מיילים בתפוצה עם קליפים
-
@218461 אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
@היהודי-הניצחי אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
@בר-דעת אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
קחו בחשבון שהמענינים פתוח לכל אחד גם מי שיושב בחדר מחשבים עם חותם, עדיין זה פתוח לו, ואז גם מי שיש לו הכי סגור ה'מעניינים' הופך אותו להכי פתוח...
באמת שאני לא מבין אם מה שיש במעניינים יש באתרים פשוט תסתכל באתרים אין שום עדיפות שתחסום לעצמך את האתרים ותקבל במייל את הסרטונים.למעניינים יש שני מטרות, א. לחסום תוכן לא ראוי, וזה אכן אין גם באתרים האחרים שפתוחים בנטפרי, אבל יש להם עוד מטרה, והיא: למנוע שיטוט ארוך באתרי אינטרנט, שמלאים בסתם שטויות שלא מאוד מעניינים את מי שהחליט להיכנס לשם, אבל זה סוחף כידוע, ולכן הם מסננים כמה שניתן את מה שמעניין את המחוברים לתפוצה להם (הם עושים סקר מידי פעם בנושא), ובצורה נקייה וקצרה וכך, ללא צורך בשיטוט, אחרי כמה דקות של צפייה, מי שרוצה להיות מעודכן, מקבל את רצונו בצורה נקייה ושמורה.
כמובן, שגם אצלם יש הרבה חומר שלא כולם מרוצים ממנו, ובפרט האפשרות של אתרי נשים כמוזכר, וכנראה לכן, או מסיבה אחרת נטפרי חסמה אותם.
והדברים פתוחים לדיון...יכול להעיד על עצמי ואני מאמין שיש עוד הרבה כאלו, שאחד הדברים שנתנו לי את הכח לחסום את עצמי מ "אתרים ממכרים" באזור האישי בנטפרי, היה לאחר שהתחברתי להמעניינים ולעוד קבוצת מייל ששולחת כל לילה את החדשות של היום (המוקד)
וכך ידעתי שאני לא מתנתק מהעולם...
לפני זה ישבתי שעות באתרים ה"חשובים"... שנטפרי פותחת אותם... המחדש כל רגע וכו'....
אם מעניין אותם בזבוז זמן, שיחסמו את האתרים הנ"ל לכולם, ואם את הנושא של בזבוז זמן הם משאירים להחלטה בידיים שלנו, אז גם כך בהמעניינים... וד"ל.לסיכום, לא מכחיש שבהמעניינים יש נזק לאנשים מסויימים...
אבל התועלת שיש להרבה יותר אנשים אחרים גדולה בהרבה מהנזק שיש לאנשים מסויימים,
מקווה שהסברתי את עצמי מספיק.טעיתי רציתי לצטט מישהו אחר ,
רק דקה, אני כבר מביא אותו... -
@magicode אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
נכון. זה לא נחסם בהוראת הרבנים. לא כל דבר אנחנו שואלים.
במקרה הזה אני חושש שאם היינו שואלים הם היו אומרים לחסום גם את ההודעות עצמם.אבל אני עומד על דעתי שהתכנים שמה הם זבל. זבל זה לא אסור. זבל זה מסריח.
ואני בטוח שאדם אמיתי שלא משקר את עצמו גם אם הוא צופה בכל הזבל הזה יודה שזה זבל.
הראיה שאף אחד לא היה מראה את השטיות האלו לילדים שלו.
הכי גרוע ומזעזע שהופכים את זה לדבר חיובי.לגבי הלחץ. הם בחרו בדרך של להפעיל לחץ על נטפרי בפרום. וזה דבר שלא מתקבל. נטפרי לא דמוקרטיה. מי שמתאים לו שיתחבר לנטפרי מי שלא מתאים לו שלא יתחבר.
אבל כמובן שאפשר תמיד לדבר עם נטפרי ולהעיר הערות.
עדיין לא הבנתי את הטענה. למה לאפשר לאנשים שמעולם לא התחברו לרשת להתחבר למעניינים. מה כל כך קדוש שמה? אתם עד כדי כך מכורים שאתם לא רואים את הנזק שזה עושה?הנה הוא,
אותו רציתי לצטט בהודעה הנ"ל שלי. -
-
@בוודאי אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
ברוך השם, אני לא מקבל כלום!
