אינטרנט פרוץ במטוס!
-
טסתי שבוע שעבר עם חברת איזיג'ט.
אני זוכר לפני מאתיים שנה, היו סרטים במטוסים, עם מסכים כאלה של פעם שיורדים בפורוזדור, גם היו מטוסים משוכללים עם מסך לכל מושב והיה אפשר לבחור איזה סרט רוצים לראות.לא עוד!
היום לכל אחד יש מחשב או סמרטפון או טאבלט או שלשתם יחד, ויש רשת וייפיי פתוחה במטוס, עם האתר של איזיג'ט פתוח, ובו סרטים, טלוויזיה, עיתונים, מגזינים, ואפילו התפריט של המוצרים שמוכרים במטוס... יתכן שגם היה אפשר להזמין משמה מוצרים (במקום לטרוח ולקום ללכת להזמין פחית קולה, או לחכות שהדיילת תעבור...), לא בדקתי.עכ"פ, ישבתי במטוס עם הבן שלי, ומול כל מושב היה תלוי מודעה קטנה עם תמונה של סמרטפון והוראות איך ליתחבר לרשת הזאת. איך שישבנו, הבן שלי אמר "הנה סמרטפון ימח שמו" והפך את המודעה כדי שלא יראה אותה... אבל אני הדלקתי את המחשב שלי, שכמובן חסום עם WIFREE, התחברתי לרשת ההיא, והאתר עבד מצוין, הכל היה פתוח, הסרטים, העיתונים, הכל.
כמובן שלא היה שם גישה לאינטרנט העולמי, אלא רק היה רשת פנימית של המטוס, ומסתמא שכיון שהיה בצורה של captive portal אז נשאר פתוח, אבל הייתי מצפה שכזה דבר יהיה סגור. -
@שואף
הסיבה שזה היה פתוח זה כנראה בגלל שזו תקשורת ברשת הפנימית
בכל מקרה אני תמה עליך
המקום לדיווח על פניות מסוג זה הינו במערכת הפניות ולא בפורום, -
@957 אולי הוא רצה להזהיר את הציבור, בנוסף לתלונה
-
כנראה רשת פנימית.לא נראה לי שהם יכולים לספק מהירות מספקת לצפיה בסרטים. גם דרך הלווין. ואין מה לעשות עם זה. זה בדיוק כמו מדפסת בשרת הפנימית או כל מחשב אחר.עוד מעט תקים אתר לוקאלי ברשת 127.0.0.1 עם תמונות פרוצות ותתלונן למה וויפרי לא חוסם.
-
אני חשבתי שאולי הוויפרי צריך לחסום סרטים גם ברשת פנימית..
היה כמה מושבים מלפני בחור ישיבה ישראלי. יש לו מחשב אבל אמר להורים שלו שזה חסום ע"י נטפרי ובאמת התקין וייפרי. אבל במטוס היה לו מעניין.
וזה כן נתן צפייה בסרטים. -
@שואף
וויפרי ? חסימת סרטים? מה הקשר?
תוכנת וויפרי היא תוכנה לחסימת חיבור לרשתות זרות שאינם נטפרי ,
אולי היית יכול לבדוק מה כתובת הIP הפנימית ברשת ולדווח על כך לנטפרי, יתכן שהיו יכולים לחסום את זה, -
תאר לך שהסיפור היה ככה.
בכל מושב היה חוברת כזאת שכוללת דיסק אונקי עם סרטים. היה מדריך מפורט. איך לחבר את זה למחשב ולצפות בכל הסרטים. היה כמה מושבים מלפני בחור ישיבה ישראלי. יש לו מחשב אבל אמר להורים שלו שזה חסום ע"י נטפרי ובאמת התקין וייפרי. אבל במטוס היה לו מעניין. אני מצפה מהוויפרי שיחסם גם את זה. -
זה אכן לא קשור לwifree ולנטפרי, אבל אולי אפשר שיהיה גירסה שחוסמת גם כתובות פנימיות, זה יפתור את הבעיה
-
@shraga
ככה מתחילים בעיות, כשאתה עושה את מה שאתה לא צריך לעשות,
לא אפשרי להשתמש כך במדפסות שיתופים ואולי אפילו באינטרנט כי התקשורת מול הראוטר חסומה, -
צודק...
למרות שבמושכל ראשון צרם לי שזה היה פתוח -
@957 אני מדבר על גירסה נפרדת, ולא ברירת מחדל, שתותקן רק מתוך ידיעה להשלכות העניין
-
@shraga
ומי יתקין אותה ?
מי שהולך לטוס בחברת איזיג'ט עם המחשב שלו , והוא בנטפרי , והוא יודע על הבעיה , והוא רוצה לחסום אותה, והוא לא חושש מההשלכות של התקנת התוכנה, ? -
@957 הרב שואף יתקין אותה
-
-
@שואף אמר באינטרנט פרוץ במטוס!:
"הנה סמרטפון ימח שמו"
מהמשפט הזה היית צריך להיות יותר מודאג אם אתה שואל אותי!
למה אני אומר את זה? א. כי מדי פעם אני בא לקבל קצת עגבניות חינם, מה רע?
ב. אני משאיר לך לנסות לרדת לסוף דעתי... -
@GolanArt אמר באינטרנט פרוץ במטוס!:
כי מדי פעם אני בא לקבל קצת עגבניות חינם, מה רע?
@magicode אמר בדי להחרים את הסמרטפונים??:
@GolanArt דווקא טריים?
