זהירות
-
@מאןדהו למה לא?
לדעתי כך יותר טוב -
מישהו באמת ישתכנע שהעולם קיים 15 מיליארד שנה כי כך היה כתוב בגוגל?
ואם יכתבו שמותר לשקר או לאכול טרף, גם את זה צריך לאקסס?
אני לא נגד האיקסוסים על השטויות האלו, אבל למה להשקיע בזה... -
לא צריך כל דבר לאקסס, זה דבר שכל אחד מבין שזה שטויות, ואם יתחילו בזה, זה לא יגמר.
-
פוסט זה נמחק! -
לא הבנתי על מה המהומה, אני מכיר כמה גדולים שסברו שזה לא כפירה, למה לאקסס? יש מישהו מגדולי ישראל שסבר שזה כפירה?
-
אני מאמין באמונה שלימה שהקב"ה ברא את העולם בששה ימים באותו זמן המתואר בתורה שזה קרה ולא רגע אחד קודם
-
-
@someuser
אני לא מתייעץ בנושאים שאני לא מסתפק בהם -
-
-
@someuser
תנוח דעתך. אני האחרון שחושב שצריך לאקסס כאלה דברים.
האור החיים הקדוש אומר ששמירת העיניים זה לא להלחם עם היצר אלא להסיח דעת. אני חושב שגם בכל נושאי עבודת ה' זה כך. מי שילחם בכל אמרת כנף הרי הוא משקיע את עצמו בהבלים אלו.@magicode
הלוואי שהייתי יותר ענו. לצערי חסר לי המון בתיקון המידות. אבל לא הבנתי מה זה קשור לזה שאני לא מסתפק במשך הזמן שהעולם קיים. -
@יוסף-ג מותר לשאול כמה שעות השקעת בליבון הסוגיא עד שהגעת למסקנא הנחרצת שלך?
ולמה אני שואל, כי כדי להחליט מה הפשט בפסוק צריך כנראה יותר עמל והיקף מאשר להחליט פשט בגמרא או בהלכה, מפתח הדרשות בתורה שבכתב לא נמסר לנו, אז אני תוהה מאיפה הנחרצות שלך בפשטי המקראות, האם יש לך איזה מדרש נעלם שמבאר כמה זמן בדיוק לקח ששת ימי בראשית?
גם פסוקים הכי מפורשים חז"ל הוציאו אותם מפשטותם, אם היינו נאמנים לדרכך היינו צריכים להלקות ארבעים מלקות ולא ל"ט מלקות, ובכלל היינו נכנסים למחלוקת הרמב"ם והראב"ד אם אנחנו אפיקורסים בגלל פשטי המקראות. -
@someuser
לא השקעתי זמן מוגדר. אינטלגנציה כללית. אתה מתכוון לזה שלפני המבול משך הזמן היה ארוך יותר?עריכה: כעת אני רואה שהוספת דברים על ששת ימי בראשית.
אכתוב את הבנתי בעניין.
יכול להיות שכל יום היה ארוך מאד אבל זה מוגדר "יום אחד" וגם אם כל שנה עד המבול הייתה ארוכה עדיין זה מוגדר "שנה אחת" וא"כ העולם קיים 5782 שנים. הלא כך? -
-
יכול להיות שכל יום היה ארוך מאד אבל זה מוגדר "יום אחד" וגם אם כל שנה עד המבול הייתה ארוכה עדיין זה מוגדר "שנה אחת" וא"כ העולם קיים 5782 שנים. הלא כך?
אין צורך להכנס למבול, מהיום השישי לבריאה הכל יכול להיות רגיל, השאלה כמה היה לפני כן, זה מה שקובע את גיל העולם, המדע מדבר על מה שהיה לפני בריאת האדם
-
@someuser
אז אתה מסכים שלומר שהעולם קיים 15 מיליארד שנים זה כפירה? -
-
האם הנושא ראוי לדיון כאן?
-
@yzahn
אם המנהל לקח חלק בדיון לכאורה כן. -
@someuser
אז אתה מסכים שלומר שהעולם קיים 15 מיליארד שנים זה כפירה?למה כפירה? בגלל שהתורה קראה לשנים האלה ששה ימים? האם להשתמש בסמנטיקה שונה מהתורה כשאנו מדברים על אותו דבר בדיוק זה כפירה? אז גם לומר שכדור הארץ סביב השמש זה כפירה כי זו סמנטיקה שלא מופיעה בתורה?
לכאורה אתה צודק.