(אל תחשבו שאני לא סקרן.... בימינו יש עוד דרכים לדעת חדשות)לפעמים אני מרגיש צורך להתחבר לתכנים מעין אלו, אולם בעקבות מה שראיתי מחבריי וקרובי או מה שהעבירו לי
אני יודע בדיוק מה שהם מקבלים במיילים
מכיר אנשים מכובדים (!!!) שכבר לא מתביישים בכלל בכל השטויות (וגרוע מכך...) שהם צופים ומבליםיש אימרה (כמדומה מהחזו"א) שהבחירה שניתנה לאדם היא, אם להיכנס לניסיון או להתרחק, אבל ברגע שאתה כבר בפנים כמעט שאין בחירה..
בכל אופן ולכל הדיעות, נטפרי הוא דבר שחייבים לשמור עליו
מה היינו עושים בלעדיו? חייבים לשמור על כוחו!!שומרים עליו, רק רוצים אותו יותר מועיל ואמין.
ואכן האמרה אמיתית, והיא גם לכל מי שפתח מייל ונכנס לחנות אינטרנט... -
@צדיק-תמים אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
אם הם עוברים על התקנון (או שמלכתחילה אין להם חותם) זה הבעיה של החדר מחשבים
יש גם חדרי מחשבים עם אתרי חדשותחותם נותנת אפשרות כזאת
ולכן יש בחורים שיכולים לשבת בחדר מחשבים ולצפות במעניינים -
ולכן יש בחורים שיכולים לשבת בחדר מחשבים ולצפות במענייניםאז הם רוצים את זה?!
ולמה נטפרי חוסמת להם?
הרי המנהל כתב שהוא לא מונע ממי שרוצה לצפות!?
ואם תגיד שהבעיה שזה בחורים? הרי חותם כלל לא נותנים לבחורים להיכנס לחדרי מחשבים, ומי שעובר על הכללים, שוב אין לנו מה לעזור ל, הוא גם יכול לקנות אייפון.
חסימות לא יעזרו למי שלא מעונין בהם. -
@218461 אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
קחו בחשבון שהמענינים פתוח לכל אחד גם מי שיושב בחדר מחשבים עם חותם, עדיין זה פתוח לו, ואז גם מי שיש לו הכי סגור ה'מעניינים' הופך אותו להכי פתוח...
באמת שאני לא מבין אם מה שיש במעניינים יש באתרים פשוט תסתכל באתרים אין שום עדיפות שתחסום לעצמך את האתרים ותקבל במייל את הסרטונים.למעניינים יש שני מטרות, א. לחסום תוכן לא ראוי, וזה אכן אין גם באתרים האחרים שפתוחים בנטפרי, אבל יש להם עוד מטרה, והיא: למנוע שיטוט ארוך באתרי אינטרנט, שמלאים בסתם שטויות שלא מאוד מעניינים את מי שהחליט להיכנס לשם, אבל זה סוחף כידוע, ולכן הם מסננים כמה שניתן את מה שמעניין את המחוברים לתפוצה להם (הם עושים סקר מידי פעם בנושא), ובצורה נקייה וקצרה וכך, ללא צורך בשיטוט, אחרי כמה דקות של צפייה, מי שרוצה להיות מעודכן, מקבל את רצונו בצורה נקייה ושמורה.
כמובן, שגם אצלם יש הרבה חומר שלא כולם מרוצים ממנו, ובפרט האפשרות של אתרי נשים כמוזכר, וכנראה לכן, או מסיבה אחרת נטפרי חסמה אותם.
והדברים פתוחים לדיון...יכול להעיד על עצמי ואני מאמין שיש עוד הרבה כאלו, שאחד הדברים שנתנו לי את הכח לחסום את עצמי מ "אתרים ממכרים" באזור האישי בנטפרי, היה לאחר שהתחברתי להמעניינים ולעוד קבוצת מייל ששולחת כל לילה את החדשות של היום (המוקד)
וכך ידעתי שאני לא מתנתק מהעולם...
לפני זה ישבתי שעות באתרים ה"חשובים"... שנטפרי פותחת אותם... המחדש כל רגע וכו'....
אם מעניין אותם בזבוז זמן, שיחסמו את האתרים הנ"ל לכולם, ואם את הנושא של בזבוז זמן הם משאירים להחלטה בידיים שלנו, אז גם כך בהמעניינים... וד"ל.לסיכום, לא מכחיש שבהמעניינים יש נזק לאנשים מסויימים...
