די להחרים את הסמרטפונים??
-
@אלי-TZA אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@מעמד כדי שלא יקחו אותך ברצינות ויעיפו לו את הילדים מהחיידר:slight_smile:, אני יסביר שזה לא סיפור אישי של @שואף אלא סיפור שנכתב כסיפור אישי של בעל סמארטפון ע"י הסופר המוכשר @שואף שכשמו שואף לתיקון העולם גם בפן הזה.
אני גם הבנתי (רק בסוף...) את זה.
מי שלא קרא עד הסוף ספג טון עידוד לסגנון שאולי הוא אוהב... ומי שנמצא במקום הזה בכלל לא מבין את הציניות רק את העידוד.. שתהיו בטוחים בזה ולכן מבחינתי צריך למחוק את זה.
בדיחות וציניות במקום שממש לא כולם מבינים זה סוג של סיכון בעיני.אני מכיר מישהו שכמעט התגרש על הנושא ועדיין בייעוץ סביב הנושא. אני מכיר אותו מקרוב מאוד ואחד כזה ימחא כפיים כל הדרך אל... בלי להבין מי נגד מי... ולא. הוא ממש לא טיפש. הוא תקוע איפה שהוא נמצא ויש לו סיבות לגיטימיות של עבודה וכו' אבל סגנון כזה מעודד אותו לזה.
אנשים תבינו, שלא כולם כמונו. או כמוכם, או כמוך.
יש עוד טון טיפוסים ובשפע שרק ימצאו בזה בעיה.
נסו לדמיין את החברה האלה.לסיכום, אין לי מושג אם זה היה פוסט מעולה. או לא מוצלח מבחינת הנראות והסגנון.
-
פוסט זה נמחק! -
תודה למגיבים, כאן, במייל, בטלפון ועוד. ותודה למי שהדפיס את המאמר (שלא בידיעתי) ופרסם אותו בקהילה שלו, ומסר לי תגובות חמות.
המאמר הזה נכתב על דרך התפארת ישראל על המשניות במסכת ברכות (בועז, סוף פרק רביעי), שמפרש את ה"מודה אני" שאומרים ביציאה מבית המדרש "אני רץ לחיי העולם הבא, והם (יושבי הקרנות) רצים לבאר שחת שנאמר ואתה אלוקים תורידם לבאר שחת וגו'" ותמוה מאוד למה מזלזלים וכמעט מקללים את אלה שלא זכו לישב בבית המדרש? ומבאר בעל התפארת ישראל בשם אביו, שהת"ח הספון בבית המדרש עלול להרגיש ריפיון בראותו את אנשי העולם העושים חיל בעסקיהם, רואים עולם, ו"מתקדמים בחיים", בעוד הוא ממשיך להפוך דף אחרי דף בגמ' שלו ונראה כ"מתרפה במלאכת החיים".
לכן, בשבילו, ולא ח"ו כדי לזלזל באחרים, הוא צריך לחזק את עצמו להזכיר לעצמו בלי סוף את מעלתו ורוממותו, כלפי האחרים שאולי נראים כנוצצים, אבל במבט האמת הם רצים לבאר שחת.הדברים מתאימים מאוד לדורנו. מי שמחזיק טלפון כשר מרגיש לפעמים קצת דפוק, שהוא מפסיד משהו, אולי אפילו מתגנבת תחושה "אולי אנסה למצוא איזה "צרכי פרנוסה" שיאפשר לי סוף סוף לזכות בטוב הגנוז למחזיקי הסמרטפונים"...
אבל אסור.. ולא נעים מהחברה.. אז מתאפקים בנתיים..וזה כל כך לא נכון. הרבה מהסמרטפוניסטים, יותר ממה שהם עובדים עם המכשיר, הם עובדים עלינו.. משכנעים אותנו שהם נורא נורא עסוקים, ויש להם דברים מאוד מאוד חשובים לעשות, ומשקרים לעצמם ולעצמנו שהם פשוט חייבים ולא יכולים לעשות ארבע אמות בלעדיו.
אני לא בא להתווכח איתם, לא מנסה לשכנע אף אחד. רק רוצה לחזק עצמי ועוד כמה אנשים, ששמת חלקנו מיושבי בית המדרש ולא שמת חלקנו מיושבי קרנות.
מהסיבה הזו, אני לא חושב לפרסם את המאמר בחוץ. גם כי הקורא בשטחיות עלול להשיג את המטרה ההפוכה, וגם כי את המודה אני של רבי נחוניא בן הקנה, לא תולים אצל היושבי קרנות, אלא אצל היושבי בית המדרש.
-
אני מכיר טוב מאד את המטרות של @שואף הוא באמת יהודי יקר שעושה הכל ע"מ לזכות יהודים ולהוציא אותם
מהתקשורת החונקת הזו, והלואי שביום בהיר אחד יפול כל האינטרנט ונחזור לשנות השמונים, לימים שהיה
טלפון נייד שלא רואים בו אפילו מי מתקשר!
