מסלול מותאם לציבור הדתי לאומי
-
@davd אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@חיים-כהן לא רוצה לגלוש למקומות אחרים....
בכל מקרה, גם אני סבור שדעות של המזרחי הם פסולים בעייני, גם אני סבור שאתרים שלהם חייבים להיות חסומים לכל מי שיראת שמים נוגע בליבו.
אבל מכאן ועד להגיד לדת"ל איך הוא ינהג, זה רחוק מזרח ומערב....ובדיוק בשביל זה כתבתי שנטפרי יקימו חברה אחרת בשבילהם!
אף אחד לא אמר כאן לומר לדת"ל איך להתנהג...
ובדיוק מאותה הסיבה אדם חרדי לא יכול להתאים חברה בשבילם, [וגם אם היא חברה אחרת מיוחדת בשבילם]... -
וכאן מגיעה השאלה.
האם אנחנו רוצים לדאוג רק לעצמינו, ושלנו יהיה סינון טוב, ושאנחנו נינצל מכל מרעין בישין, ומי שלא רוצה להיות חרדי, שיחטא, מה איכפת לי....או לא, מה פתאום, הוא גם יהודי, למה שלא יזכה לסינון כשר ללא חטאים, וללא לעבור על הלכות בשו"ע.
וכמובן שכישראל ערבים זה לזה, הייתי עושה את הכל (לפי יכולותיי) ע"מ לתת לכל סוגי היהודים את הסינון הטוב ביותר שהם יוכלו להשתמש בזה.
ולכן הייתי מקים להם סינון שנצמד להלכה נטו, ודברים השקפתיים שהרבנים שלהם מתירים, הייתי פותח להם כדי שהם יצטרפו לכזה סינון ולא יברחו מזה. -
@חיים-כהן למה לא?
טכנית להקים חברה ולהפעיל מתכנתים?, מה הבעיה?ההחלטות של הנוהלים והתוכן המאושר והמסונן, יוחלט באמצעות רבנים השייכים לדת"ל...
-
@חיים-כהן למה לא?
טכנית להקים חברה ולהפעיל מתכנתים?, מה הבעיה?ההחלטות של הנוהלים והתוכן המאושר והמסונן, יוחלט באמצעות רבנים השייכים לדת"ל...
זו ההצעה.
ולמה שאמרת
@davd אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:או לא, מה פתאום, הוא גם יהודי, למה שלא יזכה לסינון כשר ללא חטאים, וללא לעבור על הלכות בשו"ע.
מה שהתכוונתי.
היהדות שלנו היא אותה יהדות, כמובן.
יש מחלוקת גדולה בין גדולי דור לגבי נושאים מסויימים.
אבל למה שלא בנושאים שעליהם אין מחלוקת-יהיה פיתרון גם לדת"ל?
הרי כשאני מחפש כיום מקורות לכל מיני דברים, אני מקבל דפים מאוקססים היטב...
ואלו הם דברים שאני צריך לשיעורים וכדומה...
מקווה שהובנתי.
נ.ב-מניסיון של הרבה זמן של גלישה ברימון-כל הנכתב לעיל אינו מדוייק.
אבל לא אכנס לויכוח -
וכאן מגיעה השאלה.
האם אנחנו רוצים לדאוג רק לעצמינו, ושלנו יהיה סינון טוב, ושאנחנו נינצל מכל מרעין בישין, ומי שלא רוצה להיות חרדי, שיחטא, מה איכפת לי....או לא, מה פתאום, הוא גם יהודי, למה שלא יזכה לסינון כשר ללא חטאים, וללא לעבור על הלכות בשו"ע.
וכמובן שכישראל ערבים זה לזה, הייתי עושה את הכל (לפי יכולותיי) ע"מ לתת לכל סוגי היהודים את הסינון הטוב ביותר שהם יוכלו להשתמש בזה.
ולכן הייתי מקים להם סינון שנצמד להלכה נטו, ודברים השקפתיים שהרבנים שלהם מתירים, הייתי פותח להם כדי שהם יצטרפו לכזה סינון ולא יברחו מזה.תשובה - שישתמש בנטפרי, ושאתר כיפה יהיה הבעיות הגדולות שלו.
-
@hagai-w אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
וכאן מגיעה השאלה.
ולכן הייתי מקים להם סינון שנצמד להלכה נטו, ודברים השקפתיים שהרבנים שלהם מתירים, הייתי פותח להם כדי שהם יצטרפו לכזה סינון ולא יברחו מזה.תשובה - שישתמש בנטפרי, ושאתר כיפה יהיה הבעיות הגדולות שלו.
ומה לגבי מקורות לשיעורים בנושאי אמונה?
ואלו הם דברים שאני צריך לשיעורים וכדומה...
-
לי יש רעיון אחר - הרי אין ספק שהרמה של נטפרי היא רמה יותר גבוה מהרמה שעליו אתה מדבר - אז אתה בעצם מבקש שנטפרי יעשו מסלול עם "ירידה" מהמדרגה שלהם.