אבל התועלת שיש להרבה יותר אנשים אחרים גדולה בהרבה מהנזק שיש לאנשים מסויימים,
מקווה שהסברתי את עצמי מספיק.חזק וברוך
ואני יכול להעיד שאם אני נכנס אפילו למטרה מסוימת לכ אתר חדשות אחר שפתוח בנטפרי, אני מבזבז הרבה יותר זמן עם הרבה פחות נקיון, מאשר דרך המעניינים -
ולכן יש בחורים שיכולים לשבת בחדר מחשבים ולצפות במענייניםאז הם רוצים את זה?!
ולמה נטפרי חוסמת להם?
הרי המנהל כתב שהוא לא מונע ממי שרוצה לצפות!?
ואם תגיד שהבעיה שזה בחורים? הרי חותם כלל לא נותנים לבחורים להיכנס לחדרי מחשבים, ומי שעובר על הכללים, שוב אין לנו מה לעזור ל, הוא גם יכול לקנות אייפון.
חסימות לא יעזרו למי שלא מעונין בהם.פשוט מאוד יש דרגות סינון בנטפרי
המעניינים הופכת את זה ללא רלוונטי כמו שנכתב לעיל וזה הבעיה
לא קשור אם הסרטונים בסדר או לא -
@נרשמתי-לרגע אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
עדיין לא הבנתי את הטענה. למה לאפשר לאנשים שמעולם לא התחברו לרשת להתחבר למעניינים. מה כל כך קדוש שמה? אתם עד כדי כך מכורים שאתם לא רואים את הנזק שזה עושה?
כתבו פה כמה פעמים שזה מונע שוטטות מיותרת באתרים מסויימים, אתה מתעלם בכוונה מהטענה הזאת?
זה נכון אם אתה גולש עם אינטרנט לא מסונן.
אבל אם אתה גולש עם נטפרי אין אתר כמו המעניינים שפתוח בנטפרי.
אם זה היה בצורת אתר ברור שזה היה נחסם.
אף אחד לא יגיד שכיכר השבב זה זיכוי הרבים כי זה מונע מלהיכנס לידיעות אחרונות. הא ושהם גם מביאים דברי תורה. אז בכלל. -
יותר מעניין אותי.
מה האינטרס שלכם שההרשמה תהיה פתוחה?
הרי לא חסמו לכם את היכולת לראות את התכנים שמה.בדיוק למי אתם דואגים?
לבחור ישיבה שלכם שרוצה להתחבר לשמה ולראות את הזה?
לבת הסמינר שלכם שגם רוצה לראות את זה?אין באמור התחייבות שבעתיד לא יחסם כל התכנים של המעניינים.
-
@בר-דעת למה לא? כמו שחוסמים אתרים מסוימים רק לחלק מהאנשים.
הם חוסמים את השליחת הודעות למייל ההוא.@magicode אי אפשר להתעלם מכך שמתוך כ150 אלף מנויים של נטפרי (זה בערך המספר שיוצא מחילוק ההכנסות של נטפרי ל15 שקל למנוי) בערך 20 אחוז מקבלים את ההודעות האלו,
אני חושב שאמורים לגבש כללים ברורים, מה מותר לשלוח ומה לא ואם הוא רוצה לעמוד בכללים אז שישלח, לא רוצה אז זו אשמתו. -
יותר מעניין אותי.
מה האינטרס שלכם שההרשמה תהיה פתוחה?
הרי לא חסמו לכם את היכולת לראות את התכנים שמה.בדיוק למי אתם דואגים?
לבחור ישיבה שלכם שרוצה להתחבר לשמה ולראות את הזה?
לבת הסמינר שלכם שגם רוצה לראות את זה?אין באמור התחייבות שבעתיד לא יחסם כל התכנים של המעניינים. אחרי שהם העלו את הנושא לדיון אז נאלץ להביא את זה להכרעת הרבנים.
אני מתנצל מראש... אולי זה לא הזמן לשאול את השאלה הזו...
אבל זה קצת צורם לי... למה מבחינת נטפרי לשאול את הרבנים נחשב "אילוץ"?
אני מבין שלא כל שאלה של כל משתמש נטפרי צריך לשאול, אך הנושא הזה הוא נושא שקשור לכל כך הרבה מנויים, ויש לזה המון השלכות מהותיות מאודאז אדרבה!! נטפרי חייבת לשאול את הרבנים על דבר כזה!! וכי ממה הם פוחדים?? שהרבנים יחמירו עליהם יותר מידי???