אבל, אני חושב שכל הפעילות הזו לא באמת מניבה פרי. לספר כל היום מה לא טוב בטכנולוגיה,
לא פותר באמת בעיות. הפתרון האמיתי לעניות דעתי, הוא לעולם לא להלחם נגד הקדמה, אלא לדעת
להשתמש בה בתבונה, היא חזקה מאיתנו, רובנו אנשים פשוטים ורגילים...אם בעוד עשר שנים הסמארטפונים יכבשו את העולם החרדי ונשאר בלי פתרון אמיתי כי במקום
לפתור בעיות נלחמנו, נבין טוב מאד מה הפסדנו. הסמארטפונים חזקים ושולטים, והם מתקדמים בצעדי
ענק! ונא לא לשכוח, לא כולם אברכים, כמעט כל הצעירים נמשכים מאד לטכנולוגיה, זה יצר שלא היה
בימים עברו, ומלחמה ודיכוי יצרים לא עובד אף פעם!
מי שקורא כאן ומריע, אלו אנשים שב"ה לא זקוקים לזה, אין להם את היצר הזה של הטכנולוגיה (כמונו המבוגרים יותר),
אבל אלו שלא נמצאים כאן, ימשיכו לצרוך סמארטפונים כשרים אבל הרסניים, ולא יזכו לקבל את הפתרון
האמיתי, רק מאמרים בשפע...
היה מי שצעק בפרוג שאני חתיכת רשע ואיך אני מעיז לדבר ככה, אולי הוא מסתובב פה, בכ"א, אני חושב
שאני פשוט חושב מחוץ לקופסה, ואני בכלל לא בטוח שהדרך לעבודת ה' אמיתית, ולשחרור מכבלי הטכנולוגיה
המדהימה והנוראית והחונקת כאחד, מסתיימת במלחמות של נגד.
תרגישו נוח לזרוק עלי עגבניות, אני רק מקווה שבסוף נזכה לפתרון אמיתי....בהצלחה לכולנו.
-
-
-
-
@GolanArt נראה לי שהוויכוח, כבר עלה גם כאן בפורום, לא זוכר איפה.
בכל אופן, את זה יכלו להגיד גם על טלויזיה, ורק בגלל שכלל ישראל, תפסו א"ע בעוד מועד, והחרימו אותו מכל וכל, זכו והצליחו לשרש את זה מכל הציבור החרדי.
והדמיון, וד"ל.ואל תתחיל להגיד לי שסמארטפון, זה דבר שבאמת נצרך,
כי אם לדוגמה 99% מהציבור החרדי לא היה מחזיק סמארטפון בשו"א, כבר מזמן היה אפשרות להפקיד צ'קים מהמחשב האישי, וגם להזמין תור לבנק לאומי, וכו' וכו', ועוד היד נטויה.
ואם היה איסור גורף לעבוד במקום שמחייב להחזיק מכשיר חכם, מזמן היו מוצאים פתרונות אחרים...כמובן שבכ"ז יהיו דברים שיחסרו, הר"ז דומה לSMS, שב"ה סו"ס מסתדרים בלי זה.
-
@WWW אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
עד כמה שזכור לי, הדיון הזה היה בתחומים והוא נמחק ברגע ש @GolanArt עזב
-
@GolanArt
משל למה הדבר דומה:
לאדם הגר בכפר שאין בו תחנת כיבוי אש ראויה לשמה, ומשכך נטל יוזמה והחל להפיץ מאמרים בדרכי הזהירות מהתפרצויות של אש ח"ו.
פגשו אדם אחד, ואמר לו עד שאתה מפיץ מאמרי הדרכה ומידע, תפשול שרוולים ותשקיע בהקמת תחנה חדשה עם ציוד משוכלל וראוי.
נענה הלה לעומתו ואמר לו, אדם פשוט אני, ואין בכוחי לקפוץ לפרויקט אדיר כזה, אדרבא יבואו האנשים הראויים ויעשו את המלאכה.
אך האם משום כך פטור אני ממה שביכולתי לעשות ?! והאם אדהכי והכי אניח לכל בני הכפר להיכוות ולהישרף באש ח"ו ?!
ולא עוד, אלא שגם אחרי שתוקם תחנת הכיבוי עדיין יהא צורך במאמריי אלו, כי הרי תמיד עדיף למנוע שריפות מאשר לכבות...
ודי בהערה זו.נ.ב. ההנחה - שכל הקוראים ומריעים הם אנשים מבוגרים - שגויה. אני הייתי יכול להיות הבן שלך, ואני לא היחיד בפורום בגיל הזה.
