קישור חדש למכלול
-
@תנחום אמר בקישור חדש למכלול:
@אליצור-יחיאל, לא אענה מפני הפקודה.
ואפשר מילתא היא, שבפעם הראשונה ההתנהגות הזאת כלפי היתה בליל עשרה בטבת, והפעם השניה - בערב תשעה באב. אני רואה שלא באמת מוכנים לשמוע כאן מישהו שחושב קצת אחרת, וזה לא קשור דוקא אם הוא מתקיף או מדבר בניחותא.
בדיוק ככה טענתי לאלה שצעקו עלי היום בחנות שעקפתי אותם בתור.
אז מה אם יש כללים ושיח ודרך ארץ, עדיין צריך להיות עדין ונחמד ולפרגן. -
@magicode אמר בקישור חדש למכלול:
@אליצור-יחיאל, כבר הצעתי בשעתו את ההצעה של גמ"ח במייל שיענה על הצורך של מעט ערכים נצרכים אלו. ממש אין סיבה לפתוח את כל השטויות שבעולם (בויקיפדיה או במכלול, ממש לא משנה) בשביל כמה דברים כאלה.
שטויות או דברים אסורים?
מזה שמע"כ פונה אלי, אני מבין שלדעתו יש לי את הרשות להביע כאן את דעתי, ולכן אענה.
אין הבדל הלכתי בין "שטויות" לבין "דברים אסורים", שהרי שטויות הם דברים אסורים משום אל תפנו אל האלילים, אל תפנו א-ל מדעתכם.
וכואב לי שאני צריך להבהיר פה דברים המפורשים בשולחן ערוך. -
וכואב לי שאני צריך להבהיר פה דברים המפורשים בשולחן ערוך.
א'קיצער, ממש צדיק בסדום. @נטפריס @magicode אולי תעזרו לו לצאת מכאן ולא לשהות ליד כל המקולקלים כאן שלא יודעים דברים מפורשים בשו"ע.
-
@תנחום
תן דוגמא לשטוית שקיימות במכלול? -
@תנחום
תן דוגמא לשטוית שקיימות במכלול?בשביל בקשתך נכנסתי לרגע, ותפסתי ערך אקראי - ביקורת ספרות.
-
לא. אינני מסכים עם תנחום עניינית אבל מעדיף להתווכח מאשר להתכתש. מעדיף לדון בעניין מסוים בצורה רציני. מאשר להתווכח אם מישהו דיבר יפה או מי נקרא תוקף ומי מותקף ועניני 'ריגשי' ממין זה.
אני ממש לא מסכים עם תנחום מה הטעם לסגור את המכלול הרי זה נעשה כתחליף לויקיפדיה שכבר קיימת ואנשים נצרכים לזה. גם לאדם שעוסק באקטואליה תורנית נצרך מידע מקיף (או קצה חוט אליו) לענייני 'חול'.
גם אני הייי בזמנים מסוימים חי בלי זה ועסקתי רק בגמ' ופוסקים. ולא הייתי צריך גם אוצר החכמה.... בעצם ככה אני כל שבת ומועד. אבל המכלול צריך להכיל כל ידיעה חשובה בפרמטרים תורניים יהודיים במדעי הטבע (לאו דווקא בצורת ההסתכלות על הטבעש שיש לאנשי המדע) ולניות מוסמכת. דהיינו קישורים למקורות מידע אמינים -
-
@אליצור-יחיאל
יש לך אידיאל דווקא בויקיפדיה ?
או שהאידאל הוא יצירת אנציקלופדיה מלאה הכוללת גם ערכים תורניים ובצורה השקפתית נכונה ולא מעוותת (המכלול) -
בדקנו את כתובת האיפי שממנה התחבר @תנחום ופרסם את הודעתיו. זה לא ספק של נטפרי. זה גם לא ספק סינון אחר. כנראה שיש לו סינון על המחשב.
בכל מקרה אני מקבל את טענת @נטפריס שיש לחשוש שתנחום הוא טרול ולכן אני מורה לו לא להביע את דעתו בפרום כי לא מעניין אותנו מה חושבים אנשים שלא משתמשים בנטפרי. -
@957
ראה למעלה. הארכתי ברור שהאידיאל הוא המכלול האידיאלי רק שהוא כיום כאילו אינציקלופדיה שהרי הכל מועתק מויקיפדיה בלי ההיסטוריה של העריכה שזה חלק הכי חשוב בבואך לערוך ולנטר ום לא ערכת ולא נטרת אז זה באמת צחוק.. זו התחלה נחמדה אבל מסכה, קוסמטיקה, אבל זו לא עבודה רצינית.
