האוניברסיטה הפתוחה
-
@efraim37 אמר בהאוניברסיטה הפתוחה:
נפ"מ אם סטודנטים באוניברסיטה(ובכללם אני) יכול זכאים לאינטרנט כשר ברמה גבוהה.
לדעתי יש בדבריך סתירה מובנית, אם האתר של האוניברסיטה יהיה פתוח הסינון כבר לא יהיה כשר ברמה גבוהה...
זה כמו לאכול כשר בסעודת אחשוורוש... -
@חינמי זה מה שהוא כתב ביחס לבעיות בתפיסה שלדעתו יש בנטפרי.
לדבריך נטפרי אמורים לקחת על עצמם תפקידי המוכיח בשער, שומרי הציבור החרדי, ועוד, ועוד. (דברים שהם קצת לוקחים על עצמם כיום, וחבל מאוד מאוד.)
(ואגב, על סעודתו של אחשוורוש כן נתנו הכשר) -
@מאןדהו אמר בהאוניברסיטה הפתוחה:
@חינמי זה מה שהוא כתב ביחס לבעיות בתפיסה שלדעתו יש בנטפרי.
לדבריך נטפרי אמורים לקחת על עצמם תפקידי המוכיח בשער, שומרי הציבור החרדי, ועוד, ועוד. (דברים שהם קצת לוקחים על עצמם כיום, וחבל מאוד מאוד.)
(ואגב, על סעודתו של אחשוורוש כן נתנו הכשר)מה הקשר למוכיח בשער ושלל הסיסמאות הנבובות?, תפקידה של נטפרי (לתפיסתי) הוא ליישם את מדיניות הסינון של ועדת הרבנים שלה, כשהם יחרגו מזה ויפתחו דברים שהועדה מגדירה כלא כשרים, הם בהכרח יהפכו ללא 'כשרים ברמה גבוהה' - לפחות למי שרואה את עצמו כפוף לרבנים שאסרו את האקדמיה מכל וכל, ובכללה גם האוניברסיטה הנ"ל.
-
לנטפרי אין שום תפיסה מה זה אינטרנט כשר, יש להם תפיסה מה זה "נטפרי" שזה מוצר שהם בנו ויצרו.
יש מקומות שיש להם תפיסות אחרות ולכן נטפרי זה לא הסינון היחיד, אם למישהו כאן יש תפיסה אחרת הוא מוזמן בהחלט ליצור סינון חדש!
אלא מה יכול להיות שהוא שייך לקהילה מסוימת שמחייבת דווקא נטפרי, אז כנראה לא קר לנטפרי יש תפיסה מטועית אלא גם לקהילה שלו ולעוד רבים מהציבור החרדי.... אולי עדיף לו לפרוש כמה שיותר מהר מהקהילה בעלת התפיסות המשובשות! לך תדע באיזה עוד עניינים חמורים יש להם תפיסה משובשת! -
נראה לענ"ד שפותח האשכול התכוון לומר שנטפרי לא פותחים את האוניבסיטה הפתוחה על אף שאין שם תוכן גרוע רק כדי שמשתמשי נטפרי לא ילכו ללמוד באקדמיה בגלל תפיסה שללמוד באקדמיה זה דבר גרוע
שזה דבר שנקרא להיות משטר
כלומר אתה משתמש בכוח שיש לך מהמשתמש לדבר שלא ביקשו ממך
(אפשר להתווכח האם זה דבר נכון מבחינה מוסרית)
אבל לא נראה לי שזה נכון אלא חוסמים את זה בגלל תוכן גרוע שיש שם
ועל התוכן הזה אולי אפשר להתווכח אבל זו דעתם של רבני נטפרי -
@נ-חיים אמר בהאוניברסיטה הפתוחה:
נראה לענ"ד שפותח האשכול התכוון לומר שנטפרי לא פותחים את האוניבסיטה הפתוחה על אף שאין שם תוכן גרוע רק כדי שמשתמשי נטפרי לא ילכו ללמוד באקדמיה בגלל תפיסה שללמוד באקדמיה זה דבר גרוע
שוב סתירה.
מכיוון שללמוד באקדמיה זה גרוע (לשיטת נטפרי), אז אי אפשר לומר שאין תוכן גרוע באוניברסיטה הפתוחה... -
שזה דבר שנקרא להיות משטר
כלומר אתה משתמש בכוח שיש לך מהמשתמש לדבר שלא ביקשו ממךיפה כתב על זה:
@mashav אמר בהאוניברסיטה הפתוחה:
לנטפרי אין שום תפיסה מה זה אינטרנט כשר, יש להם תפיסה מה זה "נטפרי" שזה מוצר שהם בנו ויצרו.
