל מי שמשתמש בנטפרי אין לו אף פעם תלונות
השאלה האם הוא רק מחפש להתלונן או לפתור לעצמו את השאלה או הבעיה
כי אם הוא מחפש להסתדר הוא פונה לנטפרי בצורה מתימאה ומשתדלים שם לענות לכל
פניה ותלונה אמנם לפעמים המשתמש חושב שאפשר יותר אבל כנראה שאין מושלם בעולםכבר כתבתי שמניסיוני, פניות לנטפרי לא עזרו.
ולא אני יזמתי את הדיון הזה, הוא נפתח לפני כשנתיים ע"י מישהו אחר, ואני רק הצטרפתי אליו וכתבתי את דעתי.
אתה בחור חכם, לא צריך להסביר לך איך "ביבי" היה מגיב לפניה של אדם פרטי בנוגע להטלת סגר על ערים חרדיות, ואיך הוא היה מגיב להפגנה של עשרות אלפים.
דיון ציבורי חושף לאור השמש את מה שאנשים יכולים לטאטא בקלות.
עם זאת אני מצדיע למנהלי המקום שלא העיפו שרשור כזה, המטיח בהם ביקורת. ללא ספק, הם עשויים מחומר משובח.
-
@asi אני לא מנהל.
ולעובדה הפשוטה, שהדיון עקר וחסר תועלת.אני חושב שהדיון הזה מתאים במדוייק לסיבה שלשמה הוא הוקם.
והוא לא עקר. שום מילה לא נכתבת לחינם. בסופו של דבר, השכל הישר ינצח.
ואני חושב שאני לפה עבור כאלה כאן שלא זכו לאורו של אתר "דין" כי קטגוריות מסויימות חסומות בפניהם.
בדרך כלל, לאלה שחסומים, אין מושג על הטוב שנחסם מהם.
-
@asi
זה שיטה מעולה להחמיא,
זה לא מסביר לי אישית כאדם טכני שנכנס לפורום הזה בכדי לסייע לאחרים מה הדיון הזה עושה כאן. -
@asi אני לא מנהל.
ולעובדה הפשוטה, שהדיון עקר וחסר תועלת.אני חושב שהדיון הזה מתאים במדוייק לסיבה שלשמה הוא הוקם.
והוא לא עקר. שום מילה לא נכתבת לחינם. בסופו של דבר, השכל הישר ינצח.
ואני חושב שאני לפה עבור כאלה כאן שלא זכו לאורו של אתר "דין" כי קטגוריות מסויימות חסומות בפניהם.
בדרך כלל, לאלה שחסומים, אין מושג על הטוב שנחסם מהם.
קשקוש, אני מוכן להתערב איתך על כסף שלא ישתנה כלום בנוגע לאתר דין.
-
-
-
-
יש אחד מהרבנים של האתר עצמו שאמר לנו שהאתר הזה צריך להיות חסום בנטפרי.
בנסיון לאפשר אותו כמה שאפשר הפעלנו שמה הרבה טכניקות.
זה ממש לא דומה לספרי הלכה. בספרי הלכה הסיפורים לא מזילים שומן כמו שמה.
בנוסף זה עושה נורמליזציה לדברים נוראים ביותר. -
@asi
טעות חמורה בידך אני שייך לקהילה חסידית כלשהי
ואני יודע שאצלנו ישבו קבוצת רבנים חשובה ובדקה
אם איזה סינון לאפשר לקהילה להתחבר
ואני יגלה לך שאני הקטן לא מכיר את אתר "דין" והיום
ניסתי לבדוק אבל רבני הקהילה שלי החליטו לחסום אתר זה לחלוטין
ואני סומך עליהם שזה צריך להיות חסוםטעות חמורה בידך, אם אתה חושב שאני מאמין לסיפורי הסבתא האלה שמסופרים ע"י אדם אנונימי, על קהילה חסידית עלומת שם, וקבוצת רבנים חשובה שגם הם אנונימיים לחלוטין.
ואתה גם סותר עצמך מיניה וביה, כי סינון נטפרי לא חוסם לחלוטין את אתר "דין" אלא רק קטגוריות מסויימות. ואם רבני הקהילה החליטו שהוא צריך להיות חסום, אז לא הבנתי איך בדיוק הם סומכים על נטפרי?
או שרבני הקהילה שלך בודקים אתר אתר בפני עצמו, ומורים לנטפרי מה לחסום? וזה מה שהכי חשוב להם, אתר עם מו"צים חרדיים העונים תשובות הלכתיות?
-
יש אחד מהרבנים של האתר עצמו שאמר לנו שהאתר הזה צריך להיות חסום בנטפרי.
בנסיון לאפשר אותו כמה שאפשר הפעלנו שמה הרבה טכניקות.
זה ממש לא דומה לספרי הלכה. בספרי הלכה הסיפורים לא מזילים שומן כמו שמה.
בנוסף זה עושה נורמליזציה לדברים נוראים ביותר.כנראה כבודו לא מצוי בספרי ההלכה. התיאורים בספרי ההלכה מחווירים לעומת מה שאתה מתאר.
האם יצא לך לפתוח, לדוגמא, שו"ת נודע ביהודה תניינא סימן כ"ג?
את אותה טענה אפשר לטעון על ספרי השו"ת הנפוצים ביותר. בחלק "אבן העזר" הקיים כמעט בכל שו"ת, ישנם דברים החורגים לגמרי מהנורמליזציה (אם זה היה נורמלי, זה לא היה מגיע לשולחנם של גדולי הדור...)
מצחיק אותי לשמוע, אם אכן אחד הרבנים שם אמר שהאתר צריך להיות חסום. לא נשמע הגיוני משום בחינה.
-
חבר'ה, מתי כבר תבינו שהוא לא הולך להשאיר את הפורום לנפשו כל זמן שהתשובה האחרונה באשכול זה איננה שלו?
@asi התשובות שלך מזמן עברו את הגבול של הטעם הטוב. תעשה לנו טובה.