אני מנהל קהילה באנגליה ב"ה ורועה שמפריע לאנשים שפותחים רק דומיין אחד
-
@yzahn אולי שהפונים יציינו "בקשה לפתוח את הדומיין ואת כל תת-הדומיינים שלו".
אולי גם בטופס הפניה של נטפרי שיהיה אפשרות לציין את זה (נגיד Checkbox). -
@ua אמר באני מנהל קהילה באנגליה ב"ה ורועה שמפריע לאנשים שפותחים רק דומיין אחד:
@yzahn אולי שהפונים יציינו "בקשה לפתוח את הדומיין ואת כל תת-הדומיינים שלו".
אולי גם בטופס הפניה של נטפרי שיהיה אפשרות לציין את זה (נגיד Checkbox).אולי שזה יהיה הברירת מחדל?
-
@a0533057932 מבחינתי בכיף למה לא...
רק כפי ש @yzahn ציין אי אפשר לדעת עד כמה זה מעשי שנטפרי יבדקו את כל התת-דומיינים, ולכן כדי לחסוך עומס מי שצריך שיסמן ומי שלא - לא. -
@ua
לא הבנתי.
איך זה הופך למעשי יותר, אם הלקוח מציין זאת בפניה ? -
אפשר אולי שהמערכת של נטפרי עצמה תסרוק אוטומטית את האתר כמו שעושה הLink Klipper, ותביא לבודקת האתרים/תומך רשימה של סאב דומיינים של האתר והתומך יוכל לאשר/לשלול את הפתיחה בלחיצת כפתור אחת, על ידי בדיקה מהירה באלו סאב דומיינים מדובר.
אם יראה ברשימה האוטומטית סאב דומיין עם שם מחשיד כמו tochengarua.garmin.com הוא יחשוב 4 פעמים לפני שיפתח, אם הוא יראה שם רק סאב דומיינים שבד"כ לא מהווים בעיה כמו .api. buy. downloads וכו' הוא יאשר את כולם בלחיצת עכבר. ככה זה ייעשה במהירות וללא צורך של התומך לגשת לאתר ולבדוק הדק היטב שהוא פועל תקין. -
יש רעיון דומה שהוצע כאן פתיחה אוטומטית של תתי דומיין נפוצים.
ההבדל בין 2 הפתרונות - וניתן לממש את שניהם - שהפתרון שהוצע כאן הינו בדיקה ידנית של סאב דומיינים.
ולעומתו הרעיון שם הוא פתיחה ללא בדיקה של סאב דומיינים כמו api או cdn שלא אמורה להיות בהם שום בעיה.
בדיקה ידנית יכולה להיות ע"י אוטומציה במידה מסויימת וכפי שהציע @shraga -
@yinon-abraham אין שום היגיון לדעתי בפתיחה גורפת של סאבדומיין'ס
סאבדומיין בכלל לא תמיד קשור לאתר המקורי.
זה יכול להיות אלף ואחד דברים אחרים\אתרים אחרים לחלוטין וכו'אולי הרעיון של פתיחת כתובות שלרוב משמשים ככתובות לפלטפורמות אחסון, וCDN וכדו' - זה יכול להיות קצת הגיוני
אבל בצורה גורפת אני לא רואה שום היגיון
-
@chv אמר באני מנהל קהילה באנגליה ב"ה ורועה שמפריע לאנשים שפותחים רק דומיין אחד:
@yinon-abraham אין שום היגיון לדעתי בפתיחה גורפת של סאבדומיין'ס
זה לא מה שהוא הציע. אחרים לקחו את הצעתו לכיוון הזה.
@yinon-abraham אמר באני מנהל קהילה באנגליה ב"ה ורועה שמפריע לאנשים שפותחים רק דומיין אחד:
אני ממליץ שלאחר שמקבלים דרישה לפתוח אתר שאחד יבקר אם זה באמת עובד
הגיון יש ויש. רק שאני לא יודע עד כמה זה פרקטי.
לדעתי יותר שווה להשקיע בכיוון של הסברה. שיהיה הודעה ברורה (באנגלית גם) שמסביר (בשפה השווה לכל נפש) שפתחנו את הדומיין הראשי, ייתכן שדברים עדיין לא יעבדו, נא לשתף פעולה איתנו ולדווח לנו עד חלקי האתר שלא עובדים וננסה לפתור את זה (כמובן באותה פנייה בלי צורך בנקודה נוספת). -
@yinon-abraham אם מדובר על חדר מחשבים אני מציע שתתלה מודעה במקום בולט בחדר המחשבים ואם מדובר במשתמשים בבית תשלח לכולם מייל הסברה, ותסביר להם בשפה ברורה מה המשמעות של סינון שעובד כרשימה לבנה, ולמה לא פותחים סתם בצורה גורפת, וגם תסביר שהצורה שהאינטרנט עובד גורם שלפעמים פתיחה של דומיין מסויים עדיין לא מספיק כדי ש"האתר יעבוד". תסביר איך עובדים מול מערכת הפניות של נטפרי, איך מבצעים הקלטת תעבורה, ואת העובדה שלא צריך לפתוח פנייה נפרדת לכל sub domain וכו'.
אם תרצה, אני מוכן לעזור לך בניסוח מודעה, תפנה אלי למייל שבדף הפרופיל שלי. -
@shraga
בדקת כמה תתי דומיין יש לgarmin.com?
בכלי שהבאתי בשרשור הקודם מצאתי 141 דומיינים.
איך מישהו אמור לעבור על הכל ולמצוא מה כל אחד מכיל? -
@nigun אמר באני מנהל קהילה באנגליה ב"ה ורועה שמפריע לאנשים שפותחים רק דומיין אחד:
אני משער שלפחות 70 אחוז מהאתרים לא מכיל 141 סאב דומיינים...
-
@shraga
אולי לא 141 אבל זה קלאסי למצוא עשרות
בעיקר כאלו שמשמשים לפיתוח.אגב בסריקה עם כלים יותר משוכללים מצאתי 781 דומיינים.
רובם כמובן שייכים לפיתוח, אבל איך תסנן. -
במקרים מעין אלו, פותחים בצורה גורפת. (לאחר שליחת פניה כמובן..)
נדיר מאוד אתר עם מאות ואפילו עשרות תתי דומיינים.
בתכלס, אני חושב שהבעיה שהעלו כאן קיימת בהחלט,
והפתרון שאפשר לעשות כאן ועכשיו- להדגיש את נושא הפניה לנטפרי כמו ש @yzahn הציע. -
לבנתיים עד שנטפרי ישנו מדיניות
אני התחלתי להשתמש בכלי הזה לסריקת הדומיין.
אני בודק איזה דומיינים נראים שייכים בבירור לאתר
ואחרי שאני בודק שהאתר תקין ולא מחזיר 404 וכו'
אני מוסיף את הכל לפניה, ולרוב לא עושים בעיות.