בנוסף יש לי ב"ה חוש מפותח ומשיכה חזקה לטכנולוגיה החדישה, ומובטחני שלולי התעמולה והחומר הרב שמתפרסם בענין, כבר מזמן הייתי מחזיק סמארטפון ח"ו.
(גם המסגרת הקהילתית לא היתה מונעת א"ז ממני, כי בקל הייתי יכול לקבל אישור מהקהילה...) -
@מעמד אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
עד כמה שזכור לי, הדיון הזה היה בתחומים והוא נמחק ברגע ש @GolanArt עזב
חלק מהדיון עדיין קיים, אך הפוסטים של @GolanArt נמחקו (כך שהדיון הוא קצת חד צדדי).
http://tchumim.com/post/19706 -
אנחנו כולם נמצאים תוך רכבת שדוהר לשאול התחתית ועלינו ליזהר לישאר בקרון האחרונית לעכב את זה הכי הרבה שאפשר,
יש שאומרים ממילא תוך 10 או 20 שנים לכולנו יהיה סמארטפונים, והא ראיה לפני 10 שנים הלחימו נגד מחשב ואחרי זה נגד וידאו, ונגד אינטרנט לא מסונן, וכו' וכו' בקיצור מה שלפני 10 שנים היה טריף היום נהיה כשר,
יכול להיות שיש משהו צדק בדברים כאלו אבל לדעתי זה שאלה שאנחנו לא אמורים לדון בו בכלל, ששאלה ששייך לגדולי הדור, הרי ברור לכולנו שברגע שיהיה סמארטפון כשר במאה אחוז למה שלא כולנו יקנו? (אותו טענה יש על נטפרי, רק רבנים כן הכריעו שזה צו השעה) -
בכל אופן, את זה יכלו להגיד גם על טלויזיה, ורק בגלל שכלל ישראל, תפסו א"ע בעוד מועד, והחרימו אותו מכל וכל, זכו והצליחו לשרש את זה מכל הציבור החרדי.
והדמיון, וד"ל.אין שום קשר. הטלוויזיה היא 100% בידור. אפילו חילונים ודתילונים מסויימים זורקים אותה מהבית. הטלוויזיה
כלי לא שימושי וחסר תועלת.ואל תתחיל להגיד לי שסמארטפון, זה דבר שבאמת נצרך,
כי אם לדוגמה 99% מהציבור החרדי לא היה מחזיק סמארטפון בשו"א, כבר מזמן היה אפשרות להפקיד צ'קים מהמחשב האישי, וגם להזמין תור לבנק לאומי, וכו' וכו', ועוד היד נטויה.אבל זה לא המצב, וזה דוהר לכיוון הזה בקצב אש. גם הרב קו בקרוב יהיה בסמארטפון, הכל, פשוט הכל.
ואם היה איסור גורף לעבוד במקום שמחייב להחזיק מכשיר חכם, מזמן היו מוצאים פתרונות אחרים...
עובדה שאין איסור כזה, כי זה לא פשוט לאסור כזה דבר, זה מורכב.
כמובן שבכ"ז יהיו דברים שיחסרו, הר"ז דומה לSMS, שב"ה סו"ס מסתדרים בלי זה.
גם אני מסתדר מצויין בלי זה, האמת, מסתדר הרבה יותר טוב...
-
@ליכט אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@GolanArt
משל למה הדבר דומה:
לאדם הגר בכפר שאין בו תחנת כיבוי אש ראויה לשמה, ומשכך נטל יוזמה והחל להפיץ מאמרים בדרכי הזהירות מהתפרצויות של אש ח"ו.
פגשו אדם אחד, ואמר לו עד שאתה מפיץ מאמרי הדרכה ומידע, תפשול שרוולים ותשקיע בהקמת תחנה חדשה עם ציוד משוכלל וראוי.
נענה הלה לעומתו ואמר לו, אדם פשוט אני, ואין בכוחי לקפוץ לפרויקט אדיר כזה, אדרבא יבואו האנשים הראויים ויעשו את המלאכה.
אך האם משום כך פטור אני ממה שביכולתי לעשות ?! והאם אדהכי והכי אניח לכל בני הכפר להיכוות ולהישרף באש ח"ו ?!
ולא עוד, אלא שגם אחרי שתוקם תחנת הכיבוי עדיין יהא צורך במאמריי אלו, כי הרי תמיד עדיף למנוע שריפות מאשר לכבות...
ודי בהערה זו.דברים של טעם. באמת.
אבל ראיתי בעיני שהפתרון להדרדרות האינטרנט הכאילו מסונן נולד ביום שנטפרי נולדה. וזו
מציאות. עד אז רק בכו, התלוננו ופיזרו מאמרים...