ובאגב, הסיבה ש80% ממשתמשי האינטרנט החרדי הם בנטפרי, היא לא על אף הסינון הקפדני, אלא בגללו.
-
@עמאר
צודק. מקבל את הערה. -
@magicode אני לא רוצה לפתוח בדיון אומציונלי, האם ההחלטה לסגור נכונה או לא.
להגיד שההודעה של המעניינים נשלחה לשם הפגנה ואמצעי לחץ.
על בסיס מה היא נאמרה? תחושת בטן? אמוציות?ההודעה שנשלחה למנויים היום עברה אתמול לא מעט עיניים, מי שמפעיל את הרשימה ישב על קוצו של יו"ד על מנת שההודעה תהיה מכובדת ומכבדת שבסה"כ יושמע צד שני.
אני במקרה מכיר את הסיפור, כולל פניות וניסיונות של המעניינים להגיע להסכמות עם נטפרי לפני כמה חודשים כשנחסם הדף נחיתה שלהם להרשמה.
המעניינים שולח היום 3 פעמים בשבוע לאנשים חומר והוא קיים כבר לא מעט שנים, (בשנים הראשונות לא נכנס שום פרסומת, זה התחיל מפלטפורמה לשלוח חומר מצונזר ונקי).
האם העלית אי פעם בדעתך כמה שעות ביממה מוקדשים לצורך סינון התכנים שנשלחים? ייתכן שנטפרי דורשת יותר, על מנת שההגדרות המחמירות של נטפרי ייושמו פשוט צריך לנהל איתם שיח, שמשום מה למרות רצונם לא הצליחו לנהל דיאלוג עם נטפרי.
מישהו כאן העלה שאלה על קטלוג לנשים, אני לא אוהב את הפרסום של החברה הזו כמו הרבה אחרים, האם כל מי שמפרסם אותם נחסם? לא!!!!
נקודה אחרונה לסיום, לעתים ניתן לקבל רושם ממכלול פעילות של אדם לעומת אדם אחר.
אני לא מכיר את כל הצדקנים כאן, אני כן מכיר את הצד השני, ומדובר ביהודי יקר וירא שמיים, ולא באיזה משועמם שמחפש לשלוח זבל כפי שהוצג בשלל הביטויים כאן. -
@אחד-תם אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
ובכלל, בלי קשר, אני חושב שמי שטוען שיש שם חומר בעייתי צריך לציין מראה מקום, אחרת זה סתם הכפשה.
אתה משום מה בטוח שנטפרי חסמו על סמך הכפשות ולא על סמך נתונים
תן לי לשער שאי מי מנטפרי מקבל את המיילים של המעניינים בשביל לראות בעיניו -
@magicode אישית אני חושב שאמור להיות איזשהו גבול מתי אתם מתערבים ומתי לא.
הרי גם אם הייתה לכם אפשרות, לא הייתם פולשים לי למחשב וחוסמים לי תמונות מאורסים או תמונה של המשפחה שלי (ויש לי גם אחיות רחמנא ליצלן).
זה שיש לכם מונופול על הגלישה שלנו, לא אומר שאתם צריכים להתערב לי בהודעות פרטיות.
אני לא נכנס כרגע לדיון אם "המעניינים" זה טוב או לא, למרות שאתם עושים עסק משטויות. בעיניי א"א לחסום אנשים עד לרמה הזאת גם אם הייתי מופקד על החינוך שלהם. זה לא תקין ולא בריא.
זה המקום להגיד שנמאס כל פעם שחבר שולח לי הודעה אישית וזה נחסם. הדרייב שלי נחסם. הגוגל תמונות שלי נחסם.
הכל שם זה חומר אישי שלי או של חברים ששלחו לי ואנחנו מעבירים אחד לשני.
מישהו מתארס, אני שולח לחבר תמונת מאורסים בצורה אישית וזה נחסם. למען ה', פה אתם לא צריכים להתערב!!
מישהו שולח לי דחוף איזה תמונה בהנגאאוט ואני צריך לחכות 2 דקות עד שתבדקו את התמונה.
יש נישות אישיות שאתם לא צריכים לדחוף את עצמכם לשם.
