בדיקת תמונות בסקייפ??
-
@ברצינות אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
וזו הסיבה שהאינטרנט מותר לצרכי עבודה
אין הכי נמי
אבל בנטפרי יש גדר יותר חזק מכל אינטרנט אחר שמתירים לצורכי עבודה (כגון ולמינים וכו' המופיעים בהפרסומות בהעיתונים החרדיים)
ובגדר זה אין 'לא תתורו' מכל הסוגים גם אם תחפש, אלא אם תבקשנה ככסף וכמטמונים תחפשנהנראה שלפי הנהגת נטפרי עצם האפשרות לכאלו דברים לא תהיה קיימת, ולכן הAI חריג בנוף דנטפרי בכלל
לגבי מה שהגיב כאן מישהו את דעתו האישי בלי לנמק
אני מוכרח לחדד לגבי מה 'לא קרב זה אל זה'
ברור שהתוצר של AI לא מגיע לרמת החומרה של אינטרנט כללי
אבל מצד עצם הטענה של הרב @ברצינות שמי שלא מחפש לא מגיע לזה
עניתי שאותו הטענה ניתן לומר על אינטרנט בכלל -
@yp אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
עניתי שאותו הטענה ניתן לומר על אינטרנט בכללממש לא
עצם השימוש בגוגל ללא סינון
חזקה שתראה בעיות של לא תתורו
עקב צורת האינטנרט
משא"כ בצאט -
@ברצינות אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
וזו הסיבה שהאינטרנט מותר לצרכי עבודה
אין הכי נמי
אבל בנטפרי יש גדר יותר חזק מכל אינטרנט אחר שמתירים לצורכי עבודה (כגון ולמינים וכו' המופיעים בהפרסומות בהעיתונים החרדיים)
ובגדר זה אין 'לא תתורו' מכל הסוגים גם אם תחפש, אלא אם תבקשנה ככסף וכמטמונים תחפשנהנראה שלפי הנהגת נטפרי עצם האפשרות לכאלו דברים לא תהיה קיימת, ולכן הAI חריג בנוף דנטפרי בכלל
אני מוכרח לחדד לגבי מה 'לא קרב זה אל זה'
ברור שהתוצר של AI לא מגיע לרמת החומרה של אינטרנט כללי
עניתי שאותו הטענה ניתן לומר על אינטרנט בכללאחרי כל זה - האם תוכל להסביר בצורה פשוטה:
מי שלא מחפש דברים פסולים, האם הבינה המלאכותית מציגה תכנים בעייתיים יותר בהשוואה לחיפוש גוגל על אותם נושאי חיפוש? -
@ברצינות לא
ומה עם מי שמחפש?
חיפוש גוגל בנטפרי לא יציג לו כלום, הכל מאוקססהאם לדעתך נטפרי יחסמו גם אם יהיה להם דרך לסנן את התוכן שהבוט מביא?
-
סליחה...
