פיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי
-
@magicode אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
רק שתבינו קצת למה זה API מורכב מאוד ברמה שאי אפשר כל כך לשפר אותו.
במקרה לדוגמא שהוא בודק סרטון ביטיוב שחסום או פתוח בגלל שהוא שייך לערוץ אז הוא לא יכול להסתפק בכתובת בלבד כדי לדעת את זה הוא צריך להיכנס לדף של הסרטון כדי לבדוק לאיזה ערוץ זה שייך.זה נכון אבל אפשר לצמצם את זה, לדוגמא בסרטונים פתוחים או חסומים (נבדקו ונחסמו) אין צורך להיכנס לסרטון כדי לדעת שהם פתוחים/סגורים, רק בסרטונים שלא נבדקו יש צורך להיכנס לסרטון.
אם יצמצמו את זה רק לאיפה שזה נצרך זה ישפר משמעותית את מהירות החיפוש!
כנראה שמה שהבאת זה רק דוגמא ויש עוד אתרים שיש בהם בעיות מיוחדות אבל אותו דבר כנראה אפשר לעשות גם באתרים אחרים.@magicode אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
בכל מקרה כמה שאני בודק אצלי אני לא רואה איטיות אפילו לא יותר מ2 שניות. הרוב אצלי סביבות 300ms.
יש דברים המשפיעים על מהירות הגלישה שתלויים בהרגלים האישיים לדוגמא שימוש בהרבה לשוניות בו זמנית בדפדפן, כך שיתכן שאתה לא מרגיש את זה אבל אחרים כן.
-
@magicode אני מבקש לשאול שאלת בור, אני לא מבין גדול: במקום שכל משתמש ישלח את ה API לבדוק בסרטון מאיזה ערוץ הוא, למה לא תכתבו סקריפט שסורק בכל יום למשל את כלל הערוצים הפתוחים בנטפרי ומאנדקס את רשימות הסרטונים שלהם. ובעת חיפוש גוגל, ה API יבדוק מול מאגר המידע של נטפרי.
זה לא יפחית גם את המשאבים שדורש ענין זה מנטפרי? -
זה רק היה דוגמא. יש לזה עוד השפעות.
ואתה מתייחס בזלזול ומתנסח בניסוח "איזה סקריפט" נטפרי לא עובדת בצורה כזאת. כל סקריפט הכי זניח שיש בסופו של דבר מסתמכים עליו וזה אומר שאם הוא פתאום לא עובד זה משבית אנשים באמצע החיים. -
@chocolate אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
@magicode
בעבר כבר פניתי על זה, ואז זכור לי שהאירכו את הTIMEOUTאני נתקל בזה המון, וגם שלחתי פניה על זה
https://netfree.link/app/#/tickets/ticket/2193550זה אתר של חברת הטיסה יונטייד ככה שגם אם נגיד שהאתר שלהם איטי, עדיין אמור להיות דרך שהתוצאה סוף סוף יופיע בחיפוש גוגל.
זה שיחזור מאוד טוב של הבאג.
פה זה מגיב מהר.
https://www.united.com/ופה זה בכלל לא מגיב.
https://www.google.com/~netfree/test-url?u=https%3A%2F%2Fwww.united.com%2F -
@chv אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
@עמאר השרשור לא על הנושא הזה, אבל אני יענה בקצרה.
לא אני לא מדבר על ה'חתיכה של עמוד בנטפרי'.
אני מדבר על האיטיות המפרכת של החיפוש גוגל עצמו (הזמן שלוקח לקבל את התשובה מרגע שלוחצים על האנטר בשורת החיפוש) לעומת החוויה המהירה עשרות מונים, באינטרנט רגיל.
וגם מציק החלק המרגיז באיטיותו שנכפה על המשתמש - בדיקת הכתובות של התוצאות אם פתוחות בנטפרי או לא.
