שירות VIP
-
חיפשתי בגוגל:
average mobile data usage per month 2021מצאתי נתונים סותרים.
https://www.fiercewireless.com/wireless/alarming-unlimited-data-usage-31-4-gb-per-month-and-rising
-
אני לא יודע מה קורה בעולם.
אבל לדעתי רוב אנשים נמצאים רוב הזמן בבית או במשרד שמה יש להם WIFI והסמאטפון מעדיף לגלוש בוויפי
גם הסמארטפון מודע לכך שהוא גולש על סים והוא חוסך בנותנים הוא לא מוריד עידכונים או דברים כאלו.
במחשב הוא לא מודע לך והוא מוריד עידכונים בסטנדרט.
לדעתי במקום לשער השערות תבררו. אני ביררתי לא שיערתי השערות. -
כולכם שוכחים שאנחנו בכלכלה קפיטליסטית שבה חברות קובעות מחירים על סמך היצע וביקוש כדי לשמור על תחרותיות במחיר או בשירות, לא על העלות האמיתית שמוצר מסוים הוא עבורן.
אם חברה חדשה תיכנס לשוק עם מחירים נמוכים משמעותית כל החברות האחרות יורידו את המחירים שלהן כדי להתחרות (אולי לא כל כך נמוך כי הן יטענו לשירות טוב יותר) כמו כשגולן טלקום נכנסה לשוק הסלולר ב-2012.
זו אותה סיבה למוצרים רבים במחירים שונים באופן משמעותי במדינות שונות גם לאחר התחשבות במסים ועלות יבוא וכו'. -
אבל החיפוש בגוגל למשל לוקח יותר זמן מהרגיל,
בהחלט כל הנושא של חיפוש גוגל טעון שיפור.
אין סיבה שכשנכנסים לתוצאה וחוזרים לדף החיפוש, כל הקישורים נשלחים שוב לבדיקה מול נטפרי. ([זה קורה בגלל מחרוזת רנדומלית שנטפרי מכניסה בדוקא, לא ברור למה], כשהדף עצמו הוא נטו קאש מקומי).כמו"כ אני חושב שאפשר יותר לשמור על קאש לפחות בתוצאה הראשונה.
דוגמה: בן אדם מחפש "כניסה בנק הדואר" או "ביטוח לאומי כניסה", הוא בטוח שתוך שניה הוא באתר, אבל בנטפרי לפעמים זה יכול לקחת 7 שניות.
אני חושב שתוצאות נפוצות כאלה [וכן תוצאות מאתרים כשרים לגמרי, ואולי גם אתרים שנמצאים בהם פחות מ X% תוצאות רובוט בעייתיות], דינם לחזור מיד עם הדף, ולא להמתין לבקשה נוספת (אפילו אם תגיד לי שיש קאש מסויים בשרת של נטפרי, וזה לא נבדק שוב וזה חוזר מהר), כי בחיבורים איטיים (נטסטיק וכדו') כל בקשה נוספת זה סיוט.ובכלל לפעמים עד שהדף עצמו חוזר גם לוקח זמן, זה כנראה עומס.
@magicode אשמח להתייחסות.
חפרתי על זה קצת לפני תקופה, ויש שמה כמה דברים מעצבנים. -
פוסט זה נמחק! -
שאלתי גורמים בחברות סלולאר אחרות הם אמרו לי שזה נכון. זכור לי שאמרו לי שמי שעובר את ה6 גיגה זה חריג.
לדעתי במקום לשער השערות תבררו. אני ביררתי לא שיערתי השערות.
ת'אמת לי אין כל כך דרך לברר. אבל זה נשמע לא הגיוני
אם משתמש ביתי+ בנטפרי צורך לפחות 10 גיגה בחודש לשימוש רגיל+.
אין שום סיבה שאדם חילוני עם ווצאפ ו24/7 וסרטים יצרוך פחות.אבל השאלה הנתונים שאמרו בחברות הסלולור על איזה פילוח קהל הם מתבססים?
כלומר אם הם עושים ממוצע של כל הלקוחות שלהם ודאי שיתכן שהממוצע נמוך משום שיש הרבה אנשים בעיקר זקנים, או כל מיני סימים של מכונות סליקה וכד'. שבקושי צורכים גלישה. אז זה לא הקבלה נכונה למשתמשי נטפרי.
גם היום הרבה מאד בעיקר צעירים לא עושים בכלל אינטרנט בבית. האינטרנט הנייד הטרף מספיק מהיר ויציב. אז בשביל מה לעשות.
-
כמו"כ אני חושב שאפשר יותר לשמור על קאש לפחות בתוצאה הראשונה.
