נקודה לרעיון על מערכת הפניות
-
החיפוש פה לא הניב תוצאות, יכול להיות שכבר העלו את הרעיון.
@magicode
נניח יש קישור של מוזיקה בג'מבו מייל, נוצר מצב שיכול להיות שיש 10 איש ואף יותר ששולחים בקשה לבדיקה, בזמן שמספיק רק אחד. הדבר הזה בעייתי כי אנשים מבזבזים נקודות סתם ובפרט בתקופות שהשימוש בהם יותר מהזמן הרגיל. (יש גם מצב הפוך שכולם בונים על השני שישלח בגלל העניין הנ"ל ואז לוקח הרבה זמן עד שנפתח).
אם יש אלגוריתם שמזהה כמות נק' מצטברות על אותו קישור, ניחא.
הרעיון הוא שברגע שנשלח קישור לבדיקה הוא נכנס למערכת של נטפרי, ובזמן שזה בבדיקה לא יוכל אדם אחר לשלוח בקשה לבדיקה על הקישור הנ"ל (מערכת רובוטית). אא"כ הוא רוצה להוסיף נק' על מה שאחד הוסיף ולזרז פנייה.
תודה רבה
ויישר כח -
@משוש אמר בנקודה לרעיון על מערכת הפניות:
יש כזה דבר.
-
-
@magicode אמר בנקודה לרעיון על מערכת הפניות:
יש כזה דבר.
בכל אופן כדאי ליידע כמו ש @shloimy95 כתב.
אא"כ הוא רוצה להוסיף נק' על מה שאחד הוסיף ולזרז פנייה.
-
יש בזה בעיה אפשרית של אבטחה.
האפשרות לבדוק האם קיים לינק מסויים במערכת. נראה לי צריך לחשוב על ההשלכות של בעית אבטחה שזה יכול ליצור.
אני עדיין לא יודע להגדיר את זה כי לא חשבתי על זה מספיק. אבל הנסיון שלי אומר שיש פה בעיה. -
@magicode אז פשוט להגדיר סטטוס נוסף "בבדיקה"
מה ההבדל בין זה לאופססס... מצאנו בדף זה -
האפשרות לבדוק האם קיים לינק מסויים במערכת. נראה לי צריך לחשוב על ההשלכות של בעית אבטחה שזה יכול ליצור.
אני עדיין לא יודע להגדיר את זה כי לא חשבתי על זה מספיק. אבל הנסיון שלי אומר שיש פה בעיה.איזה בעיות אבטחה?
-
אני עדיין לא יודע להגדיר את זה כי לא חשבתי על זה מספיק. אבל הנסיון שלי אומר שיש פה בעיה.איזה בעיות אבטחה?
באופן כללי - כל שאילתה מול מסד הנתונים היא עוד נקודה רגישה במערכת (SQL injection, וגם - מידע עסקי רגיש).
-
@ברצינות אמר בנקודה לרעיון על מערכת הפניות:
באופן כללי - כל שאילתה מול מסד הנתונים היא עוד נקודה רגישה במערכת (SQL injection, וגם - מידע עסקי רגיש).
אוקיי.
אבל זה לא ממוצפן? -
SQL injection
אין קשר בין הצפנה ל-SQL injection.
קראת קצת חומר לפני ששאלת? -
אני יכול להגיד לכם מה הבעיה.
אם אני שולח קישור יחודי למישהו ואני כל הזמן בודק האם זה הגיע למערכת הפניות.
אני יכול לדעת מתי הוא פתח את הקישור והאם הוא בנטפרי.
וכל זה רק בזכות ההתראה הזאת שהקישור כבר נשלח למערכת הפניות.
כל מידע שאתה מוציא ללקוח X על לקוח Y זה יכול להיות בעיה של זליגת מידע. -
כל מידע שאתה מוציא ללקוח X על לקוח Y זה יכול להיות בעיה של זליגת מידע.זה יכול להיות בעיה, אולי לעשות כשמישהו שולח בקשה לפנייה שתהיה לו אפשרות לשתף את הבדיקה עם כולם. לשמירה על הפרטיות.
-
כל מידע שאתה מוציא ללקוח X על לקוח Y זה יכול להיות בעיה של זליגת מידע.לא הבנתי את הבעייתיות,
משתמשי נטפרי אחרים לא יוכלו לדעת האם הקישור נפתח. וגם אתה יכול להסתיר את המידע הזה מהתומכים במערכת הפניות ורק להקפיץ את הפניה הזו בלי הסבר ו/או לטשטש בדרך אחרת את המידע הברור האם ומתי הקישור נפתח, ובכל מקרה התומכים של נטפרי חשופים למידע פרטי כזה או אחר. וגם אין סיבה שמישהו ישתמש בפונקציה הזו דווקא דרך נטפרי כשיש מגוון שירותים שמאפשרים מעקב כזה, כמו האתר הזה https://grabify.link/.
הסיכון הזה למיטב הבנתי (אם הבנתי מה הסיוכון) הוא רק עבורך, שאתה תשתמש בדבר בצורה לא ראויה. מאידך, אם אתה בוחר לפעול באופן לא הגון באמצעות המערכת של נטפרי יש לך עוד אלף דרכים כאחד שמכסה המנוע של נטפרי פתוח בפניו. אז בכל מקרה אין ברירה אלא לסמוך עליך (כמובן שאני סומך עליך גם אם "יש ברירה"..). -
@magicode
במקרה כזה כמו שכתבת גם היום יש בעיה
אם אני שולח למישהו קישור יחודי
ואחרי כמה זמן הוא פתאום פתוח בנטפרי
אני מבין שיש לו נטפרי ושהוא שלח את זה לבדיקה -
@יוקי-צדיקי אבל יותר קשה לך לעקוב בדיוק על זמן הפעולה וכולי
אין אפשרות לפתוח בלי לפתוח -
@אינו-יודע-לשאול אבל תכלס מי שרוצה לעקוב יצליח
-
@magicode במג'יקוד נחסם מה ששותף באופן ציבורי (לא באמת בדקתי איך זה עובד) אולי אפשר להחיל על זה את אותו מנגנון שרק קישור שנמצא במקום ציבורי ייכנס לסטטוס "בבדיקה" וקישורים אישיים ישלחו שוב ושוב
המהלך הזה יכול להוריד גם עומס מהמערכת בעיקר ברשימות תפוצה גדולות