פיתוח שבב חומרה
-
@magicode ו @נטפריס אני לא בא לחלוק עליכם כלל ואולי באופן אישי אני מסכים איתכם לחלוטין.
אבל יש פער בין הדעות שלכם צודקות ככל שיהיו לבין מה שהמשתמש המצוי התמים- האבא של הילדים שבטוח עכשיו שאם הוא שם נטפרי ווויפרי הבית שלו עכשיו מוגן. אז נכון, ייתכן שהוא יודע שכתוב באותיות קטנות שאין הגנה הרמטית, אבל הוא בטוח ובוטח במפתחי נטפרי שנמצאים בתחרות הגנה למול נסיונות הפריצה.
הוא בכלל לא מעלה על דעתו שמפתחי נטפרי מבחינה ערכית או חינוכית ולא מקצועית החליטו שלא לצאת למלחמת הגנה למול הבן הקטן שלו אלא בטוחים שהוא האבא התמים יחנך את הבן שלו אבל הוא לא יודע את זה וממילא הוא נופל בין הכיסאות- הוא גם לא מחנך את הילד כי הכל בסדר הרי הוא חסם עם התוכנה של החברה הכי פרומרית ונקייה וגם מתכנתי נטפרי נשארו מאחור ונתנו לילד הקטן שלו את כל האפשרויות לעקוף את החסימה.
מה תענה לאבא כזה?! שאתה באופן אישי יש לך רעיון חינוכי שלא טוב מבחינה חינוכית לחסום את הילד לגמרי אלא לשלב זאת עם חינוך? שאת הכלל שאין אפטרופוס לעריות החלפנו ברעיון שאנחנו לא צריכים לשים כלוב אלא רק גדר ואז האדם בעצמו יחליט אם הוא רוצה ליפול?!כמו שכתבתי בהתחלה ייתכן מאד שאתה צודק מבחינה רעיונית, אבל רוב האנשים לפחות לדעתי או לא מסכימים איתך או לא יודעים שכך אתה אוחז וממילא המכשולות יכולים להיות רבים!
קח זאת לשיקולך! כמובן שרק אתה המחליט! אבל עם כל הכבוד והערכה העצומה שמגיע לך על הפיתוח המפליא שקוראים לו נטפרי זה רק מחייב אותך ליותר!
מקווה שתבינו את דברי כראוי ושלא ייצאו דברים מהקשרם! -
@aiib אני אבל חושב שלפי דברי המומחים פה אין פיתרון שניתן לבצעו
-
@יעקב-ישראל ראשית לא באתי להתייחס לפתרון ספציפי אלא לגישה שהדגישו המנהלים הנכבדים.
שנית, יש רעיון מסויים שקשור לביוס, אולי אין החלטה בדיוק ומה ואיך לבצע אבל כיוון יש.
אבל כמו שכבר כתבתי, אני מדבר על העיקרון, ברגע שהעיקרון יהיה ברור עם סייעתא דשמייא תמיד אפשר למצוא פתרונות -
@aiib אתה יכול לראות אני איתך
אבל לימדו אותי שכולם אומרים ההיפך אני הטועה
עכשיו אני מתחיל להתלבט מה הדין -
@יעקב-ישראל אמר בפיתוח שבב חומרה:
אבל לימדו אותי שכולם אומרים ההיפך אני הטועה
כבר כשכתבת את זה למעלה זה צרם לי... ממתי הרוב הוא הקובע? אם אתה בטוח בדעתך ואתה בטוח שאין לך נגיעה בדבר תלך עם דעתך עד הסוף. כמובן עם ראש פתוח לשמוע ולא ראש בקיר!
-
@aiib אני אמרתי את דעתי ואז באו כל הפרופסורים ואמרו לי טעית אז הבנתי שאני לא מבין
-
@aiib
המסקנה החשובה מדברך שצריך להתריע שגם אינטרנט מסונן הוא מסוכן.
ואנחנו לא כותבים את זה בקטן. אנחנו כותבים את זה בענק. כל אחד שנרשם לנטפרי רואה את זה.
https://netfree.link/start#/warningאם אתה חושב שזה לא מספיק תציין מה לא מספיק, ואנחנו נבדוק אם אפשר לשפר.
-
@magicode אמר בפיתוח שבב חומרה:
לעצם הרעיון. בפועל בסמארטפונים יש חסימה מהסוג הזה. של הגנה בחומרה. שמה זה סטנדרט.
