דיווח על תמונות שלא נשלחות לבדיקה
-
@magicode אמר בדיווח על תמונות שלא נשלחות לבדיקה:
זה בוצע כבר.
אתה יכול להיכנס לפניות ולדווח שהתמונות לא נשלחות לבדיקה.@administrators @magicode
מה בוצע בדיוק?, עד כמה שידוע לי עדיין יש צורך בפתיחת פניה רגילה עם כותרת מתאימה, העתקת כתובת האתר, העתקת כתובת/ות התמונה/ות ושליחת הפניה (וסגירת העמוד של שליחת הפניה...).
זה שניתן לפתוח פניה מתוך הפאנל (שד"א אינו מופיע בכל האתרים) זה אכן הקלה, אבל לא לזה התכוון מי שהציע את הרעיון (אני הקטן), אני עדיין חושב שזה יביא הקלה גדולה להרבה משתמשים, ובאמת חיפשתי את הרעיון הזה ברשימת ההצעות להצבעה ודי התאכזבתי כשלא מצאתי אותו.
(נ.ב. היתה לי פעם הרגשה, שהיתה כוונה לא לקדם את זה בכדי לא להכביד על המערכת בבדיקת תמונות שלא כ"כ חשובות למשתמש ששלח אותם, כי אם זה באמת חשוב לו, הוא יקח את בזמן ויפתח פניה... תקנו אותי אם אני טועה) -
@יוד
תחושתך נכונה.
אבל הסיבה היא מאוד פשוטה. כי אם נעשה קיצור דרך לכל שליחת פניה אז הפאנל יתמלא בקיצורים.
וגם אמרתי שאם לך אין כח לשלוח פניה בשביל עצמך. אז למה שיהיה לנו אין כח לטפל בה. -
@יוד, כמה פעמים נתקלת באתר שתמונותיו לא נשלחות לבדיקה?
על כל פנים אחרים כמעט לא נתקלים. זה לא סוף העולם לפתוח פניה על כזה דבר.
לפתוח פניה מתוך הפאנל זה פינוק שתוכל להשיג בקלות אם תשים את הלינק של פניה חדשה במועדפים (כמוני). -
@יוד
תחושתך נכונה.
אבל הסיבה היא מאוד פשוטה. כי אם נעשה קיצור דרך לכל שליחת פניה אז הפאנל יתמלא בקיצורים.
וגם אמרתי שאם לך אין כח לשלוח פניה בשביל עצמך. אז למה שיהיה לנו אין כח לטפל בה.ראשית תודה על התגובה,
לעצם העניין:- אני חשבתי שזה כן דבר חשוב ולכן היה מועיל לעשות לו מקום בתוך הפנל, או אולי בכלל לשלב אותו בחלק של הדיווח על תמונות שכבר קיים, ויהיה ניתן באותו לחיצה גם לדווח על תמונות שלא נשלחו, -ובכך אולי לפתור את הבעיה של המיקום בפאנל.
- עיקר הבעיה היא כשזה באמת כן חשוב, ואז קורה אחד משני דברים, או שבאמת מקדישים לזה את הזמן הנדרש, וזה די מעצבן....(אם מותר להגיד), או שדוחים את הטיפול לפעם הבא כי ברגע זה זה לא קריטי, ובפעם הבא זה בדיוק בשעה לא שעה או שיש עומס במערכת, או שזה כ"כ דחוף לך שאין לך סבלנות להמתין גם את הכמה דקות שייקח לפתוח את הפנייה ולקבל מענה...
