לעודד את תוכנת WIFREE
-
מצטרף להנ"ל.
שלב ראשון נראה לי שכדאי לנסח מחדש את הקטע בעמוד הבית של נטפרי שמגדיר את התוכנה כ"תוכנה למחשב נייד".
בפרט לאור מה שהוזכר באשכול אחר על חברה שהנציגים בטעות העבירו משתמשים ממסלול נטפרי למסלול רגיל. וגם אם נניח שלאחר הדרכה זה לא יקרה בטעות, הסיכון עדיין קיים. -
אולי תלך ברחוב ותגבה קנס בסך 100,000$ מכל מי שלא מחובר לנטפרי....
אין אפשרות להכריח הורדת תוכנה בכלל!!! במיוחד כל עוד התכנה מוגדרת כBETA! ואין א"א שלוקח עליה אחריות.
זו גם אחת מהסיבות שלא התחברתי מעולם לנתיב היות והם עובדים דרך תוכנה שעלולה להרוס את המחשב. ולא לוקחים עליה אחריות כלל.אולי באמת עדיף אינטרנט פרוץ מאשר נטפרי, שם א"א לא יקנוס אותי על אי התקנת תוכנה...
-
@A052 מה שאתה אומר לא בדיוק נכון. אין אף אחד שלוקח אחריות על המחשב שלך, ואם בכל אופן זה לא מתאים לך - תתחבר לסינון אחר.
ונתיב בכלל לא קשורים לעניין, אצלם התוכנה שעל המחשב מסננת, פה התוכנה רק חוסמת. בנתיב אם אין תוכנה אין סינון.
פה גם אם לא התקנת יש סינון, אבל אין חסימה, ונוצרת אשליה של הגנה שעלולה להתפורר מתישהו...
ולא שאני רוצה לתת רעיונות, אבל אם במחשב הנייח שיש לי בבית אין וויפרי, אבל הספק שלי בכל זאת מסונן, מישהו (לדוגמא: הבן שלי...) יכול לקנות בכמה עשרות שקלים כרטיס רשת אלחוטי ולקלוט בוייפיי רשת פרוצה.
מחשב ללא וייפרי הוא מחשב לא חסום, אלא רק מסונן. הגנה לא שלמה. -
@yonig20 שים לב בתחילת הדף, שם יש:
"הגנה כפולה"
מערכת הסינון של נטפרי מספקת הגנה כפולה
הן ברמת הספק והן ברמת המחשב.
באמצעות תוכנה שחוסמת את הגישה לכל חיבור אינטרנט שאינו מסונן ע"י מערכת הסינון של נטפרי.רק ב"תכונות חדשניות" יש את מה שהזכרת ("תוכנה למחשב נייד").
-
@dLive
מה אתה אומר...האם אתה מכיר חברה רצינית שתוכנה שלה הרסה משהו במחשב והיא לא פיצתה את הניזוק?
אני לא מכיר חברה שכותבת שהתוכנה עלולה לגרום נזק במחשב, ובכ"א יש מישהו שמכריח להתקין אותה.נ.ב. אני משתמש במחשב נייח במשרד עם חיבור חוטי לראוטר המחובר דרך RL.
-
@A052
האם אתה באמת חושב שנטפרי - שהיא עמותה, אגב, ולא "חברה רצינית" - אמורה להתמודד מול תביעות של משתמשים שניזוקו?
הם אומרים לך ברור: "אנחנו מתנדבים, אין לנו גב כלכלי להתמודד מול תביעות. לא נראה לנו שהתוכנה תעשה לך בעיות - אבל אחריות אנחנו לא לוקחים. אם לא מתאים לך, אל תתחבר."
ולהכריח להתקין את נטפרי לא אומר לפרוץ לאנשים למשרד ולהתקין להם נגד רצונם, אלא להתנות את השימוש בנטפרי בהתקנת וייפרי. -
@A052 אמר בלעודד את תוכנת WIFREE:
אני לא מכיר חברה שכותבת שהתוכנה עלולה לגרום נזק במחשב, ובכ"א יש מישהו שמכריח להתקין אותה.
כנראה אתה לא קורא את ההסכמים שמצורפים להרבה תוכנות (מבלי להיכנס לדיון הזה ... )
-
אני חושב שעד שמתווכחים על קנסות כן/לא ולהכריח כן/לא, יש דבר שמוסכם על כולם ובו צריך להשקיע לעת עתה.
וזה הסברה.
גם בויקי התוכנה מוצגת כצורך בעיקר למחשבים ניידים, ואני חושב שצריך שכולם יבינו את הצורך גם במחשב נייח.
מעבר לשינויים המתבקשים בעמוד הבית ובויקי, כדאי לחשוב על דרך שגם בשלב ההצטרפות יהיה ברור למשתמש, שבלי התוכנה הוא לא מוגן לגמרי .