דוגמה: בן אדם מחפש "כניסה בנק הדואר" או "ביטוח לאומי כניסה", הוא בטוח שתוך שניה הוא באתר, אבל בנטפרי לפעמים זה יכול לקחת 7 שניות.הרגע ניסיתי את שני החיפושים הללו, כפי שציפיתי למרות שהתוצאה העליונה היא התוצאה שרצית וכשרה, עדיין יש תוכן אחר בדף שהוסר על ידי נטפרי, כנראה לא כשר. לכן כל העמוד חייב להיבדק על ידי נטפרי גם עבור חיפושים פשוטים כאלה.
אם אתה בחיבור איטי וזה מפריע לך בעת חיפוש פשוט לחץ על "יותר מזל משכל" ותעבור ישירות לתוצאה הראשונה עוקף את דף התוצאות לחלוטין. זה עובד עבור שני החיפושים לדוגמה שלך.
יש דרכים לגרום לזה לעבוד גם מסרגל הכתובות של כרום, חפש בגוגל מדריכים. -
@צדיק-תמים אמר בשירות VIP:
@nigun האיטיות בגוגל היא בגלל שהבדיקה של התוצאות מתבצעת בצד הלקוח מול הapi הפנימי של נטפרי (תפתח חיפוש ותסתכל בנטוורק....)
בחיפוש גוגל יש הבדל גדול
אבל אני מדבר גם על דפים באתרים רגילים
לא חקרתי את זה לעומק, בעיקר בגלל שאין לי גישה לאינטרנט טרף.
אבל לפני כמה ימים הצלחתי לשכנע מישהו לעבור מטרף לנטפרי
והדבר הראשון שהוא אמר אחרי שהוא עבר זה שהאינטרנט מרגיש הרבה יותר איטי ולא רק בחיפוש גוגל.
זה לא בדיקה מקצועית אבל שמעתי את הטענה הזאת בעבר גם מאנשים יותר מקצועיים. -
-
@shloimy95 אמר בשירות VIP:
הרגע ניסיתי את שני החיפושים הללו, כפי שציפיתי למרות שהתוצאה העליונה היא התוצאה שרצית וכשרה, עדיין יש תוכן אחר בדף שהוסר על ידי נטפרי, כנראה לא כשר. לכן כל העמוד חייב להיבדק על ידי נטפרי גם עבור חיפושים פשוטים כאלה.
אני לא מבין בדיוק את התהליך אבל אולי אפשר לעשות גם לגבי תוכן חסום שמופיע בתדירות גדולה ,שיהיה חסום אוטמטי ולא ישלח לשרת שוב ושוב.
לדוגמא קישורים לפייסבוק ולטוויטר מופיעים כמעט בכל חיפוש גוגל ומוסתרים על ידי נטפרי, אם זה לא ישלח לבדיקה אם זה חסום זה יגביר את המהירות. -
@אלף-אלף בדיקת התוצאות מתבצעת על ידי סקריפט בדף התוצאות של גוגל, אם זה היה נגד רשימת חסימות מקומית ולא של ה-API, זה ייקח הרבה יותר זמן לטעון כי זה היה צריך להוריד את רשימת החסימות בכל פעם.
כנראה יש סיבה שהסקריפט מופעל בדפדפן ולא בשרת, למרות שאני לא יודע למה. -
כמו"כ אני חושב שאפשר יותר לשמור על קאש לפחות בתוצאה הראשונה.
דוגמה: בן אדם מחפש "כניסה בנק הדואר" או "ביטוח לאומי כניסה", הוא בטוח שתוך שניה הוא באתר, אבל בנטפרי לפעמים זה יכול לקחת 7 שניות.לדוגמא קישורים לפייסבוק ולטוויטר מופיעים כמעט בכל חיפוש גוגל ומוסתרים על ידי נטפרי, אם זה לא ישלח לבדיקה אם זה חסום זה יגביר את המהירות.
לא מבין גדול. בקטנה ממש
שני הרעיונות האלה יכולים לחסוך המון זמן בהצגת התוצאות.א
אתרים שפתוחים כבר (ביטוח לאומי בנקים קופות חולים וכל מה שפתוח)
יוצגו מידיתומה שתמיד חסום טוויטר ופייסבוק יחסום מיידי.
מה שלא נבדק שיחזיר תשובה כשתיהיה לו.
(אגב זה לא קשור בכלל לנושא בכותרת)
למיטב ידיעתי נתקלתי מספר פעמים ששלחתי אתר לבדיקה ונטפרי כתבו לי שהם לא הבינו את אופי האתר.
הוי אומר שלא מספיק לנטפרי שהתוכן יהיה כשר אלה הם רוצים סוג של תעודת אבטחה שהאתר עוסק בדברים כשרים לכן הם מצמידים לו (לפי הבנתי) תגית לפי נושא. כדי שבעתיד התוכן שיעלה יהיה כשר.