- אם אנחנו עדיין במצב שפתרון כזה מתמקם בסוף סדר העדיפויות בגלל ההעמסה על המערכת, אזי לא אמרתי כלום ואני ממתין בסבלנות לימים טובים יותר שבוודאי יבואו, אך לאחר שנחשפתי לאופציות שמוצעות בעמוד ההצבעות, שביניהם ישנם דברים שמצריכים השקעה אדירה וגם יגרמו להעמסה הרבה יותר גדולה על מערכת הבודקים, וחלק מההצעות אפי' לא נוגעים לצרכי עבודה באופן ישיר והחלטי (כל אתר יכול להיות קשור לפרנסת אנשים מסוימים, לא לזה כוונתי כמובן..) לכן חשבתי שההצעה הזאת חשובה לא פחות, ולפחות זכאית לעלות להצבעת הציבור. בסופו של דבר כאן מדובר בהצעה יעילה שבין היתר ישפר את חווית המשתמש בכל האתרים, משא"כ בכמה מההצעות שיספקו פתרונות באתרים מסויימים וכו'
-
@נטפריס אמר בדיווח על תמונות שלא נשלחות לבדיקה:
@יוד, כמה פעמים נתקלת באתר שתמונותיו לא נשלחות לבדיקה?
על כל פנים אחרים כמעט לא נתקלים. זה לא סוף העולם לפתוח פניה על כזה דבר.
לפתוח פניה מתוך הפאנל זה פינוק שתוכל להשיג בקלות אם תשים את הלינק של פניה חדשה במועדפים (כמוני).- קורה לי הרבה, לא כמו פעם, אבל עדיין קורה.
- אדרבה בא נעלה את זה להצבעה, ולא תהיה לי ברירה אלא להכנע...
- אני חושב שיש לי סביבות 50 קיצורי דרך במועדפים... אני מתלבט מאוד איזה מהם אני יכול להוריד לרשימה הנפתחת רק ע"י לחיצה, בכדי למקם את המועדף החדש הזה...
-
בעצם אין כאן תגובה לטענה של @magicode שאישר את תחושתך, שהמינימום שנדרש בשביל להוכיח את הצורך בתמונות הוא הטורח שבפתיחת פניה.
עסוקים או דחוף, גם לנטפרי יש שיקולים נחמדים לא פחות - אלא הרבה יותר - שלא לפתוח מהשרוול ככה. -
בעצם אין כאן תגובה לטענה של @magicode שאישר את תחושתך, שהמינימום שנדרש בשביל להוכיח את הצורך בתמונות הוא הטורח שבפתיחת פניה.
עסוקים או דחוף, גם לנטפרי יש שיקולים נחמדים לא פחות - אלא הרבה יותר - שלא לפתוח מהשרוול ככה.משום מה, די נראה לי שהגבתי לטענה של @magicode והסברתי שגם אם ברגע זה יש לי דברים יותר דחופים מלעבור את התהליך של פתיחת פנייה וכו', זה לא אומר שזה לא מספיק חשוב, וכן, כל פתיחת פנייה היא הפסקת רצף העבודה והסחת הדעת ממה שהיית באמצע לעשות, ואח"כ חזרה לעניינים וכו', אני לא יודע איך זה בתחומי עבודה אחרים אבל בתחום שאני עוסק בו, זה מאוד מפריע, וזה בהחלט גורם לי לדחות פניות די דחופות לזמן אחר, כי הרי עכשיו ממילא אני לא יכול להתעסק עם זה ולחכות שיטפלו וכו' ואצטרך להסתדר בצורה אחרת, אז אטפל בזה אח"כ... והאח"כ הזה בדרך כלל מגיע כשאני תקוע באמצע משהוא עוד יותר דחוף או שאין לי דרך להתקדם. ואז אני עוצר ובאמת פותח פנייה על כל המשתמע מכך...