שאף אחד לא יחשוב שאלו שאיפות שלי, אני מאמין בפשטות. אבל, אני מצליח איך שהוא להבין
את הצעירים ומכיר טוב מאד את המשיכה שלהם למסך. ואם אתה משווה את זה לשריפה, תדע שזו
שריפה שאי אפשר כמעט לכבות, גם לא עם הרבה מים!נ.ב. ההנחה - שכל הקוראים ומריעים הם אנשים מבוגרים - שגויה. אני הייתי יכול להיות הבן שלך, ואני לא היחיד בפורום בגיל הזה.
בנוסף יש לי ב"ה חוש מפותח ומשיכה חזקה לטכנולוגיה החדישה, ומובטחני שלולי התעמולה והחומר הרב שמתפרסם בענין, כבר מזמן הייתי מחזיק סמארטפון ח"ו.
(גם המסגרת הקהילתית לא היתה מונעת א"ז ממני, כי בקל הייתי יכול לקבל אישור מהקהילה...)אני שמח לשמוע שאתה איש חזק, תמשיך ככה. אבל אל תמנע פתרון להמון העם האחרים, אל תשכח
שיש הרבה מאד בחורים היום שדווקא פתרון נקי יציל אותם מלהגיע לתהום הפעורה הזו! -
@Chocolate אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
אנחנו כולם נמצאים תוך רכבת שדוהר לשאול התחתית ועלינו ליזהר לישאר בקרון האחרונית לעכב את זה הכי הרבה שאפשר,
יש שאומרים ממילא תוך 10 או 20 שנים לכולנו יהיה סמארטפונים, והא ראיה לפני 10 שנים הלחימו נגד מחשב ואחרי זה נגד וידאו, ונגד אינטרנט לא מסונן, וכו' וכו' בקיצור מה שלפני 10 שנים היה טריף היום נהיה כשר,
יכול להיות שיש משהו צדק בדברים כאלו אבל לדעתי זה שאלה שאנחנו לא אמורים לדון בו בכלל, ששאלה ששייך לגדולי הדור, הרי ברור לכולנו שברגע שיהיה סמארטפון כשר במאה אחוז למה שלא כולנו יקנו? (אותו טענה יש על נטפרי, רק רבנים כן הכריעו שזה צו השעה)זו בדיוק הבעיה, שלעצור לא נצליח, ובזמן שאנו משקיעים ע"מ לעצור אותה, נופלים
ממנה הרבה ונדרסים.... -
@GolanArt אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
זו בדיוק הבעיה, שלעצור לא נצליח, ובזמן שאנו משקיעים ע"מ לעצור אותה, נופלים
ממנה הרבה ונדרסים....אני אישית יכול להעיד שלולי נטפרי, לא הייתי פה...
-
הרב גולן, אני לא חושב שהבנת את דבריי.
כתבתי: אני לא בא להתווכח איתם, לא מנסה לשכנע אף אחד. רק רוצה לחזק עצמי ועוד כמה אנשים, ששמת חלקנו מיושבי בית המדרש ולא שמת חלקנו מיושבי קרנות.
ברור שצריך למצוא פתרונות, אני בעצמי עוסק בזה המון (אם שמעת על מיבצר..), אבל המטרה בפוסט הזה היתה שונה לגמרי. היעד היה אחר.
הסמרטפון כל כך משכנע ומושך, שאנחנו, הבני תורה, חייבים להתחזק כל הזמן נגדו.
עוד כמה שנים לא תהיה ברירה? נצא לחנויות בהמונינו ונקנה סמרטפונים.. אין ברירה אתה אומר.
אבל היום יש ברירה, ואני לא רוצה אותו.
אבל מרגיש דפוק ומיושן. מרגיש שאני מפסיד משהו.
ואפילו איסורים כבר לא עוזרים לי. כי אני יכול למצוא הרבה התרים וסיבות לשכנע רבנים לאשר לי סמרטפון.לא נותר לי אלא להסתכל עליהם במבט האמת, ופשוט לצחוק עליהם, לחשוף את ההחולשה שלהם, את הסתירות הפנימיות, את התירוצי סרק.
ולדעת שאם לי יהיה סמרטפון, עוד שנה אדבר ככה בעצמי. -
היה מאמר ביתד לפני שבוע שבועים אולי @baruch יוכל להעלות אותו. זה היה מאמר בשם אז נדברו שכתב ממש תגובה יפה לטענה שעוד 10 שנים כולם יהיו עם סמארטפונים.
הנקודה הייתה להדגים ש10 שנים זה הרבה זמן ויש חשיבות גם למריחת זמן ולהריוח זמן. כמו במי שחולה במחלה כל שנה שנוספת מתקבלת בברכה למרות שבסוף הוא עתיד למות. -
@שואף אתה עושה את מלאכתך נאמנה, אין לי ויכוח איתך. אני רק רוצה לקחת צעד קדימה.
-
פוסט זה נמחק!