לדוגמה האתר עוסק בעיניני תיכנות ואו מדרכי עריכת וידאו. על כל מצב יש עדיין סינון מלל אוטומטי.זה אומר שמה שנפתח אפשר להציג מייד בעיקר אתרי ממשלה ובנקים
-
-
איך זה יכול להציג מידית צריך לבדוק אם כתובת האתר נמצאת ברשימת האתרים שנפתחו
כתוב בגוגל פורום נטפרי ותראה תוך כמה שניות יוצגו תוצאות לעומת כל חיפוש אחר
-
-
הרגע ניסיתי את שני החיפושים הללו, כפי שציפיתי למרות שהתוצאה העליונה היא התוצאה שרצית וכשרה, עדיין יש תוכן אחר בדף שהוסר על ידי נטפרי, כנראה לא כשר. לכן כל העמוד חייב להיבדק על ידי נטפרי גם עבור חיפושים פשוטים כאלה.
לא הבנת אותי.
לא אמרתי שהחיפוש כשר, אלא שהתוצאה הראשונה (ושניה שלישית) שזה מה שרוב האנשים רוצים, מופיעה כנראה אלף פעמים ביום בנטפרי, כך שמספיק לבדוק את זה פעם בשעה נגיד, ושזה יאוכסן בDB, ויחזור מיד עם הדף בלי בקשה נוספת. (כתבתי גם שכנראה כבר יש איזה קאש מסויים בשרת של נטפרי והוא לא בודק אלף פעמים אם ה(תוכן ב)לינק כשר, אבל בצד לקוח לוקח זמן עד שמקבל את התשובה מהבקשה). -
@אורי
אין הרבה פניות שאפשר לטפל מהר ויש להם שלוש נקודות.
הרבה פעמים שמדובר בפניה מורכבת, הלקוח חושב שאם הוא מוסיף 3 נקודות, אז יטפלו בזה מהר יותר.
זה לא מועיל משמעותית. וזה גורם שהרבה פניות עם 3 נקודות זה פניות מורכבות.
ולכן גם הסטיסטיקה שלהם לא נכונה כלפי פניה פשוטה. -
אין שום סיבה שאדם חילוני עם ווצאפ ו24/7 וסרטים יצרוך פחות.לדעתי משתמשי נטפרי מורידים את רוב התוכן שהם צורכים
כשצריך וידיאו מעבירים בדרייב / ג'מבו מייל
בנוסף כל עניני העבודה - התחברות לשליטה מרחוק, הורדת חומרים לעבודה זה הרבה פעמים כבד.
משתמשים בטלפון צורכים סרטים וכו' בלי הורדה, רק צפיה באתרים
כנ"ל מוזיקה. -
@548499758 אמר בשירות VIP:
אין שום סיבה שאדם חילוני עם ווצאפ ו24/7 וסרטים יצרוך פחות.לדעתי משתמשי נטפרי מורידים את רוב התוכן שהם צורכים
כשצריך וידיאו מעבירים בדרייב / ג'מבו מייל
בנוסף כל עניני העבודה - התחברות לשליטה מרחוק, הורדת חומרים לעבודה זה הרבה פעמים כבד.
משתמשים בטלפון צורכים סרטים וכו' בלי הורדה, רק צפיה באתרים
כנ"ל מוזיקה.אין שום הבדל בין צפיה בסרט
לבין הורדה בסרטוצפיה לוקחת יותר כל צפיה מחדש
-
בשביל מה לכתוב אם אתה לא מבין במה מדובר? לא "כל העמוד נבדק" אלא כל תוצאה ותוצאה נבדקה בפני עצמה מול הAPI של נטפרי ורק אז מוצגת (אם חוסמים בהגדרות סינון את
*/https://www.google.com/~netfree/test-url
כל החיפוש לא יעבוד), דבר שלא הגיוני כלל, הבדיקת כשרות התוצאות (=הסינון) לא אמור להיות כלל בצד הלקוח.אם משתמש רגיל מפריע לו יחסית קצת האיטיות בגוגל כיוון שהוא לא משתמש בו הרבה, כל מי שלומד/מתעסק בתכנות מחפש בגוגל עשרות פעמים ביום ויותר, וזה ממש משגע כל פעם לחכות... כי אני לא מחפש אתר מסוים, שאז אני יכול לשמור אותו בסימניה, אלא מחפש תוצאות כלליות מהרשת, ופעמים רבות התוצאות הראשונות לא מתאימות/לא נבדקו
אם זה היה נגד רשימת חסימות מקומית ולא של ה-API, זה ייקח הרבה יותר זמן לטעון כי זה היה צריך להוריד את רשימת החסימות בכל פעם.
להוריד מאיפה? על מה אתה מדבר? אם זה היה מתבצע ישירות בשרת מול המסד נתונים של נטפרי (כמו כל כתובת אינטרנט שמנסים לגשת אליה) זה היה הרבה יותר מהיר
גם יש את הנקודה שהדפדפן מאפשר 6 בקשות במקביל לאותו אתר וממילא נוצר צוואר בקבוק שצריך להמתין שכל הבקשות לAPI יחזרו, מה שלא שייך אם זה היה בצד שרת...