אני מוצא את זה די מוזר שאני צריך להסביר כמה זה חשוב שנטפרי תשתדל לספק גלישה חלקה וחוויית משתמש נוחה באופן מקסימלי, הרי בסופו של דבר, זה בדיוק מה שנטפרי עושה עד היום ואם הבנתי את המהלך מתחילת הדרך, זו היתה השאיפה. א"כ קטונתי מלהבין את הסיבה שעדיף להשאיר את זה ככה, אם היו אומרים שזה לא ניתן כרגע כי גם ככה יש עומס על בודקי התמונות ולא רואים לזה סוף, אני יכול לקבל. אם הייתם אומרים שהפיתוח לוקח מדי הרבה זמן ומשאבים, ובשלב זה זה לא מצדיק את ההשקעה, אני עוד יותר מקבל, אבל התנגדות עקרונית? לזה לא ציפיתי, הרי בסה"כ מדובר כאן בתמונות שהיו אמורים להישלח לבדיקה היות והם מוצגים באתר פתוח, אלא מסיבה טכנית (היום והם יושבים על כתובת אחרת) הם לא נשלחו, למה לא לנסות לקדם פתרון לבעיה הטכנית הזאת, ולתת למשתמשי נטפרי הבאים, אתרים מושלמים יותר? אתמהה..
נ.ב. @magicode @נטפריס @administrators
אני מקווה שאתם לוקחים את דבריי בצורה עניינית בלבד, ולא ח"ו כטענה או תביעה ח"ו, לולי נטפרי לכאורה לא הייתי נשאר לעבוד בתחום בו אני עובד, ואולי עוד יותר גרוע מכך, שכן הייתי נשאר... כולי הערכה כלפי המערכת והעובדים המסורים, אני רק מנסה לבטא את הדעה שלי בעניין ותו לא, וכבוד נטפרי והמנהלים במקומם עומדת. -
@יוד אמר בדיווח על תמונות שלא נשלחות לבדיקה:
לולי נטפרי לכאורה לא הייתי נשאר לעבוד בתחום בו אני עובד, ואולי עוד יותר גרוע מכך, שכן הייתי נשאר...
-
@יוד אמר בדיווח על תמונות שלא נשלחות לבדיקה:
משום מה, די נראה לי שהגבתי לטענה של @magicode והסברתי שגם אם ברגע זה יש לי דברים יותר דחופים מלעבור את התהליך של פתיחת פנייה וכו', זה לא אומר שזה לא מספיק חשוב, וכן, כל פתיחת פנייה היא הפסקת רצף העבודה והסחת הדעת ממה שהיית באמצע לעשות, ואח"כ חזרה לעניינים וכו', אני לא יודע איך זה בתחומי עבודה אחרים אבל בתחום שאני עוסק בו, זה מאוד מפריע, וזה בהחלט גורם לי לדחות פניות די דחופות לזמן אחר, כי הרי עכשיו ממילא אני לא יכול להתעסק עם זה ולחכות שיטפלו וכו' ואצטרך להסתדר בצורה אחרת, אז אטפל בזה אח"כ... והאח"כ הזה בדרך כלל מגיע כשאני תקוע באמצע משהוא עוד יותר דחוף או שאין לי דרך להתקדם. ואז אני עוצר ובאמת פותח פנייה על כל המשתמע מכך...
כמו שאתה לא מוצא מקום ב50 הקיצורים שלך לדחוף את זה. גם לנו אין מקום.
אני מוכן לעשות שמתי שלוחצים על שלח פניה בכרטסת הוא יצטרף אטומטית לפניה את הדף הנוכחי שאתה נמצא בו. וככה יהיה לך ולאחרים יותר קל באופן כללי לדווח על בעיות באתר. קשה לי לקבל את זה שצריך לעשות כפתור לכל סוג של בעיה. -
@magicode
אפשר לעשות כמו בפלאפונים,שכל אחד יבחור לעצמו מה הוא רוצה שיופיע בקיצורי דרך שלו. -
אני הצעתי פה
להוסיף לכרטסת אופציה לבחירת תמונות שלא נשלחו לבדיקה וזה אטומטי יוסיף להפניה כתובת התמונה (חוץ מכתובת האתר שהתמונה מופיע בו ) זה יחסוך זמן להעובדים והמשתמשים -
כמו שאתה לא מוצא מקום ב50 הקיצורים שלך לדחוף את זה. גם לנו אין מקום.