לדעתי בסמאטפונים זה פחות נצרך ממחשבים. כי שמה קשה להריץ דיסקים זמניים.מצד שני, מחשבים הם בד"כ לא כ"כ אישיים ופרטיים כמו סמארטפונים (שוב, רק בד"כ....).
חושבני שזו הסיבה למה בסמארטפונים התייצב הסטנדרט על הגנה קשיחה יותר.בפועל לדעתי הסכנה מהגנה לא בחומרה זה בעיה של בחורים בלבד. ולדעתי עצם זה שהם בחורים זה דבר לא תקין. וזה ההוכחה.
הצלחת להצחיק אותי בקול.... -
@magicode אני מעמיד עכשיו מול העיניים מנוי נטפרי ספציפי. אני מנסה להיכנס לראש שלו וזו פחות יותר התוצאה:
"אינטרנט הוא דבר מסוכן" -נכון לגמרי אני מסכים איתם! לכן אני עושה נטפרי! מצויין גם שזה הראש שלהם ככה אפשר לסמוך עליהם!בקיצור, רוב משתמשי נטפרי [לדעתי כמובן], לא מסכימים או לפחות לא יודעים שאתה במודע מרים ידיים מראש למול הראש החכם של הילד הקטן שלהם הם בטוחים שאתה ונטפרי הלוחמים הגדולים יחד איתו למנוע מהבן שלו הקטן והצדיק ליפול ולא רק נמצאים כדי לשים תמרור אזהרה.
אם תפרסם את ההצהרה שלך למעלה על הגישה שלך לחסימה לאינטרנט. אולי תוכל לומר שעשית מה שיכולת. כעת אני בטוח שרוב המשתמשים מרגישים בטוחים ולא מאמינים בגישה שלך.
אגב, אין מילה על אפשרות עקיפה אלא רק על סכנות האינטרנט המסונן. תחשוב על האברך הזה שקרא את מה שכתבת באזהרה ולכן חסם הכל חוץ ממיל כדי להימנע מ"דעות חיצוניות ותרבות רחוב" "טעויות בסינון אתרים ממכרים" וכדו' אבל בגלל הגישה שלך הילד הקטן שלו עוקף את הכל ואז הבעיה היא לא טעויות סינון...
-
@aiib
א"ז ראית פעם: https://netfree.link/start#/warning-details ?
בעצם זה מתחיל כאן: https://netfree.link/start#/warning (יותר מפחיד...) -
-
@ליכט בוודאי שראיתי!
אבל התייחסתי לכך בפוסט הקודם.
הוספתי לאחר מכן גם את השורות הבאות: אגב, אין מילה על אפשרות עקיפה אלא רק על סכנות האינטרנט המסונן. תחשוב על האברך הזה שקרא את מה שכתבת באזהרה ולכן חסם הכל חוץ ממיל כדי להימנע מ"דעות חיצוניות ותרבות רחוב" "טעויות בסינון אתרים ממכרים" וכדו' אבל בגלל הגישה שלך הילד הקטן שלו עוקף את הכל ואז הבעיה היא לא טעויות סינון... -
@ליכט לא בדיוק לחצתי על הלפרטים נוספים אבל עכשיו ראיתי ורק הוכחת את הדברים שאמרתי לא מוזכר שם מילה על עקיפה
-
@ליכט אמר בפיתוח שבב חומרה:
בעצם זה מתחיל כאן: https://netfree.link/start#/warning (יותר מפחיד...)
נראה לי הרבה מדלגים את זה
צריך שלא יהיה אפשרות להמשיך בלי לקרוא את זה ולאשר שקראת -
אוקי.
למה אתה לא אומר שצריך לתקן את זה ולכתוב גם על אפשריות פריצה? למה מדבריך נשמע שצריך לעשות משהו אחר? -
@מעמד אמר בפיתוח שבב חומרה:
@ליכט אמר בפיתוח שבב חומרה:
בעצם זה מתחיל כאן: https://netfree.link/start#/warning (יותר מפחיד...)
נראה לי הרבה מדלגים את זה
צריך שלא יהיה אפשרות להמשיך בלי לקרוא את זה ולאשר שקראת -
@magicode אכן ח"ו לכתוב כזה דבר
רק שאם ניתן שזה לא יהיה אז.... -
@magicode לא על אפשרויות הפריצה אלא לכתוב שיש אפשרות לפריצה
-
@magicode ראשית צריך לכתוב את זה.
