תחליף לwifree למחשב mac
-
שלום לכולם אני משתמש ב vpn של netfree על מחשב mac ורציתי לדעת אם למישהו יש רעיון איך לחסום גלישה לא דרך netfree או לחסימת האפשרות לשנוי הגדרות ה vpn (אני משתמש בTunnelblick)
-
@meirbenin ייתכן שיש פתרון באמצעות חומת האש אבל זה אף פעם לא יהיה תחליף גמור לכל הפיצ'רים של ווייפרי ל-wifree (עד שיפתחו דבר דומה) כי ווייפרי לא ניתן להסרה גם ע"י מנהל המערכת.
אם אתה עדיין מעוניין, בל"נ אני אנסה לברר איך עושים את זה. -
@yzahn אשמח מאוד אם תוכל לברר זאת (אני יכול לפתוח משתמש נוסף ולתת את הקוד של מנהל המערכת לאדם אחר)
-
מצטרף על הגל...
מחפש פתרון זמני לchromebook...
הגדרות פרוקסי שגויות יעילות כמו שהצעתי באשכול אחר, אבל הבעיה שצריך להגדיר את ההגדרות עבור כל מתאם רשת בנפרד, כך שאם מבוצעת התחברות למתאם רשת חדש זה לא יהיה חסום עד להגדרת הפרוקסי השגוי.
חומת אש שתחסום הכל חוץ מאת הIP של שרת הVPN של נטפרי זה לכאורה אפשרי בmac, בchromebook לא הצלחתי למצוא את האפשרות, אם כי קראתי שיש כזו אפשרות. -
בינתיים, הנה הגדרות עבור pf - חומת האש של מאק (ושל freebsd ו-openbsd אם כאן יצורים מוזרים שמשתמשים...):
lan = "{ 10.0.0.0/8 172.16.0.0/12 192.168.0.0/16 }" vpn_intf = "{ utun0, utun1, utun2, utun3 }" allowed_vpn = "{ 185.18.205.51, 66.97.33.67, 78.129.212.85, 172.96.166.99, 51.15.222.150, 185.217.99.131 }" block out inet6 proto tcp block out inet4 proto tcp pass out inet4 proto tcp to $allowed_vpn pass out on $vpn_intf pass out to $lan pass on lo0 all
אשמח אם מישהו יאשר שהם נכונים...
בגדול, צריך להוסיף אותם לסוף הקובץ
etc/pf.conf/
חשוב: חייבים להוסיף עוד אנטר בסוף הקובץ אחרי השורה האחרונה - אחרת זה לא יעבוד
וגם להפעיל את
pf
. הדרך הכי קלה לגרום ל-pf להתחיל עם הפעלת המחשב הוא ע"י הגדרה זו:
שנמצא ב: system preferences > security and privacy > firewall > firewall options
רק מנהל המערכת יכול לשלוט על הגדרות אלו.
אני מקוה להעלות גם מדריך נגיש גם לאלו שאינם טכנאים מדופלמים אם יהיה צורך.
הגדרות אלו עדיין נסיוניות
עד כמה שיכולתי בדקתי שההגדרות נכונות, אמנם ייתכנו טעויות, אם אתה נתקל בבעיה, נא לדווח ואנסה לעזור ולתקן -
מי שמוגדר עבורו wifree חובה זה ימנע ממנו להשתמש בפתרון הזה?
-
@some-one
נראה לי שלא יעזור לו פתרון זה. -
-
@some-one
ההגדרה של wifree חובה, חלה מלכתחי' רק על מחשבים בעלי מערכת הפעלה ווינדוס, (מווינדוס 7 ומעלה). -
-
@yzahn אמר בתחליף לwifree למחשב mac:
למרות שאין לי מושג איך נטפרי אמורים לזהות את מערכת ההפעלה של המחשב הגולש.
זה תשאל את @magicode
עובדה שזה כך, במשרד שאני יושב בו, ההגדרה הזאת מופעלת, ויש 4 מחשבים: xp, 7, 8, 10, וה-xp עובד ללא התוכנה.
-
@yzahn עד כמה שידוע לי, בכל פניה לרשת יש שליחה של הפרטים האלו .
למשל במייל טראק הוא לא אומר לך מאיפה נפתח המייל? -
@WEB-developer נו נו, חשבתי שמדובר במשהו יותר מתקדם מזה...
-
@yzahn אתה יכול גם לראות את זה מכך שתצוגה של דף אינטרנט היא שונה בין מחשב למובייל, כי השרת מחזיר תגובה אחרת לכל מכשיר.
-
שימו לב לעריכות.
הוספתי שורה מאוד חשובה. -
@shraga אמר בתחליף לwifree למחשב mac:
מצטרף על הגל...
מחפש פתרון זמני לchromebook...מה זה פתרון "זמני"?
בכל אופן, chromebook זה חיה אחרת לגמרי. שם חומת האש הוא iptables. אולי תפתח נושא חדש. -
מה זה פתרון "זמני"?
בכל אופן, chromebook זה חיה אחרת לגמרי. שם חומת האש הוא iptables. אולי תפתח נושא חדש.עד שיהיה wifree לאנדרואיד שאולי יכסה גם את זה.
אעשה כהצעתך, תודה. -
etc/pf.conf/
לא מצליח למצוא את הקובץ -
@meirbenin נכנסתי לתקייה הראשית(המוסתרת כמובן לא הרגילה)והפעלתי חיפוש בשם הזה
-
@meirbenin איזה גירסא של macOS?