אני מוכן לעשות שמתי שלוחצים על שלח פניה בכרטסת הוא יצטרף אטומטית לפניה את הדף הנוכחי שאתה נמצא בו. וככה יהיה לך ולאחרים יותר קל באופן כללי לדווח על בעיות באתר. קשה לי לקבל את זה שצריך לעשות כפתור לכל סוג של בעיה.קודם כל תודה על השיפור בדיווח מתוך הכרטסת, בהחלט שיפור חשוב!
2. (אני מקווה שאתה לא כועס עלי שאני מתעקש ולא מרפה בעניין הזה..) אני חושב שזה יכול איכשהוא להכלל בתוך החלק של דיווח על "תמונות שנחסמו/נפתחו ללא הצדקה" דהיינו שהדיווח יישאר באותו מקום רק יהיה שינוי מילולי, במקום היכן שכתוב היום "דווח על תמונה לא ראוייה" יופיע "דווח על תמונה" ובעמוד הבא במקום "משתמש נכבד, אם פגשת בתמונה שנפתחה או נחסמה שלא בצדק, אנא דווח עליה כאן." יופיע "משתמש נכבד, אם פגשת בתמונה שלא נשלחה לבדיקה או נפתחה / נחסמה שלא בצדק, אנא דווח עליה כאן." ומכאן המערכת של נטפרי (לאחר פיתוח כמובן...) תזהה להיכן צריך לשלוח את התמונה, או לחילופין שכל התמונות יישלחו לאן שנשלחו עד היום דהיינו לבודקי התמונות, רק שבמאגר התמונות של הבודקים יופעל סינון אוטומטי שיפריד בין התמונות שלא נשלחו, ואלה יישלחו לצוות הרלוונטי, לבן התמונות שכבר נשלחו, ואלה יישארו לבדיקה חוזרת של הבודקים כפי שקורה היום. -
@יוד אני איתך לחלוטין! מעריך את דעתך ואף מסכים עם הרעיונות. אבל לדעתי עדיין לא ענית, והתשובה במקומה עומדת.
-
@יוד אני איתך לחלוטין! מעריך את דעתך ואף מסכים עם הרעיונות. אבל לדעתי עדיין לא ענית, והתשובה במקומה עומדת.
אני מנסה להבין למה אתה לא רואה תשובה בדבריי, בזמן שאני רואה תשובה ברורה ומפורטת למדי... ממעבר על התגובה הקודמת שלך "שהמינימום שנדרש בשביל להוכיח את הצורך בתמונות הוא הטורח שבפתיחת פניה" אני מגיע למסקנה שכנראה יש בינינו חילוקי דעות מהותיים בנוגע למה שנטפרי מתכוון לספק, בעיניי היא מתכוונת לספק שימוש חלק בגלישה נקיה ללא טורח מיותר כלל ככל שניתן, בזמן שמדבריך אני מבין שכן כדאי להשאיר דבר שגורם לטורח מיותר קבוע, וזאת בכדי להוכיח צורך. שים לב, שאחרי הכל, מי שאכן יש לו את הצורך חייב לעבור את הטורח... ורק מי שלא מדלג הלאה, האם לא עדיף שלא יהיה טורח??? הרי כפי שציינתי מדובר בתמונות שאמורים להיות מוצגים ורק חסומים עקב הגדרה טכנית..,
מתגובתו האחרונה הבנתי גם מדברי @magicode שעיקר הבעיה היא המיקום בפנאל וכו', ולא העיקרון שבענין, תקנו אותי אם אני טועה (אם עדיין יש לכם סבלנות אליי...) -
@יוד
משום מה זה מצתייר לי שאתה מדבר כמו איזה אציל צרפתי שמדבר לעבד שלו. לא מעניין אותך שום דבר יעודה של נטפרי לדאוג שיהיה לך נוח נוח נוח נוח נוח נוח לדווח. על כל מיני דברים שלא כל כך מעניינים אותך. -
@נטפריס להזכירך, אתה בעצמך ביקשת בקשה בענין זה בעבר.