דרך אגב מחוץ לפירצה שציינתי בהודעה קודמת, ולמה ש @dLive ציין, יש עוד מכשולים, אבל אני לא חושב שראוי להעלות רעיונות על גבי הפורום.
שורה אחרונה צריך לחשוב על דרך שכולם יידעו מזה שזה עניין קריטי גם לנייחים. -
מאידך יש הרבה שנכוו מכל מיני תוכנות סינון למיניהם, והם לא מעונינים להתקין תוכנת סינון "על המחשב", בצדק או שלא בצדק...
בקיצור המצב הנוכחי הוא הנכון, ללכת בין הטיפות, מי שמחפש סינון אמיתי, מבין שנטפרי זה פתרון מלא, ומי שמחפש הגנה נוספת, יודע שיש את התוכנה להגנה נוספת.
-
@sh זה לא סותר את הצורך בהסברה. לאחר שיבינו היטב את הצורך, יחליט כל אחד ביחס לעצמו.
אבל לפני שמבינים, גם מי שלא נכווה, פשוט לא יראה סיבה לעשות את זה. -
@dLive אמר בלעודד את תוכנת WIFREE:
@אורי תזכורת:
להוסיף תגיות לנושא...
(נראה לי שאני הולך להתחיל להזכיר א"ז בכל נושא.)לא קשור לכאן אבל צריך להיות מישהו שיכול לנהל את התגיות כי באם כל אחד מכניס מה שמבריק לו באותו רגע יהיה פה מאות כפולים (כבר יש @DovidStroh ויש PDF וגם פי די אף ויש גם חתול וכו' וכו')
-
@אורי
> 3) יגבה תוספות של 10 ש"ח לחודש לחשבון שלא משויך למחשב עם תוכנה. מה דעתכם?לעניות דעתי, אם כזה דבר יהיה, צריך להחיל את זה פרק זמן מסוים אחרי ההצטרפות לנטפרי, ולא מיד,
מהסיבה הפשוטה, רק אחרי שבנינו לעצמינו את מה שנצרך לנו, ומצאנו שמתאים לשימוש שלנו, אז אפשר להתקין את התוכנה הנ"ל, ולא שנתקין ואז נגלה שיש משהו מאוד חשוב לנו, ואין לנו דרך להתקינו.
יום טוב. -
-
@yonig20 אמר בלעודד את תוכנת WIFREE:
גם בויקי התוכנה מוצגת כצורך בעיקר למחשבים ניידים, ואני חושב שצריך שכולם יבינו את הצורך גם במחשב נייח.
אתה צדק שיש צורך גם בנייח (ואלא בדרך כלל פחות מנייד), וחשוב להזכיר את זה באתר.
ואלא לצערי הרבה אנשים לא קוראים ההוראות וכו' ורק מתחברים לנטפרי וחשובים \ סומכים \ מחליטים שזה מספיק, ולמעשה המשחב שלהם נשאר פתוח לפרוץ. לפעמים זה לא כ"כ מסוכן כיון שלא מצוי לידם פרוץ אבל הרבה פעמים זה יכול להיות ממש כמו VPN היושב על ספק פרוץ שהבעלים מחליטים מה הם רוצים כל רגע ורגע.
העצה לא רק לשנות הנוסחות בWIKI ואתר ואלא לעודד למעשה התקנת התוכנה באיזה שהוא דרך.
-
כבר דנו על העניין בנטפרי. והגענו למסקנה שנוסיף בדף ההרשמה הסבר להתקין את התוכנה. אך זה לא יהיה חובה.
-
-
@magicode אולי אפשר להציע תוספת של כמה נקודות לאלו שהתקינו את התוכנה ובכך לעודד את זה מבלי לחייב את זה.
-
@magicode אמר בלעודד את תוכנת WIFREE:
כבר דנו על העניין בנטפרי. והגענו למסקנה שנוסיף בדף ההרשמה הסבר להתקין את התוכנה. אך זה לא יהיה חובה.
שים לב שהדברים שאני כתבתי לא היו בעניין חובה או רשות, אלא בעניין ההסברה לבעלי מחשבים נייחים, שלוקה מאד בחסר וחושפת אותם לסיכונים לא מבוטלים.
אם תרצה אשלח לך בפרטי למה אני מתכוין. -
@yonig20 תשלח אדרבה.
-
חוץ מהנ"ל. עלה בעבר רעיון שאלו שמחוברים לקהלה יוחוייבו להתקין ע"י מנהל הקהילה, אחרת זה לא יעבוד להם. זה לא נעשה עדיין, נקוה שמשמים יקצו למנהלי נטפרי 50 שעות ביום כדי שיספיקו לעשות זאת