הרב @a0533057932 היטיב להסביר את מה שהתכוונתי -
@לא-מתייאש אני גם כן בחו"ל אנטוורפן שבבלגיה
יש כזה דבר שאסור להרגיש היימיש עם גוי (אהבת גוי כלשון השו"ע) ועוד כל מיני גדרים שחז"ל עשו
לעבוד כן אבל ממתי בעבודה אתה מדבר על השקפה
משא"כ GPT אתה משתמש למה שאתה רוצה ויש בו בעיה בדיוק כמו בגוי, ויותר כי אני לא מכיר הרבה גוים שמתעסקים עם השקפה. אבל אין לך את הגדרים והמרחק הטבעי שיש בין יהודי לגוי לכן זה יותר בעייתי מהדוגמה הקונקרטית של עבודה משופפת
ומי אמר שהגוי לא משפיע עלינו לרעה ואולי הגיע הזמן לחשבון הנפש? -
@אורח-פורח אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
יש כזה דבר שאסור להרגיש היימיש עם גוי (אהבת גוי כלשון השו"ע) ועוד כל מיני גדרים שחז"ל עשו
משא"כ GPT אתה משתמש למה שאתה רוצה ויש בו בעיה בדיוק כמו בגוי, ויותר כי אני לא מכיר הרבה גוים שמתעסקים עם השקפה. אבל אין לך את הגדרים והמרחק הטבעי שיש בין יהודי לגוי לכן זה יותר בעייתי מהדוגמה הקונקרטית של עבודה משופפת
ומי אמר שהגוי לא משפיע עלינו לרעה ואולי הגיע הזמן לחשבון הנפש?אם נשתמש במודל של GPT שאומן רק על טקסטים שנכתבו על ידי יהודים
האם גם אז תהיה את הבעיה שהעלית? -
@ברצינות לכאורה לא ואז פתרת את הבעיה של השקפה זרה אבל לך תסנן כל כך הרבה מידע
-
@אורח-פורח אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
ומי אמר שהגוי לא משפיע עלינו לרעה ואולי הגיע הזמן לחשבון הנפש?לא אמרתי שאין דברים אסורים בין גוי לבין יהודי,אמרתי שגוי יבוא לשאול אותך כמה שאלות של הקשפה בגלל שאתה יהודי, לא צריך לעבודה, וזה מה שחכמים אמרו "דע מה שתשיב"
חוץ מזה, מה הקשר לחשבון נפש כאן ? אם תלמד קצת היסטוריה,תראה שבמהלך כל הגלויות, היהודים היו הולכים חודשים לארצות זרות כדי להתרפנס, היו נשארים חודשים על אוניות של גוים, היו יושנים באכסניות של גויים, בשו"ע מובא בדיוק מה מותר ומה אסור לאכול אגב, ואף אחד אמר וכתב שזה סימן שצריך לעשות חשבון נפש. האמת שגם יעקב אבינו עבד יותר מ-20 שנה אצל רשע ואף אחד אמר שהיה צריך לעשות חשבון נפש על זה. אם אתה מושפע לרע, נראה שמפני שלא למדת מספיק לפני, וכמעט רק בארץ יש אופציה אחרת לעבוד עם יהודים י"ש שזה וודאי יותר טוב.אתה לא מכיר גויים שמתעסקים עם השקפה? אני כן מה לעשות, וחייב לענות. אוליי אין לנו אותו מושג של מה זה השקפה, כי לא משנה מה התחום, זה דבר נפוץ אצל היהודים שאני מכיר בחו"ל.
-
ידוע שתמיד צריך לעשות חשבון נפש. הרמח"ל כותב בפרק הזהירות במסילת ישרים שצריך לקבוע זמנים קבועים לזה.
לכן כנראה הוא התכוון שצריך בחשבון נפש היומי להוסיף בדיקה ולבדוק האם ההתנהגות היומית עם הגויים הייתה נכונה או לא. תוספת שאין למי שלא מתעסק עם גויים. -
@magicode אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
ידוע שתמיד צריך לעשות חשבון נפש. הרמח"ל כותב בפרק הזהירות במסילת ישרים שצריך לקבוע זמנים קבועים לזה.
לכן כנראה הוא התכוון שצריך לבדוק בחשבון נפש היומי האם ההתנהגות היומית עם הגויים הייתה נכונה או לא. דבר שאין למי שלא מתעסק עם גויים.מחילה מכבודו, אבל גם מי שלא מתעסק עם גויים חייב לקבוע זמן לחשבון נפש, יש הרבה איסורים שאפשר לעשות אפילו בכותלי הישיבה, או שלא הבנתי נכון מה כוונתך
-
@לא-מתייאש לא הבנת את כוונתו הוא כתב שצריך לבדוק בחשבון הנפש היומי (שהוא בפירוש סבור שכל אחד צריך לעשות) את הנושא של ההתנהגות עם גויים שזה כמובן לא שייך אצל מי שלא מתעסק עם זה.