אגב, מדברי @magicode שם נשמע שגם הוא לא חולק שזה היה מועיל, אלא שהוא מפחד מהפתעות, אך ההצעה המדוברת הרי לא תגרום להפתעות.
-
@ליכט
זה משהו אחר. לא קשור לפה. -
@יוד אני מצפה שלא רק "תעבור על התגובה שלי" אלא שתקרא אותה בעיון, ובפעם הראשונה. אחרת אתה לא יוכל לומר ש"לא הבנת".
בעצם, תעיין גם במה שאתה כותב:(נ.ב. היתה לי פעם הרגשה, שהיתה כוונה לא לקדם את זה בכדי לא להכביד על המערכת בבדיקת תמונות שלא כ"כ חשובות למשתמש ששלח אותם, כי אם זה באמת חשוב לו, הוא יקח את בזמן ויפתח פניה... תקנו אותי אם אני טועה)
@magicode ענה: תחושתך נכונה. הנידון אמור מפה להצטמצם מאוד, לא כן?
מה הכונה להכביד שכתבת? בא ננתח שכנראה מבחינת נטפרי כל פתיחת דומיין נוסף לבדיקת תמונות הינו עול טכני/ערכי (לבדוק את נכונות הפניה ושבאמת שדומיין התמונות קשור באופן הדוק דוקא לאתר המדובר), וגם כספי ואסטרטגי (כל הר עשוי מגרגירי חול, אתה בא להוסיף עוד גרגירים).
אתה רוצה, שננגיש את אפשרות לפתוח פניה בעניין, שגם ככה אנחנו חרדים לגבי כל טיפול בפניה מהסוג הזה (ואכן הרבה פעמים העובדים שוגים בפתיחות כאלה). כאשר הערובה הקטנה שזה הצורך בתמונות, אתה רוצה לשמוט ע"י הקלה של קליק.
הקושי בפתיחת הפניה ובדיווח לא עוזר מהבחינה של "ככה כמה שפחות לקוחות יתלוננו" שזו גישה גרועה בעיניך בצדק, אלא בבחינת ניסיון לחייב את האנשים ליטול חלק בבדיקה עד כמה הם צודקים - והתמונות הללו צריכים להיבדק, והראיה שהם הקדישו לכך זמן ואנרגיה.מחריפות התגובה של @magicode אני חושב שיש פה דבר נוסף, העובדה שלנטפרי זה עולה משאבים ומאמצים, ואילו יחסית ללקוח יש אפס מאמץ שגם אותו מנסים להוריד, זו תחושה של מיאוס.
@ליכט, אתה כנראה מוכיח מהפוסט ההוא, שאני בכלל לא ראיתי בעיה ערכית/כספית/אסטרטגית לפתוח את כל התמונות באינטרנט, ואפילו @magicode חשש רק מהבעיה הערכית. ואכן @magicode באופן אופייני לא חושש מכלום חוץ מהפן הערכי. כלומר כל פתיחה היא סיכון בגלל הפיקשושים, ואל תיקח סיכון, על דבר שלא בטוח שמישהו צריך (אם כי יש גם מקום לחלק בין אז להיום, שכן היום יש יותר מפי עשר לקוחות מאשר אז, אבל אכן אני אישית לא שיניתי דעה).
-
@יוד
משום מה זה מצתייר לי שאתה מדבר כמו איזה אציל צרפתי שמדבר לעבד שלו. לא מעניין אותך שום דבר יעודה של נטפרי לדאוג שיהיה לך נוח נוח נוח נוח נוח נוח לדווח. על כל מיני דברים שלא כל כך מעניינים אותך.צר לי שכך הצטייר לך. אין לי מושג מה ההתנגדות שיהיה נוח נוח נוח, אני בהחלט חושב שחשוב שיהיה נוח נוח נוח, חשבתי שגם אתם איתי בדעה זו, חשבתי שזה חלק מרכזי של מטרת נטפרי בכדי לגרום לכמה שפחות זליגות רח"ל וכמה שיותר נשמרים... ואכן נטפרי מצליחה בדרך זו כ"י, ולכן התכוונתי להוסיף שיפור ע"ז הדרך, חשבתי שהשאיפה של נטפרי היא מושלמות בכל מה שניתן לפתוח , חשבתי א"כ שהיה כדאי להגדיר שכל התמונות יישלחו לבדיקה כולל תמונות מכתובות אחרות, ואם יש סיבה שלא רוצים להגדיר כך, אז לפחות צורת דיווח יעל מהיר ונוח... כעת אני מבין שכנראה לא את הכל אני מבין בדיוק.