לדף התוצאות חיפוש מוזרק קוד, ששולח בקשת HTTP על כל אחת מהכתובות בדף התוצאות, ל-API של נטפרי לראות אם פתוח או לא, ורק אז מציג את התוצאה ברשימת התוצאות (אם היא פתוחה)
ה-API הזה רחוק מלהיקרא 'מהיר', ועוד יותר גרוע - כשהוא נתקע או מאיזו סיבה שהיא לא מחזיר תשובה - הקוד בקליינט ממתין 30 שניות (כך נראה מעיון בקוד - 30000ms)!! ואפילו אז - הוא לא פשוט מציג את התוצאה וזהו, אלא כותב לי מידע מחכים "TIMEOUT". לא יכלו פשוט להציג את התוצאה וזהו? הרי מה יקרה, אם זה חסום זה חסום, ואם לא אז לא.. נשגב מבינתי.
עריכה יכול להיות שלא נכון להאשים את ה-API עצמו באיטיות (הוא לא כזה איטי באמת) אלא יכול להיות שהבעיה היא בקוד. כלומר במימוש הזה בצורה של הרבה קריאות HTTP שיוצאות יחד (ולא מנוהלות בצורה חדשנית יותר מידיי. היום אפשר להאזין ישירות לסוקט, בדפדפן. לא משנה) יש בעייתיות, זה יהיה איטי תמיד, הן בגלל הגבלות של הדפדפן של כמות הבקשות שהוא נותן לשלוח ולקבל בו זמנית, והן בגלל הגבלות טכניות של הכמות האפשרית במכונה הספציפית של משתמש הקצה.
אפשר לשדרג את הקוד הזה בצורה מאוד פשוטה, לשלוח את כל הכתובות ל-API בבקשת HTTP אחת, ולקבל תשובה אחת מה-API שתכיל מערך תוצאות.
זה לכשעצמו ימהיר את חוויית הגוגל בנטפרי פי כמה וכמה.חיפוש גוגל זה המפתח, זה המפתן של האינטרנט. זה הצעד הראשון והשני והאחרון שעושים בכל שלב בכל משימה בכל תחום.
מי שעובד בתיכנות, למשל, מבלה רוב שעותיו בגוגל. ואם אתה מכיר את החוויה והמהירות (המטורפת) של גוגל הלא מסונן, אתה יכול להשתגע ממש כשאתה עובר לגגל בנטפרי.התוצאות של החיפוש גם מאוד שונות מאינטרנט רגיל. המון דברים הוא מביא רק בדף השני למשל שבאינטרנט רגיל זה מופיע מייד. במוזיקה למשל זה ממש בולט. באינטרנט רגיל רק כותבים את השם ומופיע תוצאה ראשונה מיוטיוב. פה גם אם זה סרטון פתוח צריך להוסיף את המילה יוטיוב בחיפוש וגם זה לא תמיד נותן
-
@magicode אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
בכל מקרה כמה שאני בודק אצלי אני לא רואה איטיות אפילו לא יותר מ2 שניות. הרוב אצלי סביבות 300ms.
זה אולי תלוי בחיפוש
עכשיו הקלטתי נושא שאני בדיוק מחפש עליו והתשובות נעות בין 1-3.44 שניות (באינטרנט קווי)
-
אם אני לא טועה, יש לאחרונה שינוי לטובה בחיפושי גוגל
-
@yzahn אמר בפיצ'ר | ממשק ניטור מערכות נטפרי:
אם אני לא טועה, יש לאחרונה שינוי לטובה בחיפושי גוגל
זה אכן נראה מהיר יותר, אולם כרגע אני במיקום עם קליטת LTE חזקה. הגדרתי מצערת בקונסולת המפתחים וזה עדיין לא החזיר פסק זמן. אני עדיין רוצה לבדוק את זה בעולם האמיתי בפעם הבאה שאני במיקום עם קליטה גרועה.
מה בעצם השתנה? הוא עדיין מבקש כל תוצאה. -
@shloimy95 לא התעמקתי, אולי לא השתנה כלום
-
@yzahn זה נראה שמשהו עובדים, לא יודע אם זה קשור לזה אבל לאחרונה יש לפעמים באג בתצוגת עמוד החיפוש, הבאנר של ויקיפדיה קופץ לאמצע התוצאות,(לפעמים זה כן מוצג טוב).
אולי זה סימן שעובדים על זה...