יש מקומות שיש להם תפיסות אחרות ולכן נטפרי זה לא הסינון היחיד, אם למישהו כאן יש תפיסה אחרת הוא מוזמן בהחלט ליצור סינון חדש!מי שמתחבר לנטפרי, מתחבר על דעת כן שמה שנטפרי יראו לנכון לפתוח יהיה פתוח, ומה שלא (מכל סיבה בעולם) יהיה חסום.
נטפרי לא כפו על אף אחד להתחבר אליהם, ולכן הם לא משטר.לקוח שהתחבר לנטפרי כדי לקבל סינון רק על מה שהוא חושב שצריך לסנן (גם אם הוא באמת צודק בתפיסה שלו לגבי אינטרנט כשר) טעה.
נטפרי לא מספקים שירות כזה. -
שזה דבר שנקרא להיות משטר
כלומר אתה משתמש בכוח שיש לך מהמשתמש לדבר שלא ביקשו ממך
(אפשר להתווכח האם זה דבר נכון מבחינה מוסרית)
אבל לא נראה לי שזה נכון אלא חוסמים את זה בגלל תוכן גרוע שיש שם
ועל התוכן הזה אולי אפשר להתווכח אבל זו דעתם של רבני נטפרילהוסיף על דבריך ידוע לי באופן ברור שהם חוסמים את זה (אגב מדובר רק בשיעורים המוקלטים של האוניברסיטה כל שאר שירותי ואתרי האוניברסיטה פתוחים בנטפרי) רק כי אין אפשרות לסנן איזה קורסים יפתחו ואיזה לא, ויש שם (כמו בכל אוניברסיטה) קורסים שגם לשיטות (אם יש כאלו) המתירים לימודים אקדמיים הם בעיתיים מאד עד כפירה (ו/או שאר איסורי תורה) ממש.
וזה בלי להתייחס לכך שחצי מהקרסים מועברים ע"י נשים וכידוע בנטפרי לא פותחים סרטים שיש בהם נשים וכאמור אי אפשר לעשות סינון פנימי שם.כך שכל מי שדן בזכותה של נטפרי לחנך את הציבור החרדי וכו' שיתכבד לברר את העובדות
-
אני מודה לכל אלא שניסו לדברר אותי. אך אתם רחוקים מאוד.
אני לא בא מהמגזר החרדי. שמעתי על נטפרי מחברים רבים שרואים בזה פתרון אולטימבי.
אחרי כמה אכזבות מנטספארק החלטתי לנסות את נטפרי, אך עצרתי כיוון שהשיעורים באוניברסיטה חסומים.הגיוני בעיניי לומר שנטפרי שומעים לרבנים כל שהם ולכן אם פוסלים למידה באקדמיה/ווטצאפ/פייסבוק/ערוץ 7/yeshiva.org.il וכו' וכו'.
אולם, יש פה לכאורה בעיה.
נטפרי הביאו בשורה מאוד גדולה לעולם סינון התוכן. אם המטרה של נטפרי היא להיות לשרת של קבוצה מצומצמת בעמ"י הרי שהם צודקים.
אם המטרה שלהם היא להרבות טהרה וקדושה הרי שהם טועים ובגדול שכן הם במודע דוחים רבים מלהשתמש בשירות שלהם ולכן להשתמש בסינונים ירודים בהרבה. (יש רבים שמעוניינים בסינון כמו של נטפרי, אך נמנעים בגלל חסימה של כל מיני...)ובמילים אחרות, האם נטפרי נועד למגזר החרדי בלבד, או שהוא נועד גם לאחרים.
ולכן המתעניינים, אני עכשיו בהתכתבות עם התמיכה בתקווה שיאשרו לי את האוניברסיטה.
-
@efraim37
מה אתה מציע? שיפתחו מסלול דתי לאומי שבו יהיה פתוח ערוץ 7 וכדו'?
לעניות דעתי זה לא אתרים שאי אפשר להתקיים בלעדיהם, ואם מישהו רוצה סינון טוב הוא יכול לוותר קצת
(כמו שיש חרדים שמוותרים על כיכר השבת).