למה נראה לך שמדובר בדברים ש"לא כ"כ מעניינים אותי" אין לי מושג, שרפתי די הרבה זמן לשלוח עשרות פניות כאלו במשך השנים, (חיפוש כתובות תמונות מוטמעות, זה לא דבר קל כ"כ למי שלא מתמצה כ"כ). אדגיש שבהרבה מקרים מדובר בסמלים ואייקונים שמהווים חלק בלתי נפרד מהשימוש באתר.
בכל מקרה אני מבין שהנושא הגיע לכדי מיצוי, אין לי לכאורה יותר מה לחדש, כאן המקום להתנצלות אם הרגשתם מצידי נסיון של ניצול ח"ו, לא לזה הייתה כוונתי, ממש לא חשבתי שההצעה שלי היא יותר בגדר "ניצול" מאשר כמה הצעות שהועלו בהצבעה. קבלו את התנצלותיי, והמשיכו בעבודת הקודש, ההערכה שלי אליכם לא פוחתת במאום בגלל חילוקי דעות כאלו ואחרים. עלו והצליחו!
-
@יוד אני מצפה שלא רק "תעבור על התגובה שלי" אלא שתקרא אותה בעיון, ובפעם הראשונה. אחרת אתה לא יוכל לומר ש"לא הבנת".
בעצם, תעיין גם במה שאתה כותב:(נ.ב. היתה לי פעם הרגשה, שהיתה כוונה לא לקדם את זה בכדי לא להכביד על המערכת בבדיקת תמונות שלא כ"כ חשובות למשתמש ששלח אותם, כי אם זה באמת חשוב לו, הוא יקח את בזמן ויפתח פניה... תקנו אותי אם אני טועה)
@magicode ענה: תחושתך נכונה. הנידון אמור מפה להצטמצם מאוד, לא כן?
מה הכונה להכביד שכתבת? בא ננתח שכנראה מבחינת נטפרי כל פתיחת דומיין נוסף לבדיקת תמונות הינו עול טכני/ערכי (לבדוק את נכונות הפניה ושבאמת שדומיין התמונות קשור באופן הדוק דוקא לאתר המדובר), וגם כספי ואסטרטגי (כל הר עשוי מגרגירי חול, אתה בא להוסיף עוד גרגירים).
אתה רוצה, שננגיש את אפשרות לפתוח פניה בעניין, שגם ככה אנחנו חרדים לגבי כל טיפול בפניה מהסוג הזה (ואכן הרבה פעמים העובדים שוגים בפתיחות כאלה). כאשר הערובה הקטנה שזה הצורך בתמונות, אתה רוצה לשמוט ע"י הקלה של קליק.לראשונה אני מבין שיש בעיה עקרונית בפתיחות האלו, א"כ כל דבריי מבוטלים כפי שציינתי באחד התגובות הקודמות שלי, כל מה שכתבתי היה מנקודת הנחה שאין בעיה עקרונית. (אכן חבל שהיתה כאן שיחת חרשים...)
פעם הצעתי שרק התמונות שמופיעים באתר פתוח יישלחו לבדיקה ולא כל התמונות שנמצאים על הדומיין ההוא, אני לא כ"כ מבין בעניין הזה, לכן אני לא יודע אם זה מתאפשר טכנית ועקרונית... בכל מקרה תודה על התגובות ועל ההתייחסות.