נכון שיש גם אנשים ששולחים סרטים וכדו' בדרייב או בגוגל תמונות, ה' ישלח להם רפואה שלימה כי הם אנשים מוזרים.
אני לא אמור לסבול מזה ושתבדקו תמונות שלי או ששולחים אחד לשני.
כל הקשור למייל, דרייב, גוגל תמונות - זה א י ש י ואתם לא אמורים להתערב בזה.
אני מנוי של נטפרי כי אתם מעולים בשאר הדברים, אבל פה נפלתם. זה טעות טקטית וטעות בגישה
באמת שזה מפריע מאוד מאוד וחבלעריכה:
תוך כדי כתיבה, ההורים שלי שכרגע בחו"ל שולחים לי תמונות בהנגאאוט, וכולנו ממתינים שנטפרי יסיימו לבדוק אם זה בסדר ובסוף חוסמים את התמונות שאמא שלי שם. לאיפה הגעתם. -
@ראש-בריא אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
זה המקום להגיד שנמאס כל פעם שחבר שולח לי הודעה אישית וזה נחסם. הדרייב שלי נחסם. הגוגל תמונות שלי נחסם.
@ראש-בריא אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
נכון שיש גם אנשים ששולחים סרטים וכדו' בדרייב או בגוגל תמונות, ה' ישלח להם רפואה שלימה כי הם אנשים מוזרים.
אין הנחתום מעיר את גיסתו
-
@3-פינות אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
אני חושב שאמורים לגבש כללים ברורים, מה מותר לשלוח ומה לא ואם הוא רוצה לעמוד בכללים אז שישלח, לא רוצה אז זו אשמתו.
אתה חושב שאפשר לגבש כללים? אני חושב שזה די תחום אפור שלא ניתן להגדיר בציבור משלנו
אחד יגיד מה הבעיה לשלוח סרט כזה ואחד יגיד שברדק זה גרוע מאוד -
אין הנחתום מעיר את גיסתו
@yp נקווה שהנחתום ינקה את כל החמץ לפני פסח.
זה לא מדור פאנצ'ים ואני מדבר ברצינות.
סליחה מהאנשים החשובים בנטפרי, אבל אנחנו בע"ה עוברים לרימון רק בגלל זה.כל הקשור למייל, דרייב, גוגל תמונות - זה א י ש י ואתם לא אמורים להתערב בזה.
-
@08974m-gmail-com אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
@08974m-gmail-com אמר במיילים בתפוצה עם קליפים:
לדעתי עצם המושג של אברכים וכו' שמתרגלים לצפות בקטעי סאטירה מתוך ארץ וכו' זה חורבן גדול.
ויש רבים מאוד בנטפרי שהמקור היחיד שלהם לדברים כאלו זה המעניינים.
ולא, הם ממש לא ישיגו וגם לא ינסו להשיג בעצמם שום סרטון כזה.
רק כשזה נכנס להם ביחד עם כל הקבצים הם רואים את זה.
וזה לחלוטין נוגד צורה של בן תורה להתרגל לסגנון כזה של הומור חילוני למהדרין. גם אם אין שם נשים או מילים בעייתיות כי הם נחתכו.
ואת כל זה הוא מקבל בתוך הפלטפורמה שהוקמה כדי לאפשר לחרדי אמיתי להשתמש לצרכיו הטכניים באינטרנט?ומי שמשיג דברים כאלו בעצמו...
אולי גם אם הוא יחובר למעניינים PRO
זה לא יספק אותו.סלח לי אתה פשוט מבלבל את המוח
כבר אמרו חז"ל אין אפוטרופוס לעריות
מבלי להכנס לנושא של המעניינים שלדעתי הם די בסדר
אדם צריך לדעת שאין לו ביטוח לעולם
לא משנה מהי רמתו הרוחנית בכלל וכבר היה לעולמים אנשים גדולים שנפלו ואכמ"ל
נטפרי הכי טובים שבעולם
ברמת הסינון
במחיר ההוגן
בשירות הלקוחות המהיר
ובהכל
יהודי שומר תורה ומצוות אסור לו לראות נשים נקודה פסיק
אם הם מסננים דברים אישיים אין ברירה קשה מאוד להשתלט בלי זה והכל הם מסדרים בסוף הם בכלל לא פאנטים
ברוך שמסר עולמו לשומרים
מה היינו עושים בלי נטפרי
איך היינו עובדים במחשב
אני לא יודע רק להודות לה' שיש אותם