הרעיון שלי היא שהציבור הדת"ל יעשו עליה לרמת נטפרי.
מה אתה חושב על רעיון כזה?
-
@morgen אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
לי יש רעיון אחר - הרי אין ספק שהרמה של נטפרי היא רמה יותר גבוה מהרמה שעליו אתה מדבר - אז אתה בעצם מבקש שנטפרי יעשו מסלול עם "ירידה" מהמדרגה שלהם.
שאתה לא מבין בכלל בכלל את מה שאמרתי.איפה ראית שביקשתי ירידה ברמה של נטפרי?
-
אין לי כח לעשות חיפוש בפורום, אבל הנושא עלה לפני כמה שנים, ו magicode דוקא לא פסל את זה על הסף, כמה שזכור לי יותר מטעמים של חוסר זמן וסדרי עדיפויות, אולי אחד מהבקיאים ימצא לנו את זה.
-
@חיים-כהן אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
עצם זה שישנם כמה מסלולים בחברות הסינון [למשל ברימון], זה מחדל שמשמיט את כל נושא הסינון מהבסיס...
למשל, ברימון;
המסלול הראשון פונה לצדיקים, שהחליטו שהם רוצים לשמור על ההלכה.. ועל הלאו הבסיסי של "ולא תתורו"... וזה מונע מהם לראות כל דבר ש"אינו תואם אורח חיים תורני"..
המסלול השני פונה לבינוניים... על אלו שבגדול הם 'מוכנים' לשמור על ההלכה בכלל ועל הלאו ההוא בפרט, אבל לפעמים קצת מתחשק להם להציץ.. ולכן, המסלול ההוא רק חוסם "במידה רבה" [כלומר: לא לגמרי...] "הצגה של לבוש חלקי"...
המסלול השלישי פונה לבינוניים ומטה.. אלו שחוץ מכמעט התחתית, מבחינתם הכל מותר, והלאו ההוא מדבר על עניין מאוד ספציפי, וחוץ מזה אין שום בעיה.. ולכן הכל יחשף לעינהם, חוץ "מהלבשה תחתונה".. [כמו שאתם רואים, אלו ציטוטים מתוך האתר שלהם..] והרי נו באמת, לאסור את כל השאר [חוץ מהלבשה תחתונה] זו סתם קיצוניות, אז מה הבעיה להיחשף לזה? [בציניות, אם זה לא מספיק מובן..]
המסלול הרביעי, פונה לפוקרים רשמית, שאין אצליהם בכלל שום מושג של צניעות ושאר מרעין בישין, ויש להם סינון רק בשביל איזהשהו צורך בלתי מוסבר, [כי הרי הכל כולל כמעט הכל פתוח, אז למה הם שמים פלסטר שמכסה אחד חלקי מליון מהעין, כשכל שאר חלקי העין חשופים לסופה המשתוללת?], ולכן חוץ מXXXXX הכל פתוח...זו אמנם דוגמא קצת קיצונית [אבל קיימת!!! כמו שאתם רואים בתמונה שההוא העלה], אבל העיקרון הוא אחד, וכמו שנטפרי חרטו על דגלם בתחילת הדרך: מה שמותר הלכתית, מותר לכולם. מה שאסור הלכתית, אסור לכולם. אין דבר כזה מסלולים בסינון, בדיוק כמו שאין מסלולים ביהדות. יש תורה אחת בלבד.
בנוסף, בכל רגע נתון הגולש יכול להחליט אם הוא עכשיו צדיק או בינוני או בינוני ומטה או פוקר, והכל לפי שרירות ליבו... על כזה סינון אדם יכול לסמוך כשהוא מכניס הביתה?
נ.ב. יתכן שהשפה לא יותר מידי... אבל זה היה חייב, בשביל להעביר את המסר כדבעי. ולכן ציטטתי מילה במילה מרימון, ולא הוספתי משלי מאומה..
ועוד משהו שכחת... שכל האנשים בכל הרמות, יכולים להחליט ל10 דקות שמעכשיו הם ברמה אחרת, רק לרבע שעה ומיד ישובו להיות צדיקים כבעבר...
-
לדעתי, הכל עניין של היצע וביקוש
אם היתה דרישה כזו מצד הציבור הזה שיהיה סינון מותאם באמת לארחות חייהם אז זה היה קורה.
כל עוד שאין דרישה כזו ורוב הציבור שם מוכן להתפשר ולהסתפק בסינונים אחרים. זה לא יקרה. -
וכאן מגיעה השאלה.
הבעיה היא שהציבור הדת"ל לא יעשה דבר כזה נקודה.
ואין עניין להציע למישהו להיות אתה. -
חבר'ה-נניח שהייתם צודקים בכל טענותיכם על רימון.
נו ו?
מה הקשר לכאן?
ובכללי-למה לבסס את המעמד של נטפרי על זה שאחרים גרועים? -
@222756 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
וכאן מגיעה השאלה.