בנוסף התנהל פה דיון עקרוני האם יש ליהודי כשר צורך ב'לדעת שטויות'... וזה דיון חשוב ממש מה נקרא שטויות אבל אולי באמת כדאי לפתוח אשכול חדש על הנושא -
@אליצור-יחיאל
מצוין שזה בלי הסטוריה. אם זה היה עם הסטוריה זה אומר שצריך לבדוק את כל ההסטוריה שהיא בסדר. כי זה אמור להיות נגיש לכולם.
וכלפי האמת. זה לא משנה מי כתב תמודד כרגע עם מה שכתוב. אמת או לא. גם בויקיפדיה למיטב ידיעתי לעורך וותיק אין סמכות לכתוב דברים בלי מקור. -
בדקנו את כתובת האיפי שממנה התחבר @תנחום ופרסם את הודעתיו.
-
וואו וואו וואו, אין לך מושג כנראה במה זה כרוך לבדוק כל מידע ופרט בעשרות אלפי נושאים. מאד חשוב מי כתב כשאתה בעניין אתה רואה מהר עם מי יש לך עסק ואחרי איזו עריכה ובאיזה עניין צריך לפקפק.
מה גם שאין לך קישורים להרבה ערכי מידע בויקי האנגלית או לאנשים שמייבאים משם. נצטרך שנות אור כדי להשלים פער של עשרים שנה ומליוני(?) עורכים. במקום פשוט להיות ניזון מזה ולגייר אט אט ובחכמה.
החזון שלי שעורכי המכלול ישתמשו באמת בעריכה בויקיפדיה (לא בהעתקה) ובמקביל יערכו במכלול מה שיתן אתר משובח בהרבה אפילו לא רק בנושאי יהדות. -
-
-
@משרדי מה הריוח פה (שאילת תם)?
-
@גדול-קטן תשומת לב!
-
בדקנו את כתובת האיפי שממנה התחבר @תנחום ופרסם את הודעתיו. זה לא ספק של נטפרי. זה גם לא ספק סינון אחר. אני מקווה שיש לו סינון על המחשב.
בכל מקרה אני מקבל את טענת @נטפריס שיש לחשוש שתנחום הוא טרול ולכן אני מורה לו לא להביע את דעתו בפרום כי לא מעניין אותנו מה חושבים אנשים שלא משתמשים בנטפרי.לפני 7 חודשים כתב @נטפריס .
@נטפריס אמר בהקרב לסגירת ויקיפדיה. עידכון 2.:
@תנחום
אבקשך להפסיק לדון פה, בגלל שהדיון פה לא על האם אפשר אלא איך.
אם אתה סבור שאי אפשר, תחפש במה לומר זאת.נ.ב. בנוסף, אינני מכירך משום מקום, וגם המקום היחיד בו שמעתי ממך הוא דיון זה. איני יודע אפילו אם אתה לקוח נטפרי או רימון.
-
@משרדי אמר בקישור חדש למכלול:
@גדול-קטן תשומת לב!
גם הגנב שתפסו אצלנו אתמול בלילה הרויח תשומת לב, כי כולם פתחו את החלונות בשביל לראות מיהו המנוול.
-
בדקנו את כתובת האיפי שממנה התחבר @תנחום ופרסם את הודעתיו. זה לא ספק של נטפרי. זה גם לא ספק סינון אחר. אני מקווה שיש לו סינון על המחשב.
בכל מקרה אני מקבל את טענת @נטפריס שיש לחשוש שתנחום הוא טרול ולכן אני מורה לו לא להביע את דעתו בפרום כי לא מעניין אותנו מה חושבים אנשים שלא משתמשים בנטפרי.הודעה אחרונה (אחרי זה אתם יכולים גם לחסום אותי):
א. יש בהודעה זו פגיעה עצומה בפרטיות שיכולה להיות פלילית (מצד מצות ה' התייאשתי מלהעיר לכם).
ב. הסינון שלי נמצא על המחשב, וסוג הודעתך מזכירה את אותו שאמר לרב שיאמר על בתו ש... והוא יצטרך לטעון שאין לו בת. אכן אין לי דרך להוכיח ששקר ענית בי, אבל אני כן יכול לומר שאינני מוחל וסולח, ולך עם זה בשמחה לקראת תשעה באב הבא לקראתנו, וקרב במעשיך את הגאולה השלמה.
ג. חבל שאינכם מעוניינים לדון בדברים לגופם, וההתעסקות היא אך ורק למה אני כותב את מה שאני כותב, במקום מה אני כותב, ומה יש להשיב עליו.
ד. ובזה, היו שלום, וימלא ה' כל משאלות לבכם לטובה.