כתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי
-
פוסט זה נמחק! -
@shraga אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
למשל, בארץ ישראל שישנם מעל 10,000 יהודים שמשתמשים בסינון,
ב"ה שכבר יש לנו למעלה משני מניינים שמשתמשים בסינון, וכולם מרוצים במיוחד.
מה צריכים לעשות על מנת שבארצות הברית "שהשתי מניינים" יהפוך ל"10,000"????
-
-
@קרש
יש לך מושג למה הם כותבים שהיה קשה להשיג אותנו? -
@קרש אתה אחד מהדמויות בעלילה הדרמטית הזו?
-
@קרש אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
לדעתי הזמן יעשה את זה.
התכוונת ברמז שהזמן לא יעשה את זה (לא מדבר על עוד כמה) עד שהושלם תרגום באנגלית....
-
@magicode אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש
יש לך מושג למה הם כותבים שהיה קשה להשיג אותנו?יש אימרה שהשטן מפריע לדברים הטובים ביהדות מלקרות.
ולפעמים ההוכחה לדעת אם זה דבר טוב או לא הוא בעוצמת המניעות. -
@magicode אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש
יש לך מושג למה הם כותבים שהיה קשה להשיג אותנו?האמת הוא שהצר לי שכתבו ככה. ואני חייב להקדים שהיות שאני כותב ומדבר (קצת...) עברית, אני מסתובב פה (ובפרוג), וברור שההיפך הוא הנכון.
הגליון נכתב ע"י 'לטהר סקווירא' שהם הוועדה הרשמי של קהילתנו לעניני טכנולוגיה (כמו TAG ברחבי ארה"ב). אני לא נמנע בין חברי הוועד.
למרות שהם שמעו ממני רבות וגדולות על נטפרי וידעו שיש לי את הסינון, לא היו מוכנים להמליץ מטעמם לעבור לנטפרי ולהביא את הבשורה לקהילתינו, לפני שיהיה להם קשר ישיר עם אחד מראשי נטפרי, כמובן. לייצר קשר עם דוברי עברית בלבד אינו אופציה בשבילם.
כמסופר שם, היה אחד מהעסקים בארץ וניסה לפגוש אחד מהצוות של נטפרי שדובר אידיש ולא עלתה בידו, אתה בטח זוכר את הסיפור. עד שבהשגחה פרטית אצל ה'טיש' מצאו קשר לנטפרי עם מישהו שדובר אידיש צח שבא בדיוק בשביל להביא את נטפרי לארה"ב, וכמובן שקבלו בשמחה את פניו והביאו את הסינון לקהילתנו 'למעשה'...@shraga אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש אתה אחד מהדמויות בעלילה הדרמטית הזו?
אינני מהדמויות 'בתוך' הסיפור.
רק גילוי נאות, מאיפה ידעו בני האדמו"ר על הסינון, ולמה בקשו מעסקי 'לטהר' להתעניין בזה? -
@קרש אתה מתגורר בחו"ל?
-
כן.
בחו"ל במקום שיש בו קדושת הארץ..... -
@קרש בא נחפור לך...
איך הגעת אתה לנטפרי? -
@משרדי אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש בא נחפור לך...
איך הגעת אתה לנטפרי?מאיפה שכולם הגיעו - פרוג.
עקבתי אחר ההתפתחויות של נטפרי מאז שכתב @magicode פוסט הראשון כאן.
הייתי אז מן הראשונים לקבל VPN חינמי ולנסות את הסינון... -
הבא ליטהר מסייעין אותו
-
@קרש אתה בטח מכיר את הרב אלי ס. שפועל הרבה בשביל נטפרי בחו"ל
-
@שואף אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש אתה בטח מכיר את הרב אלי ס. שפועל הרבה בשביל נטפרי בחו"ל
כן, שמעתי עליו. הוא עוזר רבות ל'לטהר'.
-
@קרש
איך זה שאחרי כזו הירתמות של העסקנים יש רק 20 משתמשים?
אתה רואה את נטפרי גודלת בכמויות של ממש בארה"ב? -
מצאו קשר לנטפרי עם מישהו שדובר אידיש צח שבא בדיוק בשביל להביא את נטפרי לארה"ב
האדמו"ר שלח אותו במיוחד למטרה זו? ואם כן, מה הסיבה
-
אני דיברתי עם אחד העסקנים בארה"ב, והוא אמר לי שנטפרי לא מתאים לרוב האנשים שם, כי בזמן שבארץ אנשים מתעסקים עם כמה עשרות אלפי אתרים, הרי שבארה"ב מדובר במיליוני אתרים.
ולכן קשה מאוד לעבוד שם על רשימה לבנה, כי כמה אתרים שתפתח, עדיין ישאר רובא דרובא אתרים סגורים.
והשיטה שעובד שם עם החברה המקובלת הוא בצורת מותאם אישית - כל אחד והצרכים שלו, לאחד מקילים יותר ולאחד מחמירים יותר. ודרך זו לא מקובלת על נטפרי.
ולפי מה שהבנתי מהעסקן ההוא, בקושי הצליחו להכניס אנשים לסינון הזה, כי כל הגבלה מצידם של האמריקים נחשב אצלם כ'גזל החופש', ואם ירצו להחמיר עליהם יותר זה פי כמה וכמה קשה, וכמעט בלתי אפשרי. -
@אהרן אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
@קרש
איך זה שאחרי כזו הירתמות של העסקנים יש רק 20 משתמשים?
אתה רואה את נטפרי גודלת בכמויות של ממש בארה"ב?שוב, זה ענין של זמן.
רק עכשיו התחיל לחדור בקהלתינו, ואח"כ יחקו אותנו שאר קהילות/חסידיות, כרגילוחוץ מזה, יש עדיין כמה קישויים לבני ארה"ב - לדוגמא:
- בארץ מסתבר שרוב אתרים משומשים כבר פתוח, משא"כ בארה"ב צריכים נחשונים.
- אין בדיקת תמונות בער"ש.
@shraga אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
מצאו קשר לנטפרי עם מישהו שדובר אידיש צח שבא בדיוק בשביל להביא את נטפרי לארה"ב
האדמו"ר שלח אותו במיוחד למטרה זו? ואם כן, מה הסיבה
אני לא דברתי עמו, כך הוא סיפר שהאדמו"ר מסלאנים שלח אותו להפיץ נטפרי בארה"ב (וביקש קונה ולא מצא, עד שהגיע אלינו).
-
@סופר אמר בכתבה בעלון של חסידות סקווירא בארה"ב על נטפרי:
אני דיברתי עם אחד העסקנים בארה"ב, והוא אמר לי שנטפרי לא מתאים לרוב האנשים שם, כי בזמן שבארץ אנשים מתעסקים עם כמה עשרות אלפי אתרים, הרי שבארה"ב מדובר במיליוני אתרים.
ולכן קשה מאוד לעבוד שם על רשימה לבנה, כי כמה אתרים שתפתח, עדיין ישאר רובא דרובא אתרים סגורים.אפילו אם נניח שיש צדק בדבריו, ישנם מאידך מאות ואלפים אברכים ובעלי בתים שלא צריכים ליותר אתרים מבארץ, ונטפרי עונה בדיוק על צרכים שלהם. רק שיש בזה מטעמי נוחות לשלוח פניה וכו'.
לדעתי תלוי לאיזה ציבור פונים, ואיזה גוף פונה להם, ובשילוב קצת זמן, זה יכנס עמוק בארה"ב בע"ה.