ואין עניין להציע למישהו להיות אתה.חבר'ה, אני נעלב בשם הציבור הדתי לאומי...
איפה ראיתם שביקשתי להוריד רמה בנטפרי ולמה אתם חושבים שאנחנו לא צריכים לעלות רמה?
מה כבר ביקשתי?
מסלול שבו ענייני השקפה דת"ל יהיו פתוחים? -
-
@222756 ויש עוד אפשרות להתרחק מהם כמו מאש!!!
-
@מכלולאי אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@מכלולאי אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
העורכים של המכלול זה רובם דתיים לאומיים, לא?
היוצר של המכלול הוא בוודאי דתי לאומי, ואני מאמין שהוא יבחר עורכי אספקלריא שגם מסכימים איתו בהשקפה.הם לא.
ובטוח שצורת הצנזורה שם לא תאמת להשקפה הד"לראשית, עורכי המכלול נמנים על כל המגזרים, ולא צריך להשתייך למגזר מסויים, פשוט נרשמים ועורכים... המציאות היה שמטבע הדברים כמעט כולם חרדים, אבל היו לנו כמה מהמגזר הדתל"י, בפרט בתקופת היסוד של המכלול.
המכלול בהגדרתו הוא אנציקלופדיה יהודית ולא חרדית, ולדעתי המושג "אנציקלופדיה חרדית" כמעט אין לו קיום, מכיוון ש"חרדי" זו הגדרה חברתית, ואנציקלופדיה צריכה להיות אובייקטיבית, ואכמ"ל. המכלול כאנציקלופדיה חרדית מניח בבסיסו את י"ג העיקרים, וזה דבר שמתאים כמובן לכל יהודי מאמין.
"עורכי אספקלריה" הם עורכי שבקיאים באומנות של שכתוב ערכים, הן בצד האנציקלופדי והן מצד כללי המכלול. הם לא ממש "נבחרים" ע"י המייסד, אם כי טכנית צריך אישור של הוועדה הרוחנית, אבל אין היכרות אישית עם העורים.גם אני ערכתי בזמנו במכלול
אין משמעות לעורכים אלא לכללים
ולא כל הכללים הם י"ג עיקרים...
כמות הדברים שנחסמו על "תרבות" לדוג' היא מאוד גדולה.מדובר במדיניות זמנית, כפי שכתוב בתבנית: "הטיפול הועבר לעורכי אספקלריה". בעתיד זה יפתח בצורה כזו או אחרת, וגם כיום ניתן להגיש בקשה שמתמלאת בד"כ במהירות. באופן כללי אין ללמוד מערכים שחסומים ע"י תבנית, כי זה אומר בסה"כ שעדיין לא הגיעו אליהם, או שלא הגיעו לקטגוריה שלהם (כמו דתות למשל). אגב, הערך שלונקק למעלה נפתח בינתיים.
עם זאת ישנם דברים מסוימים שחסומים בנטפרי עקב מגבלה כולקטיבית, (כמו בדוגמה שהביא @מישהו12 על ערכים שחסומים במכלול, בגלל השקפת עולמם של מקימי המכלול, ובעצם בנטפרי יכול להיות שהערכים האלו היו פתוחים, ורק בגלל שנטפרי החליטו לחסום את ויקיפדיה (ובצדק), אז חייבים להגיע למכלול...).
העניין הוא שהייבוא של כל הערכים הנ"ל והתבנית הייתה דרישה של נטפרי מהמכלול.
-
@פלורידה אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
@222756 ויש עוד אפשרות להתרחק מהם כמו מאש!!!
מה לעשות שלא תמיד זה אפשרי?
-
@יוליוס אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
לדעתי, הכל עניין של היצע וביקוש
אם היתה דרישה כזו מצד הציבור הזה שיהיה סינון מותאם באמת לארחות חייהם אז זה היה קורה.
כל עוד שאין דרישה כזו ורוב הציבור שם מוכן להתפשר ולהסתפק בסינונים אחרים. זה לא יקרה.לא מכירים את נטפרי.
זה מעגל קסמים.
כשאני מציע למישהו נטפרי, והוא שומע שזה לא מתאים, אז הוא לא רוצה, וכן הלאה. -
@מישהו12 אמר במסלול מותאם לציבור הדתי לאומי:
וכאן מגיעה השאלה.
ואין עניין להציע למישהו להיות אתה.חבר'ה, אני נעלב בשם הציבור הדתי לאומי...
איפה ראיתם שביקשתי להוריד רמה בנטפרי ולמה אתם חושבים שאנחנו לא צריכים לעלות רמה?
מה כבר ביקשתי?
מסלול שבו ענייני השקפה דת"ל יהיו פתוחים?לא דיברתי מעולם על להוריד את הרמה בשביל הציבור דתי לאומי, דיברתי על הוספת מסלול "נטפרי" ברימון במקום בנטפרי.