-
@GolanArt אמר באינטרנט פרוץ במטוס!:
מהמשפט הזה היית צריך להיות יותר מודאג אם אתה שואל אותי!
מסכים איתך.. למרות שהמילה מודאג אולי פחות מתאימה והייתי אומר שזה דורש בדיקה, מה מסתתר מאחורי זה.
אבל קח בחשבון שזה היה אחרי שבועיים שהילד שלי רואה את המשפחה המורחבת כמעט כולם עם סמרטפונים, ובשבילו זה יוצר סתירה בראש. בקרית ספר לא רואים באותה עין את מי שמחזיק סמרטפון כמו בצרפת, הוא רגיל לחשוב שאנשים שמחזיקים אייפונים זה אנשים שפרצו גדר, אתה בטח יודע שגם הבית דין שהתירו אותם באופנים מסוימים (בלי להיכנס לשאלה ההשקפתית אם היו צריכים להתיר את זה או לא) התירו רק בצנעא. כך שמי שמסתובב עם זה וחי עם זה, הוא לא אמור להיות תלמיד חכם מכובד ומוערץ.
והפרדוקס כנראה יצר לו תגובה חריפה נגד.מבלי להפוך את האשכול לפולמוס חינוכי.. חשבתי לדבר איתו על זה, אבל זה מאוד מורכב. לי בעצמי קשה להכיל את זה בראש... אגב, לפני הרבה שנים, הייתי הרבה יותר צעיר, וכבר מאוד צרם לי הסתירה הענקית הזאת, לראות את מי שאני מעריך ומעריץ, משתמש באינטרנט פרוץ על כל המשתמע מכך. אז שאלתי רב (הרב וייספיש מברכפלד למי שמכיר) האם האיסור על האינטרנט הוא בגדר מצוות התלויות בארץ... הוא ענה לי שהוא מכיר מצוות התלויות בארץ, אבל לא עבירות התלויות בארץ....
-
@שואף , לפי הטענה שלך, בעצם נטפרי צריכה לסנן לי את המשקפיים, או מסכי הלד הפזורים בקיוסקים ברחבי הארץ.
מה שלא אינטרנט, נטפרי לא קשורה אליו. אפ' מה שנקרא רשת פנימית. -
@כותב-מוסמך אמר באינטרנט פרוץ במטוס!:
@שואף , לפי הטענה שלך, בעצם נטפרי צריכה לסנן לי את המשקפיים, או מסכי הלד הפזורים בקיוסקים ברחבי הארץ.
מה שלא אינטרנט, נטפרי לא קשורה אליו. אפ' מה שנקרא רשת פנימית.נטפרי באמת צריכים. רק שהם לא יודעים איך עושים את זה.
-
@כותב-מוסמך אמר באינטרנט פרוץ במטוס!:
מה שלא אינטרנט, נטפרי לא קשורה אליו. אפ' מה שנקרא רשת פנימית.הזכרת לי א"ז...
@מבט אמר באם היינו מעריכים את מה שעושים בשבילינו/החיים ע"פ נטפרי:
והנה בחלומי יצאתי בבוקר לתפילה, לוח המודעות הקטן בכניסה לבניין היה ריק, ציור של מטוס נייר ופתק קטן בישרו על כך שנלקחו כל המודעות לבדיקה. הזמן המשוער לתליית המודעות המאושרות, כך נכתב בצד, 3 שניות, תוך כדי קריאתי בלי ששמתי לב, כבר תלה את המודעות אחד מחסידי אומות העולם מזיע ומתנשף.
הבניין הצמוד לבניין בו אני גר, תמיד ידעתי שיש עמו בעיות, עכשיו שער חדש ומבריק סגר הרמטית את הכניסה אליו. פעמון גדול מותקן במרכזו ועליו כתוב "שלח את האתר לבדיקה" רציתי ללחוץ, אבל אתמול נגמרו לי הנקודות. ילד צעיר שעמד לא הרחק מחזיק עיתון בידו ומבקש ממני יפה אם יוכל לקרוא בעיתון שלי כי הוא עבר מספר רב של עמודים, וחסמו לו את אפשרות השליחה לבידוק, למה לא, כל ישראל אחים. לאחר התפילה קניתי תוספת נקודות במכשיר בפינת הרחוב, כדי שאוכל להיכנס למכולת השכונתית בבטחה. לקחתי לחם וחלב לארוחת בוקר צנועה. כשבאתי לקופה הרגילה, חסמה אותי דלת עם הכיתוב: "אופס, הרובוט האוטומטי שלנו מצא פה דברים לא משהו" . לא הייתה לי ברירה עברתי לקופה השנייה שם עמד קופאי מאנ"ש שהריץ עניינים, תוך דקה הייתי בחוץ. היות ורציתי לעבור כביש עשיתי הקלטת תעבורה ושלחתי לבדיקה, פתחו לי בלי בעיות. עברתי. נכנסתי לחנות ספרים ושאלתי האם יש ספר קומיקס בדוק, שמחתי למשמע תשובה חיובית לקחתי את הספר, קצת כבד, ראיתי שצמוד אליו רובוט קטן רב זרועות. מה זה? שאלתי את המוכר, ששחק לתמיהתי. זה הדפדפן המותאם שלנו, קצת יותר איטי מהדיפדוף הרגיל, אבל עובד מעולה. כשהשרת ויפיאן מחברת אורי וירטואל התקשר אלי לומר לי שהוא לא יכול לעבוד היום, התעוררתי עם זיעה קרה....