לגבי ווטצאפ/פייסבוק דובר כאן בעבר, והמסקנה היית משהו בסגנון שלפייסבוק מסונן =! להרבות טהרה וקדושה
-
@nigun
הכן הבאתי דוג' שאפשר לחיות בלעדיהם ואף מעבר. (יש סיבה שאצלי פייסבוק.יוטוב וכו' חסום לחלוטין.
אולם, כשמגיעים לדוג' העיקרית שלנו הלימודים, כאן זה כבר יותר בעייתי. משליטים הנהגה מסויימת ובכך מונעים מאחרים את הבשורה הגדולה של נטפרי.בגדול התשובה שלי לשאלתך היא: כן.
זה יכול להגיע דרך הקהילות שיאפשרו לפתוח דברים מסויימים (הגיוני שעם גבולות גזרה מסויימות).
או ע"י רשימות אישיות כפי שמקובל במערכות סינון אחרות. -
@efraim37
מסכים לחלוטין. כחבר בקהילה חרדית למהדרין, שבה באופן עקרוני עושים שימוש גם בטכנולוגיה, לדוגמא עכשווית - לצורך הלמידה מרחוק (אתרי למידה, סרטוני למידה והמסתעף). כמעט בלתי אפשרי לנהל למידה שגרתית דרך נטפרי. בעיקר בגלל התקנות החדשות המכלילות הרבה מחומרי הלמידה כ'סרטי עלילה'. כיון שמדובר בחומרים שמיועדים עבור ילדים.
למרות שלא כאן המקום לדון על כך. -
אם המטרה שלהם היא להרבות טהרה וקדושה הרי שהם טועים ובגדול שכן הם במודע דוחים רבים מלהשתמש בשירות שלהם ולכן להשתמש בסינונים ירודים בהרבה. (יש רבים שמעוניינים בסינון כמו של נטפרי, אך נמנעים בגלל חסימה של כל מיני...)
ובמילים אחרות, האם נטפרי נועד למגזר החרדי בלבד, או שהוא נועד גם לאחרים.
ולכן המתעניינים, אני עכשיו בהתכתבות עם התמיכה בתקווה שיאשרו לי את האוניברסיטה.מטרת נטפרי היא להגן על משתמשי האינטרנט לפי החלטת הרבנים שלהם ולא לפי החלטת כל משתמש מה בעייתי ומה לא
-
@efraim37
אתה כותב במקום הלא נכון
אם אתה רוצה שזה יפתח לך, כאן זה לא המקום
דרך מערכת הפניות אולי יהיה להם מענה לזה, כאן בטוח לא!@efraim37 אמר בהאוניברסיטה הפתוחה:
משליטים הנהגה מסויימת ובכך מונעים מאחרים את הבשורה הגדולה של נטפרי.
אם לא ישליטו הנהגה מסויימת אז נטפרי כבר לא תהיה בשורה גדולה..
-
@efraim37
אם יש באתרי האקדמיה סרטונים שיש בהם נשים, או דברי כפירה, או תוכן אחר שאינו ראוי, איך אפשר לפתוח? איך זה קשור להשקפה על האקדמיה? או איך זה קשור להנהגה שמשליטים?לא מכריחים אף אחד לאיזה סינון להתחבר, כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה בלי שאף אחד יודע, מלבד ה' שבשמים...
אגב מילה נוספת, שיצא הטלוויזיה היה יחסית קל להתמודד עם זה, כי זה היה נטו לבידור והיה פשוט להסביר את הנזקים. אבל היום האינטרנט זה חלק בלתי נפרד מעולם העסקים/עבודה/לימודים, במיוחד בעידן הקורונה והזום, אז הבעיה שהטוב והרע נמצאים ביחד ומעורבבים חזק מידי, וקשה מאד להפריד ביניהם.
זה לא בעיה שנטפרי יצרה, זה בעיה שנטפרי מנסה לפתור.גילוי נאות. אני לא עובד ולא קשור לנטפרי.
-
ובמילים אחרות, האם נטפרי נועד למגזר החרדי בלבד, או שהוא נועד גם לאחרים.
@magicode אמר בהאם יש פוליטיקה בסינון של נטפרי?:
למה אנחנו לא עושים סינון גם לציבורים אחרים. כדי שזה לא יבוא על חשבון של הציבור שלנו. ועניי עירך קודמים.
אם נעריך שאנחנו יכולים להשקיע גם וגם . נשקול את זה.