אבל כמו שכבר הרחבתי זה לא בדיוק יעזור עד שתשתף את כל המשתמשים בגישה שלך [לשתף הכוונה שיתוף אמיתי ולא לשלוח הודעה שרובם לא קוראים ומי שקורא לא מתעמק] שהעיקר זה החינוך ולא החסימה. כי גם כשתכתוב שי אפשרות עקיפה הם תמיד יסמכו עליך שאתה שם בשבילם כדי לחסום את נסיונות העקיפה כמה שיותר וממילא החשש יורד יותר אבל הם לא מדמיינים שפרשת בתחילת המירוץ -
@magicode אמר בפיתוח שבב חומרה:
למי שהזדעזע מדברי. על עקירת העינים אני ציינתי מפורש שאני אומר את זה ברוח הדברים.
כלומר באוירה מחוייכת לנושא הזה שנקרא חסימה.לגופו של עניין. אני אישית מזדהה מאוד עם מה ש @נטפריס כתב פה לאורך האשכול הארוך.
הוא בעצם כתב שלא כל הבעיות צריכות להיפתר בצורה טכנולוגית. ופתרון טכנולוגי ככל שיהיה לא יפתור בעיה חינוכית.
ואני מזדהה עם זה וזה לא בגלל שאני כבר לא בחור אלא בגלל התובנות שלי מהיותי בחור.
נכון שזה היה לפני הרבה שנים. ובמושגים של היום זה בדיחה להגיד את זה. אבל אני חושב שזה רק ראיה לדברים.
שהתבססות הזאת רק בלהקים מחסומים והגנות לא הוכיחה את עצמה. ואי אפשר לברוח מהקב"ה הוא רוצה גם אמת פנימית.
והיום כולנו כבר במבחן אמיתי כי כל אחד יכול בסתר לקנות מכשיר מתקדם ב 400 שקל. וסים ב 30 שקל. ולראות ככל העולה על רוחו.
בלי שאף אחד ידע מסביבו מה קורה אצלו.
ואנחנו בוחרים לא לעשות את זה. וזה בחירה אישית עצמית ללא חשבונות של איך יראו אותי איך יסתכלו עלי. אולי זה איך אני מסתכל על עצמי אבל זה גם טוב. זה אומר שאני רוצה להתסכל על עצמי חיובי.
בכלל מקרה כמה שנברח מזכות הבחירה היא תרדוף אחרנו. כי משהו אנחנו צריכים לבחור.
אני אישית חושב שאינטרנט מסונן צריך להיות כמו גדר. לא כמו כלוב. נכון שגדר אפשר במאמץ לעבור. אבל זה גדר אתה לא נופל בטעות.לעצם הרעיון. בפועל בסמארטפונים יש חסימה מהסוג הזה. של הגנה בחומרה. שמה זה סטנדרט.
לדעתי בסמאטפונים זה פחות נצרך ממחשבים. כי שמה קשה להריץ דיסקים זמניים.
בפועל לדעתי הסכנה מהגנה לא בחומרה זה בעיה של בחורים בלבד. ולדעתי עצם זה שהם בחורים זה דבר לא תקין. וזה ההוכחה.
צריך לבדוק עד כמה זה יגן. ולבדוק את המקרים ולבדוק את האפשרויות ולראות אולי זה באמת נצרך.אנחנו כבר נכנסים פה לדיון איזה גדר אמור להיות אינטרנט מסונן.
מסכים שאדם חייב שיהיה לו הבחירה בטוב.
אבל לדעתי אינטרנט מסונן גם מהווה סוג של מחסום מרצונות של רגע.כלומר אתה טוען שאין שום הבדל בין ללכת לקנות סמארטפון וסים וכד' ובין לשבת בעבודה/בבית ולפרוץ ב10 דקות את החסימה. ואני חושב שיש.. (שלא ישתמע מכאן שוויפרי ניתן לפריצה. אבל אני מדבר למי שהיה טענות..)
כמובן שוויפרי מספק היום הגנה ראויה.
אבל אם שמת כמה חברה שמבינים קצת במחשבים על מחשב עם נטפרי ונתת להם משימה לפרוץ את נטפרי/וייפרי. והם ל א הצליחו. בגלל שהיה סוג של הגנה נוספת ברמת החומרה.
זה אומר שהסינון של נטפרי עלה בעוד רמה.