כמו שמי שלא מתעסק עם מסחר לא צריך לעשות חשבון הנפש על מסחר ומי שלא מתעסק בחינוך לא צריך לעשות חשבון הנפש על ההתנהגות עם התלמידים -
@לא-מתייאש
ניסחתי את זה בצורה יותר ברורה. תקרא שוב. דיברתי על תוספת. -
@magicode
שאלה: כתבת שלא נפתח כי אולי בהמשך הרבנים יאסרו. לפי ההגיון הזה יש לסגור הרבה/את כל האתרים שפתוחים בנטפרי, שמא בעתיד יפסלו. (וכמו שהיה בעבר, למשל אוצר החכמה וכדו) -
@לא-מתייאש אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
האמת שגם יעקב אבינו עבד יותר מ-20 שנה אצל רשע ואף אחד אמר שהיה צריך לעשות חשבון נפש על זה.
יעקב אבינו אכן הדגיש לאחמ"כ שהוא לא הושפע.
"עם לבן הרשע גרתי ותרי"ג מצות שמרתי ולא למדתי ממעשיו הרעים" (רש"י בראשית לב ה)
משמע, זה לא מובן מאליו. -
תודה על כל המתעמקים בדברי וסליחה אלו שנפגעו ממני...
מה שהתכוונתי הוא פשוט לאפס את המערכת, כמו בויכוח שידוע שכל אחד מאבד אחוזים מעמדותיו בויכוח - שני הצדדים אחד יותר ואחד פחות, ואחרי הויכוח צריך להתאפס מחדש לעמדה המקורית, כמו כן כאן להתאפס ולשחזר את הדיעות המקוריות ולראות האם אין אנו מחכים אותם ומושפעים מצורת התנהגותם, מתירנות, גסות, חוסר דרך ארץ וכו' זה כל כל מה שהתכוונתי.
ולדאבונינו יש הרבה יהודים עם כל השמונה בגדים בחו"ל שנדבקים בלי משים לההתנהגות העמים, קוראים לזה כאן "יידישע גוים"... -
בקיצור יצא שעכשיו ב"ה חזאו התמונות בסקייפ וללא בדיקה. כי בכל זאת אלו תמונות פרטיות בדר"כ של אנשים וכדומ'.
אבל מצד שני הפסידו מי שרוצה בינה מלאכותית.
נראה לי שרוב משתמשי סקייפ לא צורכים את הבינה המלאכותית ולכן טוב עשו ננטפרי שבחרו ברוב. -
@iii אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
@magicode
שאלה: כתבת שלא נפתח כי אולי בהמשך הרבנים יאסרו. לפי ההגיון הזה יש לסגור הרבה/את כל האתרים שפתוחים בנטפרי, שמא בעתיד יפסלו. (וכמו שהיה בעבר, למשל אוצר החכמה וכדו)אני חושב שהוא התכוון דוקא במקרה הזה שדורש הרבה פיתוח שיקול דעת ואמצעי זהירות.
כמדומני שבמקום אחר הוא כתב את אותו דבר, בלי קשר לעמדת הרבנים.
-
@אחד-תם אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:
אני חושב שהוא התכוון דוקא במקרה הזה שדורש הרבה פיתוח שיקול דעת ואמצעי זהירות.
על פי שמך הייית מצפה שתנהג כאותו בן תם, שמבין דברים כפשוטם. ולא מתחכם וממציא פרשנויות חדשות מעצמו. ההסבר שנכתב בפוסט הוא:
@magicode אמר בבדיקת תמונות בסקייפ??:אי אפשר לדעת האם מחר הרבנים יאסרו את זה באופן גורף או לא.
שזה טיעון מוזר מאד.
אבל מה שמעניין אותי להבין זה האם כישורי הנבואה המפותחים של נטפרי מבטיחים בוודאות שאתרים שכן פתוחים לא יאסרו מחר?
כי המציאות מראה אחרת. אז אולי לא כדאי לקבל החלטות על פי חששות מאיסורים עתידיים דמיוניים שלא באמת קיימים. -
פוסט זה נמחק!